User
Pass
2FA
 
 

Sfaturi de sãnãtate pe timp de ger. Ce trebuie sã faceþi ca sã evitaþi

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone
Author Message684
GabrielDrunk

[classy]



Status: Offline
(since 04-11-2023 23:32)
Joined: 30 Apr 2015
Posts: 10694, Topics: 595
Location: France

Reputation: 1210.6
Votes: 296

     
Post Posted: 20-01-2016, 17:06:20 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Sfaturi de sãnãtate pe timp de ger. Ce trebuie sã faceþi ca sã evitaþi degerãturile



Temperaturile scãzute ºi gerul au sosit cu destulã întârziere în aceastã iarnã, însã îºi vor lãsa amprenta pentru cel puþin o sãptãmânã, conform estimãrilor meteorologice. Aceste condiþii sunt periculoase pentru noi: organismul devine mai slãbit în cazul scãderii temperaturii corporale, existã riscul degerãturilor iar microbii circulã mult mai uºor. În urmãtoarele rânduri, vã prezentãm cele mai utile sfaturi de sãnãtate pe timp de ger.


Sfaturi de sãnãtate pe timp de ger. Îmbrãcaþi-vã bine ºi ermetic:

Probabil cel mai rudimentar sfat, dar ºi cel mai trecut de multe ori cu vederea se referã la îmbrãcãmintea adecvatã acestor condiþii.
Mai important decât aspectul plãcut al vestimentaþiei este ca aceasta sã vã menþinã temperatura corporalã în jurul valorii de 37 de grade Celsius – sub aceastã temperaturã, corpul va începe sã tremure de frig, ºi apare riscul degerãturilor în zonele expuse. Nu conteazã neapãrat tipul de haine folosite, ci mai mult ca acestea sã închidã corpul ermetic ºi nu permitã expunerea la frig. ÃŽn cazul în care nu dispuneþi de o geacã specialã pentru izolarea termicã a corpului, puteþi folosi ºi geci mai subþiri, combinate cu mai multe straturi de îmbrãcãminte subþiri, care au rolul de a reþine cãldura – dar trebuie sã vã asiguraþi cã acestea nu permit expunerea directã a corpului la frig. Un fular legat bine poate fi un bun izolator ºi pentru hainele mai largi la guler.

De asemenea, protecþia unei suprafeþe cât mai mari a capului de frig este absolut necesarã: fesurile sau glugile anumitor articole de îmbrãcãminte sunt recomandate. Mâinile sunt ºi ele foarte sensibile la temperaturi scãzute, iar purtarea unei perechi de mãnuºi groase este imperativã.


Sfaturi de sãnãtate pe timp de ger. Purtaþi încãlþãminte adecvatã cu douã mãrimi mai mare:

Izolarea picioarelor pe timp de ger este ºi ea esenþialã, deoarece membrele sunt cele mai expuse la degerãturi. Sunt necesare ghete sau cizme destul de groase ºi impermeabile – chiar ºi dacã evitaþi zãpada ºi nu ninge, orice alcãtuire de umiditate pe încãlþãminte prezintã un potenþial de scãdere al temperaturii picioarelor. ÃŽnsã, în acest caz este recomandatã purtarea articolelor de încãlþãminte cu cel puþin douã mãrimi mai mare decât cea purtatã în mod obiºnuit, pentru acoperirea unei suprafeþe cât mai mari ºi evitarea disconfortului în timpul mersului.

Sfaturi de sãnãtate pe timp de ger: Evitaþi deplasãrile pe timp de noapte:

Temperaturile cele mai scãzute în condiþii de ger se înregistreazã noaptea ºi în cursul dimineþii. Chiar ºi dacã sunteþi îmbrãcaþi corespunzãtor, este recomandat sã evitaþi deplasãrile pe timp de noapte, sau sã folosiþi vehicule în acest sens. În cazul în care este posibil, este recomandatã evitarea mijloacelor aglomerate de transport în comun dimineaþa, care pot deveni adevãrate focare de germeni sau infecþii.


Sfaturi de sãnãtate pe timp de ger: Ce persoane sunt mai expuse la degerãturi:

Anumite categorii de persoane care prezintã deficienþe în fluxul sanguin au un risc mai mare de apariþie a degerãturilor. Fumãtorii, persoanele cu afecþiuni cardiovasculare ºi pulmonare, diabeticii ºi persoanele care abuzeazã de alcool trebuie sã fie mult mai atente în acest sens la limitarea expunerii la temperaturi scãzuþi, ºi sã se menþinã în permanenþã hidratate.

Sfaturi de sãnãtate pe timp de ger: Soluþii în cazul degerãturilor
Primele simptome de degerãturi uºoare afecteazã suprafaþa pielii, iar în zonele afectate vor fi resimþite dureri ºi mâncãrimi, precum ºi o senzaþie de amorþealã. ÃŽn acest caz, este recomandat sã evitaþi expunerea acestor zone în apropierea surselor directe de cãldurã – calorifere, sobe sau apa fierbinte, deoarece zonele degerate îºi pierd temporar simþul termic, ºi existã chiar riscul de provocare a unor arsuri; de asemenea, este nerecomandat consumul de bãuturi alcoolice. Ce este recomandat, în acest caz, este încetarea imediatã a expunerii la temperaturi scãzute, pentru a evita agravarea rãnilor, ºi apoi încãlzirea treptatã a zonelor afectate. Acest lucru se poate face fie prin acoperirea lor cu pãturi, dacã vorbim despre suprafeþe mai mari, fie prin menþinerea lor în apã caldã, la o temperaturã între 34 ºi 37 de grade Celsius, ºi aplicarea unui pansament steril dupã recãpãtarea simþului termic.

Sfaturi de sãnãtate pe timp de ger: Dieta
Nu în ultimul rând, consumarea anumitor tipuri de mâncãruri pot scãdea riscul de degerãturi ºi menþine temperatura în limitele sãnãtoase. Mâncãrurile calde sunt cele mai adecvate, dar supele ºi tocanele sunt recomandate în mod special, pentru cã acestea ºi hidrateazã în acelaºi timp. Adãugarea de diverse condimente în mâncare – precum piper, cuiºoare, scorþiºoarã sau ºofran – favorizeazã ºi ea circulaþia sangvinã. Consumul de fructe în cadrul meselor sau între mese va ajuta la protejarea sistemului imunitar.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Dinkas
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 28-01-2016 19:09)
Joined: 13 Jan 2016
Posts: 868, Topics: 50
Location: Oltenia

Reputation: -254.8
Votes: 24

 
Post Posted: 20-01-2016, 17:33:53 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Trebuie protejate zonele mai puyin vascularizate precum ai zis. Degetele de la maini, picioarele(partea de jos), urechiile si nasul, trebuie sa acoperi gura si nasul pentru a nu inspira aer rece

Furien.freakz.ro
FurienMaster
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone  


The time now is 29-03-2024, 12:36:39
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x