User
Pass
2FA
 
 

THE LAST KINGDOM 2015

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message961
goguletz BIRGAOANU

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 04-01-2019 20:59)
Joined: 02 Feb 2014
Posts: 12169, Topics: 504
Location: Italia (Botosani)

Reputation: -70
Votes: 459

        Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 26-03-2017, 16:14:22 | Translate post to: ... (Click for more languages)

THE LAST KINGDOM 2015



Cu: Nicholas Rowe, Emily Cox, Alexander Doetsch
Gen film: Acþiune, Istoric,Romantic
Durata: 60 minute/episod
Tara: UK
Limba: English
Lansare: 22 October 2015 (UK)
Regizori:Nick Murphy
Scenaristi:Stephen Butchard




Descriere:Serialul ''The Last Kingdom'' ne dezvãluie un punct de cotiturã din istoria Angliei. Regele Alfred luptã împotriva ocupanților pãgîni, care ocupaserã teritoriile engleze de ceva timp. Numai regatul Wessex mai putea opune o oarecare rezistențã în fața ocupanților danezi. Ne este reprezentatã o luptã atît la nivel strategic și ideologic, cît și la nivel religios. Cultura Angliei creștine se ciocnește de cea a Daniei pãgîne.

Toatã acțiunea acestui serial este strîns legatã de personajul lui Utred, care de mic copil devenise prizonierul danezilor. Însã personajul chiar dacã practic a crescut în tabãra adversã, mereu a simțit cã în vene îi curge sînge saxon. Tînãrul a fost educat ca un adevãrat viking, însã acum trebuie sã aleaga de partea cui va fi. De partea cui va lupta?
Un nou serial pe BBC America: o adaptare a lui Stephen Butchard dupã prima dintr-o serie de nuvele (9 pânã acum) scrise de Bernard Cornwell, The Saxon Stories, a cãror acțiune se desfãșoarã în secolele IX – X.

Dupã primul episod urmãrit, serialul pare la fel de reușit ca Vikingii, din care pare sã împrumute jocul ușor crazy al personajelor din nord și comportamentul imprevizibil al acestora. Ca subiect, prezintã mitul formãrii Țãrii Anglilor sau a Pow Sows (Țara saxonilor) de cealaltã parte a baricadei, nu atât din perspectiva vikingilor cum este serialul moșit de History Channel. Recunoaștem câteva personaje pitorești cum sunt lordul Ragnar și fii sãi, serialul combinând la fel cu Vikings, figuri și evenimente istorice reale cu personaje fictive. Titlul se referã la Wessex, ultimul regat rãmas necucerit de pirații danezi și locul unde eroul filmului este sfãtuit sã fugã. Acțiunea începe în Northumbria, unde cei trei regi (Aella, Osbert și Uthred de Bebbanburg), cu ale lor trei armate, nu reușesc sã facã fațã vikingilor conduși de Ragnar, Guthrum și Ubba la Eoferwic (capitala Northumbriei, numitã Jorvik de vikingi – apoi York).

Remarc aici o interesantã gãselnițã (pentru cei pasionați de istorie) a serialului: prezentarea vechilor denumiri ale locurilor, afișând apoi toponimele contemporane prin recombinarea literelor. Chiar dacã are câteva lozinci (gen destinul este totul) și prevãd cã se va transforma într-o cursã de urmãrire a unui singur personaj, dupã episoadele vizionate pot sã spun cã serialul este în mare, promitãțor – și meritã vãzut.

O altã asemãnare remarcatã (și probabil o sursã de inspirație pentru scenaristul și producãtorul Stephen Butchard) este serialul Rome. Cele douã personaje de luptãtori, nu chiar atât de charismatice ca și cei doi legionari romani, au o evoluție interesantã și asigurã viziunea eroicã a perioadei. Deasupra lor apare figura regelui Arthur, recunoscut, chiar dacã și contestat, ca unul care gândește și valoreazã mai mult decât 2 legiuni.

Trailer: https://youtube.com/watch?v=WxPApTGWwas:



Goguletz spune ca nai curaj!!![/url]
2 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Q3R6hO [+]
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 08-12-2017 19:59)
Joined: 10 Aug 2016
Posts: 3096, Topics: 387
Location: ~Moldova~

Reputation: -200.8
Votes: 168

       
Post Posted: 17-06-2017, 14:17:05 | Translate post to: ... (Click for more languages)

E un serial potrivit celor care le place actiunea si trecutul.


1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
M3xYyS

[Hunter]



Status: Offline
(since 12-10-2023 21:21)
Joined: 13 May 2013
Posts: 11212, Topics: 2540
Location: Bucuresti

Reputation: 236.8
Votes: 1550

     
Post Posted: 05-08-2017, 19:05:29 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Este destul de ok pentru o fictiune istorica, dar eu va recomand sa vizionati si serialul Vikings.
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  


The time now is 19-04-2024, 08:27:25
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x