User
Pass
2FA
 
 

Ghidul sanatatii

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone
Author Message4551
BonJovi4EveR
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 20-04-2016 19:39)
Joined: 17 Feb 2012
Posts: 18171, Topics: 590
Location: United States

Reputation: 195.3
Votes: 196

Post Posted: 05-08-2013, 22:02:57 | Translate post to: ... (Click for more languages)

In acest topic, se vor prezenta tutoriale despre anumite tehnici de prim ajutor, informatii despre anumite boli, bacterii si solutii pentru combaterea acestora. Daca credeti ca aveti o informatie utila despre temele mentionate anterior, va rog sa le postati. 1 post/zi. Incercati sa oferiti cat mai multe detalii, sa nu rezumati totul intr-o singura fraza.


On: Resuscitarea cardio-pulmonara


Primul gest cand gasiti o persoana inconstienta este sa sunati la 112 si sa anuntati situatia de urgenta. Solicitati ajutorul echipei medicale calificate, apoi evaluati respiratia si pulsul victimei. Pentru asta, urmam 3 pasi:

Primul este eliberarea cailor aeriene prin hiperextensia capului si ridicarea barbiei, ne asezam lateral, apoi cu o mana plasata pe frunte impingem capul victimei pe spate, cat se poate de mult, si cu doua degete de la mana cealalta ii ridicam barbia, dupa ce am eliberat caile aeriene verificam daca persoana respira sau nu. Ne aplecam asupra victimei cu fata catre piept si ascultam la nivelul gurii zgomotele respiratorii. In acelasi timp, simtim daca exista schimburi de aer: apropiem obrazul de nasul si gura victimei si observam miscarile pieptului. Pentru a decide daca victima respira sau nu trebuie sa ASCULTAM, SIMTIM SI VEDEM in acelasi timp, pret de minimum 5-10 secunde(imagine). Cum decidem, asadar, daca pacientul se afla sau nu in stop cardio-respirator? Pacientul se afla in stop respirator daca nu se observa distensia cutiei toracice, nu se aude zgomotul produs de trecerea curentului de aer prin caile respiratorii si nici nu se simte suflul produs de respiratie, plus cianoza tegumentelor, mai ales in jurul buzelor.

Absenta respiratiei impune masuri rapide de resuscitare. Cum procedam pentru pentru a face o respiratie artificiala corecta?
Ingenuncheati langa pacient. Cu capul victimei in hiperextensie, mentineti gura usor intredeschisa cu o mana, in timp ce cu cealalta sustineti fruntea si pensati nasul, Inspirati profund aer, asezati etans gura pe gura victimei si insuflati aer timp de 2-3 secunde. In acelasi timp se verifica daca toracele se ridica atunci cand noi insuflam(imagine). Fiecare respiratie trebuie sa fie suficient de puternica, astfel incat toracele sa se ridice. Ar trebui sa facem o ventilatie la fiecare 4-5 secunde(imagine), tineti capul victimei in hiperextensie cu barbia ridicata, indepartati gura de la gura pacientului si lasati toracele sa revina. Volumul de aer pe care il insuflam este mai important decat ritmul in care il administram.

