User
Pass
2FA
 
 

Bauturi carbogazoase 15 motive de a renunta la ele!

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone
Author Message1336
darkbullet
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 23-12-2018 19:37)
Joined: 27 Jan 2016
Posts: 1928, Topics: 98
Location: Freakz Comunity

Reputation: 1512.5
Votes: 73

           
Post Posted: 09-04-2018, 17:28:59 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Generalitati

Bauturile carbogazoase sunt preferatele societatii din sec. 21, in fiecare an consumandu-se tone de astfel de lichide. Bauturile carbogazoase sunt non-alcoolice, fiind preparate din apa, cafeina si un agent aromatizat. Exista totusi posibilitatea ca si in aceste bauturi sa se gaseasca suc de fructe sau alcool - sub 0.5% din volumul total pentru ca bautura sa fie incadrata in sectorul bauturilor non-alcoolice.

Deoarece, majoritatea persoanelor nu sunt constiente de riscul impus de consumul acestor bauturi, in cele ce urmeaza va prezint 15 efecte secundare grave.

Code:
Cuprins articol
Generalitati
15 motive pentru a renunta la bauturile carbogazoase
Alternative sanatoase
Facilitati de tratamen


[size=13=]15 motive pentru a renunta la bauturile carbogazoase[/size]
Stiti in ce masura bauturile carbogazoase, cofeinizate, care contin zahar sau indulcitori artificiali, dauneaza organismului? Renuntarea la consumul acestor produse este poate unul dintre cele mai eficiente lucruri pe care le puteti face pentru imbunatatirea starii generale de sanatate.


1. Nu detin proprietati nutritive
In aceste bauturi nu exista componente nutritive (vitamine sau minerale), marea majoritatea fiind preparate din apa filtrata si zaharuri rafinate.

2. Crestere in greutate si obezitate
Consumul zilnic a 330 ml bauturi carbogazoase se traduce prin cresterea in greutate cu 500 g intr-o singura luna.
Potrivit studiilor, legatura dintre cresterea in greutate si bauturile carbogazoase este atat de stransa, incat dupa fiecare pahar consumat riscul de obezitate creste de 1,6 ori.

3. Diabet zaharat
Diabetul este o consecinta a cresterii in greutate si a obezitatii, deoarece produsele care favorizeaza cresterea in greutate cresc riscul aparitiei diabetului zaharat. Bauturile carbogazoase nu numai ca favorizeaza cresterea in greutate, dar afecteaza si capacitatea organismului de a procesa zaharul.


4. Scade densitatea osoasa, osteoporoza
Potrivit specialistilor, aciditatea din aceste bauturi scade densitatea osoasa si promoveaza pierderea calciului din organism, astfel, riscul de osteoporoza creste. Totodata, consumul ridicat de sodiu in randul copiilor reprezinta un factor de risc pentru calcifierea normala a oaselor.
In 1950, copiii consumau 3 cani cu lapte pentru consumul unui singur pahar cu bautura carbogazoasa; astazi, raportul este inversat - 3 pahare cu bauturi carbogazoase pentru fiecare pahar cu lapte.


5. Carii dentare
Potrivit oamenilor de stiinta, bauturile carbogazoase sunt responzabile de dublarea sau triplarea incidentei cariilor dentare, deoarece acestea ataca si dizolva smaltul dintilor. Acidul continut de aceste bauturi poate dizolva continutul mineral al smaltului, fapt care conduce la aparitia sensibilitatii dintilor si, ulterior, la carii dentare.
Acidul din bauturi face mai mult rau danturii decat zaharul solid continut de boamboane!

6. Boli renale
Cercetatorii au demonstrat ca prin consumul unei cantitati ridicate de bauturi carbogazoase riscul dezvoltarii litiazei renale este foarte ridicat din cauza aciditatii acestor produse si a dezechilibrelor minerale radicale.

7. Hipertensiune arteriala
Ingestia unei cantitati ridicate de fructoza, care se gaseste in special in bauturile racoritoare, determina cresterea presiunii sanguine.

8. Provoaca arsuri stomacale
Bauturile carbogazoase reprezinta principalul factor de risc in cazul arsurilor stomacale.

9. Sindromul metabolic
Bauturile carbogazoase reprezinta un factor de risc major pentru dezvoltarea sindromului metabolic - se manifesta prin: hipertensiune arteriala, obezitate, hipercolesterolemie si rezistenta la insulina.

10. Afectiuni hepatice
Exista dovezi potrivit carora, consumul frecvent de bauturi racoritoare creste riscul pentru ciroza hepatica, asemanator consumului de alcool.

11. Alte afectiuni ale sistemului digestiv
Indiferent de compania producatoare, bauturile carbogazoase au un pH acid de 2.51, adica aproximativ acelasi ca si otetul, dar continutul de zahar mascheaza nivelul ridicat al aciditatii. PH-ul apei este 7.
Din intregul sistem digestiv (de la gura pana la rect) numai stomacul rezista intr-un mediu acid cu pH-ul 2.0. Inainte sa ajunga in stomac, bauturile carbogazoase trec prin celelalte organe ale sistemului digestiv, provocand astfel un mediu anormal de acid.
Acidul fosforic din bauturile carbogazoase concureaza cu acidul clorhidric din stomac, afectand functiile acestuia, astfel, alimentele raman nedigerate si apar probleme precum: indigestia, gaze intestinale, balonarea.


