User
Pass
2FA
 
 

10 Metode pentru cresterea masei musculare.

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone
Author Message1929
Freakz*DuLceTeL

[S3X*p3rMaN3nTy; x ]



Status: Offline
(since 09-04-2022 10:29)
Joined: 27 Jun 2015
Posts: 15862, Topics: 2099
Location: TG-Mures

Reputation: 964.9
Votes: 668

     
Post Posted: 07-12-2015, 18:45:58 | Translate post to: ... (Click for more languages)

10 Metode pentru cresterea masei musculare.





Putem discuta oricat despre definire, proportii sau structura, dar fara masa musculara acestea nu inseamna nimic pentru un culturist. Ecuatia constructiei musculare are trei componente: antrenament intensiv, alimentatie corecta,odihna si folosirea suplimentelor nutritive de calitate. Daca nu cunoasteti urmatoarele reguli incercati sa le puneti in practica si veti avea surpriza unor progrese nesperate.

1. Folositi miscarile explozive. Pentru a mari forta mariti progresiv greutatile si faceti partea pozitiva a miscarilor exploziv. Cantitatea de forta pe care un muschi o genereaza este proportionala cu cresterea musculara ce puteti sa o induceti. Introduceti miscarile explozive in antrenamentele voastre doar cand sunteti odihniti si dupa o prealabila incalzire.

2. Accentuati miscarile negative. Partea negativa a miscarilor, in care coborati greutatea mentinand o tensiune accentuata in muschi, va induce o crestere accentuata a masei musculare. Lasati greutatile intr-un ritm de 3-4 secunde, apoi impingeti exploziv.

3. Opriti orice activitate aerobica. Exercitiile de tip aerobic scad potentialul de crestere a fortei si timpul de recuperare prin faptul ca utilizeaza glicogen si aminoacizi cu lanturi ramifiacte (BCAA) pentru furnizarea energiei. Adaugarea de masa musculara este cea mai buna cale de a va mari rata metabolica, astfel consumandu-se mai multe calorii.

4. Cresteti forta prin miscari de tip powerlifting. Muschii raspund in trei feluri la antrenamentele cu greutati. Cand folositi un numar mare de repetari (peste 15) nu aveti o imbunatatire semnificativa a marimii sau a fortei. Intre 6-12 repetari se produce o crestere pronuntata a masei musculare si a fortei si sunt cel mai des folosite de culturisti. Powerlifter-ii lucreaza cu un numar de 2-5 repetari pe serie, cu efect accentuat de marire a fortei. Folosind ocazional un numar scazut de repetari stimulati cresterea fortei, observand acest lucru cand reveniti la clasicul 6-12.

5. Odihna. Multi culturisti nu reusesc sa creasca datorita odihnei insuficiente. Daca va simtiti epuizati, luati cateva zile de pauza si refaceti-va rezervele de glicogen, dupa care reluati antrenamentele si odihniti-va mai mult.

[color=red6.[/color] Mariti-va dramatic caloriile timp de trei zile. Nu veti atinge un nivel anabolic ridicat cu un regim alimentar sarac in calorii. Mariti-va caloriile cu 50% (de exemplu de la 3000 la 4500 pe zi) pe o perioada de trei zile. Astfel veti stimula cresterea prim marirea sensibilitatii corpului la insulina si prin cresterea rezervelor de glicogen din muschi. Dupa aceste 3 zile reveniti la numarul anterior de calorii. Faceti acest mic truc ori de cate ori aveti o perioada de stagnare.

7. Mariti aportul de sodiu. Sodiul este un mineral absolut necesar cresterii musculare. Acesta are o reputatie proasta datorita retentiei de apa pe care o poate produce. Pe de alta parte insa, sodiul mareste absorbtia aminoacizilor si depunerea carbohidratilor ca rezerve de glicogen.

