User
Pass
2FA
 
 

Minunatiile pamantului
Go to page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Next    
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message52338
^AvioanE^

[INACTIVE]



Status: Offline
(since 26-11-2020 18:23)
Joined: 20 Jun 2010
Posts: 23517, Topics: 763
Location: Romania

Reputation: 7902.9
Votes: 719

Post Posted: 04-04-2013, 00:24:37 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Pamantul este un mister, plin de minunatii si lucruri minunate la tot pasul. Daca aveti cunostinta despre un loc mai special, postati aici.
O descriere asupra locului, cat mai ordonat si corect gramatical scris si cateva poze.
Pozele sa fie [url=asa]asa[/url]

1. Setenil de las Bodegas
Setenil de las Bodegas este un municipiu în provincia Cadiz, Andaluzia, Spania cu o populatie de 3.043 locuitori.
Mai bine de jumatate din populatia orasului continua sa traiasca in pesteri, pentru ca Satenil este blocat intre stancile erodate de raul Trejo. In afara unui sistem de aparare abil, orasul spaniol este renumit pentru cafenelele sale, ale caror acoperisuri sunt formate din roci si nu caramizi sau beton.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4

2. Insula serpilor
Este o stanca/insula din Marea Neagra care apartine Ucrainei. Ea se gaseste in Marea Neagra, la 45 de km de tarmurile Romaniei și Ucrainei. Ea a fost ocupata de URSS la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, cedata fortat de România comunista în 1948 printr-un simplu proces-verbal secret semnat de Ana Pauker fara acceptul guvernului si fara consultarea poporului roman si e astazi parte a Raionului Chilia al regiunii Odessa din Ucraina.
Sarpele de apa, care a dat numele insulei, avea o lungime de maximum 2 metri si era complet inofensiv, dar cu o infatiaare dezagreabila. El a dispãrut complet de pe insula la mijlocul secolului al XX-lea, din cauza amplelor lucrari secrete desfasurate de sovietici.
Pic1 | Pic2

3. Triunghiul Bermudelor
Triunghiul Bermudelor este locul unde au pierit mai mult de 5.000 de persoane fara urma. Aceste disparitii si circumstantele care au existat sunt total neobisnuite. Au disparut nave, avioane si oameni si nimeni nu stie de ce. Prima data s-a scris despre aceasta zona in revista Argosy, in anul 1964, unde s-a precizat ca triunghiul este cuprins intre Miami (peninsula Florida), San Juan (Puerto Rico) si insula Bermuda, din Oceanul Atlantic. Printre primele disparitii neobisnuite din Triunghiul Bermudelor a fost cel din 16 septembrie 1950 si care a fost prezentat de Associated Press. Apoi, a fost cazul disparitiei faimosului Zbor 19, format din cinci avioane militare. In 1965 Vincent Gaddis a publicat o carte intitulata "Orizonturi invizibile, in care spune ca au existat evenimente ciudate in Triunghiul Bermudelor.
- Cazul navei Ellen Austin este celebru. Un marinar de pe nava a semnalat un vas in deriva, dupa o furtuna. Pe punte insa nu era nimeni. Capitanul a imbarcat cativa oameni pe epava. Noaptea urmatoare furtuna a continuat.
Dupa aceea, vasul nu a mai fost vazut, pentru ca dupa doua zile sa fie zarit din nou. Echipajul insa disparuse.
- Un alt incident a provocat cea mai mare pierdere din istoria Marinei SUA. Nava USS Cyclops aflata sub comanda lui G.W. Worley a disparut fara urma, impreuna cu echipajul sau de 309 marinari, pe 4 martie 1918.
Nava cu cinci catarge construita in 1919, Carroll A. Deering, a fost gasita esuata si abandonata la Diamond Shoals, langa Cape Hatteras, Carolina de Nord pe 31 ianuarie 1921.
- Zborul 19 a fost un exercitiu de antrenament executat de cinci bombardiere TBM Avenger, care au disparut pe 5 decembrie 1945, in timp ce erau deasupra Oceanului Atlantic.
- Pe 28 decembrie 1948, un avion Douglas DC-3 a disparut in timp ce zbura la San Juan, Puerto Rico. Nu s-a gasit nicio urma si nici cele 32 de persoane aflate la bord.
- Pe 28 august 1963 doua avioane KC-135 Stratotanker s-au ciocnit si s-au prabusit in Oceanul Atlantic. Se spune ca acestea s-au ciocnit accidental.
Pic1 | Pic2 | Pic3





Last edited by ^AvioanE^ on 27-02-2017, 20:19:05; edited 2 times in total
1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Jim2012

[*SUD*]



Status: Offline
(since 05-11-2014 16:58)
Joined: 18 Apr 2012
Posts: 5622, Topics: 68
Location: Bucuresti ;X

Reputation: 104.5
Votes: 94

Post Posted: 04-04-2013, 01:06:51 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Foarte frumos ce ai facut apreciez -


Pyro is not a crime

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
^AvioanE^

[INACTIVE]



Status: Offline
(since 26-11-2020 18:23)
Joined: 20 Jun 2010
Posts: 23517, Topics: 763
Location: Romania

Reputation: 7902.9
Votes: 719

Post Posted: 04-04-2013, 01:40:03 | Translate post to: ... (Click for more languages)

4. Great blue hole
Marea Gaura Albastra este denumirea unei gauri albastre de mari proportii situat în mijlocul recifului Lighthouse (atol al recifului de barierã din Belize). Este o dolina rotunda cu diametrul de 305 m și adanca de 120 m.
Initial, aceasta gaura albastra reprezenta un sistem de pesteri calcaroase, formate în timpul ultimei ere glaciare. Pe atunci nivelul marii era cu mult mai scazut, dar cand acesta s-a ridicat bolta pesterii a cedat, formand o dolinã carstica, forma de relief raspandita de-a lungul litoralului Belizelor.
Pic1 | Pic2 | Pic3

