User
Pass
2FA

Calculator nou
Go to page Previous  1, 2    

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Hardware
Author Message4659
ovidiu_2311

[Mentally unStable]

Status: Offline
(since 13-08-2019 10:46)

Votes: 41

Post Posted: 20-12-2012, 00:32:07 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Tin sa iti spun ca I5 ala de care se vb cu placa lui video incorporata duce Call Of Duty Modern Warfare 3 la rezolutie de 1366 x 768 cu detalile la high, fara nici o problema. Neavand bugetul necesar sa imi iau si placa video Gtx 660, am ramas cu placa video integrata in CPU pana pe la sfarsitul lui ianuarie si vreau sa zic ca merge foarte ok pe monitorul meu de 19" si cum ziceau si baietii de mai sus...daca vrei sa vezi diferenta dintre AMD si Intel search goagal pentru niste benchmarkuri si atunci vei vedea ca Intelul domina aproape pe toate segmentele, gamining, editare foto/video etc etc. Cat despre overclocking...nu se merita sa iti soliciti procesorul pentru gaming deoarece acolo tot greul il duce placa video, iar daca chiar ai nevoie de un plus de forta, ai Turbo mode care duce I5 3470 de la 3.2 ghz la 3.6 ghz ceea ce zic eu ca este suficient.

Aici ai un wishlist cu ce mi-am luat eu acum recent, si ce iti recomand si tie, stiu ca depaseste putin bugetul tau, dar daca cauti pe alte site-uri cum ar fi Mediadot, Evomag s-ar putea sa te incadrezi in 3000 lei, daca nu poti sa schimbi placa de baza de la Asus si sa iti iei una de la Gygabyte care este cu aprox 40 lei mai ieftina, eventual poti cauta si ceva rami mai ieftini.

Aici ai un wishlist de la evomag unde iesi cu 200 lei mai ieftin fata de Pcgarage.

0 0

Back to top
View user's profile Send private message
LightPaladin

[.: -Light Inside- :.]

(since 25-01-2022 20:01)

Votes: 17

Post Posted: 20-12-2012, 02:40:55 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Nu ma bag sa-ti fac o configuratie specifica, pentru ca fiecare are gusturile lui. In schimb, o sa-ti impartasesc cateva din experientele mele de-a lungul anilor (cam 12 la numar) pe tema PC hardware.

1.Video: For God's sake, sa NU iei AMD, EVER. Stiu, o sa vina multi fan-boys, fiecare cu opinia lor. Eu, spre nefericirea mea, sunt la a 3-a placa video AMD/Ati, e la fel de oribila ca si cele dinainte (am luat AMD ca n-aveau altceva pe stoc cand am facut PCul si n-aveam chef sa astept cateva zile). Adica, se incinge ca toti dracii, incepe sa faca figuri cu corupere pe ecran&all that shit, incepe sa frameze cand se rendeaza prea multe particule. Si nu, nu e stricata placa, aparent, asa sunt ele facute. La texturi merg ok, dar in rest nVidia sunt vast superioare. 1 GB GDDR5 ar trebui sa iti ajunga. Cat despre frecventa, depinde de $$$. Cu cat mai mare frecventa, cu atat o sa-ti mearga treburile mai smooth la high-detail graphics. Ideal ar fi macar 256 bits, daca te tine bugetul.

2. Procesor: Ia-ti un i5. Nu conteaza modelul, doar sa fie i5. AMD nu-ti recomand, decat daca n-ai incalzire in casa si vrei sa folosesti PCul pe post de radiator. Also, pentru gaming, orice om serios foloseste Intel. Eu unul am un i5-2400, n-am avut nici o problema cu el. Din ce am inteles, 2500k ar fi mai bun si e cu vreo 150 lei mai scump. N-am reusit intr-un an jumate sa-mi duc 2400-le mai sus de 60-70%, oricat de greu am tras de el. i3 e prea slab, iar i7 e MULT prea overkill pentru gaming in prezent (poate in 4-5 ani sa fie nevoie de asa ceva, da' pana atunci se invechesc restul din PC si tot iei altul).

3. Storage: Aici apar pareri si mai impartite, asa ca o sa-ti impartasesc propria mea parere. Nu stiu daca o sa te mai incadrezi in aia 3000 lei, dar iti recomand sa-ti iei atat un HDD de 1 TB (de preferat cu 64 MB buffer, WD Black), cat si un SSD. Eu am facut greseala sa-mi iau doar un HDD de 1 TB si acum imi plang de mila, ca e plin si incepe PCul sa se miste ca un Pentium 1 uneori, pentru ca nu e destul de rapid HDDul pentru configuratia asta. In concluzie, un SSD pentru high-tech stuff (Windows, jocuri load-intensive) si un HDD pentru stocat all teh shit (video, poze, muzica, jocuri mai putin load-intensive).

4. Memorie RAM: Recomand sa-ti iei 8GB DDR3, frecventa cat te tin banii (1600 ar fi ideal ca sa ramai in buget). Eu am Kingston-uri, dar e alegere personala.