Cea de-a treia componenta a resuscitarii este masajul cardiac. Acesta se incepe o data cu respiratia artificiala, in raport de 2:15, adica 2 respiratii gura la gura, urmate de 15 compresii toracice. Sa vedem cu se face un masaj cardiac corect. Cel mai important este sa gasim punctul pe care vom efectua compresiile toracice, victima trebuie asezata pe spate pe un plan dur. Daca sta pe un plan moale, gen pat, nu se pot efectua compresiuni toracice eficiente. Se localizeaza punctul de compresie situat in partea inferioara a sternului, degetul inelar merge de-a lungul rebordului costal pana la apendicele xifoid, locul de intalnire a coastelor. La acest nivel, langa acest deget se aseaza alte doua degete, respectiv degetul mijlociu si cel aratator. Dupa aceasta, asezam podul palmei celeilalte maini, tangent la cele doua degete plasate pe piept. Aceasta este locul in care trebuie facute compresiunile toracice. Asezam cealalta mana peste cea situata pe stern, fara ca degetele sa se sprijine pe torace(imagine). Cu coatele întinse si bratele perpendicular pe stern, se fac compresiunile, astfel incat sa infundam sternul cu o adancime de aproximativ 4-5 cm(imagine), linia umerilor trebuie sa fie paralela cu linia longitudinala a pacientului, iar frecventa compresiunilor externe trebuie sa fie de 100/min.
Pentru a efectua manevra corect si a economisi energie, ingenunchiati aproape de pacient si aplecati-va inainte, cu mainile deasupra pacientului, tineti spatele drept si coatele intinse, astfel incat la aplicarea fortei sa folositi si greutatea corpului, nu numai musculature bratelor(imagine). Dupa 30 de compresiuni, efectuati 2 ventilatii artificiale,apoi reluati compresiunile. Resuscitarea cardio pulmunora continua pana la aparitiei respiratiei sau pana la venirea echipajului medical.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
BonJovi4EveR
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 20-04-2016 19:39)
Joined: 17 Feb 2012
Posts: 18171, Topics: 590
Location: United States

Reputation: 195.3
Votes: 196

Post Posted: 06-08-2013, 11:38:48 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Sufocarea


Primul semn care ar trebui sa ne alerteze ca o persoana se sufoca este ca aceasta isi duce mainile la gat. Sunt 2 feluri de obstructie a cailor aeriene: usoara si severa, In cazul in care avem de a face cu o blocare incompleta, usoara, victima este constienta, se apleaca in fata, tuseste eficient si prezinta respiratie suieratoare intre accesele de tuse. In acest caz, este important sa o incurajati sa tuseasca fara interveniti in niciun fel, in aceasta etapa, este chiar contra-indicat sa-l bateti pe spate, asa cum fac cei mai toti dintre noi in astfel de situatii. Situatia devine foarte grava daca victima nu reuseste sa faca singura dezobstructia.

Cum recunoastem asta? Victima nu mai poate poate vorbi, tusi sau respira, incepe sa transpire abundent, iar culoarea tegumentului devine albastruie. Asta inseamna ca obstructia a devenit totala si trebuie sai acordam imediat primul ajutor pentru ca altfel ii poate fi fatala.

Asa ca apelam la metoda Heimlich. Cum facem asta?
Apropiati-va de victima din spate, cuprindeti-o pe sub brate, indepartati picioarele si aplicati-i lovituri interscapulare, adica pe spate, daca dupa 4-5 incercari nu ati reusit sa-I eliberati caile aeriene, asezati o mana la mijlocul distantei dintre ombilic si apendicele xifoid, deasupra ombilicului, dar mult sub zona sanilor, sub stern, cu cealalta mana prindeti mana inclestata si faceti miscari bruste inauntru si in sus. Faceti aceste miscari pana eliberati caile aeriene. Aceste miscari vor comprima diafragmul care la randul lui va comprima plamanii si presiunea creata in bronhii va arunca corpul strain in cavitatea bubronhii, va arunca corpul strain in cavitatea bucala, Manevra se poate repeta pana cand obiectul iese sau pana cand persoana isi pierde cunostinta.

Ce facem daca victima devine inconstienta?
Daca victima devine inconstienta, intindeti-o pe pamant si aplicati aceeasi manevra, incalecand picioarele victimei. Reperati locul, asezand podul palmei la mijlocul distantei dintre ombilic si apendicele xifoid. Asezati cealalta mana peste aceasta si faceti compresiuni cu miscari bruste in adancime si in sus, repetati aceste miscari de 4-5 ori dupa care, intorcand capul victimei intr-o parte, verificati daca are in gura bolul alimentar sau corpul strain pe care l-a inhalat.
Daca nu vedem nimic? In caz de insucces repetati manevra Heimlich pana cand caile aeriene vor fi libere.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
BonJovi4EveR
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 20-04-2016 19:39)
Joined: 17 Feb 2012
Posts: 18171, Topics: 590
Location: United States