5. Lacul Sfanta Ana
Lacul Sfanta Ana este un lac vulcanic, fiind singurul astfel de lac de pe intreg teritoriul Romaniei. Este situat pe teritoriul judetului Harghita, în masivul Ciomatu, de pe stanga Oltului, în apropiere de Tusnad. Lacul este asezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu (sau, dupa alte surse, Ciomadu), din masivul vulcanic Puciosu, locul celei mai recente eruptii vulcanice în Carpati si în Europa de Est, care a avut loc acum cateva zeci de mii de ani (probabil mai recent de acum 42.000 ani).
Legendele spun: Doi tineri trebuiau sa se casatoreasca. Fata, pe nume Ana, care urma sa devina sotie, nu dorea acest lucru deoarece parintii o obligau sa se casatoreasca numai pentru a pune mana pe averea tanarului, care era destul de necioplit in ale maritisului. In seara nuntii, mireasa a fugit si s-a aruncat în acest lac, trupul ei neinsufletit nefiind gasit nici in ziua de astazi. Din aceasta cauza lacul poarta numele acelei fete. In fiecare an, de hramul Sf. Ana, lacul este sfintit de catre mitropolie.
Pic1 | Pic2 | Pic3

6. Salina Turda
Salina Turda este locul in care turistul vine pentru a vizita un obiectiv turistic si are parte de mult mai mult. Pe langã peisajul minunat al galeriilor amenajate si aerul sarat, cei care ajung la Salina Turda au posibilitatea de a afla informatii despre trecutul mineritului. Salina Turda este un abecedar 3D, unde pot fi urmarite diferite faze din etapele de dezvoltare a expoaltarii sarii. Multumit spiritului de initiativa si datorita priceperii celor care au participat in mod activ la amenajarea salinei, in anul 2010 a fost inaugurat obiectivul turistic cunoscut de acum sub denumirea de SALINA TURDA. Posibilitatile de relaxare si joaca pentru copii, "Roata uriasa", lacul cu barcute sunt cele mai spectaculoase dintre activitatile care pot contribui la petrecerea unor momente placute intr-un microclimat special si foarte deosebit.
Salina Turda poate fi vizitata tot timpul anului, indiferent de anotimp, de luni pana duminica. Accesul spre salina se face din centrul orasului Turda, pe doua cai, intrarea noua din Valea Sarata si intrarea veche de pe strada Salinelor.
Pic1 | Pic2 | Pic3



1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
^AvioanE^

[INACTIVE]



Status: Offline
(since 26-11-2020 18:23)
Joined: 20 Jun 2010
Posts: 23517, Topics: 763
Location: Romania

Reputation: 7902.9
Votes: 719

Post Posted: 04-04-2013, 19:56:32 | Translate post to: ... (Click for more languages)

7. Bagan, Myanmar: Myanmar
Bagan, Myanmar: Myanmar, cunoscuta candva sub denumirea de Burma, a fost ocolita de turisti, in spre deosebire de vecinii sai, din cauza regimului militar autoritar ce guverneaza de aproape jumatate de secol. Cu toate acestea, cei care se vor incumeta sa viziteze aceasta fascinanta tara instabilita din punct de vedere politic, vor fi recompensati cu o adevarata bijuterie, orasul-capitala, Bagan. Constructia celor peste 13.000 temple si lacasuri sfinte, cate numara astazi Bagan, a inceput inca din anul 200 si s-a incheiat in 1287, atunci candKublai Khan a cucerit aceasta zona. Peste 2.000 de ruine au ramas marturie acelor vremuri, inclusiv templul Ananda, a carui cupola aurie transforma fiecare rasarit de soare intr-o experienta unica.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4

8. Salar Uyuni: Desertul salin din Bolivia
Minunatul monument al naturii se afla in sud-vestul Boliviei, langa crestele Anzilor, in podisul Salina de Uyuni. La o altitudine de 3650 m , acesta este cel mai mare desert de sare din lumesi pare o oglinda naturala uriasa.Albul imaculat provine de la cei 12.000 de kilometri patrati ai platoului, acoperit cu un strat de sare de o grosime de circa 120 metri.
Imensa suprafata plana este rezultatul retragerii marii care acoperea tot podisul in urma cu mii de ani, lasand descoperite ceea ce azi sunt lacul Titicaca, lacul Poopo si salinele Coipasa si Uyuni.
60.000 de turisti vin anual sa admire cele mai faimoase spectacole naturale de pe Terra.
In timpul anotimpului ploios, norii si albastrul cerului se oglindesc in cei cativa centimetri de apa limpede , iar contactul luminii cu suprafata uda, iti da senzatia ca te plimbi pe nori. Este practic imposibil sa distingi unde se termina pamantul si unde incepe cerul.
In anotimpul secetos (aprilie- octombrie) podisul devine un pustiu de sare.
Acum 40.000 de ani, locul pe care se intinde Salar de Uyuni era acoperit de apele lacului Minchin, un gigantic lac preistoric. Cand acesta a secat, a lasat in urma sa doua lacuri sarate mai mici, Poopo si Uru Uru, si doua platouri saline: Salar de Coipasa si nesfarsitul Salar de Uyuni.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4

9. Vietnam:Ha Long Bay
Orice vizitator in Vietnam nu poate sa rateze Halong Bay, faimosul golf cu formatiuni carstice din nordul Vietnamului.
Pic1 | Pic2 | Pic3



1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
D a n g e R

[AimeR]



Status: Offline
(since 21-01-2024 10:36)
Joined: 28 Nov 2012
Posts: 5292, Topics: 577
Location: Maramures

