User
Pass
2FA
 
 

[WOTLK] Fury Warrior 3.3.5 DPS Guide!
Go to page 1, 2, 3, 4  Next    
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message57185
Sovereign
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 03-10-2013 13:05)
Joined: 25 Aug 2010
Posts: 2166, Topics: 119
Location: In ciorba.

Reputation: -485.9
Votes: 36

   
Post Posted: 27-02-2011, 22:23:55 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Warrior Fury 3.3.5 DPS Guide


Nota introductiva:
1. Tooltipurile la iteme sunt aiurea rau, asta pentru ca wowheadul a inlocuit itemele din 3.3.5 cu remakeurile lor din Cataclysm. (Daca vrei sa vezi adevaratele statsuri ale unui item trebuie sa cauti itemul aici si sa dai click pe "WoW Freakz Armory".
2. Poti linistit sa postezi guideul oriunde altundeva daca crezi ca va ajuta pe cineva, insa te rog sa precizezi autorul.
3. Intradevar, este un guide lung, am incercat sa cuprind toate aspectele oferind explicatii cat mai clare la aproape orice.
4. Tot ce am scris aici se bazeaza pe experienta proprie si cunostinte proprii, nimic din ce veti vedea in continuare nu este copiat de altundeva.
5. Sunteti liberi sa va dati cu parerea, indeferent daca e buna sau rea, atata timp cat argumentati de ce. Astept si pareri constructive si corecturi unde este cazul.




Introducere:

In primul rand doresc sa spun ca warriorul este o clasa de dificultate medie, in sensul ca nu e greu de jucat cu el in PvE, dar nici usor. Este una dintre cele mai versatile clase, in sensul ca are control deplin al campului de lupta, atat in PvP cat si in PvE. Chargeul, Interceptul, Interveneul iti permit sa schimbi repede pozitia in functie de necesitatile de pozitionare in cadrul bossilor care dau dureri de cap (Spre exemplu vrei sa scapi de Blistering Cold-Sindragosa si nu poti fugi la timp sa il eviti. Schimbi stanceul repede si dai Intervene pe un hunter la distanta optima, si asa mai departe.)

Inainte de a invata cum sa dai DPS la eficienta maxima in cadrul instantelor/raidurilor trebuie sa cunosti anumite chestii fara de care nu te vei putea descurca mai departe, si anume:
-cum sa faci un macro
-cum sa instalezi un addon
-cum sa iti setezi key bindingsurile
-sa stii ce inseamna AoE, DoT, Rotatie, Burst, DPS, Damage, CD, GCD



Rasa:

Alianta:
-Human: Singurele rasiale care iti ajuta clasa cat de cat pentru DPS sunt Sword Specialization si Mace Specialization, acestea iti dau 3 expertise daca folosesti Sword sau Mace, stat care vom vedea in continuare ca trebuie capat. Every Man for Himself: folositor pentru a scapa de imobilizari.
-Dwarf: Din nou dam de Mace Specialization. Stoneform este folositor atunci cand este necesara folosirea abilitatilor defensive pentru a reduce damageul primit din AoE-ul unor bossi sau grupurilor mari de mobi, in plus te scapa de anumite DoT-uri.
-Night Elf: Nimic folositor pentru sporirea DPS-ului
-Gnome: Escape Artist: folositor pentru a scapa de imobilizari.
-Draenei: Heroic Presence: este extrem folositor datorita miss chanceului imens pe care il are dual wieldul. Chiar daca soft capul este usor de atins, 1% hit pentru a fi cat mai aproape de hard cap(white damage) este binevenit.

Hoarda:
-Orc: Axe Specialization este varianta mai brutala a rasialelor de la Humani/Dwarfi, acesta iti ofera 5 expertise cand folosesti axe (este mai binevenit decat celelalte deoarece cel mai bun weapon pentru warrior este axe, precum si cel mai usor de obtinut). Blood Fury: extrem de folositor impreuna cu enrageurile, procurile trinketelor, bloodlust pentru a maximiza burstul de damage.
-Tauren: Nimic folositor pentru sporirea DPS-ului.
-Undead: Nimic folositor pentru sporirea DPS-ului. De notat Will of the Forsaken care uneori te ajuta sa scapi de Fear/Charm/Sleep atunci cand Berserker Rage este in CD.
-Troll: Singura rasiala folositoare este Berserking, acesta iti ofera 20% attack speed timp de 10 secunde, la fel ca Blood Fury, este folositor pentru a maximiza burstul.



Talentele / Specul:

Fara niciun dubiu specul pe care il vei folosi va fi Fury, este cel mai bun spec de DPS pentru warriori, Arms este mai mult pentru PvP, insa este uneori folosit in raidurile de 25men datorita bonusurilor pe care le confera raidului (acest lucru nu te intereseaza, l-am amintit doar pentru a-ti oferi placerea de a-ti cunoaste mai bine clasa).

Exista mai multe posibilitati in alcatuirea specului, acestea variand in functie de necesitati, gear si stil de joc. In cele ce urmeaza iti voi prezenta specul pe care il consider personal cel mai eficient, acesta fiind bun in orice situatie la orice boss, indiferent de scriptul acestuia.

