User
Pass
2FA
 
 

8 trucuri pentru a evita ingrasarea din weekend

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone
Author Message779
GabrielDrunk

[classy]



Status: Offline
(since 04-11-2023 23:32)
Joined: 30 Apr 2015
Posts: 10694, Topics: 595
Location: France

Reputation: 1210.6
Votes: 296

     
Post Posted: 22-01-2016, 21:23:32 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrasarea din weekend este un fenomen observat deseori de specialistii in nutritie in randul pacientilor, ce se explica prin tendinta consumului mai mare de alcool si alimente hipercalorice la final de saptamana.

Expertii medicali spun ca obiceiurile alimentare ale oamenilor se schimba semnificativ in zilele de sambata si duminica, din pricina activitatilor relaxante intreprinse, precum petrecerile sau mesele luate la restaurant.

Din fericire, exista numeroase moduri prin care acumularea kilogramelor din weekend poate fi tinuta sub control cu succes!


1. Incepeti ziua cu un mic dejun sanatos

Profitati de timpul de care dispuneti in weekend pentru a consuma un mic dejun sanatos si hranitor, bogat in proteine si carbohidrati complecsi. Studiile au demonstrat ca persoanele care introduc acesti nutrienti in meniul de dimineata mananca mai putin in restul zilei. Cu un apetit mai mic, va veti tine mai usor sub control pofta de dulciuri, pizza, paste sau fast-food (si le veti consuma in cantitati mai mici, daca totusi alegeti sa le savurati).

2.
Nu va pastrati pentru masa de la restaurant

Din dorinta de a va bucura din plin de o masa la restaurant, este posibil sa va infometati cateva ore inainte, in ideea ca va pastrati pentru preparatele pe care urmeaza sa le comandati. Specialistii sustin ca aceasta este o mare greseala, deoarece este o cale sigura catre abuzul alimentar.

3. Savurati mancarea, nu o consumati cu lacomie

Stilul de a manca rapid este o cauza certa a ingrasarii, sustin nutritionistii, care spun ca majoritatea persoanelor supraponderale nu stiu cum sa savureze cu adevarat un fel de mancare. Creierul are nevoie de 15-20 de minute pentru a transmite stomacului ca senzatia de satietate s-a instalat, astfel ca nu trebuie sa va grabiti atunci cand mancati. Mestecati incet si concentrati-va pe aroma si textura mancarii veti constata la finalul mesei ca v-ati saturati dintr-o portie mult mai mica decat de obicei.

4.
Nu sariti peste supa

Consumati la masa de pranz un bol de supa inainte de felul doi si desert. Acest preparat cu continut redus de calorii va ajuta sa va saturati mai usor, sa va hidratati si sa ravniti mai putin la alte pofte alimentare nesanatoase.

5.
Impartiti desertul

De multe ori, ingrasarea vine mai putin din cauza tipului alimentelor consumate si mai mult din cantitatea in care acestea sunt consumate. Cu alte cuvinte, nu este nevoie sa va privati de placerea unui desert decadent, ci mai degraba sa va multumiti cu portie mai mica impartiti desertul cu partenerul de viata sau copiii la restaurant, in loc sa comandati cate o portie intreaga pentru fiecare.

6.Consumati alcool cu moderatie

Bauturile alcoolice sunt o sursa importanta de calorii, iar ele sunt savurate de regula la final de saptamana, in timpul liber. Mai mult decat atat, oamenii care consuma alcool au tendinta sa manance mai mult. Limitati-va la un singur pahar de alcool si renuntati la desert, daca alegeti sa il consumati.

7.
Renuntati la hainele prea confortabile

Atunci cand purtati haine sport, lejere, este foarte usor sa nu sesizati cum abuzurile alimentare isi pun amprenta asupra siluetei. In schimb, daca purtati o pereche de pantaloni sau blugi dintr-un material cat mai putin elastic, veti primi imediat semnalul de alarma care va anunta ca ati mancat prea mult (si veti simti nevoia sa faceti miscare, pentru a va simti din nou in forma).

8. Evitati bauturile carbogazoase

In weekend, vizitele musafirilor si gratarele in aer liber inseamna si cumpararea baxurilor de sucuri acidulate. Acestea contin cantitati mari de zahar, predispun la balonare si stimuleaza apetitul alimentar, din pricina fructozei din compozitie.


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Dinkas
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 28-01-2016 19:09)
Joined: 13 Jan 2016
Posts: 868, Topics: 50
Location: Oltenia

Reputation: -254.8
Votes: 24

 
Post Posted: 22-01-2016, 21:26:35 | Translate post to: ... (Click for more languages)

@7. Te inseli. Hainele prea stranse fac rau. Ai observat liniile de la pantalonii skinny de sunt lasate pe picior? Motivul este ca picorul numai poate sa respire de la atata presiune exercitata asupra lui

Furien.freakz.ro
FurienMaster
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone  


The time now is 28-03-2024, 17:05:10
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x