Reputation: 787.6
Votes: 607

   
Post Posted: 05-04-2013, 12:22:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Foarte frumoase pozele
Cate minunatii are pamantul
Ieri am fost si eu la Salina in Turda si este foarte frumoasa



Casuta vocala: DangeR
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
^AvioanE^

[INACTIVE]



Status: Offline
(since 26-11-2020 18:23)
Joined: 20 Jun 2010
Posts: 23517, Topics: 763
Location: Romania

Reputation: 7902.9
Votes: 719

Post Posted: 05-04-2013, 23:21:28 | Translate post to: ... (Click for more languages)

10. Angkor Wat: Cambodia
Undeva, departe, in mijlocul Indochinei se afla unul dintre cele mai remarcabile tezaure arhitectonice ale omenirii. Poate cel mai mare complex religios din lume, Angkor Thom aduna laolalta in jungla cambogiana mai mult de o suta de temple, dintre care cel mai important este cel care a dat numele intregului complex – Angkor Wat.
Complexul Angkor se afla in regatul Cambogiei, o tara din mijlocul peninsulei indochineze, cunoscuta mai mult prin genocidul practicat de regimul Khmerilor Rosii care in anii 70 a decimat populatiei Cambogiei la aproape jumatate si a aruncat o pata neagra asupra acestei frumoase, dar extrem de sarace tari. Complexul se afla langa oraselul Siem Reap, un orasel simpatic, poate cel mai dezvoltat oras din Cambogia, datorat faptului ca mai bine de un milion de vizitatori viziteaza Angkor Wat in fiecare an. Siem Reap dispune de un aeroport international, conectat cu cateva metropole asiatice (Bangkok, Singapore, Hanoi, Seul, Kuala Lumpur, Hong Kong), dar cea mai importanta ruta este cea din Bangkok care aduce zilnic numerosi turisti din Mecca turismului sud-asiatic, Thailanda.
Pic1 | Pic2 | Pic3

11. Cascadele Iguazu: Argentina/Brazilia
Cascadele Iguazu, sau Cataratas del Iguazú in spaniola, sunt formate de raul cu acelasi nume.Aceastea se numara printre cele mai mari atractii ale Argentinei. Cataractele sunt amplasate pe Iguazu la granita dintre Argentina si Brazilia, facand parte din Parcul National Iguazu. Cascadele sunt formate din 270 de caderi de apa.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4

12. Twelve Apostles, Parcul National Port-Campbell: Australia
Stancile de calcar ale insulei Twelve Apostles se inalta pana la 60 de metri deasupra marii agitate. In pofida numelui, astazi mai sunt doar opt stanci expuse in permanenta eroziunii prin vant si valuri involburate. Gazduieste in lumea sa subacvatica numeroase specii de caluti si arici de mare.
Pic1 | Pic2



1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
^AvioanE^

[INACTIVE]



Status: Offline
(since 26-11-2020 18:23)
Joined: 20 Jun 2010
Posts: 23517, Topics: 763
Location: Romania

Reputation: 7902.9
Votes: 719

Post Posted: 07-04-2013, 01:59:08 | Translate post to: ... (Click for more languages)

13. Cascada Niagara: SUA granita cu Canada
Inainte cu 6.000 de ani la sfarsitul ultimei perioade de glaciatiune, s-au topit ultimii ghetari din regiune determinand apele lacului Erie sa curga peste maluri formandu-se raul Niagara care se varsa in lacul Ontario, trecand pe parcursul lui peste prapastia (groapa) dintre cele doua lacuri formeza caderea de apa Niagara. Aceasta cataracta sau groapa are o serie de caracteristici geologice. Sub stratul dur de roci dolomite se gasesc straturi mai moi de sisturi. Masa de apa de la baza cascadei prin procesul de eroziune rupe cu timpul fragmente din peretele cascadei, acest fenomen determinand scurtarea raului Niagara cu 1,8 m pe an, ceea ce arata ca de la formarea sa, cascada s-a apropiat de lacul Erie cu peste 11 km. Prin canalizarea unei parti a apei fluviului la o hidrocentrala, (vezi Nikola Tesla) s-a redus debitul fluviului ce traverseaza cascada, ceea ce a redus din frumusetea ei, în schimb a incetinit procesul de eroziune. In ianuarie 1936 prin temperaturi extrem de scazute a înghetat complet cascada, formând o perdea de gheata de cateva sute de metri. In anul 1969 a fost dirijata pe o perioada de 5 luni într-o alta directie toatã apa cascadei, astfel înlesnind cercetarilor geologice a albiei raului, si s-a încercat stabilizarea peretilor cascadei.
Pic1 | Pic2 | Pic3

14. Uluru: Australia
Aceasta formatiune stancoasa extraordinara se inalta in mijlocul desertului australian si ofera o priveliste de neuitat la fiecare apus. Pe masura ce ocolesti baza Uluru, probabil cel mai mare monolit din lume, ai crede ca este facut din gresie rosie. Aceasta capata culoarea rosie dupa ce este expusa oxizilor de fier si ruginii. Uriasul munte de gresie Uluru (sau stanca Ayers) se afla in centrul geografic al Australiei si ocupa unloc aparte in inima australienilor – intreg misterul continentului pare a se fi concentrat in aceasta uriasa stanca rosie. Poti lua avionul pana acolo, dar este mult mai interesant sa mergi cu masina. Ora dupa ora, gonesti pe o fasie neagra de asfalt, de-a lungul unei vaste campii brazdate de dune rosii.
Pic1 | Pic2

15. Templul lui Shiva: India
Enormul complex care alcatuieste templul de la poalele orasului Madurai este dedicat lui Shiva si sotiei sale Meenakshi. Constructia templului a fost inceputa de dinastia Pandya, dar forma si splendoarea pe care le are astazi se datoreaza in totalitate Nayakanilor, regii Maduraiului intre secolele XVI si XVIII. Complexul este format din 12 turnuri inalte, ornamentate cu statui.
Pic1 | Pic2