Reputation: 195.3
Votes: 196

Post Posted: 07-08-2013, 20:30:24 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Inconstienta


In cazul in care intalnim o persoana inconstienta, dar care prezinta semne vitale, adica respira si are puls, vom efectua urmatoarele:
Mai intai, trebuie sa evaluam starea unui pacient gasit pe jos. Daca raspunde sau se misca la comenzi precum "Deschideti ochii", persoana este constienta. In aceasta situatie, o lasam in pozitia in care a fost gasita. Apoi, solicitam ajutor calificat la 112. In situatia in care persoana nu raspunde, nu are nicio reactie, atunci il consideram inconstient si nu ne ramane decat sa apelam tot la serviciul de urgenta 112(pacientii inconstienti, care respira si au puls si care nu au suferit niciun traumatism vizibil, trebuie asezati in pozitia laterala de siguranta pentru a pastra libere caile aeriene). Pozitia laterala de securitate permite protejarea cailor respiratorii ale pacientului, nu exista riscul ca sangele sa fie inhalat, iar pe de alta parte, pozitia impiedica o cadere a limbii in spate si obstruarea laringelui care ar rezulta de aici. Aceste manevre trebuie sa fie realizate cu delicatete, sustinand capul victimei pentru a nu agrava eventualele leziuni cervicale. Sunt doar cativa pasi ce trebuie urmati pentru a salva viata oricui.

Primul pas: eliberati caile respiratorii prin ridicarea barbiei si hiperextensia capului.
Puneti una dintre maini pe fruntea pacientului si apasati usor. In acelasi timp, cu doua degete de la mana cealalta ridicati barbia victimei. Astfel, limba se ridica si elibereaza caile aeriene. Apoi eliberati gatul de eventualele haine stranse. Nu uitati sa indepartati orice cauza de obstructie evidenta din gura, precum dantura rupta, proteze dentare rupte, saliva, sange.

Odata eliberate caile aeriene, trebuie vazut daca victima respira.
Cum facem acest lucru? Ne aplecam asupra victimei cu fata catre piept si ascultam la nivelul gurii zgomotele respiratorii. In acelasi timp, ne dam seama daca persoana inspira si expira apropiind obrazul de nasul si gura acesteia. In plus, observam cu atentie miscarile pieptului. Pentru a decide daca victima respira sau nu, trebuie sa ascultam, sa simtim si sa vedem in acelasi timp, pret de minimum 5-10 secunde", sunt recomandarile medicului.

In a treia etapa, cei care acorda primul ajutor trebuie sa vada daca victima are puls.
Pulsul se poate simti cel mai bine pe artera carotida, care este situata in santul format de unul din muschii gatului si marul lui Adam. Degetele aratator si mijlociu localizeaza marul lui Adam si vor aluneca lateral pe gat pana se simte bataia in varful acestora. Pulsul poate fi palpat pe ambele parti ale gatului, dar niciodata in acelasi timp. Aceasta etapa poate fi executata simultan cu verificarea respiratiei, de asemenea timp de 5-10 secunde", este recomandarea medicului. In cazul in care victima respira si are puls, dar este inconstienta, o vom aseza in pozitia laterala de siguranta.
Vom controla daca am eliberat caile aeriene prin hiperextensia capului si ridicarea barbiei. Apoi asezam bratul cel mai apropiat de noi in unghi drept fata de corp, iar antebratul se indoaie in sus. Vom trece celalalt brat al victimei peste piept, spre noi, asezand dosul palmei pe obrazul victimei. Se ridica genunchiul opus noua, tragandu-l in sus si mentinand piciorul pe pamant. Cu o mana vom prinde umarul opus, iar cu cealalta mana genunchiul pacientului. Il vom intoarce lateral spre noi si ne asiguram ca se sprijina pe genunchi si pe cot, rearanjam capul in hiperextensie si deschidem gura.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Malpraxxiss

[Very Important Person]



Status: Offline
(since 17-08-2022 18:54)
Joined: 06 Nov 2006
Posts: 1086, Topics: 54
Location: Romania

Reputation: 1206.4
Votes: 30

Post Posted: 07-08-2013, 21:45:04 | Translate post to: ... (Click for more languages)

BonJovi4EveR wrote:
Inconstienta

(...)Daca raspunde sau se misca la comenzi precum "Deschideti ochii", persoana este constienta. In aceasta situatie, o lasam in pozitia in care a fost gasita. Apoi, solicitam ajutor calificat la 112. In situatia in care persoana nu raspunde, nu are nicio reactie, atunci il consideram inconstient (...)


