User
Pass
2FA
 
 

Cazul copilului care a murit în elicopterul SMURD dupã ce a fost plimbat între spitale:

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social
Author Message820
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1608.2
Votes: 600

Post Posted: 22-10-2016, 11:46:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Cauza morþii copilului de opt luni care a fost plimbat între spitale a fost, potrivit datelor preliminare, insuficienþã cardio-respiratorie acutã, consecinþã a edemului cerebral ºi hemoragiei digestive, potrivit unui comunicat al Spitalului Judeþean Suceava, prin care trage mama la rãspundere.

Spitalul Judeþean Suceava susþine cã Mattias Felix Uraciuc a fost adus, luni, cu ambulanþa la ora 10:30, trimis de C.P.U. Rãdãuþi cu diagnosticul: convulsii febrile, în stare de inconºtienþã, iar în timpul transportului (Rãdãuþi-Suceava) a primit sedative, antitermice, anticonvulsivante.

La primire pacientul avea temperatura 38,1 grade C, tahicardie 146 b/min ºi a fost consultat de Gabor Liliana – medic primar pediatru care a constatat stare generalã modificatã, convulsii, se aratã într-un comunicat.

A fost apoi preluat de Miron Ana – medic specialist neurologie pediatricã, care a menþionat cã prezintã status epileptic, fiind suspicionatã meningo-encefalita.

SJU Suceava menþioneazã cã analizele recomandate ºi efectuate au constatat absenþa sindromului inflamator, iar apoi a urmat consultul de boli infecþioase consemnat la orele 11:40 care constatã sindrom febril, sindrom convulsivant, în observaþie meningo-encefalitã acutã ºi se executã radiografie toracicã, fiind internat în secþia Boli Infecþioase la 12:40 când prezenta stare generalã gravã, comã ce rãspunde la stimuli dureroºi, fiind sedat, se mai aratã într-un comunicat.

"Starea s-a menþinut gravã, copilul a reacþionat uºor (a apãrut refluxul de supt) în prezenþa pipei Guedel; pacientul a fost monitorizat ECG ºi pulsoximetrie, dar în cursul nopþii 17/18.10.2016, a devenit complet areactiv impunându-se intubaþia trahealã ºi ventilaþia mecanicã invazivã, nu a necesitat sedare", se aratã într-un comunicat.

SJU Suceava mai aratã cã marþi , de la ora 11:38 la solicitarea mamei se fac demersuri de transfer, luându-se legãtura cu Spitalul "Sf.Maria" Iaºi ºi Spitalul "Sf.Parascheva" Iaºi ºi copilul pãrãseºte secþia ATI la orele 16:00 pentru a fi transportat cu elicopterul dotat cu echipaj medical specializat (medic ºi asistentã) cãtre Spitalul de Copii "Sf.Maria".

Sursa citatã subliniazã cã transportul a fost realizat numai dupã obþinerea acordului mamei cãreia i s-au explicat riscurile.

SJU Suceava menþioneazã cã, în conformitate cu corespondenþa purtatã cu alte mame pe Facebook, sugarul avea probleme de sãnãtate din data de 08.10.2016 (febrilitate) când a cerut spijinul mãmicilor de pe site ºi nu ajutorul specializat al medicilor.

Totodatã, în ceea ce priveºte acuzele mamei cã în perioada în care ºi-a însoþit copilul la spital nu a mâncat ºi nu a fãcut duº, spitalul respinge acuzaþiile.


Zeci de mãmici au protestat ºi în faþa Prefecturii din Bistriþa alãturi de copiii lor faþã de sistemul medical din România, faþã de modul în care sunt tratate în spitale, alãturându-se acþiunilor de protest care au loc în mai multe oraºe din þarã din solidaritate cu pãrinþii copilui din Suceava care a murit în elicopterul SMURD în timp ce era transferat la Iaºi.

"Am ieºit în stradã pentru a trage un semnal de alarmã cã cadrele medicale trebuie sã îºi facã datoria, nu sã depindem de servicii medicale numai dacã avem sau nu plicul gros. Nu mai avem încredere în sistemul sanitar ºi ne rugãm la Dumnezeu sã nu ni se îmbolnãveascã copiii, sã nu ajungem în spital. Am fost nevoitã aproape de fiecare datã sã merg cu plicul când am fost la doctor pentru cã altfel nu te bagã nimeni în seamã. La patru luni am ajuns în spital cu cel mic din cauza unei pneumonii, medicul la fost ok însã asistentele s-au purtat foarte urât cu noi. Erau mai importante ele decât medicul", a spus corespondentului MEDIAFAX Alexandra Chiºu, una dintre mãmicile care a participat la acþiunea de protest.

O altã mãmicã care a venit la protest alãturi de fiul ei cel mic spune cã ºi copilul ei a avut meningitã însã ºansa lui a fost cã se afla în strãinãtate când s-a îmbolnãvit, iar intervenþia promptã a medicilor l-a salvat.

"Unul dintre fiii mei când avea ºapte luni a avut meningitã. Din fericire eram în Spania. În 20 de minute l-au consultat ºase medici inclusiv directorul secþiei de pediatrie ºi la încã 40 de minute îi era administrat tratamentul adecvat, în urma analizelor de sânge ºi de lichid din mãduva spinãrii. Norocul nostru a fost cã nu ne aflãm în România la acel moment ºi medicii mi-au spus cã este nevoie ºi de o minune de la Dumnezeu dar ºi-au dat tot interesul ca sã fie totul bine pentru copil, sã nu rãmânã cu sechele. ªi e bine! Astãzi am venit aici pentru a protesta pentru Mattias ºi pentru cã mai am ºi eu doi copii acasã ºi nu vreau sã ajung ºi eu în situaþia pãrinþilor acestui copil", a spus o altã mãmicã care a participat la protest.

Dupã moartea lui Mattias Felix Urcaciu, bebeluºul de 8 luni care a murit pe 18 octombrie, în timp ce era transferat de la Suceava cu un elicopter SMURD cãtre Iaºi mãmicile din întrega tarã s-au mobilizat ºi au organizat acþiuni de protest, vineri, fiind anunþate proteste în 17 oraºe.
Sursa.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social  


The time now is 29-03-2024, 06:57:07
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x