1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
^AvioanE^

[INACTIVE]



Status: Offline
(since 26-11-2020 18:23)
Joined: 20 Jun 2010
Posts: 23517, Topics: 763
Location: Romania

Reputation: 7902.9
Votes: 719

Post Posted: 07-04-2013, 11:08:13 | Translate post to: ... (Click for more languages)

16. Statuia lui Hristos Mantuitorul: Brazilia
Construita de inginerul Heitor da Silva Costa si inaugurata la 12 octombrie 1931, pentru a celebra 100 de ani de independenta a Braziliei, statuia lui Hristos Mantuitorul vegheaza asupra orasului Rio de Janeiro de pe varful muntelui Corcovada – 710 metri deasupra nivelului marii. Intregul monument, construit din steatit si beton, masoara 38 de metri inaltime. Drept piedestal are o capela in care incap 150 de oameni.
Pic1 | Pic2 | Pic3

17. Muntele Saint-Michel: Franta
Mont Saint-Michel este, in fapt, un castel medieval construit pe o insula mica de pe coasta normanda, in apropierea Marii Britanii. Doar un dig ingust, ridicat in 1880, mai asigura legatura cu coasta. Turistii care vor sa ajunga pe insula trebuie sa se grabeasca sa traverseze drumul de legatura, intrucat nu putine au fost situatiile cand vizitatorii au fost maturati la propriu de valuri.
Spre deosebire de alte castele din Franta care au debutat in “cariera” jucand rolul unei structuri defensive sau de locatii inchinate artei, Mont St. Michel a fost construit pentru a servi in scopuri religioase, mai exact drept manastire. In prezent, castelul atrage patru milioane de vizitatori pe an, cu mult mai mult decat majoritatea castelelor Frantei.
Pic1 | Pic2 | Pic3

18. Castelul Lowenburg: Germania
In apropierea orasului Kassel se inalta semet unul dintre cele mai frumoase castele cu aspect medieval. Cu toate acestea, Lowenburg sau Castelul Leului a fost construit din ordinul lui Landgrave Wilhelm IX (1743-1821), un soi de Walt Disney al epocii lui, care a intentionat ca noua constructie sa arate inca de la inceput ca o ruina romantica.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4



1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
^AvioanE^

[INACTIVE]



Status: Offline
(since 26-11-2020 18:23)
Joined: 20 Jun 2010
Posts: 23517, Topics: 763
Location: Romania

Reputation: 7902.9
Votes: 719

Post Posted: 08-04-2013, 11:55:18 | Translate post to: ... (Click for more languages)

19. Cascada Angel: Venezuela
Un loc salbatic, de o frumusete rara, Cascada Angel (Ingerului) este mai putin faimoasa decat alte cascade ale lumii. Totusi, este cea mai inalta cascada din lume, cu o cadere de apa de aproape un kilometru, din varful unui munte abrupt si stancos.
Cascada Angel, se afla in parcul national Canaima, o padure ecuatoriala din sud-estul Venezuelei, chiar la sud de raul Orinoco. La cei 978 m, cascada Angel (Salto del Angel) este cea mai inalta cascada din lume, avand o treapta de 805 m.
Existenta cascadei este un mister. Ea nu este ‘hranita’ de catre surse conventionale de apa (un ghetar care se topeste, un rau, un lac). Intreaga cantitate de apa care cade din varful muntelui nu este decat apa de ploaie, care se evapora, apoi face condens pe norii de deasupra. Este ca si cum norii s-ar deschide lasand apa sa curga numai deasupra cascadei.
Fiind asezata in inima padurii ecuatoriale, la Salto Angel nu se ajunge usor. Este nevoie de o calatorie prin aer, pe apa si prin jungla, deci trebuie sa ‘muncesti’ pentru a castiga drepul de a vedea cascada.
Pic1 | Pic2

20. Muntii Southern Sky Column: China
Asemanarea dintre masivul “Southern Sky Column” din Zhangjiajie, situat in provincia sudica Hunan, si superbele imagini montane din superproductia hollywoodiana Avatar sunt izbitoare. O demonstreaza fotografiile realizate in anul 2008, dintre care multe au folosit ca sursa de inspiratie pentru filmul regizat de James Cameron. In consecinta, pentru a atrage cat mai multi turisti, guvernul chinez a decis chiar schimbarea numelui muntilor din Southern Sky Column in “Hallelujah Mountains”, numele masivului fantastic de pe planeta Pandora. Coloana “Southern Sky”, de peste o mie de metri inaltime, este doar una din cele 3.000 existente in Parcul National Zhangjiajie din China, imortalizate in 2008 de un fotograf de la Hollywood.
Pic1 | Pic2 | Pic3

21. Turnul Eiffel: Franta
Turnul Eiffel are 300 m inaltime, excluzand antena din varf, ce mai adauga 20 de metri si o greutate de peste 10.000 de tone. Cand a fost construit era cea mai inalta cladire din lume. Intretinerea turnului include utilizarea a 50 de tone de vopsea maro inchis, la fiecare 7 ani. A fost conceput de catre Emile Nouguier, Maurice Koechlin si Stephen Sauvestre, angajati la Eiffel si Co. Gustave Eiffel, initial reticent cu privire la proiect, a devenit ulterior un mare sustinator al sau si a cumparat brevetul. Turnul, care poartã numele sau, este una dintre principalele destinatii turistice ale Parisului si lumii.
Pic1 | Pic2 | Pic3



1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
^AvioanE^

[INACTIVE]



Status: Offline
(since 26-11-2020 18:23)
Joined: 20 Jun 2010
Posts: 23517, Topics: 763
Location: Romania