>>>>SPECUL<<<<

Poate te intrebi de ce am omis Enrage, este foarte simplu: mai sus ti-am precizat ca specul este in caz general, adica este folositor la toti bossii, indiferent de scriptul acestora. Nu neg absolut deloc faptul ca Enrage nu este folositor, chiar deopotriva, insa exista bossi care nu au cum sa iti activeze talentul. Daca tii neaparat sa bagi puncte in el, trebuie sa renunti la cateva puncte. Poti scoate 3 puncte din Two-Handed Weapon Specialization si 2 din Improved Execute SAU 2 din Improved Execute si 3 din Precision SAU 2 din Improved Execute si 3 din Intensify Rage (cel mai echilibrat schimb), depinde de dorintele tale. Heroic Fury l-am inclus deoarece unii bossi folosesc spelluri care imobilizeaza.



Skillurile:

Intercept
- Da damage doar in functie de attack power (damage nesemnificativ). Formula este attack power * 0.12.
- Stun 3 secunde, nefolositor in cazul bossilor, insa eficient in cazul anumitor adds/trash.
- Are 30 secunde cooldown (20 cu Improved Intercept, talent nefolositor pentru dps).
- Costa 10 rage.
- Este indicata folosirea sa la initierea encounterului sau la atacarea mai rapida a addsilor/mobilor in cazul in care acestia trebuie cazuti asap.

Bloodthirst
- Da damage doar in functie de attack power. Formula este attack power * 50 / 100.
- Dupa folosire, urmatoarele 3 atacuri iti vor da heal 1% (2% cu glyph) din HP maxim pe care il ai.
- Are 4 secunde cooldown. Range melee. Instant cast.
- Se poate folosi chiar si cand esti disarmed.
- Primeste 10% damage din Unending Fury.
- Prioritate maxima pe single target/boss.
- Costa 20 Rage.

Whirlwind
- Da damage in functie de weapon damage (si main hand si off hand), care de asemenea ia bonus de la attack power.
- Loveste cei mai apropiati 4 mobi. Range melee. Instant cast.
- Are 10 secunde cooldown, cu glyph ajunge la 8 secunde.
- Primeste 10% damage de la Unending Fury si 20% damage din Improved Whirlwind.
- Prioritate maxima tot timpul, exceptand cazurile speciale in care nu ai voie sa dai AoE (friendly fire/mind control sau grija la threat pe adds).
- Costa 25 Rage.

Slam
- Da damage in functie de weapon damage (doar main hand), care de asemenea ia bonus de la attack power. Formula este main hand weapon damage + 250 (la ultimul rank).
- Nu are cooldown. Range melee.
- 1.5 secunde cast time. A nu se folosi decat cand devine instant, si anume cand procuieste Bloodsurge (20% sanse de fiecare data cand dai Heroic Strike, Bloodthirst sau Whirlwind).
- Primeste 10% damage din Unending Fury.
- Prioritar doar dupa Whirlwind si Bloodthirst.
- Costa 15 rage.

Execute
- Da damage in functie de attack power si de rage. Formula este 1456 + (attackpower * 20/100) + (rage * 38).
- Nu are cooldown. Range Melee. Instant cast.
- Costa minim 10 rage si maxim 30 rage. Pentru a putea folosi skillul este doar de 10(15) rage, insa restul rageului se transforma in damage in plus (maxim 30 rage va fi consumat, deci 20(15) rage se va transforma in damage). Depinde de glyph si de Improved Execute.
- Se poate folosi doar atunci cand targetul are mai putin de 20% hp.

Heroic Strike
- Da damage in functie de weapon damage (doar main hand), care de asemenea ia bonus de la attack power. Formula este main hand weapon damage + 495.
- Nu are cooldown. Range melee.
- Cast timeul este instant insa lovitura se aplica la urmatoarul melee swing (white damage) pe care il si inlocuieste. Mai pe scurt spus, boosteaza damageul urmatorului atac cu main handul.
- Atentie! Spre deosebire de atacul normal, Heroic Strike nu genereaza rage. (cu glyphul corespunzator, in cazul in care Heroic Strike da crit, primesti inapoi 10 rage).
- Nu influenteaza rotatia in sensul ca nu trigareste gcd. Neinfluentand rotatia, nu intercaleaza cu celelalte skilluri, adaugand si boostul nu prea mare de damage, este indicada folosirea lui ca rage dump (cand ai prea mult rage care sta degeaba, scapi de el folosind Heroic Strike).
- Costa 15 rage (12 cu Improved Heroic Strike).

Cleave
- Acelasi concept ca si Heroic Strike, doar ca loveste targetul si cel mai apropiat (cei mai apropiati 2 cu glyph) inamic de langa acesta (evident daca este in rangeul corespunzator). Formula de calcul este main hand weapon damage + 222 (main hand weapon damage + 489 cu Improved Cleave).
- Costa 20 rage. Nu are cooldown. Instant cast (next melee swing).
- Este indicata inlocuirea Heroic Strike-ului cu Cleave in cazul in care sunt 2 sau mai multi inamici in melee range.

Heroic Throw
- Da damage in functie de attack power. Formula este attack power * 0.50 + 12.
- 30 secunde cooldown. Range 30 yards. Instant cast.
- Nu costa rage.
- Nu reprezinta deloc o prioritate, avand cooldown imens. Este indicada folosirea sa atunci cand la free gcd nu ai Slam instant si nu ai ce skill sa folosesti. Mai pe scurt spus, o data la 30 secunde il poti folosi in loc de Slam daca nu procuieste Bloodsurge, reprezentand un inlocuitor al acestuia.

