User
Pass
2FA
 
 

reteta prajitura cu dovleac si ciocolata

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message342
Maiter

[Young&Fearless]



Status: Offline
(since 05-11-2023 14:02)
Joined: 21 Jun 2018
Posts: 693, Topics: 168
Location: Romania

Reputation: 103.4
Votes: 114

Post Posted: 14-08-2018, 17:58:49 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente
200 g faina
100 g ciocolata amara (lapte)
1 plic praf de copt
140 g nuci (alune/migdale)
400 g dovleac copt
6 oua
150 g unt
240 g zahar brun
1 lingurita de scortisoara
200 g ciocolata amara (+ 50 g unt, glazura)

Preparare
Etapa 1:
Intai pregatim dovleacul pe care il curatam de seminte si il coacem in cuptorul preincalzit la 180ºC pana cand se inmoaie.

Il curatam de coaja si il taiem cubulete apoi il scurgem bine de apa intr-o sita.

Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: chipsurile de ciocolata (sau ciocolata rupta bucatele mici) impreuna cu faina, praful de copt, nucile macinate si scortisara.

Separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem spuma tare.

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana cand devine spumos apoi adaugam galbenusurile pe rand si omogenizam bine.

Adaugam si dovleacul bine scurs in crema de unt (poate fi si pasat /facut piure) iar apoi mixul de faina si omogenizam bine toate ingredientele.
Etapa 2:
La final adaugam albusurile batute spuma tare, incorporandu-le in aluat cu o paleta sau un tel in forma de para, amestecand cu grija de jos in sus.

Tapetam o tava (26cm/40cm) cu foaie de copt. Foaia de copt o dam printr-un jet de apa calduta si o stoarcem bine, in acest fel se va aseza foarte usor in tava.

Turnam aluatul in tava si coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180ºC pana cand trece testul scobitorii, cca. 25 min.

O lasam sa se raceasca in tava, apoi o taiem dreptunghiuri pe care le asezam pe un gratar si pe care le vom glazura cu ciocolata.
Etapa 3:
Glazura:
Se poate face si la microunde, topind ciocolata si untul si omogenizam bine, sau, intr-o craticioara pe aragaz vom topi untul apoi vom adauga ciocolata topita pe baie de abur.

Glazuram fiecare dreptunghi de prajitura cu ciocolata si o servim cu placere!

Este deosebit de aromata, umeda si perfecta pentru o zi de toamna!


Must check out!
-my profile
-my playlist
-my photo gallery
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 29-03-2024, 00:15:22
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x