User
Pass
2FA
 
 

[Finished] [Freakz contest] || [La pescuit] V4

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message1834
BonJovi4EveR
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 20-04-2016 19:39)
Joined: 17 Feb 2012
Posts: 18171, Topics: 590
Location: United States

Reputation: 195.3
Votes: 196

Post Posted: 02-11-2013, 14:26:05 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Quote:
Pestele este un aliment indispensabil, bun pentru sanatate, deoarece este sarac in grasimi si bogat in proteine, minerale si oligoelemente.



Tema concursului: Un preparat cu carne de peste (doar specii de pesti care exista in balta: click)


Premiu: 20 de rep. points ( premiu oferit de https://www.freakz.ro ) + reteta va fi trecuta intr-un topic ce va fi facut sticky in sectiunea de bucatarie.

Alegerea castigatorului: la sfarsitul lunii, intr-un sistem de vot.

Notificari:

- aveti voie si cu retete luate de pe internet, insa sursa mi-o specificati prin PM, dupa ce ati postat reteta, OPTIONAL puteti sa puneti si o poza, pe acea poza sa nu apara scris un site anume ( pentru a evita reclamele );
- pe perioada concursului nu aveti voie sa va modificati reteta, adica nu folositi butonul: EDIT, daca cumva vreti sa o modificati imi lasati in PM, o voi sterge si o veti posta din nou;
- trebuie sa existe minim 2 participanti pentru a da start la voturi.

Imaginile le postati sub forma:

Code:
[url=http://forum.wow-freakz.com/url-catre-poza-retetei]TEXT[/url]



Last edited by BonJovi4EveR on 03-12-2013, 08:54:17; edited 1 time in total
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
"23"

[Account disabled]



Status: Offline
(since 01-01-2014 20:23)
Joined: 29 Sep 2012
Posts: 5193, Topics: 43
Location: In microbuz.

Reputation: -20.7
Votes: 86

Post Posted: 02-11-2013, 14:53:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Plachie dobrogeana

Ingrediente:
- 1,4 kg Crap fara cap;
- 3 cepe;
- 100ml ulei;
- 100ml pasta de tomate;
- 2g boia de ardei;
- 100ml vin alb;
- 3g usturoi;
- 2g piper macinat;
- 4 foi de dafin;
- 500g rosii proaspete;
- 50g patrunjel verde;
- sare.

Mod de preparare:
Crapul se curata, se spala si se portioneaza in 10 bucati si se prajeste. Ceapa se curata, se spala, se taie solzi.
Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie cuburi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt, pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.
Ceapa se caleste in apa. Se adauga rosiile cuburi. Dupa ce s-au inabusit se adauga pasta de tomate, boia, piper, foi de dafin, usturoi, apa fiarta 1 litru si sare. Se fierbe sosul 10-15 minute si se adauga bucatile de peste care se vor acoperi cu legumele fierte si se introduce tava in cuptor 20 de minute, la temperatura moderata.

Spre sfarsitul fierberii se adauga vin si se sareaza dupa gust. Pofta buna !!



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
IngerDr00gat

[ Brelinydd]



Status: Offline
(since 07-07-2021 10:28)
Joined: 31 Dec 2012
Posts: 9849, Topics: 835
Location: Romania

Reputation: 568.7
Votes: 492

Post Posted: 02-11-2013, 15:30:16 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Somon Marinat La gratar


1.Ingrediente ( De ce alimente avem nevoie ).
Alimente
4 medalioane de somon,
1 cãpãânã usturoi,
zeama de la 2 lãmâi mari,
3 linguri ulei de mãsline,
1-2 crengue de rozmarin,
1 lingurã pãtrunjel proaspãt tocat,
200 ml vin alb,
sare,
piper.

Sos:
sosul de la marinatã,
2 linguri unt,
2-3 linguri iaurt gras.

Garniturã:
Roii cherry la grãtar,
Broccoli cãlit în unt.

2. Modul De preparare.

Medalioanele de somon se spalã bine.
Se pun într-un castron i se condimenteazã cu sare i piper.