5. Sursa: Ar fi bine sa bagi una de 650W, sa fi sigur ca te tine pentru ce urmeaza sa bagi in PC. Altfel, poate ai surprize neplacute, gen te trezesti ca vrei mai tarziu sa bagi inca o placa video si nu-ti duce sursa.

6. Placa de baza: Sugerez sa-ti iei cu Audio onboard, eu n-am avut nici o problema cu placi de baza de genul pana acum. Plus ca mai scazi si vreo 200 lei din cheltuieli. Desigur, daca ai fantezii cu audio orgasmic si boxe de nunta, ignora-mi parerea si ia cea mai "miez" placa de sunet. Eu am Realtek d-ala onboard (placa de baza Gigabyte), cu sistem audio Genius SW-HF5.1 5050 si se aude impecabil.

7. Periferice: Vad ca nu le-ai mentionat, dar daca iti iei gaming rig, ar trebui sa ai si Mouse+Tastatura pe masura. Ca Mouse, sugerez sa te orientezi spre 2000 DPI+, daca vrei sa poti controla rezonabil totul (daca nu ai folosit pana acum, s-ar putea sa ti se para ca e greu de controlat, dar odata ce te obisnuiesti cu high-DPI o sa vezi ce util e sa misti mouse-ul instant unde ai nevoie). Orienteaza-te spre ce iti suna tie bine, eventual cere pareri despre fiecare. Eu unul mi-am luat de curand un Ozone Radon 3K, iar pana acum sunt multumit de el. Tastatura am un Genius ceva mai vechi, dar mi-a ajuns momentan.

Legat de magazinul de unde ti-ai propus sa le iei. N-am comparat preturile intre ele, dar, comparand cu alte magazine, am ajuns la concluzia ca SigmaNet au cele mai mici preturi (google it). Eu am facut greseala sa cumpar de la eMag piesele pt PCul meu, pana sa aflu de SigmaNet (ieseam cu vreo 200 lei mai ieftin).

In caz ca esti curios de PCul meu actual (facut tot cu vreo 3000 lei, in August 2011):

Quote:
Procesor: Intel i5-2400 3.10GHz @ 3.3 GHz
Placa de baza: Gigabyte PA65-UD3-B3
RAM: 2x Kingston 4GB DDR3 1333 MHz
HDD: Western Digital 1 TB 7200 RPM 64 MB Buffer
Sursa: Inter-Tech Energon 650W
Carcasa: Raidmax Tornado (black)
Placa Video: Gigabyte AMD Radeon HD6770 1 GB GDDR5 128bit
Optics: DVD Writer LG

Nu sunt chiar best option unele din ele, dar cu astea m-am putut incadra in bugetul de atunci. Probabil o sa fac un upgrade cand o sa am bani de bagat in PC (adica nu prea curand).

Cam astea ar fi "indicatiile" mele, le poti urma sau nu. Sa-l folosesti cu placere, orice PC ai alege sa-ti faci.

"Oh, you think darkness is your ally. But you merely adopted the dark;
I was born in it, molded by it." - Bane (The Dark Knight Rises)

0 0

Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
nr913
[Banned user]

Banned

(since 24-10-2013 10:06)

Votes: 156

Post Posted: 20-12-2012, 11:23:21 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Nu mai faceți comparația între temperaturile de la un Intel și un AMD, arhitectura AMD-ului este fãcutã în așa fel încât suportã temperaturi mai ridicate, și temperaturile în idle sunt mai mari decât la un Intel. Asta nu înseamnã cã e mai prost, ci are plaja de temperaturi mai ridicatã. Atât. Același lucru se întâmplã și la nVidia / ATI, ATI folosind arhitecturã AMD.
Dacã veniți sã vã legați de faptul cã rezistivitatea electricã crește odatã cu temperatura, v-o tai din start prin faptul cã AMD-ul folosește tranzistori mai mari și asta se compenseazã cu temperatura. Adicã, cu cât conductorul electric este mai gros, cu atât rezistivitatea electricã scade. Sunt relativ egale din punctul ãsta de vedere.

Attitude - A little thing that makes a BIG difference
0 0

Back to top
ovidiu_2311

[Mentally unStable]

Post Posted: 20-12-2012, 12:31:52 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Geo nu are rost o sursa atat de mare la un asemenea sistem, mai bineo sursa de calitate si certificata 80+ decat una de la o firma nu atat de buna si cu putere mai mare. Oricum sistemul care i l-am facut eu mai mult de 300 nu consuma in full load iar daca chiar vrea pe viitor sa isi mai adauge o placa video o poate face linistit.

0 0

Back to top
LightPaladin

[.: -Light Inside- :.]

(since 25-01-2022 20:01)

Votes: 17

Post Posted: 20-12-2012, 15:54:56 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Nu am zis niciodata ca ar fi proaste procesoarele AMD, doar am spus faptul ca se incing (remarca faptul ca era o gluma incorporata). Plus ca nu le-as recomanda ever pentru gaming, cat timp ai procesoare atat de bune ca i5, facute special pentru asta.