Corect este sa te asiguri ca nu este surdomut. Comenzile vocale nu sunt suficiente, trebuie sa verificam si prin stimulare tactica (batai pe umar/oraz).
Ai putea mentiona si bibliografia in cazul in care nu ai redactat fara niciun fel de inspiratie tot textul.



Last edited by Malpraxxiss on 07-08-2013, 21:54:11; edited 1 time in total
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
BonJovi4EveR
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 20-04-2016 19:39)
Joined: 17 Feb 2012
Posts: 18171, Topics: 590
Location: United States

Reputation: 195.3
Votes: 196

Post Posted: 07-08-2013, 21:53:23 | Translate post to: ... (Click for more languages)

^ De acord si cu faptul ca e sau nu surdomut, orice sugestie e binevenita, bibliografia nu o voi dezvalui datorita faptului ca nu doresc sa fac reclama.
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Battlefield
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 10-05-2015 08:35)
Joined: 13 Jan 2012
Posts: 2763, Topics: 103
Location: Everywhere.

Reputation: 139.1
Votes: 145

Post Posted: 03-03-2014, 14:45:11 | Translate post to: ... (Click for more languages)


Prin acordul lui BonJovi4EveR , am sa postez aici , multumesc.
Daca sunteti fumatori, nu veniti cu argumente si sfaturi gen , e foarte rau sa fumezi, dauneaza, mai bine spuneti o intamplare care te-a marcat si pur si simplu pentru un timp , sau permanent te-ai lasat de fumat.

Multi dintre voi fumati, la o cafea, o poveste cu prietenii, sau chiar ocazional in fata calculatorului, din pacate majoritatea sunteti inca minori. Multa lume mai spune ceva de genul , "Bunicul meu are 70 de ani si fumeaza de la 10 ani si e sanatos" , sau ca de ce ti s-ar intampla ceva tocmai tie, ca tu esti prea tare. Toate acestea sunt aberatii , orice fumator are o problema de sanatate la acea varsta, una este tusa, si in curand nu dupa mult timp o sa apara o raguseala insistenta foarte , foarte usoara , acea raguseala este defapt inceputul cancerului pulmonar. Se manifesta in asa fel in cat o sa mergeti la un medic , [ cel mai bun sa zicem ] , o sa va zica ca aveti o banala raceala, sau tusa. Te infunzi de sirop, si medicamente, dar raguseala te prinde in fiecare dimineata, seara , rar reusesti sa nu ai acea senzatie, si cand o ai spui ca " da s-a terminat, sunt sanatos" . Seara cand te pui in pat , mai stai pe ganduri si zici "Hai ca ma las, sunt prea tanar" , sunt povesti. Dupa , te duci la un medic , iti faci o consultatie [ medic renumit ] desigur , si a doua zi mergi fericit ca o sa scapi de acea situatie , medicul iti spune clar, "Esti tare?" tu desigur ca spui "Da , spuneti Domnule Doctor " , el o sa-ti spuna ca ai o tumora maligna . Adica pe scurt cancer. Doar atunci , cand te simti , neajutorat, fara tratament , o sa spui ca iti pare rau ca nu te-ai lasat cand aveai ambitia. O mai duci 2-3 luni pe tratamente , dupa vine morfina, (Rar esti constient ) , te uiti in jurul tau legat de o perfuzie fara sa poti vorbi desigur, ai un tub in gat , si automat cand te trezesti , asistenta , iti injecteaza din nou morfina, durerile sunt prea mari ca sa rezisti fara ea. Multi spun ca fumatul nu ucide, nu are cum , gresiti enorm, cu timpul va dati seama, azi fumezi o tigara , maine fumezi un pachet, si uite asa apare dimineata , senzatia sau dependenta sa ii spunem asa, in care automat tu ai nevoie de macar o tigara, sa fi mai calm, tigarile nu te calmeaza, te fac mai agitat, asa ca lasati-va pana nu o sa fie prea tarziu .