Shattering Throw
- Da damage in functie de attack power. Formula este attack power * 0.50 + 12. Reduce armura cu 20% pentru 10 secunde sau scoate orice forma de invulnerabilitate.
- Costa 25 rage. 5 minute cooldown. Range 30 yards. 1.5 secunde cast time.
- Este indicata folosirea acestuia la initierea combatului sau la bloodlust pentru a boosta raid damageul (melee dpsul celorlalti mai exact, chiar si al tau daca nu ai armor penetrationul capat).
- Necesita schimbarea stanceului pentru a-l putea folosi.

Sunder Armor
- Reduce armura cu 4% per stack timp de 30 secunde (cele 30 de secunde se reseteaza de fiecare data cand il folosesti din nou). Maxim 5 stackuri. Nu stackeaza cu alte Sunder Armor-uri aplicate de alti warriori.
- Costa 15 rage. Instant cast. Melee range. Nu are cooldown.
- Nu reprezinta o prioritate, decat in cazul in care niciun alt warrior din raid nu le aplica in locul tau (normal ar fi treaba unui prot warrior sa faca asta), iar armor penetrationul nu iti este capat.
- Este indicata folosirea lui in free gcd atunci cand Heroic Throw este in cooldown, iar Bloodsurge-ul nu a procuit.

Death Wish
- Creste damageul facut cu 20% timp de 30 de secunde. De asemenea creste si damageul primit cu 5%.
- Costa 10 rage. 3 minute cooldown (2 cu Intensify Rage). Instant cast. Self buff catalogat ca enrage.
- Oferind un damage increase remarcabil, este indicata folosirea lui la inceputul encounterului, atunci cand procuiesc trinketele, inelele, etc. In mod normal, in raiduri ai timp sa il folosesti de 2 ori intr-un singur encounter, prima data la initiere, iar a doua oara cand se termina cooldownul. In cazuri speciale precum sindragosa este indicata folosirea a 2-a oara doar la "dps race".

Recklessness
- Urmatoarele 3 atacuri speciale vor fi crituri. Atentie, acestea trebuie folosite in urmatoarele 12 secunde, de asemenea pe toata durata buffului damageul primit creste cu 20%.
- Nu costa rage. Instant cast. Self buff.
- 5 minute cooldown (3 minute 35 secunde cu Intensify Rage).
- Este indicata folosirea sa la initierea encounterului, dupa Intercept. Ideala este folosirea Whirlwind-ului si a Bloodthirst-ului exact dupa folosirea Recklessness-ului.

Shield Block
- Pentru 10 secunde reduce damageul fiecarui atac melee.
- Este necesar a avea un scut in off hand.
- Nu costa rage. Un minut cooldown. Instant cast. Self buff.
- Este indicata folosirea acestuia ca skill defensiv atunci cand iei agro la mai multi mobi si in cazul in care healerii nu fac fata.
- Necesita schimbarea stanceului in Defensive Stance. Fiind necesar un scut in off hand este nevoie de un macro de schimbare rapida a stanceului si a off handului (O sa il gasiti mai jos).

Spell Reflection
- Blockeaza damageul primit de primul spell castat impotriva ta in urmatoarele cinci secunde.
- Costa 15 rage. 10 secunde cooldown. Instant cast. Self buff.
- Este indicata folosirea sa ca skill defensiv atunci cand trashul caruia ii iei agro casteaza spelluri cu targetul pe tine. In conditii normale nu ajuta deloc in apararea contra spellurilor castate de bossi, acestea fiind imparabile sau AoE.
- Necesita schimbarea stanceului in Defensive Stance.

Shield Wall
- Reduce tot damageul primit cu 60% pentru urmatoarele 12 secunde.
- Nu costa rage. 5 minute cooldown. Instant cast. Self buff.
- Este indicata/necesara folosirea lui ca skill defensiv in cazul in care iei tone de trash pe tine si ei damage imens sau in cazul in care bossul casteaza AoE cu damage imens de mare in cadrul caruia nu ai supravietui in conditii normale.
- Necesita schimbarea stanceului in Defensive Stance. Fiind necesar un scut in off hand este nevoie de un macro de schimbare rapida a stanceului si a off handului (O sa il gasiti mai jos).

Bloodrage
- Genereaza 20 rage instant + 1 rage/secunda timp de 10 secunde.
- Nu costa rage. 1 minute cooldown (40 de secunde cu Intensify Rage). Instant cast. Self buff considerat enrage.
- Este indicata folosirea acestuia ca prim skill pentru inceperea combatului, generand rageul necesar pentru a putea folosi Intercept.

Berserker Rage
- Timp de 10 secunde vei fi imun la fear, incapacitate si blind, generand rage in plus daca iei damage.
- Nu costa rage. 30 secunde cooldown (20 cu Intensify Rage). Instant cast. Self buff considerat enrage.
- Genereaza instant 20 rage cu Improved Berserker Rage.
- Este indicata folosirea sa atunci cand primesti fear, incapacitate sau blind (Chiar daca esti deja afectat skillul poate fi folosit, debufful disparand instant).

Enraged Regeneration
- Iti regenerezei 3% din maximul de HP per secunda timp de 10 secunde.
- Costa 15 rage. 3 minute cooldown. Instant cast. Self buff (ATENTIE! Acest skill scoate toate efectele de enrage pe care le ai asupra ta, devenind imun la ele pe toata durata acestuia).
- Este indicata folosirea sa atunci cand ai HP low si ai nevoie de HoT. Nu prea este folosit in cazul in care ai healeri buni in raid, insa ofera un ajutor extrem de mare in cazul bossilor care dau damage constant pe tot raidul.