Cat despre PCul pe care l-ai facut tu Ovidiu, sincer, nu stiu nimic despre modelul ala despre i5. Cat despre HDD, o sa-ti scoti peri albi cu 32 MB buffer. Eu am 64 MB si tot ma apuca uneori crizele la ce prost incepe sa se miste. Plus ca n-am auzit niciodata de firma aia, prefer ceva cu renume gen Western Digital, chiar daca poate dau inca 50-100 lei. Iar cu sursa, daca legi multe chestii pe USB (cum am eu aproape toate USBurile ocupate), ai toate sansele sa te trezesti ca ramai fara curent (adica USB failure, dupaia Video failure, dupaia general failure, in functie de cat de tare tragi de ea).

Cum spuneam, astea sunt parerile mele personale. Fiecare cu gusturile/ideile lui, eu unul nu ma simt confortabil cu piese care au peste 80 de grade in PC, respectiv riscul sa nu-mi duca sursa tot ce leg la PC.

"Oh, you think darkness is your ally. But you merely adopted the dark;
I was born in it, molded by it." - Bane (The Dark Knight Rises)

0 0

Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
ovidiu_2311

[Mentally unStable]

Post Posted: 20-12-2012, 18:29:38 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Geo usb-urile nu au cum sa consume atat de mult - uite aici tot ce ai nevoie sa stii cu legatura la o sura, iar I5 3470 este peste I5 2400, de fapt este aproximativ la fel cu I5 2500k, dar am preferat acest model de I5 deoarece este Ivy Bridge si cum vreau sa imi iau o placa video pe PCIE 3.0 atunci nu se merita sa mai merg pe vechea arhitectura de la intel, plus ca acesta este mai ieftin decat I5 2500K, etc. Iar procesoarele cu "K" in coada sunt pentru overclocking iar eu cum nu aveam nevoie de asa ceva pentru gaminig. Cat despre sura degeaba are ea 750 w pe hartie cand ea nu ofera mai mult de 400 w, mai bine o sursa de calitate certificata 80+ de 500 w, care ofera cel putin 450 w, ti-am zis citeste putin in acel link care ti l-am dat si o sa vezi mai multe chestii -

0 0

Back to top
nr913
[Banned user]

Banned

Post Posted: 20-12-2012, 18:37:42 | Translate post to: ... (Click for more languages)

5V * 3A * 6 USB = 90W + 100W procesor + 170W HDD + 40W placa de bazã + 80W placa video + 40W cooler = 520W. Minim.

0 0

Back to top
ovidiu_2311

[Mentally unStable]

Post Posted: 20-12-2012, 18:57:17 | Translate post to: ... (Click for more languages)

nr913 wrote:
5V * 3A * 6 USB = 90W + 100W procesor + 170W HDD + 40W placa de bazã + 80W placa video + 40W cooler = 520W. Minim.

Procesorul nu consuma mai mult ca placa video ever, iar hdd 170?- fi serios, uite-te si tu peste linkul care l-am dat mai sus si o sa vezi cum sta treaba.

0 0

Back to top
nr913
[Banned user]

Banned

Post Posted: 20-12-2012, 20:11:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Mno bine, am scris alea din ce m-am gândit eu, nu am citit pe nicãieri. Trebua sã-mi dau seama cã un motoraș pas cu pas consumã 3W maxim, greșala mea. Ba da, procesorul poate consuma mai mult ca placa video, mai ales la un server unde placa video este inexistentã.

0 0

Back to top
In2ition

[Globul de cristal]

(since 30-04-2018 18:33)

Votes: 199

Post Posted: 20-12-2012, 21:56:37 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Nu iti va consuma niciodata un sistem atat, poate doar in peak load, ceea ce nu este foarte realizabil Sigh

We stop looking for monsters under the bed when we realize they're inside of us.

nr913 wrote:
no really, dacã nu era așa țãrancã, și dacã era în bucurești, o luam de nevastã

0 0

Back to top
ralpo50

[Firelord]

(since 14-08-2020 19:36)

Votes: 15

Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 21-12-2012, 22:13:10 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Merci frumos pentru raspunsuri. cititng toate acestea am ajuns la concluzia ca voi trece de la AMD la Intel I5m nvidia GTX 650/660 depinde de buget .
Multumesc frumos.

0 0

Back to top
ovidiu_2311

[Mentally unStable]

Post Posted: 21-12-2012, 22:37:48 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Nu ai pentru ce, cel mai bine ti-as recomanda sa postezi aici si sa raspunzi la intrebarile specifice, astfel vei primi niste raspunsuri mai profesionale sa zic asa, iar daca consideri ca cei de la pcgarage au preturi prea mari, atunci poti cauta componentele pe alte site-uri, dar sa fi atent sa aiba transport gratuit..ca daca nu s-ar putea sa iti iese mai mult configuratia daca comanzi o piesa dintr-o parte, alta in alta parte.

0 0

Back to top

Topic locked

Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Hardware  
Go to page Previous  1, 2    

The time now is 06-08-2025, 22:32:41
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password