User
Pass
2FA
 
 

Parcul Herastrau

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message699
Ianccc

[Inoata sau mori !]



Status: Offline
(since 22-11-2017 21:24)
Joined: 06 May 2015
Posts: 563, Topics: 22
Location: Bucuresti

Reputation: 168.3
Votes: 72

       
Post Posted: 25-05-2015, 19:13:34 | Translate post to: ... (Click for more languages)


Parcul Herastrau

Locatie : Sector 1
Suprafata: 110 hectare


Zona preferata de relaxare din inima Bucurestiului inca din secolele trecute, a fost si va ramane Parcul Herastrau. Incepand cu anii 1800, lumea eleganta a Micului Paris se plimba pe malurile lacului Herastrau, lac ce face parte din lantul de lacuri al raului Colentina. Spre sfarsitul secolului al 19-lea si pana in 1930, parcul de pe malul Herastraului, care a primit intre timp numele de Parcul National Carol al II-lea, a devenit un loc obisnuit de promenada si conversatii pentru bucuresteni. Insa, amenajarea propriu-zisa a parcului a inceput in anul 1936, cu ocazia expozitiei “Luna Bucurestilor”. Denumirea initiala a parcului a fost schimbata odata cu venirea comunismului, cand a fost redenumit in Parcul V.I. Stalin. Numele era sustinut si de existenta unei statui a lui Stalin, situata la intrarea dinspre actuala piata Charles de Gaulle, schimbata apoi cu una ce il reprezinta pe generalului francez, dezvelita cu prilejul Sommet-ului Francofoniei de la Bucuresti.

In 1936, o data cu infiintarea parcului, a luat nastere si primul muzeu etnografic in aer liber din lume: Muzeul Satului “Dimitrie Gusti”. Sociologul D. Gusti a vrut ca acest muzeu sa reprezinte un “sat-muzeu”, o sinteza a tuturor satelor din Romania. La deschiderea oficiala a muzeului a participat inclusiv Carol al II-lea. Proiectele pentru parc au fost facute de arhitectul peisagist Emil Pinard, arhitectul peisagist austriac Frederich Rebhun, aleile fiind trasate de catre arhitectul Octav Dobrescu. Austriacul Frederich Rebhun s-a ocupat de aranjamentul vegetal si de “Insula Trandafirilor”, lasand o puternica amprenta asupra parcului. Astfel parcul cuprinde o bogata vegetatie arboricola, formata din salcii, plopi, frasini, tei si artari. Printre acesti copaci, au fost puse statui ale personajelor marcante din cultura nationala si universala. “Insula trandafirilor” are doua deschideri, una catre Muzeul Satului iar alta catre restul parcului, fiind viu colorata de ghirlande de trandafiri ce contrasteaza cu verticalitatea stalpilor de sustinere.

In 1948 parcul a primit denumirea de Parcul Herastrau, iar in 1951, a capatat forma actuala. Au fost dezvoltate doua zone: una linistita, rezervata pentru odihna si cultura, iar cealalta zona a fost dedicata odihnei active, sporturilor si distractiilor. Zona dedicata odihnei active a fost proiectata de catre arhitectul Visan si tehnicianul Mateescu. Ambii au tinut cont de arhitectura primei zone construite si au creat o armonie perfecta intre acestea. Treptat parcul a fost dotat cu retea de apa pentru baut si stropit si conectat la reteaua electrica de iluminat public. In 1995 in parc a fost amenajat un loc sportiv pentru rolleri, zona purtand denumirea de Skate Park iar in 1998 parcul s-a imbogatit cu o Gradina Japoneza, proiect realizat cu ajutorul Ambasadei Japoniei in Romania. ‘Aleea Cariatidelor’, aranjata de Constantin Baraschi a lasat uimire pe fetele celor prezenti la lansarea ei in cadrul sarbatorii "Lunii Bucurestilor" din 1939, simbolizand transpunerea unui element clasic grecesc in stil romanesc. Insa aleea a fost distrusa la un moment dat, actualul grup a fost refacut avand ca model o copie autorizata facuta de artist (care se gaseste azi in Cimitirul Bellu).

In prezent, parcul contine zona Expoflora, organizata pe 15 hectare (an de an realizandu-se aici decoruri florare), doua teatre - unul pentru copii si unul pentru adulti, doua pavilioane pentru expozitii, biblioteci, umbrar dedicat lecturii sau sahului, debarcader, terenuri de sport, parc de distractii, un trenulet pentru plimbari, un hotel, terase, restaurante si cafenele, samd. In 2010 a fost inaugurata aleea “Michael Jackson”, care plimba locuitorii catre Arcul de Triumf si pastreaza placa comemorativa MJ inaugurata in ziua in care artistul ar fi implinit 51 de ani. Tot in parc, exista o zona rezidentiala speciala constituita de Palatul Elisabeta si Muzeul Satului, muzeu ce gazduieste evenimente si expozitii in tema populara. Herastrau este cel mai mare parc din Bucuresti si cel mai mare parc din Europa in interiorul unui oras, fiind preferat de toti locuitorii capitalei si nu numai, pentru zonele de distractii, pentru plimbari lungi pe malul lacului, plimbari cu barca, activitati nautice, sport in aer liber si multe alte diverse evenimente.


In Parcul Herastrau te bucuri de :


    - Aparate de fitness
    - Bazin plante acvatice
    - Biblioteca
    - Cinematograf
    - Expozitie pictura
    - Gradina japoneza
    - Inchirieri biciclete
    - Lac
    - Mese de Ping-Pong
    - Mese de sah
    - Mese de table
    - Minigolf
    - Muzee
    - Muzeul Satului
    - Oraselul copiilor
    - Panou pentru grafitti
    - Pasari salbatice
    - Patinoar
    - Piscina
    - Pista de biciclete
    - Pista de Karting
    - Plimbari cu barca
    - Plimbari cu hidrobuzul
    - Plimbari cu trenuletul
    - Restaurante
    - Spatii amenajate pentru caini
    - Spatii amenajate pentru copii
    - Teatru de papusi
    - Teatru de vara
    - Terase
    - Teren de golf
    - Teren de minigolf
    - Terenuri de basket
    - Terenuri de fotbal
    - Terenuri de tenis
    - Umbrar pentru lectura
    - WiFi
    - Zona de skating


Cateva fotografii inedite din Parcul Herastrau :

Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:




0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  


The time now is 29-03-2024, 11:42:39
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x