Battle Shout
- Creste attack powerul cu 550 timp de 2 minute (6 minute cu Booming Voice si glyph).
- Costa 10 rage. Instant cast. Party/Raid buff. No cooldown.
- ATENTIE! In cazul in care exista in raid/party paladin care da Might acest shout nu trebuie folosit deoarece nu se suprapun. Might-ul palacului dureaza 30 de minute, pe cand shoutul dureaza doar 6 maxim. Exceptie in cazul in care in raid sunt 2 paladini si pot da Sanctuary si Kings sau atunci cand este doar un singur paladin si da Kings. Exceptie si in cazul in care sunt bagate puncte in Commanding Presence, paladinul neavand talentul Improved Blessing of Might.
- A se folosi inainte de inceperea encounterului pentru a nu pierde damage in timpul acestuia.

Commanding Shout
- Creste hpul cu 2255 timp de 2 minute (6 minute cu Booming Voice si glyph).
- Costa 10 rage. Instant cast. Party/Raid buff. No cooldown.
- Este indicata folosirea acestuia atunci cand nu trebuie sa mentineti Battle Shout pe raid (acestea 2 nu stackeaza daca sunt primite de la acelasi warrior, exact ca in cazul buffurilor paladinilor). Prioritate in a mentine Commanding Shout o au cei care au durata maxima si puncte in Commanding Presence.



Rotatia:

Rotatia este extrem de usoara, neavand o ordine bine stabilita (la fel ca alte clase). Folosind un termen mai usor de inteles putem spune ca se bazeaza pe prioritati, adica in functie de ce abilitati nu sunt in cooldown, alegem care din ele sa o folosim in functie de damageul acesteia si de situatia in care ne aflam.

Pentru eficienta maxima este sugerata folosirea „haotica” a skillurilor, cu anumite reguli. Am notat mai sus la fiecare skill care face parte din rotatia de baza ce prioritate are, insa pentru a fi mai usor de inteles voi preciza din nou.

Primul skill castat este evident Bloodrage, pentru a asigura rageul necesar Intercept-ului. (Se poate folosi eventual Shattering Throw pentru boostarea si mai mare a dpsului, in special in cazurile in care se incepe cu bloodlust).
Urmatorul skill folosit este Intercept, acesta permite apropierea imediata de boss/mob.
Este recomandata folosirea „Enrageurilor” (Death Wish, Recklessness) imediat dupa Intercept pentru a boosta la maxim dpsul initial datorita procurilor de trinkete/inele si cateodata si Bloodlustul de la shaman. (insa atentie, daca tankul nu este in stare sa tina agro cum trebuie si nu are hunter sau rogue care sa il ajute sa faca asta, nu este tocmai indicat acest boost initial, deoarece provoaca foarte mult threat).

De obicei primul skill folosit pentru damage, si cel mai prioritar dintre toate, folosit de fiecare data cand iese din cooldown este Bloodthirst. Imediat dupa acesta este Whirlwind.
De ce? Sa zicem ca ai 50% critical chance. Whirlwind loveste de 2 ori bossul, o data cu main hand si o data cu off hand, pentru fiecare dintre aceste lovituri se aplica 50% sansa de crit, deci este posibil ca doar unul dintre ele sa dea crit. In cazul in care Whirlwind da un singur crit, face mai putin damage decat critul Bloodthirst-ului. Deci daca Whirlwind da crit si cu main hand si cu off hand, doar atunci face damage mai mare decat Bloodthirst. Concluzia o puteti trage si singuri.

Prima regula importanta este urmatoarea: Cand Bloodsurge procuieste trebuie sa ne asiguram ca inainte de a folosi Slam, Whirlwind si Bloodthirst sunt in CD si nu au CD-ul mai mic de 1 secunda la executarea acestuia. Pentru a boosta si mai mult dpsul se foloseste Heroic Strike in continuu (cu mici intreruperi) pe bossi, cu conditia sa nu se piarda niciodata rageul necesar pentru folosirea celorlalte skilluri. Ca sa teoretizam putin: Heroic Strike ar trebui folosit atunci cand avem peste 50 rage. (In cazul in care avem mai multi mobi in apropierea targetului, vom folosi Cleave in loc de Heroic Strike, iar Bloodthirst va scadea pe locul 3 ca prioritate si va fi folosit doar daca avem rage destul sa dam urmatorul Whirlwind si Cleave).

O alta chestie bine de tinut minte este Heroic Throw, acesta il putem folosi atunci cand Bloodthirst si Whirlwind sunt pe cooldown, iar Slam-ul nu poate fi folosit instant. De asemenea, daca nu putem folosi Slam, iar Heroic Throw este pe cooldown, putem aplica un stack de Sunder Armor, cu conditia ca acesta sa nu intervina peste folosirea celorlaltor skilluri de dps. (De asemena, trebuie sa ne asiguram ca nu exista un prot warrior care sa aplice stackurile de Sunder Armor deoarece doar un singur warrior poate aplica 5 stackuri. Daca un altul aplica un stack, cel initial va disparea iar stackurile se vor reseta).