Reputation: 7902.9
Votes: 719

Post Posted: 09-04-2013, 01:53:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)

22. Statuia libertatii: America
Statuia Libertatii a fost un dar din partea guvernului Frantei cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la Independenta Americii. Pentru mai toti emigrantii care au traversat Atlanticul din Europa spre New York, Statuia Libertatii a fost prima imagine pe care au vazut-o pe teritoriul Statelor Unite. Statuia a fost proiectata de un sculptor francez pe nume Frederic-Auguste Bartholdi, care visa de multa vreme sa construiasca o statuie asemanatoare Colosului care se inalta candva pe insula greceasca Rodos. Fata statuii a fost modelata dupa cea a mamei sculptorului si legenda spune ca restul corpului a avut ca model o prostituata. Coroana de pe capul Statuii Libertatii, sau Lady Liberty cum este numita cu afectiune de new york-ezi, are sapte tepi, care simbolizeaza cele sapte mari peste care libertatea ar trebui sa dainuiasca. In mana stanga tine o tablie cu Declaratia de Independenta si in mana dreapta are o torta, ce simbolizeaza iluminarea.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4

23. Aurora Boreala: Scandinavia
Aurora polara este un fenomen optic ce consta intr-o stralucire intensa observata pe cerul nocturn in regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vant solar in campul magnetic terestru. Cand apare in emisfera nordica, fenomenul e cunoscut sub numele de aurora boreala, termen folosit initial de Galileo Galilei, cu referire la zeita romana a zorilor, Aurora, și la titanul care reprezenta vanturile, Boreas. Apare în mod normal in intervalele septembrie-octombrie si martie-aprilie. in emisfera sudica, fenomenul poarta numele de aurora australa, dupa James Cook, o referinta directa la faptul ca apare în sud.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4

24. Portul Sydney: Australia
Portul Sydney , cunoscut si sub numele de Portul Jackson este considerat sufletul orasului Sidney. Rezervatia naturala este autentificata ca fiind primul asezamant european in Australia, jucand un rol cheie in istoria si dezvoltarea orasului Sidney. Vestit pentru atractiile sale turistice precum Opera sau Podul Portului cat si pentru frumusetea naucitoare prin care se descrie, portul sydney a fost desemnat locatia de celebrare a Anului Nou. An de an, aici se organizeaza cel mai mare foc de artificiu care sa consemneze trecerea dintre ani. Pe o lungime de 19 km, Portul Sidney este considerat a fi „portul care comprima toate apele printr-o linie imaginara unind astfel Capul Nordic de cel Sudic”. In interiorul sau salasluiesc laolalta mai multe insule remarcabile prin frumusete printre care Shark Island, Clark Island, Fort Denison, Goat Island, Snapper Island sau Rodd Island.
Inconjurat de universitati, muzee si parcuri, Portul Sydney este strabatut de tramvaie speciale denumit monorai care aluneca rapid si fara zgomot pe sine.
Pic1 | Pic2 | Pic3



1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
D a n g e R

[AimeR]



Status: Offline
(since 21-01-2024 10:36)
Joined: 28 Nov 2012
Posts: 5292, Topics: 577
Location: Maramures

Reputation: 787.6
Votes: 607

   
Post Posted: 09-04-2013, 08:14:02 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Foarte frumoase pozele

Pamantul are multe lucruri minunate,dar noi inloc sa ne gandim la ele,ne gandim la cele urate



Casuta vocala: DangeR
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
^AvioanE^

[INACTIVE]



Status: Offline
(since 26-11-2020 18:23)
Joined: 20 Jun 2010
Posts: 23517, Topics: 763
Location: Romania

Reputation: 7902.9
Votes: 719

Post Posted: 09-04-2013, 19:28:47 | Translate post to: ... (Click for more languages)

25. Borobudur: Indonezia
Templul Borobudur, situat la 42 de km nord-vest de provincia Javaneza, Yogyakarta, Indonezia, este cel mai mare templu budist din lume. Este construit în forma de piramida cu baza patrata de 118 m lungime.
Borobudur a fost considerat un "kumagara" (structura acoperita) si acceptat a fi salasul lui Buddha Sakyamuni pe cand se afla in pantecele mamei sale. Ctitorii templului au vrut ca invataturile lui Buddha sa fie reprezentate vizual. in acelasi timp s-a dorit sugerarea prezentei puterii lui Sakyamuni prin intermediul structurii cladirii. Intentia ctitorilor templului Borobudur a fost exprimarea esentei cosmice si atotputernice a lui Buddha.
Pic1 | Pic2 | Pic3

26. Vulcanul Thrihnukagigur: Islanda
O calatorie spre centrul Pamantului, facuta in inima unui vulcan adormit, a dezvaluit niste imagini nemaivazute. Instantaneele din interiorul vulcanului Thrihnukagigur, din Islanda, realizate de fotograful Belegurschi Lurie, sunt de o frumusete unica.
Vulcanul este imprevizibil atunci cand erupe, insa, in momentele de liniste, peretii de magma racita din interiorul sau au un spectru de culori rar intalnit in alte zone de pe Pamant, informeaza Daily Mail.
Exploratorul s-a simtit probabil in siguranta in inima vulcanului inactiv de langa Reykjavik, care nu a mai erupt de 4.000 de ani. El a coborat la o adancime de 120 de metri, de trei ori mai mult decat inaltimea "Statuii Libertatii" din New York, Statele Unite.
In ciuda faptului ca vulcanul a fost inactiv in ultimele patru milenii, el este numit "vulcanul care doarme", deoarece ar putea reveni la viata in orice moment. Iurie Belegurschi, care este originar din Republica Moldova, a folosit un fel de cos fixat de bratul unei macarale pentru a cobori in adancurile vulcanului.
El a spus ca a fost o ocazie unica in viata si o experienta pe care n-o va uita niciodata. Vulcanul Thrihnukagigur este singurul loc de pe Pamant unde un crater de magma este accesibil pentru a fi explorat in conditii de siguranta.
Pic1 | Pic2 | [url=http://arhiva.stirilocale.md/img/articole/vulcan.jpgPic3[/url]