12. Deshidratarea
Bauturile carbogazoase au proprietati asemanatoare diureticelor, conducand la deshidratarea organismului. Cafeina este un diuretic care determina cresterea volumului de urina. Nivelul ridicat de zahar determina retinerea apei in organism deoarece rinichii urmaresc eliminarea excesului de zahar din sange. Astfel, atunci cand veti consuma un pahar cu suc carbogazos pentru a va potoli setea, veti constata ca efectul va fi tocmai contrar!


13. Continutul ridicat de cafeina
Un alt motiv care ar trebuie sa va determina sa renuntati la bauturile carbogazoase este dorinta de a evita consumul inutil de cafeina. Dozele ridicate de cafeina provoaca: iritabilitate, hipertensiune arteriala, insomnie, afectiuni ale sistemului digestiv, aritmii etc.

14. Toxine - aspartamul
Substanta toxica din bauturile carbogazoase este un indulcitor artificial numit aspartam.
Aspartamul este produs din 3 substante chimice: acid aspartic, fenilalanina si metanol. Cu toate ca are peste 92 efecte secundare, aspartamul este frecvent adaugat in compozitia produselor alimentare deoarece este de 200 ori mai dulce decat zaharul normal.


15. Posibile leziuni celulare
Potrivit ultimelor studii, bauturile carbogazoase provoaca deteriorari grave ale celulelor; conservantul E211 (benzoat de sodiu) continut de aceste bauturi are capacitatea de a distruge parti vitale ale ADN-ului.


Din fericire, exista o multitudine de inlocuitori pentru bauturile carbogazoase, care nu pun sanatatea in pericol datorita continutului bogat in vitamine si minerale esentiale. Printre aceste alternative se afla:
Code:
- apa;
- suc din fructe - 100% natural;
- ceaiul;
- laptele.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
darkbullet
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 23-12-2018 19:37)
Joined: 27 Jan 2016
Posts: 1928, Topics: 98
Location: Freakz Comunity

Reputation: 1512.5
Votes: 73

           
Post Posted: 14-04-2018, 23:23:04 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Te-ai întrebat vreodată de ce zâmbeşti imediat după ce bei un pahar de Coca Cola? Această băutură acţiunează asupra organismului ca un drog. Acesta ar putea fi şi motivul pentru care persoanele care beau această băutură nu pot renunţa la ea.

● La 10 de minute după ce ai băut un pahar de acest suc, în stomac ajung zece linguriţe de zahăr. Potrivit site-ului, această cantitate este doza maximă recomandată zilnic de zahăr. Organismul nu resimte nevoia de a respinge conţinutul ridicat de zahăr, deoarece gustul de dulce este ameliorat de acidul fosforic care taie din aromă, ajutându-te să nu simţi gustul la intensitate maximă.

● După 20 de minute nivelul de zahăr din sânge creşte vertiginos, fapt ce determină o eliberare masivă de insulină în organism. În urma acestui dezechilibru, corpul reacţionează transfomând orice urmă de zahar în grăsime.

● La 40 de minute după ce ai băut un pahar de Coca-Cola organismul absoarbe întreaga cantitate de cafeină. În acest moment pupilele încep să se dilate, tensiunea arterială începe să crească. În plus, ficatul eliberează şi mai mult zahăr în sânge. Receptorii de adenozină din creier sunt blocaţi, prevenind starea de somnolenţă.

● După 45 de minute corpul accelerează producţia de dopamină, stimulând centrii plăcerii din creier. Acesta este momentul în care organismul începe să reacţioneze ca şi cum ar fi luat substanţe stupefiante. Blisstre notează că acest tip de băutură carbogazoasă acţionează asemeni heroinei.

● La 60 de minute după ce ai băut un pahar de Coca-Cola, acidul fosforic fixează calciul, magneziul şi zincul la nivelul intestinului subţire, ceea ce provoacă o accelerare a metabolismului. Doza de zahăr şi îndulcitori artificiali care sunt în corp vor creşte nevoia de a urina. De asemenea, tot în acest moment organismul începe să resimtă şi efectele diuretice ale cofeinei conţinută de acest tip de suc.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Mihai89Sakalu

[Never back down]



Status: Offline
(since 30-09-2019 14:11)
Joined: 13 Jan 2018
Posts: 1211, Topics: 78
Location: Frastanz 6820

Reputation: 17737.2
Votes: 40

       
Post Posted: 23-04-2018, 23:29:56 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Unele dintre ele sunt adevarate. Unele sunt doar niste idei. La cate lichide carbogazoase beau eu pe zi, ar trebui sa fiu obez, insa adevarul este ca tot slab sunt.


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
KING_KONG

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 16-12-2019 12:19)
Joined: 25 Apr 2016
Posts: 258, Topics: 35
Location: Mafia Rm. Valcea

Reputation: -82.5
Votes: 11

Post Posted: 26-04-2018, 09:50:56 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Adevarul este ca ai un metabolism rapid , ai arderile bune / faci miscare sau asa esti construit genetic .

KING_KONG , unstoppable
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Paragon

[The Chosen One]



Status: Offline
(since 17-07-2022 05:43)
Joined: 21 Jun 2008
Posts: 23706, Topics: 796
Location: Bulgaria

Reputation: 2597.9
Votes: 215

Post Posted: 20-05-2018, 06:05:31 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Coca cola de exemplu contine cea mai mare cantitate de zahar. Plus bauturile carbogazoase baute zilnic, timp de ani de zile, duce la riscul pietrei la rinichi.


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone  


The time now is 28-03-2024, 16:36:07
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x