User
Pass
2FA
 
 

Sportul este inutil?

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message1153
Paragon

[The Chosen One]



Status: Offline
(since 17-07-2022 05:43)
Joined: 21 Jun 2008
Posts: 23706, Topics: 796
Location: Bulgaria

Reputation: 2597.9
Votes: 215

Post Posted: 17-09-2016, 21:15:28 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ca tot am avut azi o discutie cu cineva despre aceasta tema, in care el zicea ca "Pai pentru ce sa vin sa fac sport, sa pierd vremea degeaba?". Mentalitate venita de la cineva care intr-o vreme facuse sala si mai alerga pe teren.
Pai hai sa discutam aceasta mentalitate care o vad la foarte putini oameni, dar desi aceasta mentalitate o observi la un numar foarte mic de oameni, un numar nesimnificativ, aproape nul in comparatie cu sutele de milioane de oameni care fac sport, pare cam deranjant sa vezi lipsa ratiunii acestora. Deci a face sport ii pierdere de vreme pentru anumiti indivizi.

Sa incepem cu inceputul, sportul poate fi si alergarea, ceva care te mentine sanatos si in forma. Deci aia cam ar fi pierdere de vreme....conform "logicii" lor. Sunt curios daca acei oameni ar avea copii, cum ar fi? Lasi copilul de nici 10 ani sa atinga 70 KG sau cum? Adica poti sa il pui la alergare, ca daca nu micsorezi cantitatea de mancare si daca nu il bagi la un regim, dar pentru astea ai nevoie sa citesti un ghid, iar ala ii un sfat de la un antrenor, sau un expert, sau mai multi.

Ce mai era, zicea ca daca ar face sport, ar face ca sa faca bani, nu ca sa dea bani....Aici mai ca nu era sa ii dau una. Deci cum puii mei sa te astepti sa faci bani daca nu dai bani de la tine in primul rand? Campionii mondiali care castiga bani la greu ce crede ca au facut? Au mers asa gratis la inceput cand se antrenau la egal cu ceilalti? Astia marii nu reusesc singuri, nimeni nu reuseste singur, deoarece oamenii sunt limitati, toti au nevoie de ajutor la un moment dat, de ceva sfaturi, iar ei folosesc acele sfaturi dupa cum considera mai bine.

Mai zicea ca sport poate sa faca si de unul singur. Ok, alergarea o poti face de unul singur, nu ai nevoie de antrenori, pana la un anumit punct. Daca vrei sa faci casual, atunci da, poti sa alergi in acelasi ritm pana la batranete, dar evolutie din parti, daca vrei sa atingi un nivel mai mare, de pro, atunci ii nevoie de sfaturi, instructiuni si altele, chestie ce nu o poti obtine fara un antrenor. Hai ca poate vrea mai incolo sa devina mai serios si sa mareasca ritmul si sa incerce metode noi si se apuca de citit ghiduri, dar el inca zice ca nu are nevoie de antrenori. Adica sa fim seriosi, aceste ghiduri de pe internet sunt date de oameni care deja au experimentat acele lucuri, pot fi numiti un fel de "antrenori", iar respectivul citeste acele ghiduri. Deci dc citeste acele ghiduri daca nu are nevoie de antrenori? Antrenorii sunt ca si profesorii de la scoala, iti transmit informatii pe care le poti folosi in avantajul tau, ca fara informatii, esti un nimeni. Adica fara sa inveti, nu ajungi nicaieri in viata. Ma uit la oameni celebrii, la inventatori, la luptatori de clasa mondiala, toti au avut profesori/antrenori, toti au invatat sa se perfectioneze.

Mai era faza ca de ce sa dea bani ca sa fie antrenat de cineva pe cand el se poate antrena de unul singur si pe gratis? Intrebarea este, cum? Daca citeste un ghid, inseamna ca accepta ajutorul de la un antrenor, si asta instant demonstreaza ca "logica" lui cu "nu ii nevoie de antrenor" pica. Deci cum sa te antrenezi fara sa ai informatii? Ok, hai ca alergi ca nebunul, ai rezistenta, dar vine unul mai antrenat ca tine, care vrea sa te bata, ce faci atunci? Alergi? Pai ala te prinde, ca ii mai antrenant, are mai multe informatii decat tine, stie cum sa te ia, are mai multa experienta, pentru ca nu si-a lasat ignoranta si aroganta sa il controleze. Ce faci atunci? Nimic, ai cam pierdut lupta.

Sa luam de exemplu luptele. Deci sa consideram ca sportul XYZ de arte martiale ii o pierdere de vreme, ca nu ai nevoie de antrenori, ok, TU, cel care consideri ca sportul ii o pierdere de vreme, ce faci cand vine unul in spatele tau si iti pune arma la cap? Cum te aperi? Stii cum sa ii iei arma rapid? Nu stii, esti mort, pentru ca tu consideri sportul o pierdere de vreme, iar de antrenori nu ii nevoie, deci asta inseamna ca nici un ghid de pe net nu citesti, ca astea inseamna ca ai nevoie de un antrenor. Sau vine unul si iti da un pumn in burta, deabia te atinge, dar tu esti la pamant, pai unde ii abdomenul? Unde sunt muschii, unde ii calirea si rezistenta? Cum stii sa te calesti cum trebuie daca nu ai informatii?

Deci voi ce parere aveti despre acest tip de mentalitate? Oare ii posibil ca acest tip de oameni sa isi fi format aceasta mentalitate bolnava din cauza joburilor prea "incarcate" si din cauza ca ei considera ca nu ar avea timp sa mearga macar 3-4 ore pe saptamana la niste cursuri de inot macar? Ca veni vorba de inot, asta ii printre primele chestii care un copil ar trebui sa le invete. Si cei care invata sa inoate cand sunt mici, iar apoi isi formeaza mentalitatea asta, sunt curios cum cred ei ca au invatat sa inoate, nu prin sfaturi de la niste "antrenori"? Chiar daca nu sunt calificati ca sa te invete pentru olimpiade, macar te-au invatat cum sa plutesti sau sa dai din maini si din picioare si sa ramai la suprafata, chestii de baza. Cum ajung oamenii astia sa ajunga la aceste concluzii eronate? Ignoranta sau sechele?



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
RavenZM
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 12-12-2016 20:36)
Joined: 06 Dec 2016
Posts: 226, Topics: 16
Location: Romania

Reputation: -102.9
Votes: 15

   
Post Posted: 11-12-2016, 16:55:12 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Pentru mine sport inseamna drumul dus-intors de la scoala acasa. Am destul de mult de mers si da, sportul nu se bazeaza doar pe alergat, sala, etc. Daca vrei sa slabesti nu trebuie sa bagi in tine ca o vaca, dupa sa faci o luna de sala si sa te plangi ca nu merge si ca esti gras. P.S eu inca sunt gras chiar daca merg mult

Casuta vocala Ravenzm
1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  


The time now is 28-03-2024, 14:19:39
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x