Cand targetul respectiv ajunge la 20% se va trece la folosirea Execute-ului in loc de Slam, iar pentru ca acesta nu are cooldown si mananca mai mult rage trebuie sa fim foarte atenti la cum folosim Heroic Strike in continuare.

O alta situatie speciala este atunci cand omoram un add sau un mob care ar trebui in mod normal sa dea experienta. Avem posibilitatea sa folosim Victory Rush (Dupa cum vedeti nu l-am detaliat mai sus, asta pentru ca este optionala folosirea sa si nu influenteaza aproape cu nimic DPSul), dar trebuie sa fim atenti sa nu intervenim cu el peste celelalte prioritati, si anume Whirlwind, Bloodthirst si Slam (fapt care il face sa isi piarda folosinta).



Stats:

Stats-urile care ofera bonusuri unui warrior sunt urmatoarele:

Strength: Fiecare punct de strength ofera 2 attack power. Datorita talentului Improved Berserker Stance ne vom axa intotdeauna pe strength si nu pe attack power.

Agility: Fiecare 63 puncte de agility cresc rata de critical cu 1%.

Stamina: Fiecare punct in stamina creste hpul cu 10.

Hit Rating: Scade sansa de a da miss. Aici putem discuta de Soft Cap si de Hard Cap. Soft capul este de 8%, 3% luam din talente, celelalte 5% din iteme sau sockete, 8% este NECESAR si nu trebuie neglijat absolut deloc. Soft capul ne asigura ca nu dam miss deloc cu skillurile. Hard capul se refera la damageul cu atacuri normale, la dual wield este de 24%, este imens... nu merita atins. Daca cumva ajungem la mai mult de 8% din iteme nu este nicio problema, este chiar indicata depasirea acestuia cu cateva procente.

Critical Strike Rating: Creste sansa de a da damage dublu cu un attack sau skill. Pentru ca primim inca 20% Critical Strike Damage din Impale si inca 3% din meta socket, acesta devine un stat extrem de important. Fiecare 4 missuri date sunt completate de 3 crituri. Pentru ca majoritatea itemelor ofera crit rating vom ajunge la 50% crit rating cu un gear decent si full buffed, deci nu trebuie oferita prea multa atentie acestui stat, deoarece se completeaza de la sine.

Armor Penetration: Este cel mai important stat al unui fury warrior, depaseste ca prioritate chiar si strengthul. La inceput este indicat sa cautam cat mai multe iteme care ofera armor penetration (evident itemele cu strength si armor penetration, nu vrem sa ninjam). Odata ajunsi la 40-50% armor penetration doar din bonusurile itemelor, putem schimba socketele din strength in armor penetration.

Haste Rating: Este in mare parte degeaba pentru un fury warrior, nu pentru faptul ca este inutil, ci pentru faptul ca exista statsuri mult mai importante carora trebuie acordata atentie. Datorita talentului Flurry avem aproape tot timpul 25% haste (evident, daca avem crit rating decent), cumulat cu 20% melee haste oferit de Windfury Totem sau Improved Icy Talons putem scoate fara nici un dubiu din ecuatie orice item/socket cu haste rating.

Expertise: Acesta scade sansa ca atacul sa fie respins prin dodge sau parry. Soft capul aici se refera exclusiv la dodge si este de 6.50%, acesta inseamna 26 expertise sau 214 expertise rating. Pentru soft cap trebuie sa ne asiguram intotdeauna ca dam dps din spatele bossului, deoarece din fata avem sansa sa dea parry. Hard capul este de 56 expertise si odata atins nu mai trebuie sa ne batem capul cu pozitionarea in spatele bossului, putem da si din fata fara niciun risc. (Recomand a se atinge Hard Cap pentru playerii carora le e lene sa se intoarca odata cu bossul).

Recapitulare:
-Strength – cat mai mult posibil
-Agility – cat mai putin posibil, eventual un item, doua cu agility pentru mai mult crit (ma refer la ring, necklace sau back)
-Stamina – neglijabil
-Armor Penetration – 100%
-Hit Rating – >164 (5% din iteme/sockete)
-Expertise – >=26 (214 rating) (poate sa difere in functie de rasa)
-Haste – cat mai putin posibil, ideal deloc



Profesii:

Ideal este Blacksmithing si Jewelcrafting (asta daca aveti un alt char cu mining sau va permiteti sa cumparati toate mats necesare de la ah).
Cele mai optime solutii sunt Mining/Jewelcrafting si Mining/Blacksmithing (se mai opteaza si pentru Mining/Engineering insa nu are asa de multe aplicatii in pve cate are in pvp).

Care e diferenta intre Jewelcrafting si Blacksmithing (in materie de dps, nu de economie): Jewelcrafting ne da posibilitatea sa folosim sockete cu 34 armor penetration sau 34 strenght, asa numitele sockete prismatice (care sunt limitate la 3 per gear). Asta ar insemna 14x3=42 armor penetration/strength in plus fata de normal. Blacksmithing ne da posibilitatea sa „gaurim” hands si wrist pentru inca un loc de socket in fiecare, asta ar insemna 40 armor penetration/strength in plus.



Gear:

Fiind o clasa care poate purta plate este evident ca vom purta doar plate. Itemele warriorului trebuie sa contina strength si stamina, nu altceva (eventual un neck, ring, back cu agility in cazul in care nu se poate face rost prea repede de un item exclusiv de warrior in slotul respectiv). Ca ratinguri acestea trebuie sa aiba armor penetration, hit rating, expertise sau critical strike rating, cele cu haste nu sunt de warrior.