8. Mancati sau beti o bautura proteica in timpul noptii. Extindeti cele sase mese zilnice cu o bautura proteica in timpul noptii pentru a va mentine corpul intr-o stare anabolica. Cele opt ore de somn pot fi prea lungi pentru corpul vostru din punct de vedere al alimentatiei.

9. Mancati peste. Pestele contine o cantitate semnificativa de acizi grasi esentiali care maresc sensibilitatea corpului la insulina. De ce este important acest fapt pentru culturisti? Efectul unei secretii bune de insulina este favorizarea absorbtiei glicogenului si a aminoacizilor in celulele musculare.

10. Suplimentati-va alimentatia cu glutamina, creatina si BCAA. Un nivel scazut al glutaminei va diminua semnificativ cresterea musculara, mai ales in timpul unor antrenamente intensive. De aceea este esential sa beti 5 grame de glutamina dupa fiecare antrenament. Creatina este direct asociata cu forta si cu marirea abilitatii corpului de a produce ATP, pricipalul furnizor de energie. Suplimentarea alimentatiei cu creatina le permite culturistilor sa-si mareasca nivelul acesteia in muschi, ceea ce are ca efect cresterea fortei, a rezistentei la antrenamente si a masei musculare. Aminoacizii cu lanturi ramificate (BCAA) imbunatatesc nivelul de azot in muschi prevenind instalarea catabolismului. Sunt de asemenea o sursa energetica importanta pentru corp cand nivelul glicogenului scade.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Bobita.
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 28-12-2015 18:15)
Joined: 13 Aug 2015
Posts: 2112, Topics: 242
Location: dm.freakz.ro

Reputation: 16.2
Votes: 144

 
Post Posted: 25-12-2015, 17:12:05 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Faci salã si gata..


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
JonSnow

[King in the North]



Status: Offline
(since 28-04-2021 17:29)
Joined: 09 Jul 2015
Posts: 12905, Topics: 75
Location: Winterfell.

Reputation: 10609.9
Votes: 429

            Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET}  JonSnow0001 
Post Posted: 25-12-2015, 19:14:06 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Aici ne poate lamuri prietenu' meu @Cm.Punky .. - -

Code:
9. Mancati peste. Pestele contine o cantitate semnificativa de acizi grasi esentiali care maresc sensibilitatea corpului la insulina. De ce este important acest fapt pentru culturisti? Efectul unei secretii bune de insulina este favorizarea absorbtiei glicogenului si a aminoacizilor in celulele musculare.


Da,este chiar adevarata,am auzit multi prieteni care fac sala ca sunt sfatuiti sa consume peste si pieptul de pui. -


"We have no king but the King in the North, whose name is Stark.
I don't care if he's a bastard;

Ned Stark's blood runs through his veins.
He's my king, from this day until his last day!"

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Cm.PuNky

[370HSSV 0773H]



Status: Offline
(online 2 days ago)
Joined: 05 May 2012
Posts: 32814, Topics: 382
Location: Partea radioactiva a Raiului

Reputation: 5160.1
Votes: 729

    Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 25-12-2015, 22:30:22 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Sunt ceva informatii utile in ce ai scris tu acolo, la partea de suplimente nu te pot contrazice pentru ca nu ma pricep, stiu doar ca trebuie avut grija la cantitatea de praf proteina pe care o consumi zilnic dar pe partea de antrenament ar mai fi niste idei de adaugat si dupa parerea mea nu exista 10 metode, 5 metode sau 1000 metode de crestere a masei musculare, exista numai 3:

1.Metoda naturala( metoda folosita de mine)
Suplimentele sunt interzise!