Într-un castronel amestecãm usturoiul pisat cu uleiul de mãsline, vinul alb, zeama de la lãmâi, rozmarinul curãat de pe crengue i pãtrunjelul tocat mãrunt.
Se dã la rece pentru minim 30 minute.

Încingem grãtarul.
Scoatem somonul din marinatã i se pune pe grãtar.
Dupã 2-3 minute se întoarce uor cu o paletã latã (sã intre tot petele sub ea).
Se lasã sã se frigã încã 2-3 minute.
Se scoate pe un platou i se pãstreazã la cald.
Pentru sos, încingem 2 linguri de unt, adãugãm marinata i dãm 2-3 clocote, dupã care se oprete focul i se lasã un pic la rãcit i adãugãm iaurtul.
Servim somonul cu garniturã de legume, felii de lãmâie i sos deasupra.

Poftã bunã!

Mie personal mi se pare o reteta foarte gustoasa, usor de preparat ( oarecum ) desi carne de somon nu e chiar asa ieftina, la o ocazie speciala merge de minune. Gatitul e una din marile mele placeri, dar ma pricep mai mult din preparate din carne rosie cu diverse adaosuri. Sooo good luck !



M-am gandit sa fac o reteta pe care o si stiu, si somnul traieste in balta ( el migreaza ) -


Cam asa arata..
@Bafta la eviscerat -


Connect Mc.Freakz.Ro




Last edited by IngerDr00gat on 07-11-2013, 22:09:37; edited 1 time in total
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
danigfx.
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 15-07-2014 19:36)
Joined: 19 Oct 2013
Posts: 6765, Topics: 545
Location: Þara maidanezilor.

Reputation: -93.4
Votes: 293

 
Post Posted: 04-11-2013, 23:27:28 | Translate post to: ... (Click for more languages)

STIUCA CU SALATA DE CARTOFI

INGREDIENTE :
1.500 gr stiuca
1 kg cartofi
patrunjel verde

Stiuca se fierbe ca pentru rasol, se lasa sa se raceasca si se asaza pe un platou. Se inconjoara cu salata de cartofi in care se va pune mai multa ceapa.

Se toarna putina zeama in care a fiert stiuca si se presara totul cu patrunjel verde.



SFAT Se poate asezona si cu lamaie.


Inactiv
---------------------------------------------------------------------------------



Last edited by danigfx. on 09-11-2013, 14:13:07; edited 1 time in total
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
ValenTyNo95

[FREAKZ E BAZA]



Status: Offline
(online 1 week ago)
Joined: 16 Feb 2013
Posts: 6284, Topics: 250
Location: Bucuresti

Reputation: 4319
Votes: 262

 
Post Posted: 06-11-2013, 19:46:57 | Translate post to: ... (Click for more languages)

"SALAU CROCANT CU SOFRAN"

O cina rapida , gustoasa si sanatoasa !
Ingrediente:
-1 kg rondele salau
-200 gr pesmet
-1/2 plic condiment paella
-1/2 lamaie-zeama
-sare
-50 ml ulei masline
-legume proaspete

Mod de preparare:

Pestele rondele se sareaza , se stropeste cu zeama de lamaie , se pudreaza cu condiment cu sofran si se da prin pesmet .
Asezati salaul intr-o tava tapetata cu hartie de copt stropiti usor cu ulei si dati la cuptorul incalzit la 220 grade cam 15-20 minute pana se rumeneste
Serviti rondelele de salau calde insotite de legumele proaspete preferate .
Pofta buna!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
AlinChoix

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 28-12-2013 12:13)
Joined: 07 Nov 2013
Posts: 72, Topics: 2
Location: Romania

Reputation: 35.7
Votes: 5

Post Posted: 09-11-2013, 14:04:10 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Crap Gatit La Cuptor




O reteta culinara pentru duminicile in care nu iesiti din casa si alegeti sa va ghiftuiti cu mancare buna, peste la cuptor, mujdei de usturoi cu smantana si bineinteles o jumatate de lebenita la final - ) Am primit de la mama soacra 3 crapi mari si frumosi (nu, nu 6 crapi frumosi, cum ar zice Tibi draga - ) ) si i-am facut la cuptor, pentru ca asa ne plac cel mai mult. Reteta clasica insa mereu foarte, dar foarte apreciata, probabil si pentru ca este cea mai usora si rapida reteta.