27. Taj Mahal - Arga: India
Taj Mahal este un monument in orasul Agra, India. A fost construit de imparatul Shah Jahan drept mausoleum pentru sotia sa, Mumtaz Mahal. Cladirea a fost construita intre 1630 si 1653.
in 1983 Taj Mahal a devenit parte din patrimoniul mondial UNESCO si ramane si pana astazi printre cele mai vizitate si faimoase monumente din lume. Ca o bijuterie straluceste Taj-ul in lumina lunii, captata de nenumaratele pietre pretioase incrustate in marmura. La rasarit intreg ansamblul pare roz, iar seara alb-galbui. Schimbarea culorilor se spune ca este simbolul starii de spirit a femeilor. in vremurile de demult, existau aici usi de argint, iar in interior era amplasat un grilaj de aur masiv si o textura de perle direct pe lespedea funerara. Acestea au fost furate.
Pic1 | Pic2 | Pic3



1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
^AvioanE^

[INACTIVE]



Status: Offline
(since 26-11-2020 18:23)
Joined: 20 Jun 2010
Posts: 23517, Topics: 763
Location: Romania

Reputation: 7902.9
Votes: 719

Post Posted: 10-04-2013, 23:10:05 | Translate post to: ... (Click for more languages)

28. Cappadocia: Turcia
Declarat de UNESCO monument natural al Terrei, sancturarul din centrul Turciei reprezinta astazi una dintre cele mai mari atractii ale fostului imperiu. Situata in regiunea central-estica a Anatoliei, aceasta zona, spectaculoasa si sfanta deopotriva, atrage sute de mii de turisti din toata lumea in fiecare an. Cappadocia este practic o regiune muntoasa, de origini vulcanice care se intinde pe o suprafata de aproximatv 800 de kilometri patrati. Intreaga zona este presarata cu orase subterane, formatiuni ciudate, biserici sapate in lava pietrificata si ministatiuni turistice capabile sa satisfaca standardele unui turism bine facut.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4

29. Piramidele mayase: Mexic
Vechea civilizatie Maya ramane una plina de mistere, inca nedescifrate. Oamenii de stiinta incearca sa dezlege multe dintre secretele acestei culturi, precum piramidele, sacrificiile umane, hieroglifele sau legaturile civilizatiei Maya cu astrele ceresti. Varsta de aur a civilizatiei Maya s-a terminat la sfarsitul secolului al IX-lea. Orasele au devenit pustii si tacute. Lianele si radacinile copacilor au patruns prin zidurile de piatra ale templelor si piramidelor.
Arheologii clasifica mai multe perioade ale civilizatiei Maya: pre-clasica (intre anii 2.000 si 300 i.Hr.), clasica (300 i.Hr. - 900 d.Hr.) si post-clasica (900 - 1520 d.Hr.).
In timpul ultimelor secole, populatia extrem de numeroasa a oraselor a disparut in jungla. Orasul mayas Tikal a constituit ultima mentiune istorica a unui asezari Maya, in anul 869.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4

30. Castelul Peles: Romania
Castelul Peles din Statiunea Sinaia a fost construit la dorinta primului rege al Romaniei, Regele Carol I (1866 – 1914), pentru a-i servi drept resedinta de vara. Castelul a fost construit in afara perimetrului localitatii Podul Neagului, localitate ce ulterior tot la dorinta regelui in anul 1874 va primi numele de Sinaia. Castelul a fost construit intre anii 1873 – 1914, pe un teren retras si pitoresc de 1000 de hectare numit Piatra Arsa sau Mosia Sinaia achizitionat personal in anul 1873. Castelul Peles este unul cele mai importante cladiri istorice din Romania, avand caracter de unicat si este, prin valoarea sa artistica, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa.
In anul 1873, 300 de muncitori sub conducerea arhitectului Wilhelm von Doderer (1873 – 1876) si sub supravegherea personala a Regelui Carol I au lucrat la amenajarea terenului pe care va fi construit Castelul Peles, acestia au depus eforturi mari pentru a stapani elementele capricioase ale naturii, cum ar fi cursurile de apa subterane si alunecarile de teren. Constructia Castelului Peles incepe propriu zis in luna august a anului 1875 prin punerea primei pietre de temelie intr-un cadru festiv, sub care s-au ingropat cateva zeci de monede de aur de 20 de lei, dar sub conducerea arhitectului Johannes Schultz (1873 – 1876 asistentul lui Doderer, iar din 1876 – 1883 arhitect-sef), deoarece planurile realizate de Doderer nu au fost pe placul suveranului fiind inlocuit. Johannes Schultz propune un castel cu doua etaje cu aspectul unui chalet elvetian si la exterior stilul german Fachwerk, care a corespuns atat viziunii si gustului artistic, cat si posibilitatilor financiare ale regelui.
Castelul Peles are aproximativ 160 de camere dintre care peste 30 de bai, toate fiind unice si de-o frumusete aparte, fiecare camera beneficiaza de curent electric si incalzire centrala inca din 1883.
In perioada 1889 – 1903 a fost construit in aceiasi zona si Castelul Pelisor destinat Regelui Ferdinand si Reginei Maria. Domeniul regal de la Sinaia mai cuprinde Corpul de Garda, Economatul, Casa de Vanatoare Foisor, Grajdurile, Uzina Electrica, Vila Sipot si la capatul vechii poteci regale, Vila Regelui Ferdinand din Stana Regala.
Pic1 | Pic2 | Pic3