O dieta corespunzatoare, slaba in grasimi, carbohydrate si zaharuri dar bogata in proteine, fibre si vitamine, preferabil 8-10 mese pe zi, pieptul de pui sa fie cel mai bun prieten al tau, brocoli aproape zilnic, asta te ajuta sa controlezi cantitatea de apa retinuta in corp, 5-8 oua pe zi, branzeturi la greu, fructele zilnic dar in cantitatea mici, legumele sa fie prezente zilnic dar diversification si secretul oricarui classic bodybuilder sunt cei 2l lapte zilnictrisatasiguri corpului o cantitate importanta de proteine si calciu, de preferat 300ml portionat la 6 mese pe zi, ultimul 300 ml lapte sa fie inainte de culcare.

Cat despre antrenament este foarte simplu

Fiecare grupa musculare va fi antrenata prima data cu exercitiul de baza apoi cu cel secundar, se va folosi 90% din forta la cel de baza si 60-70% la secundar, exercitiul de baza este compus din 6 serii a cate 15-8-8-6-6-4 repetari, prima serie ii de incalzire si se executa la jumate din greutatea folosita pentru urmatoarea serie, la exercitiul secundar se vor face 5 serii iar seria de incalzire nu se mai face.

Ultima serie cu 4 repetari se executa cu greutate maxima deci miscarea va fi destul de trisaca dar totusi trebuie sa te concentrezi pe muschi iar miscarea sa nu fie executata prea rapid, concentratia si respiratia sunt 2 lucruri foarte importante la antrenament.

O metoda mai complicata ar fi sa va calculati cantitatea de calorii necesare, exista multe programe pe Google, cand vreti sa slabiti scadeti 200 calorii din dieta, cand vreti sa va mentineti consumati cantitatea exprimata de program, cand vreti sa puneti masa musculare mariti cantitatea cu 200, daca mariti cu 400 va indreptati spre obezitate, de obicei powerlifterii fac asta.

Dupa parerea si experienta mea ii cea mai buna metoda de a pune masa musculara si foarte putina grasime, ii excelenta metoda in perioada rece de iarna.

2.Metoda moderna, cu suplimentele

Aici se potrivesc ceva sfaturi mentionate mai in sus, de obicei investitia in suplimente ajuta mult in bodybuilding dar din ce am citit in astia 5 ani de cand ma antrenez sunt 3 lucruri importante:
Nu uita sa mananci! Cunosc persoane care au zis, bag 10 shake-uri pe zi si renunt la mancare, te imbolnavesti rapid mai ales de ficat, proteinele se iau 2g pe kilokorp. Excesul se depune ca cholesterol.
Cumpara de calitate, cat mai scump rezultate mai bune si sigure.
Control periodic la in medic specialist.
Metoda de antrenament poate sa ramana la fel ca in cazul celor care se antreneaza natural.

3.Metoda profesionistilor

Se folosesc substante anabolice
Daca folosita metoda atunci.....success! -
Daca vrei cresteri incredibile si un corp de campion va trebui sa faci sacrificiul sa incerci metoda asta dar va trebui sa o faci ca un PRO, cu supraveghere medicala atenta si cu multe cunostiinte in ceea ce privesc substantele anabolice, dar iei pe un risc ridicat si dupa parerea mea daca incepi sa faci asta atunci macar sa mergi la concursuri si sa iti dedici viata si trupul pentru asta, ca mai nou asa se face


~Iert dar nu uit~
Life is movement. Once you stop moving, you're dead. Choose life.
- Eugen Sandow
2 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Bobita.
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 28-12-2015 18:15)
Joined: 13 Aug 2015
Posts: 2112, Topics: 242
Location: dm.freakz.ro

Reputation: 16.2
Votes: 144

 
Post Posted: 26-12-2015, 10:59:58 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Vreti sa va umflati? folositi proteine ma, sunt niste capsule. 1/2 pe zi, si vedeeti acolo masa musculara. [dar sunt periculoase.]


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 26-12-2015, 11:35:52 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Proteinele nu te umfla,steroizii o fac,proteinele te ajuta la masa musculara si sa`ti tina muschii in forma.


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone  


The time now is 25-04-2024, 11:06:58
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x