Aici sunt cateva metode:

1.Semintele , sunt foarte sanatoase, si in plus, scade pofta de tigara, pentru ca ele sunt sarate, si acea pofta o sa devina tot mai slaba, iti pui frumos un pumn de seminte in buzunar, punga , etc, si de fiecare data cand aveai obiceiul de a fuma o tigara, scoti semintele.
2.Poti incerca o tigara electronica , foarte utila, dar si acea doza , micuta, e cat 10 pachete de dunhill negru.
3.Stabileste motivele pentru care vrei sa renunti , daca nu ai un motiv , gasesti pe internet destule metode, unele nefolositoare , unele mai banale , si unele utile.
4.Sa presupunem ca ai 15 - 16 ani , varsta frageda pentru acest viciu. E ok , toata lumea fumeaza, iti spui tu , plamanii tai se inegresc la fiecare tigara fumata, o sa fie cenusa la 30 de ani, asa ca puteti cand iesiti cu prietenii sa va cumparati un ceai , un suc natural , in loc de tigari la bucata sau alte porcarii .
5. Ganditi-va la voi si la cei din jur , cum se uita la tine cand fumezi , cum se folosesc de tine , [ Ba ? ai o tigara? ] si multe alte exemple pe care le stiti si voi.
6.Dimineata iti miroase gura, nu puteti ascunde asta decat pentru putin timp , te speli repede pe dinti, fericit ca trece mirosul , fumezi o tigara si apare, asa ca dimineata mancati cate o banana sau un mar, e foarte bogat in vitamine si o sa va ajute enorm corpul sa se regenereze.



Ce se intampla cand te lasi de fumat ?

La doar 20 de minute de la inhalarea ultimului fum, corpul uman incepe deja sa-si revina, potrivit Huffington Post.
Desi exista multe metode si grupuri de suport destinate sa ii ajute pe cei care decid sa renunte la fumat, foarte multi au probleme in incercarea de a nu reveni la acest prost obicei.
Prima reactie se simte la 20 de minute de la inhalarea ultimului fum, cand tensiunea, temperatura corpului si pulsul scad la nivelul normal.
Dupa opt ore, respiratia fumatorului dispare, in timp ce nivelul de monoxid de carbon din sange scade, iar nivelul oxigenului revine la normal.
Dupa 24 de ore, sansele unui infarct scad.
Dupa 48 de ore, terminatiile nervoase incep sa se regenereze, iar mirosul si gustul incep sa fie mai pronuntate.
Dupa 3 zile, respiratul nu mai este o corvoada.
Dupa 2-3 luni, circulatia sangelui se imbunatateste, iar capacitatea plamanilor creste cu 30%.
Intre 1 si 9 luni de la ultimul fum, nivelul de energie creste, iar plamanii lupta mai eficient impotriva infectiilor.
Dupa 1 an, riscurile de boli coronariene scad cu 50% in comparatie cu un fumator.
Dupa 2 ani, riscurile unui infarct scad pana aproape de limitele normale.
Dupa 5, riscul cancerului pulmonar scade cu circa 50%, la fel ca si in cazul cancerului de *** sau gura.
Dupa 10, celulele pre-canceroase sunt inlocuite, iar riscul cancerului pulmonar este aproape de cel al unei persoane care nu fumeaza.
Dupa 15 ani, riscul unei boli coronariene este aproape acelasi ca al unei persoane care n-a fumat niciodata.

Daca aveti nevoie de suportul meu, il aveti din plin. Ma puteti contacta prin intermediul PM-ului sau prin postarea in acest topic. Nu faceti off-topic.



