User
Pass
2FA
 
 

Omul de Neanderthal nu este singura specie cu care strãmoºii noºtri s-au intersectat.

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message640
Urazion

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 31-12-2020 17:59)
Joined: 26 May 2008
Posts: 14055, Topics: 657
Location: Romania

Reputation: 177.7
Votes: 300

 
Post Posted: 20-03-2016, 21:50:04 | Translate post to: ... (Click for more languages)




Un nou studiu demonstreazã faptul cã strãmoºul omului modern s-a încruciºat, la un moment dat, cu o a doua specie de hominizi.

Este cunoscut faptul cã strãmoºii omului modern au avut, la un moment dat, o istorie comunã cu Omul de Neanderthal. Recent, un cercetãtor spaniol a identificat dovezi care ne leagã trecutul de Omul de Denisova, o specie de hominid dispãrutã în urmã cu circa 30.000 de ani.

Rezultatele obþinute de Carles Lalueza-Fox, cercetãtor în cadrul Insitutului de Biologie Evoluþionarã din Barcelona, au arãtat cã, în urma încruciºãrii celor douã specii, a apãrut un nout tip de hominid, având un sistem imunitar mult mai puternic decât predecesorii sãi. Studiul omului de ºtiinþã spaniol s-a bazat pe o serie de descoperiri, care pun în evidenþã faptul cã, în momentul de faþã, existã populaþii pe Glob care poartã gene similare cu cele ale Omului de Neanderthal sau ale denisovanului.

În acest sens, au fost luate în considerare studiile apãrute în anul 2010, care demonstrau faptul cã majoritatea europenilor de astãzi au în structura lor geneticã elemente asemãnãtoare cu cele ale neanderthalienilor. Pe de altã parte, a mai fost studiat ADN-ul prelevat din osul unui hominid descoperit în peºtera Denisova din Siberia.

Analizele efectuate pe materialul genetic au arãtat cã atât omul modern, cât ºi Omul de Neanderthal ºi denisovanul au avut un strãmoº comun, care a trãit în urmã cu peste 600.000 de ani. Prin urmare, strãmoºii noºtri nu s-au intersectat doar cu specia dispãrutã a neanderthalienilor, ci ºi cu Omul de Denisova.

O parte a ADN-ului rezultat în urma acestei încruciºãri s-a transmis pânã astãzi. Purtãtorii acestuia trãiesc acum în Melanezia, o regiune din Oceanul Pacific, care cuprinde teritoriul Papuei Noii Guineea ºi insulele din apropierea acesteia.


Sursa: descopera.ro

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  


The time now is 19-04-2024, 14:22:06
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x