User
Pass
2FA
 
 

[History movie] Lista lui Schindler / Schindler's List

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Contests
Author Message1067
goguletz BIRGAOANU

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 04-01-2019 20:59)
Joined: 02 Feb 2014
Posts: 12169, Topics: 504
Location: Italia (Botosani)

Reputation: -70
Votes: 459

        Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 23-05-2017, 20:14:18 | Translate post to: ... (Click for more languages)







Anul apariþiei:
1993


Actori principali:
*Liam Neeson - Oskar Schindler
*Ben Kingsley - Itzhak Stern
*Ralph Fiennes - Amon Goeth


Actori secundari:
*Caroline Goodall - Emilie Schindler
*Jonathan Sagall - Poldek Pfefferberg
*Embeth Davidtz - Helen Hirsch
*Jerzy Nowak - investitor
*Anna Mucha - Danka Dresner


Link catre trailer:
https://youtube.com/watch?v=x4mxQV_NH1g:





Povestea filmului:
"Lista lui Schindler" este un film bazat pe fapte reale, este o poveste despre o viata, o viata obisnuita, devenita insa extraordinara. In vremea celui de-al Doilea Razboi Mondial, in Polonia nazista, un mare om de afaceri, Oskar Schindler, se arata preocupat de angajatii evrei ai fabricilor sale. De aici si pana la a-si canaliza toate resursele si relatiile spre a salva cat mai multi evrei de la o moarte sigura, nu a mai fost decat un pas. Rezultatul a fost unul uimitor, multumita lui in jur de 1.100 de evrei reusind sa supravietuiasca mortii prin gazare, hotarata a fi aplicata in inchisoarea de la Auschwitz.

O lista cu numele a peste 800 de evrei salvati de omul de afaceri Oskar Schindler, a fost gasita de angajatii unei biblioteci din Sidney, printre manuscrisele scriitorului australian Thomas Keneally. Lista, lunga de 13 pagini, este o copie a originalului, facuta la o masina de scris, pe 18 aprilie 1945, intr-una dintre ultimele zile ale celui de-al Doilea Razboi Mondial. Documentul a fost incredinþat scriitorului australian in anul 1980, de Leopold Pfefferberg, regasit si el pe lista, ca "muncitorul numarul 173", cel care a incercat sa il convingã pe romancier sa scrie povestea lui Schindler.

"Arca lui Schindler" este povestea scrisa a vietii lui Oskar Schindler. Jurnalul semnat de unul dintre supravietuitorii holocaustului, anume de Poldek Pfefferberg, a servit drept baza principala pentru cartea lui Thomas Keneally, numita tot "Arca lui Schindler". Cartea lui Keneally, publicata in anul 1982, in Marea Britanie, a fost distinsa cu prestigiosul premiu Booker Prize. Dupa aceasta carte avea sa fie turnat si filmul "Lista lui Schindler", in anul 1993, in regia lui Steven Spielberg.

Filmarile au inceput in ziua de 1martie 1993, in Cracovia, Polonia, continuand vreme de 71 de zile. Filmarile au avut loc in locurile originale, afara de unele dintre ele, care fusesera deja distruse. Echipa de filmare nu a primit aprobarea de a filma in inchisoarea Auschwitz, drept pentru care filmarile de aici au fost facute in apropiere, cu ajutorul unor oglinzi.Filmul turnat de Steven Spielberg a fost realizat dupa un scenariu semnat de Steven Zaillian, avandu-i ca principali actori pe Liam Neeson (Schindler), pe Ralph Fiennes (ofiterul nazist Amon Goth) si pe Ben Kingsley (dactilograful Itzhak Stern). Avand o durata de 195 de minute, filmul inchinat lui Oskar Schindler a fost lansat in America, in ziua de 15 december 1993. Filmul a primit nenumarate premii, printre care sapte premii Oscar si Academy Awards, sapte premii BAFTA si trei Globuri de Aur. In anul 2007, Institutul American de Film l-a clasat pe acesta pe locul al optulea, in randul celor mai bune 100 de filme americane din toate timpurile.



Pãrere despre film:
Este unul dintre filmele mele preferate bazata pe o fapta reala si care il recomand tuturor, mai ales celor care vor sa afle cate ceva din vremea razboiului.
Acest film te face sa plangi fara sa vrei si sa te gandesti cat de rea era viata in vremea nazista si sa speram ca acea epoca nu va revenii niciodata pe acest pamant.


Notarea filmului
*Actori - 10
*Ideea in sine a filmului - 10
*Povestea - 10
*Nota finala- 10


Goguletz spune ca nai curaj!!![/url]
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
OINCOO

[10 50 0002 81]



Status: Offline
(since 03-06-2021 20:02)
Joined: 18 May 2016
Posts: 7880, Topics: 693
Location: Romania

Reputation: 959.9
Votes: 570

Post Posted: 08-06-2017, 14:32:26 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Din păcate nu ai obţinut niciun vot,mulţumesc pentru participare.

...
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

Locked by OINCOO, 23 May 2017 19:31



 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Contests  


The time now is 29-03-2024, 02:59:24
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x