Feel free to PM me about any forum support and questions.‡‡‡‡‡

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
ValenTyNo95

[FREAKZ E BAZA]



Status: Offline
(online 2 weeks ago)
Joined: 16 Feb 2013
Posts: 6284, Topics: 250
Location: Bucuresti

Reputation: 4319
Votes: 262

 
Post Posted: 01-06-2014, 17:37:59 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ai grijã ce mãnânci!

1. Mãnâncã mai multã coajã de pâine. Ea conþine de pânã la opt ori mai multã lizinã,antioxidant care luptã împotriva cancerului, decât miezul.

2. Liber la ulei de mãsline ºi oþet. Pune în salatã sau în mâncare oricât vrei! Cu ajutorul lor vei reduce riscul de cancer, îmbãtrânirea prematurã, obezitatea ºi diabetul.

3. Mãnâncã zilnic un grepfruit roºu ºi, pe cât de des posibil, fructe de pãdure. Aminoacizii ºi antioxidanþii din ele te vor ajutã sã previi cancerul ºi bolile mintale.

4. Mãnâncã cinci porþii de legume ºi fructe pe zi. Sãnãtatea ta va fi intacta chiar ºi la vârsta de 100 de ani!

5. Mãnâncã ciocolatã neagrã, chiar dacã eºti la regim.Nu va avea efect negativ asupra dietei tale, iar partea bunã este cã patru grame de cacao sporesc eficacitatea inimii cu 33%!

6. Ia un supliment de magneziu zilnic. Vei fi cu 40% mai puþin predispus la deces produs de orice fel de afecþiune fizicã.


Ai grija ce bei !

7. Bea opt pahare de apã pe zi.Specialiºtii au descoperit cã “bãutorii de apã” sunt cu 55% mai puþin predispuºi îmbolnãvirilor de orice naturã.

8. Savureazã douã ceºti de cafea pe zi, dacã vrei sã previi cu pânã la 55% apariþia infarctului sau a bolilor cardiovasculare.

9. Bea ceai de mentã. Conþine antioxidanþi puternici care reduc cu 60% inflamaþiile organelor ºi previn apariþia diabetului.

10. Nu sãri de trei pahare de alcool pe zi. Experþii de la Harvard spun cã aceasta este reþeta idealã pentru o sãnãtate curatã.

Ai grijã la boli!

11. Nu mai duce boala pe picioare. Cei care îºi pun sãnãtatea pe locul doi ºi nu se menajeazã în perioada cronicã a unei rãceli sau altei boli sunt de douã ori mai predispuºi la atacuri de cord fatale ºi la complicaþii serioase ale afecþiunilor. Dacã esti rãcit, rãmâi în pat!

12. Stinge focul din stomac. Dacã suferi des de sturimi în piept, mergi la medic ºi trateazã-te. Aceste arsuri slãbesc puterea inimii, spun specialiºtii


Ai grijã la stres!

13. Râzi mai mult. Alege o comedie, în locul unui film de acþiune sau horror, deoarece o orã de râs îþi relaxeazã corpul ºi mintea îndeajuns încât sã se regenereze dupã atacurile de stres.

14. Fii relaxat. Oamenii stresaþi traiesc cu 20 de ani mai puþin decât un om cu o stare psihicã normalã. Dacã adãugãm ºi fumatul la aceastã formulã ne putem explica de ce foarte mulþi oameni suferã decese premature.

15. Nu te mai stresa la muncã. 70% dintre sinucigaºi au ales sã-ºi ia viaþa din cauza stresului de la serviciu. Alege sã fii calm ºi sã nu iei problemele de lucru acasã. Astfel te vei feri de multe boli mintale.

16. Cãsãtoreºte-te. Contrar multora care vãd viaþa de familie un iad, specialiºtii au demonstrat cã persoanele cãsãtorite au o ratã de deces mult mai apropiatã de parametrii normali, decât cei care au ales burlãcia! Prin urmare, datoritã confortului psihic ºi protecþiei partenerului de viaþã, persoanele cãsãtorite trãiesc mai mult.

Ai grijã la exerciþiile fizice!