1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
^AvioanE^

[INACTIVE]



Status: Offline
(since 26-11-2020 18:23)
Joined: 20 Jun 2010
Posts: 23517, Topics: 763
Location: Romania

Reputation: 7902.9
Votes: 719

Post Posted: 12-04-2013, 15:03:37 | Translate post to: ... (Click for more languages)

31. Petra: Iordania
Petra, "orasul de piatra" ce impresioneaza pe tot pelerinul, este un sit arheologic aflat in sud-vestul Iordaniei. Orasul se intinde de-alungul poalelor Muntelui Hor, strabatand un lung defileu si intinzandu-se apoi pe laterala estica a vaii Arabah, cunoscuta sub denumirea de "Wadi Araba" - larga vale ce se intinde de la Marea Moarta si pana la Golful Aqaba. Orasul este renumit mai ales pentru arhitectura acestuia, sapata aproape in intregime in piatra muntelui pe care se sprijina majoritatea cladirilor. Orasul, alaturi de intreaga zona, a ramas necunoscut lumii vestice pana in anul 1812, cand acesta a fost descoperit de catre exploratorul elvetian Johann Ludwig Burckhardt. Descoperirea exploratorului a fost descrisa intr-un sanet al lui John William Burgon drept "un oras rosiatic-trandafiriu vechi cat de jumatate de vreme". In scurt timp, orasul a captat atentia intregii lumi. Astfel, reprezentantii monumentelor mondiale, in cadrul programului UNESCO, au descris monumentul din valea Iordaniei drept "una dintre cele mai pretioase mosteniri culturale ale omenirii". Astfel, in data de 6 decembrie 1985, orasul antic Petra a fost declarat monument mondial.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4

32. Cascada Victoria: Zambia
O cascada si mai impresionanta decat Niagara, dar mai putin popularizata si vizitata de turistic, este cascada Victoria din Africa, situata pe cursul fluviului Zambezi, cascada despre care exploratorul englez Livingstone a afirmat ca ar fi '' cea mai mare cadere de apa de pe glob''.
Intradevar cascada Victoria depaseste cu mult dimensiunile cascade Niagara; apele fluviului Zambezi se prevalesc clocotitor de la inaltimea de 108 m, iar latimea frontala a cascadei este 1 800m depasind deci cu 600 m pe aceea a Niagarei.
La aceasta maretie de nedescris contribuie si regiunea inconjuratoare in care reliful, vegetatia si fauna si-au dat mana pentru a intregi un cadru uluitor, cum nu se mai intalneste in nici o alta parte a globului pamantesc.
Frumusetea locurilor inconjuratoare, precum si panorama oferita de rostogolirea uriasei cantitati de apa, de aproape 800 milioane de litri pe minut, au facut in ultima vreme din Cascada Victoria un atractiv obiect pentru turistii din lume.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic3

33. Vulcanul Paricutin: Mexic
Vulcanul a inceput, la 20 februarie 1943, ca o fisura intr-un lan de porumb, detinut de un agricultor pe nume Dionisio Pulido. Pulido, sotia sa și fiul lor au asistat la toata eruptia initialã de cenusa si pietre deoarece ei isi arau terenul in acel moment. Vulcanul a crescut rapid, ajungand la cinci etaje in doar o saptamana, si putea fi vazut de departe intr-o luna. O mare parte din cresterea vulcanului a avut loc in primul an, in timp ce era inca in faza de explozii piroclastice. Satele din apropiere, Paricutin (dupa care vulcanul a fost numit) si San Juan Parangaricutiro, au fost ingropate in lava si cenusa, rezidentii au fost mutati pe un teren viran din apropiere.
La sfarsitul acestei faze, dupa aproximativ un an, vulcanul a crescut la 336 de metri inaltime. Vulcanul va continua sa erupa in urmatorii opt ani, desi eruptia a fost dominata de eruptii de lava relativ linistite, care au ars zona inconjuratoare pe o suprafata de 25 km2. Activitatea vulcanului a intrat lent in declin, pana in ultimele sase luni ale eruptii, in cursul careia violente activitati de explozie au fost frecvente. In 1952, eruptia s-a incheiat si Paricutin a devenit linistit, atingand o inaltime finala de 424 de metri deasupra lanului de porumb din care s-a nascut. Vulcanul a fost linistit de atunci. Ca cele mai multe conuri de zgura, Paricutin este considerat a fi un vulcan monogenetic, ceea ce inseamna ca dupa ce a terminat sa erupa, niciodata nu va mai erupe din nou. O alta eruptie vulcanica intr-un camp monogenetic va erupe intr-o locatie noua.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4



1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
^AvioanE^

[INACTIVE]



Status: Offline
(since 26-11-2020 18:23)
Joined: 20 Jun 2010
Posts: 23517, Topics: 763
Location: Romania

Reputation: 7902.9
Votes: 719

Post Posted: 12-04-2013, 18:13:22 | Translate post to: ... (Click for more languages)