In cele ce urmeaza vei gasi cu itemele cele mai bune in sloturile respective. Deoarece se poate depasi capul la armor penetration, hit rating, expertise, am ales sa pun mai multe iteme ca best in slot, alegerea dintre ele fiind in mana fiecaruia in functie de ce stat trebuie marit pentru a atinge capul sau a micsora un anume stat.


Head: Sanctified Ymirjar Lord’s Helmet sau Landsoul's Horned Greathelm
Neck: Penumbra Pendant (mai usor de obtinut Lana'thel's Chain of Flagellation)
Shoulders: Sanctified Ymirjar Lord's Shoulderplates sau Raging Behemoth's Shoulderplates
Back: Might of the Ocean Serpent sau Garrosh's Rage/Varian's Furor
Chest: Sanctified Ymirjar Lord's Battleplate sau Gendarme's Cuirass
Wrist: Toskk's Maximized Wristguards
Hands: Sanctified Ymirjar Lord's Gauntlets
Waist: Coldwraith Links (mai usor de obtinut Malevolent Girdle sau Flesh-Shaper's Gurney Strap)
Legs: Sanctified Ymirjar Lord's Legplates (mai usor de obtinut Legplates of Painful Death sau Legplates of Aetheric Strife)
Feet: Apocalypse's Advance (mai usor de obtinut Blood-Soaked Saronite Stompers sau Hellfrozen Bonegrinders)
Rings: Ashen Band of Endless Vengeance si Might of Blight
Trinkets: Sharpened Twilight Scale si Deathbringer's Will (mai usor de obtinut Whispering Fanged Skull)
Melee Weapons: Cryptmaker sau Warmace of Menethil sau Glorenzelg, High-Blade of the Silver Hand (eventual Shadowmourne daca aveti bani)
Ranged Weapon: Fal'inrush, Defender of Quel'thalas



Enchanturi:

Head: Arcanum of Torment (Knights of the Ebon Blade)
Shoulders: Greater Inscription of the Axe (Sons of Hodir)
Back: Enchant Cloak - Major Agility (Enchanting)
Chest: Enchant Chest - Powerful Stats (Enchanting)
Wrist: Enchant Bracers - Greater Assault (Enchanting) + (BS: Socket Bracer)
Waist: Eternal Belt Buckle
Hands: Enchant Gloves - Crusher (Enchanting) + (BS: Socket Gloves)
Legs: Icescale Leg Armor (Leatherworking)
Feet: Enchant Boots - Greater Assault (Enchanting)
Weapons: Enchant Weapon - Berserking (Enchanting) x2



Sockete:

Red: Fractured Cardinal Ruby (JWC: Fractured Dragon's Eye) sau Bold Cardinal Ruby(JWC: Bold Dragon's Eye)
2xBlue: Puissant Dreadstone sau Sovereign Dreadstone
Meta: Chaotic Skyflare Diamond

Pe deplin cele mai importante sockete sunt cele cu armor penetration si strength.
Daca ajungem la 40-50% armor penetration din iteme fara niciun socket, atunci vom incerca sa ajungem la 100% prin intermediul acestora. Odata ajunsi acolo, restul socketelor vor fi de strength.

Pentru a putea folosi meta socketul care ofera 3% critical strike damage, avem nevoie de 2 sockete blue, acestea vor fi introduse in sloturi albastre si vor fi cu armor penetration si stamina sau strength si stamina.

Se poate opta si pentru sockete cu hit rating sau expertise rating in cazul in care capul dorit (soft sau hard) nu este atins. Socketele de critical strike rating se pot folosi si ele, insa nu este recomandat decat atunci cand nu avem nici macar 50% full buffed, evident cu celelalte capuri atinse si cu armor penetration 100%.



Glyph-uri:

Major Glyphs: Glyph of Whirlwind, Glyph of Execution, Glyph of Heroic Strike/Glyph of Cleaving
Minor Glyphs: Glyph of Battle, Glyph of Command, Glyph of Bloodrage



Consumabile:

Flask: Flask of Endless Rage
Food: Dragonfin Filet
Scroll: Scroll of Strength VIII
Potion: Potion of Speed



Macrouri:

1. Pentru a nu folosi accidental slamul atunci cand nu procuieste Bloodsurge:
Code:
#showtooltip Slam
/stopcasting
/cast Slam
/stopcasting
/startattack


2. Pentru un control mai usor se pot pune cate doua spelluri intr-un singur buton (Prin intermediul macrourilor. Prin intermediul keybindsurilor se presupune ca stiti). Un macro de genul acesta arata cam asa:
Code:
/cast [nomodifier] NUME_SPELL_1
/cast [mod:TASTA] NUME_SPELL_2

NUME_SPELL_1 si NUME_SPELL_2 trebuie inlocuite cu numele spellurilor iar TASTA cu Shift, Alt sau Ctrl. In cazul in care este apasat doar butonul pe care este macroul se casteaza spellul 1, iar in cazul in care este apasat butonul + tasta corespunzatoare se casteaza spellul 2.
Ex:
Code:
/cast [nomodifier] Execute
/cast [mod:Shift] Sunder Armor


3. Un alt macro pentru schimbarea rapida a stanceurilor pentru folosirea Shattering Throwului
Code:
#showtooltip Shattering Throw
/cast [stance:2/3] Battle Stance
/cast Shattering Throw
/cast [stance:1] Berserker Stance