17. Fã sport cu greutãþi.Bãrbaþii care fac antrenament de forþã regulat ºi-au scãzut cu opt puncte presiunea diastolicã. Îndeajuns pentru a reduce cu 40% riscul de atac cerebral ºi cu 15% pe cel de infarct!

18. Fã miºcare în aer liber ºi ia-þi un cãþel care sã te motiveze! Vei reduce orice formã de depresie pânã la 100%, iar corpul tãu se va simti cu 50% mai bine!

Ai grijã la somn!

19. Parfumeazã-þi dormitorul cu iasomie sau trandafir, pentru a avea un somn liniºtit. Cei care nu se odihnesc corespunzator sunt mult mai predispuºi bolilor de inima, mintale ºi diabet.

20. O orã de somn la prânz face minuni pentru trup ºi suflet. Efectul lui este imediat, iar remediu mai bun pentru boli sau afecþiuni decât somnul nu existã!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
meeeow

[Account disabled]



Status: Offline
(since 19-01-2017 15:31)
Joined: 08 Feb 2014
Posts: 1857, Topics: 73
Location: Romania

Reputation: 2328.6
Votes: 163

 
Post Posted: 03-10-2014, 14:06:42 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Suntem in plin sezon al rãcelii, probabil ați auzit pe alții cã au racit (sau ați rãcit chiar voi, eu am pațit-o), așa cã, probabil cã nu vã lipsesc medicamentele din casã.
Hai sã gândim logic – în timp ce tu te duci la farmacie și cumperi medicamente în valoare de minim 50 lei (o suma exorbitantã pentru niște lucruri de care nu ai musai nevoie), alții (producãtorii, distribuitorii, etc) se bucurã de suma ce tu ai plãtit-o, probabil neștiind cã existã alternative! Mai mult ca sigur ai luat pastile "minune" ce promit sã te scape de rãcealã în 2-3 zile, dar nu ai simțit nicio ameliorare dupã 5 zile. No worries, sunt aici sã vã ofer soluții alternative, total naturale.



1. Gargara și spãlãturile nazale cu apã salinã
Durerile în gat specifice rãcelii pot fi alinate foarte simplu cu apã salinã. Gargara cu acest amestec se realizeazã în fiecare dimineațã și searã, iar in scurt timp nu vei mai simți acel disconfort la inghițire.
Apa salinã este excelenta și pentru spalaturile nazale, întrucât curãțã sinusurile și contribuie la decongestionarea cãilor nazale.

2. Tratamentele cu lichide calde
Lichidele calde sunt esențiale când ești rãcit, întrucât tinzi sa pierzi foarte multã apã și sã te deshidratezi. Mãnâncã supe și bea cât mai multe ceaiuri din plante medicinale. Ceaiul de sunãtoare care are beneficii uimitoare – calmeazã sistemul nervos, ajutã digestia, combate insomnia, ceaiul de mușețel calmeazã sistemul nervos, ajutã la decongestionarea cãilor nazale. Recomand sã încercați și ceaiul de gãlbenele, ceaiul de echinacea, ceaiul de ghimbir și ceaiul de soc, deoarece au efect antiinflamator, antiseptic și antiviral și grãbesc ameliorarea simptomelor de rãcealã.

3. Tratamentele cu miere și lãmâie
Întotdeauna este bine sã ai în casã lãmâie și miere. La primele semne de rãcealã, poți folosi aceste douã remedii naturiste pentru a trece mai usor peste boalã. Lãmâia și mierea se adaugã în ceaiuri, însã pot fi folosite și separat.
Nu ar trebui sa uiți nici de propolis. Cu o acțiune antibacterianã și antiviralã rapidã, acest produs apicol va grãbi vindecarea.

4. Cura cu legume și fructe
În timpul rãcelii, organismul tãu poate pierde o parte din vitamine și minerale, de aceea te simți slabitã și obositã. Un tratament naturist foarte bun în caz de rãcealã este cura cu legume și fructe. Bogate în substanțe active, antioxidanți, vitamine, minerale, proteine și fibre, legumele și fructele îți vor întãri organismul și te vor ajuta sã combați mai ușor simptomele de racealã.

