User
Pass
2FA

cumpar pc nou need advices
Go to page Previous  1, 2    

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> WOW -> Romanian
Show only staff posts
Author Message3053
Scott

[Maniac]

Status: Offline
(since 03-04-2023 21:32)

Votes: 59

Post Posted: 02-10-2014, 15:23:59 | Translate post to: ... (Click for more languages)

MIGHTY NELLY wrote:
eqinox wrote:
de ce majoritatea din voi preferati intel? amd ofera aproape acelasi lucru la un pret muuult mai avantajos. Procesoare care rezista cu usurinta la rendering si grafica fara sa faca bottleneck cu auxiliare medii spre high. Aici un link care arata diferenta dintre un CPU amd si un intel. aproape aceleasi facilitati la jumate din pretul unui procesor intel. Majoritatea care vor/isi fac pc-uri nu se gandesc la consecinte. Acum bagi mii de euro in pc(cam asta am facut eu) si dupa cateva luni regreti amarnic ca ai facut asta. La un buget de maxim 3500-4000 lei iti faci un pc ( doar unitate) care sa iti ruleze jocuri fara sa cea mai mica problema. Mai ieftin nu inseamna neaparat mai prost. De multe ori ajungi sa dai mai multi bani pe brand decat pe componenta in sine. Cheers. SI daca se gaseste vreun destept sa zica ca nu se merita amd. Am avut amd. Un fx 6300 si am trecut la intel i7. Sincer nu am vazut nicio diferenta majora intre aceste procesoare in gaming. Doar un loading screen putin mai rapid pe intel + cateva fps-uri castigate ca nu imi mai facea bottleneck cu placile video.

Procesoarele AMD sunt procesoare mult mai rezistente ca Intel de cand s-au inventat firmele astea 2, de aia se zice ca AMD sunt facute pentru jocuri in special si Intel pentru programe. Acum vreo 12 ani aveam un AMD Duron care era low cost si mult peste asteptari, dupa un Athlon pentru jocuri care de asemenea era destul de bun si ieftin; cand am facut bani cam acum 8 ani mi-am luat un AMD Opteron care era racheta in combinatie cu un ATI Radeon X1600XT. Acum am un Intel care mi se pare destul de slab.
Iti recomand sa-ti iei un procesor AMD ca e ieftin si mult mai bun pentru jocuri, HDD nu trebuie imens (ca am vazut unu mai sus ti-a pus un link in care e un HDD de 2 TB si costa 450 lei), mai bine iti iei un SSD care merge cu viteza luminii si nu cred ca iti trebuie mai mult de 500, iar placi video ai destule din care sa-ti alegi..restul nu conteaza.

Amintiri din copilarie. Da, a existat o perioada cand amd era mai bun, mai exact perioada athlon, dupa amd a ramas in urma permanent.

In legatura cu topicu, daca o sa te joci in principal wow, iti recomand sa mergi pe intel si nvidia, procesorul ideal fiind i7 4790k avand cea mai mare frecventa default @4GHz cu turbo la 4.4GHz, cat despre placa video ceva din seria 900 ar fi din nou ideal pentru ca are noua microarhitectura Maxwell.

0 0

Back to top
View user's profile Send private message
ihaa

[Mentally Stable]

(since 29-10-2019 23:13)

Votes: 52

Post Posted: 02-10-2014, 20:24:16 | Translate post to: ... (Click for more languages)

k0s wrote:
Fenriabis wrote:
cea mai scumpa piesa intotdeauna e cea mai buna.

Nu intotdeauna este asa...

http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/990289/

0 0

Back to top
Mr.Faith

[Observer]

(since 18-06-2023 13:22)

Votes: 62

Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 03-10-2014, 03:23:45 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Daca vrei sa iti iei i5 si pui o placa video slabutza, in jocuri cel putin ai procesorul ala aproape degeaba, cu un amd de 2 ori mai ieftin scoti fps aproape la fel. Ca sa simti diferentele de performante dintre i5-u si/sau i7 ai nevoie de o placa video medium high...recomandat undeva peste ~15 mill, si diferente de genul de 20%(daca o fi si atat) si asta in unele jocuri, pentru ca inca sunt cazuri ca x joc sa aiba fps mai bun daca ai un GPU ATI/NV.
Din perspectiva mea nu se merita sa dai atatia bani pe pc daca il iei ca sa te joci, si asa jocurile din ziua de azi sunt 90% grafica si 10% gameplay; comparativ cu ce jocuri erau inainte, astea nu sunt decat niste demo-uri nenorocite.

“No greater love hath a man than he lay down his life for his brother.”
Not for millions…not for glory…not for fame. For one person, in the dark, where no one will ever know or see.
0 0

Back to top
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> WOW -> Romanian  
Go to page Previous  1, 2    

The time now is 27-02-2025, 12:15:54
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password

This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x