4. Un alt macro pentru schimbarea rapida a stanceurilor pentru folosirea Retaliationului
Code:
#showtooltip Retaliation
/cast [stance:2/3] Battle Stance
/cast Retaliation
/cast [stance:1] Berserker Stance


5. Macro pentru schimbarea stanceului in Defensive si echiparea rapida a scutului. Refolosirea acestui pune din nou arma 2h in off-hand si trece in berserker stance (asteptati sa se termine GCD inainte sa il folositi din nou, pentru a nu se desincroniza).
Code:
/equipslot [equipped:two-hand] 17 NUME_SCUT
/equipslot [equipped:shield] 17 NUME_ARMA_OFF_HAND
/cast [stance:3] Defensive Stance; [stance:2] Berserker Stance


Este recomandat sa puneti macrourile de genul acesta (ultimele 3) in aceeasi pozitie in ambele stanceuri folosite pentru a le putea folosi la potential maxim.



Addons:

Slam Alert (singurul addon obligatoriu)
Cooldown Buttons
Rating Buster
Tiny Melee Stats
Need To Know (foarte greu de configurat, dar foarte folositor)



Last edited by Sovereign on 28-06-2011, 20:02:08; edited 5 times in total
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Setemotion

[Been Cursed]



Status: Offline
(since 06-08-2016 04:40)
Joined: 14 Dec 2010
Posts: 6852, Topics: 370
Location: Germany

Reputation: -239.6
Votes: 246

   
Post Posted: 27-02-2011, 23:47:23 | Translate post to: ... (Click for more languages)

gratz for guide - chiar ma gandeam sa fac niste raiduri pe warru lu' crashy, dar nu am o treaba cu clasa asta - cu ocazia asta poate invat si eu ceva -

Setemotion - Goin Hard***
Setemotion's box of EDM goodies
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Burton

[Freakazoid]



Status: Offline
(since 28-12-2015 14:04)
Joined: 05 Feb 2010
Posts: 1948, Topics: 177
Location: Romania

Reputation: 182.7
Votes: 31

 
Post Posted: 01-03-2011, 23:38:09 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Meta : https://www.wow-freakz.com/item_finder.php?item=41398&&name=relentless-earthsiege-diamond > https://www.wow-freakz.com/item_finder.php?item=41285&&name=chaotic-skyflare-diamond

Pentru ca se face mai usor dintr-un gem de +10 all stats si nu mai pui 10arp + 15 stamina.

Tu nu dai shattering thrown la bloodlust ?Cel putin in rotatie nu ai zis nimic de el. Imba fury warrior. Intr-un raid de 25 e chiar necesar , boost de damage la MDPS.

Ringul ashen se ia de agility -> moar crit

Boots - cei de la halion sunt de retri / DK , nu prea sunt de fury.In schimb , cei de la lady sunt f. buni.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Sovereign
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 03-10-2013 13:05)
Joined: 25 Aug 2010
Posts: 2166, Topics: 119
Location: In ciorba.

Reputation: -485.9
Votes: 36

   
Post Posted: 02-03-2011, 00:08:48 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Burton wrote:
Meta : https://www.wow-freakz.com/item_finder.php?item=41398&&name=relentless-earthsiege-diamond > https://www.wow-freakz.com/item_finder.php?item=41285&&name=chaotic-skyflare-diamond

Pentru ca se face mai usor dintr-un gem de +10 all stats si nu mai pui 10arp + 15 stamina.

Tu nu dai shattering thrown la bloodlust ?Cel putin in rotatie nu ai zis nimic de el. Imba fury warrior. Intr-un raid de 25 e chiar necesar , boost de damage la MDPS.

Ringul ashen se ia de agility -> moar crit

Boots - cei de la halion sunt de retri / DK , nu prea sunt de fury.In schimb , cei de la lady sunt f. buni.


Relentless Earthsiege Diamond din cate stiu cere 1 red, 1 yellow si 1 blue. Nu te lua dupa wowhead, ala e remakeul din cataclysm al itemului.

In rest mersi de informatie, am modificat unde am crezut ca ai dreptate.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Burton

[Freakazoid]



Status: Offline
(since 28-12-2015 14:04)
Joined: 05 Feb 2010
Posts: 1948, Topics: 177
Location: Romania

Reputation: 182.7
Votes: 31

 
Post Posted: 02-03-2011, 00:15:28 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Da , cere un red , un yellow , si un blue. Pe care le faci dintr-un +10 to all stats.

Si shattering thrown-ul nu se da la opener cum ai scris acolo,se tine pentru bloodlust.

Ca si spec : improved rend e inutil , mai bine pui 2 in deflection.
Si urmatoarele 5 in arms - 2/3 in Iron Will si 3/3 in tactical mastery , pentru stance-dance mai usor.

http://armory.freakz.ro/talent-calc.php?cid=1&&tal=3200230023300000000000000000000325003005500310053120501351000000000000000000000000000

Eventual pentru valithria mai se foloseste piercing howl. Heroic fury e mai "situational" decat piercing howl ,care e util de fapt la orice fight cu adds.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Sovereign
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 03-10-2013 13:05)
Joined: 25 Aug 2010
Posts: 2166, Topics: 119
Location: In ciorba.