34. Gradinile Exbury: Anglia
Gradinile din sudul Angliei se intind pe o suprafata de peste 100 de hectare si gazduiesc raritati si unicate botanice, adevarate colectii de specii de rhododendroni, azalee, camelii si o multitudine de arbori rari. Datorita frumusetilor pe care le gazduiesc, aceste gradini au fost denumite – “raiul cu portile deschise”. Gradinile Exbury sunt renumite prin diversitatea de specii de Rhododendron.Denumirea Rhododendronului vine de la grecescul Rhodos care inseamna trandafir si Dendron, care inseamna copac. Spectacolul floral dureaza primavara in lunile aprilie si mai.
Alaturi de Rhododendroni intalnim si specii de: Azalea, Camelia, Magnolia si Hydragena.
Omul a carui viziune si munca a creat Exbury Gardens a fost Lionel Nathan de Rothschild; el si-a dedicat timpul si resursele financiare pentru a crea o gradina care avea sa ajunga una din cele mai frumoase zone impadurite din tara.
Lionel s-a nascut in 1882 intr-o faimoasa familie de bancheri. Pe la mijlocul secolului al XIX-lea, familia Rothschild era la apogeul prestigiului si puterii financiare in Europa. Asa cum se astepta de la el, ca urmas, Lionel a continuat traditia familiei si-a inceput cariera in banca familiei. In 1912 s-a casatorit cu Marie-Louise Beer si au avut patru copii. Mai mult, s-au sapat o serie de lacuri ornamentale. Lionel era un perfectionist, astfel ca nimic nu a fost lasat la voia intamplarii. S-a forat un put pentru a se gasi apa si astfel s-a realizat un sistem de irigatiicare se intindea de la turnul de apa inspre toate zonele gradinii, printr-un labirint subteran de conducte lung de peste 35 de kilometri; unic la timpul respectiv, acest sistem este folosit si astazi si se dovedeste a fi de neinlocuit in lungile zile toride de vara. S-au construit sere imense din lemn rezistent de tek, adus special din import. Lionel de Rothschild nu s-a oprit de la nimic pentru a realiza gradina pe care si-o dorea. Nu s-a facut economie deloc - daca gradina ar fi trebuit amenajata astazi, s-ar fi cheltuit milioane de lire.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4 | Pic5

35. Erta Ale: Etiopia
Erta Ale inseamna in limba afar “muntii care fumega” si este in fapt, un ansamblu din cinci vulcani, care formeaza un arc de cerc de 80 de kilometri lungime. In ciuda peisajelor stranii care iti taie respiratia si a jocurilor de culori vii care se infatiseaza in fata ochilor, Nesbitt a ramas insensibil, numind acest loc “un peisaj al terorii”. Reactia sa poate fi explicata prin prisma conditiilor dure pe care exploratorii erau nevoiti sa le infrunte: temperaturi foarte ridicate (aproape 75 de grade Celsius in timpul zilei), un nisip atat de fierbinte incat le ardea talpile prin bocanci si, cel mai probabil, din cauza subtierii rezervelor de apa.
Depresiunea Dankil care adaposteste lantul vulcanic Erta Ale este o zona care intruneste conditiile unuia dintre cele mai dure locuri de pe Pamant: o campie parjolita, cu un continut ridicat de saruri in compozitia solului, care se afla sub nivelul marii. In trecut, aceasta facea parte din Marea Rosie, pana la ridicarea podisului Danakil. In apropiere se afla lacul Karum, care reprezinta printre altele si o sursa substantiala de venit pentru familiie afare din zona, oameni ce traiesc in special din cresterea animalelor si exploatarea si vanzarea sarii din lac. Nu foarte adanc, insa cu un continut ridicat de minerale, lacul se afla la 120 de metri sub nivelul marii. Doar pentru o perioada scurta din an, acesta se umfla, iar in jurul lui tasnesc izvoare fierbinti.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4 | Pic5

36. Formatiunile tsingy: Madagascar
Desprinse dintr-un peisaj parca extraterestru, formatiunile calcaroase de pe insula Madagascar nu sunt nici pe departe atat de inofensive precum par in fotografii. Ascutite ca niste pumnale, acestea ating inaltimi de pana la 180 de metri. Orice miscare gresita, poate insemna pentru un temerar o moarte sigura. Desi par sa alcatuiasca un peisaj singuratic, lucrurile nu stau nici pe departe asa. Crocodili care se ascund in grote subterane, perechi de ochi curiosi de lemurieni care supravegheaza ascunsi in frunzisul copacilor… Si aveti grija pe unde calcati! Este suficient sa striviti o singura albina, pentru a fi atacat de un roi intreg, dornic de razbunare. Daca vi se intampla toate aceste lucruri inseamna ca va aflati pe platoul Ankarana, in nordul Madagascarului, insula situata la 600 de kilometri in largul coastelor est-africane. Numita si “Marea Insula Rosie” datorita predominantei culorii in sol, Madagascarul este un ecosistem unic. Pentru ca a fost izolat de continent cu aproximativ 120 de milioane de ani in urma, firul evolutiei a urmat un curs diferit, iar aici s-au dezvoltat specii unicat in lume. Pana in urma cu 40 de milioane de ani, legatura dintre continent si insula se mai putea face prin intermediul unor fasii inguste de pamant, prin urmare, o oarecare migrare inca mai exista. Insa dupa ce legatura terestra nu a mai putut fi mentinuta, caile de comunicare au fost inchise. In prezent, acest ecosistem este amenintat cu disparitia din cauza fenomenului accelerat de eroziune al insulei, o urmare previzibila a activitatilor umane nocive.
Platoul Ankarana este un peisaj carstic prin excelenta. Formele bizare ale stancilor se datoreaza ploilor abundente, in medie 1 800 mm precipitatii pe an. Acestea au dizolvat roca moale in varf si solida catre baza, formand creste si piscuri, aproape amenintatoare din cauza ascutimii lor. In interiorul acestui peisaj SF, au luat nastere alte lumi. Calcarul a permis formarea unor canioane adanci care adapostesc la randul lor intinderi verzi de padure formata din baobabi, smochini si palmieri. Apa s-a infiltrat pana in adancime, dand nastere unor grote care expun stalagmite si stalactite ce sfideaza imaginatia, in vreme ce lanturi de tunele si caverne subterane au ramas in mare parte inca neexplorate.
Pic1 | Pic2 | Pic3



1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  
Go to page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Next    


The time now is 28-03-2024, 16:47:05
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x