User
Pass
2FA
 
 

Cum ne afecteaza poluarea?

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone
Author Message686
darkbullet
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 23-12-2018 19:37)
Joined: 27 Jan 2016
Posts: 1928, Topics: 98
Location: Freakz Comunity

Reputation: 1512.5
Votes: 73

           
Post Posted: 09-04-2018, 17:13:31 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Durerile de cap, inflamaþiile de la nivelul pielii, tusea fãrã motiv ºi chiar modificãri celulare care pot duce la cancer sunt efecte ale poluanþilor din aer ºi din alimente care pãtrund în organism ºi ne afecteazã încet, dar sigur, organismul.


Pericolul este pretutindeni

Preþul pe care îl plãtim zilnic pentru confortul pe care îl presupune traiul modern este pentru mulþi dintre noi, propria sãnãtate. Afecþiuni precum cancerul, astmul ºi chiar pubertatea precoce pot fi declanºate de poluanþii din atmosferã ºi de cei care contamineazã alimentele.

Ne lasã fãrã oxigen

Efectul pe care toþi îl simþim atunci când respãirãm aer poluat este lipsa oxigenului care ar trebui sã întreþinã arderile celulare normale. Senzaþia de “aer irespirabil” ºi “insuficient” este datã de faptul cã primul „instinct” al organismului este acela de a se apãra de produºii toxici din aer. De aceea, produce mai mult mucus, urmat de contractarea muºchilor care înconjoarã cãile respiratorii. Prin urmare, ne este din ce în ce mai greu sã respirãm ºi sã luãm din aer preþiosul oxigen.

Deterioreazã memoria

Monoxidul de carbon care provine din gazele de eºapament ºi din fumul de þigarã intoxicã organismul ºi afecteazã creierul favorizând instalarea unor boli degenerative precum Alzheimer ºi Parkinson. Mai mult, fumãtorii au performanþe intelectuale mai slabe decât nefumãtorii ºi decât cei care locuiesc în zone cu aer nepoluat. Atenþia ºi memoria fumãtorilor, dar ºi nivelul lor de inteligenþã este mai scãzut fiindcã, în mod constant creierul lor primeºte mai puþin oxigen decât ar fi normal ºi, implicit, celulele lor neuronale funcþioneazã mai slab. Acelaºi efect îl produce ºi plumbul, prezent ºi el în aerul pe care îl respirãm. Potrivit studiilor, persoanele care se expun la plumb au un IQ mai mic, o dezvoltare deficitarã ºi probleme de memorare.

Creºte tensiunea

Te-ai gândut cã este suficient sã respiri aer poluat pentru ca tensiunea sã-þi creascã? Aceasta este concluzia unor studii realizate de cercetãtorii de la Universitatea de Stat din Ohio. Potrivit acestora poluanþii din aer pãtrund foarte rapid în sânge iar nivelul tensiunii continuã sã creascã ºi la câteva zile de la ultima expunere la poluanþii din aer. Mai mult, din cauza pulberilor fine în suspensie, cantitatea sângelui care circulã prin arterele coronare descreºte iar inima pompeazã sânge mai greu. Astfel, riscul de aritmii creºte.

Duce la cancer ºi infertilitate

Poluarea nu vine doar din aerul pe care îl consumãm. ªi în alimente existã poluanþi, în general, substanþe precum pesticidele ºi îngrãºemintele. Folosite în agriculturã pentru a trata plantele împotriva bolilor ºi dãunãtorilor, pesticidele pot rãmâne pe suprafaþa legumelor ºi fructelor. Ele pot fi îndepãrtate prin curãþarea cojii sau, dacã nu, prin spãlarea sub jet de apã, timp de câteva minute. Un alt poluant alimentar este dioxina care, ingeratã pe termen lung, poate favoriza apariþia cancerului ºi poate da disfuncþii sexuale. Principalele alimente care pot conþine cantitãþi importante de dioxinã sunt laptele, carnea, peºtele ºi ouãle.

Maturizeazã precoce

Inflamaþiile de la nivelul pielii care pot apãrea pe fond alergic, la contactul cu aerul poluat, încãrcat de particulele toxice, sau cele care survin din cauza blocãrii porilor, precum acneea, au de multe ori la origine poluarea. La aceste probleme se adaugã ºi pubertatea precoce pe care o determinã substanþele prezente în caserolele de plastic ºi cele din jucãriile ºi biberoanele bebeluºilor, precum bisfenol A, o substanþã incriminatã pentru faptul cã favorizeazã producþia hormonului feminin estrogen, fapt care duce la maturizarea prematurã a fetelor, crescându-le ºi riscul de cancer.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Mihai89Sakalu

[Never back down]



Status: Offline
(since 30-09-2019 14:11)
Joined: 13 Jan 2018
Posts: 1211, Topics: 78
Location: Frastanz 6820

Reputation: 17737.2
Votes: 40

       
Post Posted: 23-04-2018, 23:57:01 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Este adevarul crunt cu care ne luptam in prezent datorita poluari exagerate. Motivul ca marile companii de a castiga profituri cat mai mari si cu costuri cat mai reduse. Pana si defrisarile padurilor in masa este un factor foarte puternic ce ajuta ca poluarea sa devina tot mai mare - .


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Paragon

[The Chosen One]



Status: Offline
(since 17-07-2022 05:43)
Joined: 21 Jun 2008
Posts: 23706, Topics: 796
Location: Bulgaria

Reputation: 2597.9
Votes: 215

Post Posted: 20-05-2018, 06:12:26 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Cam asta inseamna societatea. Exista solutii sa previi o mare parte din poluare, dar trebuie sa te lupti cu morile devant, cu corporatiile astea mari si mai ales cu guvernele. Nu o sa gasesti popor atat de unit care sa faca asta.


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone  


The time now is 29-03-2024, 06:43:16
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x