Reputation: -485.9
Votes: 36

   
Post Posted: 02-03-2011, 00:22:23 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Sunt care aplica Rend la free gcd cand nu procuieste bloodsurge... de aceea am pus improved rend in loc de deflection. Deflection nu ajuta absolut deloc la dps. Daca esti orc spre exemplu, e ok sa bagi 2/3 in iron will si 3/3 in tactical mastery... insa in rest, nu cred ca ai nevoie de 3/3 in tactical mastery, mai mult te ajuta iron will, deoarece sunt multi bossi, mobi care dau stunuri. Parerea mea.
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Burton

[Freakazoid]



Status: Offline
(since 28-12-2015 14:04)
Joined: 05 Feb 2010
Posts: 1948, Topics: 177
Location: Romania

Reputation: 182.7
Votes: 31

 
Post Posted: 02-03-2011, 00:24:59 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Quote:
Sunt care aplica Rend la free gcd cand nu procuieste bloodsurge... de aceea am pus improved rend in loc de deflection


Si cu ce te ajuta ca schimb stance-ul , pui rend dupa care treci inapoi in berserker stance ? -
E doar pierdere de timp -

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Sovereign
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 03-10-2013 13:05)
Joined: 25 Aug 2010
Posts: 2166, Topics: 119
Location: In ciorba.

Reputation: -485.9
Votes: 36

   
Post Posted: 02-03-2011, 00:42:51 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Burton wrote:
Quote:
Sunt care aplica Rend la free gcd cand nu procuieste bloodsurge... de aceea am pus improved rend in loc de deflection


Si cu ce te ajuta ca schimb stance-ul , pui rend dupa care treci inapoi in berserker stance ? :)
E doar pierdere de timp :)


Pierzi rage mult si nu se merita... insa se practica mai de mult :P cred ca se mai practica si acum.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Corne17

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 20-02-2013 22:07)
Joined: 21 Dec 2010
Posts: 3, Topics: None
Location: Romania

Reputation: 83.5
Votes: 2

Post Posted: 02-03-2011, 13:08:18 | Translate post to: ... (Click for more languages)

http://armory.freakz.ro/character-sheet.xml?r=Genesis&cn=Cornelush
Am si eu warriorul asta si scot foarte putin damage...nush ce sa fac..poate ma ajutati cu o sugestie..gratitude -

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Sovereign
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 03-10-2013 13:05)
Joined: 25 Aug 2010
Posts: 2166, Topics: 119
Location: In ciorba.

Reputation: -485.9
Votes: 36

   
Post Posted: 02-03-2011, 13:28:05 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Corne17 wrote:
http://armory.freakz.ro/character-sheet.xml?r=Genesis&&cn=Cornelush
Am si eu warriorul asta si scot foarte putin damage...nush ce sa fac..poate ma ajutati cu o sugestie..gratitude :D


1. In loc de socketele de strength pune de armor penetration si incearca sa atingi 100%.
2. Incearca sa scapi de cateva iteme cu expertise, ai putin peste soft cap.
3. In rest nu vad sa fie nicio problema la gear si talente, probabil nu folosesti cum trebuie skillurile.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Corne17

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 20-02-2013 22:07)
Joined: 21 Dec 2010
Posts: 3, Topics: None
Location: Romania

Reputation: 83.5
Votes: 2

Post Posted: 02-03-2011, 13:43:39 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ms mult de reply..o sa incerc sa scap de expertise si sa pun cateva enchanturi..cat despre skilluri o sa aprofundez...sanatate
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
kisame

[belive , love , hate]



Status: Offline
(since 24-03-2014 22:58)
Joined: 04 Feb 2011
Posts: 106, Topics: 24
Location: intre 2 nuci de cocos

Reputation: 133.2
Votes: 6

 
Post Posted: 10-03-2011, 03:32:08 | Translate post to: ... (Click for more languages)

multumesc de guide! folositor!

Did you see me lay down the law? I am the LAWGIVA!


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
havz0r

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 22-03-2011 18:21)
Joined: 23 Sep 2010
Posts: 49, Topics: 5
Location: Syrian Arab Republic

Reputation: 89
Votes: 3

Post Posted: 10-03-2011, 04:29:53 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Nice guide.

In theorycrafting, executioner ofera mai mult dps decat berserking?

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
DeadBeat

[Account disabled]



Status: Offline
(since 21-08-2011 10:32)
Joined: 20 Jul 2010
Posts: 573, Topics: 51
Location: borât

Reputation: 74.8
Votes: 11

 
Post Posted: 10-03-2011, 08:06:01 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Un ghid foarte bun. GJ!
+rep


r:Knock Knock!
r:Who`s there?
r:Sex!
r:Sex who?
r:Sex with me!
r:BANG!
f:That`s so romantic..
r:Whatever

http://www.youtube.com/watch?v=NIGJbFMCcfk !!
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Tamaie
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 28-04-2020 14:58)
Joined: 28 Dec 2010
Posts: 1492, Topics: 75
Location: Romania

Reputation: -882.4
Votes: 102

   
Post Posted: 18-03-2011, 19:31:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)

sovereign vreau sa vb cva cu tne in particular..pt ca vad ca stii ce si cum despre warr....vreau sa te intreb cate cva.
Pe langa asta...te intreb cva...cat % miss ar trebui sa dea un warr cu 428 hit?...sincer



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore




 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  
Go to page 1, 2, 3, 4  Next    


The time now is 23-04-2024, 21:10:45
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x