Ingrediente:

- crap (cate bucati, depinde de cati meseni sunteti)
- ulei de masline
- condimente pentru peste, sare si piper
- 2 ardei, unul rosu si unul galben, taiati felii pe lung
- o ceapa mare taiata rondele
- 2 rosii mari, taiate felii
- 2 capatani de usturoi
- o cana de apa
- patrunjel proaspat
- felii de lamaie



Incingem cuptorul. Spalam bine pestele si il curatam de solzi si intestine. Apoi il frecam bine cu ulei si sare, atat in interior cat si in exterior, il condimentam cu piper si condimente pentru peste. In interior, umplem fiecare peste cu fire de patrunjel si felii de lamaie.
Asezam apoi intr-o tava in care am pus ulei cat sa ii acopere bine fundul, ardeii, ceapa, 1/2 din rosiile taiate felii, usturoiul curatat. Asezam pestii, turnam in jurul lor cana cu apa, punem restul de rosii felii si dam tava la cuptor. Verificam din cand in cand pestele. In general, ii las la cuptor cam o ora la foc mediu, dar timpul de coacere depinde si de cat de patruns va place sa fie pestele, asa ca e mai bine sa il verificati cat de des.
Garnisim de obicei crapul la cuptor cu orez simplu sau cartofi prajiti si bineinteles, o tona de mujdei de usturoi. Merita incercat, mai ales ca se prepara foarte repede, nu e o reteta complicata, care sa va rapeasca jumatate de duminica cu prepararea ei.


Poze: Poza 1, Poza 2, Poza 3



Alin Choix

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
hah195

[^Like a Boss^]



Status: Offline
(since 04-11-2015 07:30)
Joined: 18 Aug 2012
Posts: 3270, Topics: 63
Location: Galati

Reputation: 428.4
Votes: 86

Post Posted: 10-11-2013, 09:55:33 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ciorba de crap
Ingrediente

un crap de 3-4 kilograme,
putina sare,
o jumatate de litru bors,
jumatate de litru de suc de rosii,
3-4 linguri de orez alb,
apa pentru fiert,
3-4 morcovi,
2-3 cepe potrivite,
1 legatura de verdeata pentru decor,
1 radacina de telina potrivita
2 ardei grasi medii.

Mod de preparare:
Se spala pestele, se curata, se inlatura coada si capul care se vor folosi la ciorba de peste. Se scot branhiile de la peste. Se pune apa la fiert cu putina sare, se adauga legumele spalate si tocate foarte marunt.
Se adauga coada si capul pestelui. Cand ochii de la peste au fiert (ies afara), se scoate pestele si se da deoparte, se adauga putin orez, se mai lasa ciorba sa fiarba, se adauga borsul si sucul de rosii. La final, inainte de servire, se adauga capul si coada pestelui, dupa care se presara putina verdeata tocata marunt (1 legatura mica).

Pofta buna!



Mod de servire
Ciorba de crap se serveste calda, cu verdeata proaspat tocata pe deasupra.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Chim1

[Account disabled]



Status: Offline
(since 07-01-2017 08:58)
Joined: 29 Aug 2011
Posts: 13110, Topics: 2395
Location: Constanta

Reputation: -63.8
Votes: 1123

Post Posted: 15-11-2013, 12:29:45 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Crap in stil frantuzesc

Ingrediente:
1 crap ( 1,5 - 2 kg )
1 pachet de unt + 2-3 cubulete
4 catei usturoi
1 ceapa mica
250 ml. vin alb
2 linguri pesmet
2 linguri smantana(optional)
2 foi de dafin
patrunjel
coaja rasa de la o lamaie medie
cimbru
rozmarin
sare si piper


Preparare:
Etapa 1:

Pentru inceput preparam untul aromat.

Frecam un pachet de unt tinut la temperatura camerei cu sare, piper, coaja de lamaie, cimbru, patrunjel tocat marunt si rozmarin. Adaugam ceapa si usturoiul tocate foarte fin si amestecam bine toate ingredientele pana se omogenizeaza


Etapa 2:

Dupa ce curatam crapul de solzi , il taiem pe burta si indepartam intestinele spaland apoi foarte bine interiorul si exteriorul pestelui. Se sterge cu un prosop de bucatarie si se asaza intr-o tava pe cateva bucatele de unt nearomatizat.