5. Bãile de aburi
Nu in ultimul rând, în caz de rãcealã, recomand sã încerci bãile de aburi. Pregatește o infuzie din plante medicinale, picurã puțin ulei esențial de mentã, eucalipt sau cimbru și ține fața deasupra aburilor. Vaporii vor decongestiona cãile nazale, în timp ce uleiurile volatile vor avea un efect antibacterian.

6. Țuica fiartã
E un leac bãbesc, însã te scapã de rãceala și te învioreazã. De consumat seara, în caz cã a doua zi aveți vreo întâlnire importantã.

Sãnãtate, cã-i mai bunã decât toate!




1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
sorinsorin57

[I did not hit her !]



Status: Offline
(since 15-08-2022 19:39)
Joined: 29 Jun 2013
Posts: 5153, Topics: 395
Location: Prima la stanga.

Reputation: 1088.6
Votes: 354

       
Post Posted: 28-11-2014, 23:20:08 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Primul ajutor in caz de fractura la picior.
- Sunati la 112 daca victima este accidentata grav, are o fractura deschisa de picior, hemoragia nu se opreste dupa cateva minute de efectuare a hemostazei sau sangele tasneste din plaga.
- Daca este necesar, opriti sangerarea prin aplicarea unei presiuni directe asupra plagii (cu o carpa curata).
- Nu incercati sa repozitionati osul, oricat de evidenta este deformarea membrului. Veti provoca o serie de complicatii grave leziunii.
- Inainte sa imobilizati membrul accidentat, verificati circulatia sanguina comparand culoarea pielii piciorului fracturat cu cea a piciorului sanatos, atingeti unul din degete si intrebati victima daca percepe senzatia. Aceste informatii trebuie sa fie transmise ulterior echipajului medical care va evalua gravitatea leziunii.
- Imobilizati piciorul fracturat folosind atele lungi (pot fi improvizate din ziare si prosoape rulate, de pilda), legate cu un bandaj sau o piesa vestimentara disponibila. Asigurati-va ca glezna este si ea imobilizata.
- Controlati umflarea piciorului, prin aplicarea unui pachet de gheata infasurat intr-o carpa, mentinut in contact direct cu membrul bolnav.
- Ajutati victima sa isi tina piciorul ridicat cat mai mult timp posibil si sfatuiti-o sa nu se sprijine pe membrul bolnav.
- Transportati victima la cel mai apropiat spital sau asteptati sosirea ambulantei, monitorizand atent starea in care se afla persoana accidentata



"Esti folosit de societate, nu uita, lumea uita
Te-arunca la gunoi si-apoi te scuipa"



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
reflexstyle

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 05-11-2019 20:27)
Joined: 25 Jun 2012
Posts: 49, Topics: 20
Location: Iasi

Reputation: 66.7
Votes: 8

   
Post Posted: 22-05-2015, 17:06:20 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Salut! Vezi ca la RCP, pentru a da eficienta manevrei, trebuie musai sa rupi si cateva coaste. E de preferat sa aplici o forta mai mare (ce va duce la coaste rupte) dar inima va porni, decat una slaba care nu va avea niciun efect. -
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Fre3Shh
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 25-03-2016 21:03)
Joined: 27 Jan 2016
Posts: 935, Topics: 54
Location: Moldova, Republic of

Reputation: -15.5
Votes: 63

Post Posted: 01-02-2016, 19:09:16 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Sanatatea perfecta ofera un program complet, pas cu pas, pe care sa se sprijine medicina sistemului minte-corp omenesc, conceput sa serveasca nevoilor specifice ale fiecaruia dintre noi. Acest plan complet este adaptat pentru fiecare individ in parte, astfel incat sa restabileasca echilibrul esential dintre organismul uman si natura; sa intareasca legatura dintre minte si corp si sa se foloseasca de puterea de vindecare cuantica pentru a transcende granitele conventionale ale bolii si imbatranirii - pe scurt, pentru a dobandi sanatatea perfecta.
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone  


The time now is 20-04-2024, 04:24:18
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x