Eu am folosit capul si coada pestelui la ciorba, dar il puteti lasa intreg , pentru un aspect mai deosebit.

Cu jumatate din cantitatea de unt aromat,se unge crapul pe exterior, iar cu cealalta jumatate pe interior.

Se da la cuptor, la foc mediu pentru 10 minute apoi il scoatem, presaram pesmet si il mai coacem inca 20 de minute dupa care adaugam vinul si dafinul; lasam din nou la copt alte 20-25 de minute.


Etapa 3:

Nu uitati ca din cand in cand sa stropiti pestele cu sosul din tava.

Cand este gata, putem servi crapul si alaturi de sosul delicios ramas in tava, pe care il amestecam cu cele doua linguri de smantana.




Pofta Buna

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
AlexXxXxX

[Eu sunt sefu' aici !]



Status: Offline
(since 25-11-2017 10:39)
Joined: 04 Jun 2013
Posts: 5846, Topics: 844
Location: Romania

Reputation: 1113.1
Votes: 248

Post Posted: 18-11-2013, 18:08:23 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Peste in sos alb



Ingrediente:


»3 pesti macrou
»6 linguri de iaurt
»2 linguri de smantana
»50 ml ulei de masline
»O jumatate de pahar de vin alb
»O legatura de patrunjel
»O lingurita de tarhon verde
»O lamaie
»Ierburi aromatice (coriandru, cimbru, foi de dafin)
»Sare si piper boabe.




Mod de preparare:


»Curata bine pestele si taie-l bucatele micute, apoi asezoneaza-l cu sare si lasa-l 20 de minute la macerat.
»Intre timp, amesteca uleiul de masline cu boabele de piper, coriandrul, foile de dafin si cimbrul si trece pestele prin acest sos.
»Asaza apoi pestele intr-un vas de iena si toarna acest sos peste el.
»Baga pestele la cuptor, pentru aproximativ 20 de minute.
»Intr-un vas mediu, amesteca iaurtul cu smantana, vinul alb, zeama de lamaie, patrunjelul tocat marunt si tarhonul si toarna acest amestec peste peste, dupa ce s-a rumenit putin.



Cum se serveste pestele la cuptor in sos alb:


Pestele la cuptor in sos alb se serveste cald, alaturi de un pahar de vin alb.










Pofta Buna !





Last edited by AlexXxXxX on 27-11-2013, 16:02:30; edited 1 time in total
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Extasy_freakz

[Devil's daughter]



Status: Offline
(since 24-10-2022 04:53)
Joined: 08 Feb 2013
Posts: 1312, Topics: 38
Location: Romania

Reputation: 808.1
Votes: 179

 
Post Posted: 21-11-2013, 21:51:25 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Somn cu legume gratinate la cuptor


Ingrediente

1 bucatã somn
1 ceapã
1 morcov
2-3 roºii
1 ardei gras
3-4 cãþei usturoi
cimbru
sare
piper
150 grame caºcaval



Mod de preparare


Peºtele se curãþã de intestine ºi se spalã foarte bine sub jet de apã rece.
Se taie rondele, se presarã cu sare ºi se lasã sã stea 20 de minute.
Se aºeazã într-un vas termorezistent.
Se adaugã ceapa tãiatã solziºori, apoi morcovul tãiat rondele.
Ardeiul tãiat fâºii subþiri ,roºiile tãiate cubuleþe, se presarã cimbru, piper ºi se adaugã usturoiul pisat.
Deasupra se rade caºcavalul.
Se acoperã cu capac ºi se bagã în cuptorul preîncãlzit la 200 grade timp de 30 de minute.
Se serveºte peºtele, alãturi de legumele gratinate ºi mujdei de usturoi.


Poftã bunã!


There's no future there's no past
Beating hearts are all we have

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

Locked by BonJovi4EveR, 28 November 2013 16:26



 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  


The time now is 11-06-2025, 12:04:12
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password