User
Pass
2FA
 
 

Minunatiile pamantului
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Next    
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message52540
^AvioanE^

[INACTIVE]



Status: Offline
(since 26-11-2020 18:23)
Joined: 20 Jun 2010
Posts: 23517, Topics: 763
Location: Romania

Reputation: 7902.9
Votes: 719

Post Posted: 13-04-2013, 14:53:01 | Translate post to: ... (Click for more languages)

37. Marea Bariera de Corali: Australia
Atunci cand incearca sa descrie universul recifelor de corali, cei care au avut sansa sa-l exploreze folosesc intotdeauna un limbaj plin de culoare. Toti vorbesc despre magnifice gradini minerale, populate de creaturi stranii, cu forme si culori uimitoare, in care lupta pentru hrana si spatiu este intensa si continua. Cunoastem astazi, datorita mijloacelor moderne de scufundare, infinit mai multe lucruri decat stia, de pilda, Charles Darwin. In linii mari, stim cum traiesc si cum se dezvolta recifele, ce animale populeaza acest mediu, care sunt relatiile dintre ele, cine sunt pradatorii si prazile, cum functioneaza, in ansamblu, intregul ecosistem si, mai ales, am inceput sa intelegem extrema lui fragilitate, dar si pericolele care-l pandesc si il pot distruge. Pentru un biolog, recifele de corali sunt adevarate laboratoare, in care se pot realiza cercetari stiintifice de o infinita varietate, iar pentru scufundatorul indragostit de mediul submarin reprezinta acea ultima frontiera, un univers inca virgin, care asteapta sa fie descoperit.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4 | Pic5

38. Izvoarele de la Pamukkale: Turcia
Orice calator neavertizat care ajunge in partea asiatica a Turciei, si, mai exact, in zona Pamukkale, va fi surprins sa vada tocmai in acesta zona o intindere mare de gheata. Desigur ca nu a gresit drumul inspre Turcia, trecand prin Antarctica. Cel mai probabil a ajuns la izvoarele de la Pamukkale. Acestea se prezinta sub forma unor terase albe, mari si valurite, presarate cu ochiuri de apa care reflecta, in acelasi timp, cerul si peretii albi. Proprietatile tamaduitoare ale apelor din zona strabat istoria, pana dincolo de era noastra. In anul 190 i.e.n., Eumenes al II-lea, regele cetatii grecesti Pergam a fondat orasul Hierapolis chiar pe acest platou. Cunoscuta fiind pasiunea romanilor pentru ape termale si bai, orasul a fost inclus in anul 129 i.e.n. in Imperiul Roman si descris ca fiind o statiune balneara. Printre vizitatorii celebri s-au numarat si imparatii romani Adrian si Nero. Dincolo de proprietatile terapeutice ale apelor termale, aici au fost descoperite doua sanctuare, construite in antiteza. Unul apartine zeului intunericului si al mortii, Hades, iar celalalt, aflat in apropiere, ii este inchinat lui Apollo, zeul soarelui, al muzicii si al medicinei. Amplasarea nu este aleasa intamplator, ci marcheaza ideea de echilibru si compensatie care se aplica in viata umana. Pamukkale se traduce prin “castel de bumbac”, denumire care se explica perfect, cel putin din punct de vedere vizual. Cu toate acestea, unii localnici sustin ca nu forma stranie a inspirat numele locului, ci faptul ca in trecut bastinasii obisnuiau sa isi usuce bumbacul aici. Tot acest peisaj fantastic format din ziduri, inaltimi, terase si stalactite se intinde pe o distanta de 2,5 kilometri lungime, avand o latime de jumatate de kilometru. Culorea alba in care este zugravita intreaga zona este data de continutul ridicat de var si de minerale dizolvate, care se regaseste in apa din izvoarele vulcanice fierbinti. Aproape tot ce e atins de apa se acopera cu var, iar obiectele scufundate se transforma in piatra in numai cateva zile. Mai departe, apa curgatoare are misiunea de a acoperi in alb si dealurile dimprejur. Straturi succesive s-au suprapus de-a lungul timpului pentru a forma bizarele forme de relief pe care le admiram in prezent.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4

39. Lacurile Band-e Amir: Afganistan
Cine ar fi crezut ca tocmai tinuturile aride ale Afganistanului pot adaposti unul dintre cele mai frumoase baraje naturale? Raul Band-e Amir s-a oprit pentru odihna la poalele muntilor Hindukus, locul in care si-a format albia. Si nu numai… contrastele de culoare si de inaltime au dus la formarea unui peisaj fabulos la 3.000 de metri altitudine. Chiar daca o multime de fotografi ar fi indeajuns de motivati pentru a ajunge in aceste locuri, accesul este destul de dificil, intrucat se face doar pe un drum de munte, care are o lungime de 80 de kilometri. Este mai greu de ajuns, dar nu imposibil. La sosire, veti fi rasfatati cu vederea unui peisaj aproape paradisiac: lacuri intinse pe o portiune larga de 11 kilometri, marginite de faleze de calcar si de argila, care se imbina intr-un joc de culori nebunesc, de la alb la rosiatic si de la albastru la cele mai nebanuite nuante de verde. Din lacuri, apa se scurge peste baraje naturale de piatra, urmand trasee diferite, care formeaza o adevarata retea de torente, ce adapostesc la randul lor vegetatie acvatica. Chiar daca temperaturile ajung in timpul verii pana la 36 de grade C, lacurile sunt tot timpul reci, deoarece sunt improspatate in fiecare an cu apa rezultata din urma topirii ghetarilor. Stralucirea deosebita a lacurilor si varietatea culorilor se datoreaza travertinului, o solutie pe baza de carbonat de calciu adusa de apa care se infiltreaza prin calcar si care se depune pe malurile si in adancul lacurilor sub forma de straturi.
Pic1 | Pic2 | Pic3



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
^AvioanE^

[INACTIVE]



Status: Offline
(since 26-11-2020 18:23)
Joined: 20 Jun 2010
Posts: 23517, Topics: 763
Location: Romania

Reputation: 7902.9
Votes: 719

Post Posted: 14-04-2013, 09:13:00 | Translate post to: ... (Click for more languages)

40. Muntele Huangshan: China
Fiecare dintre noi a auzit macar o data in viata o remarca de genul “e un taram de basm” ca referire la diverse coltisoare minunate ale planetei noastre. Insa putini dintre noi au ocazia sa vada cu ochii lor un loc care nu este un taram de poveste, ci chiar o poveste in sine… una chinezeasca, cu parfum de filozofie, in acest caz. O vedere care iti taie respiratia, alcatuita din varfuri colturoase care strapung norii, fara a avea nimic infricosator, ci mai degraba, o imagine care te indeamna la reverie. Acesta este Muntele Galben. Cu inaltimi de pana la 1800 de metri, unele piscuri poarta denumiri ce stau sa confirme originile de poveste ale locului: Piscul Florii de Lotus, Culmea Stralucirii sau Piscul Capitalei Ceresti sunt numai trei dintre cele 72 de piscuri care alcatuiesc Muntele Galben. Formate din granit cristalizat din roca topita, aceste stanci au fost modelate de-a lungul timpului de natura, aceeasi care le-a inzestrat si cu o frumusete stranie. Tocmai frumusetea unica a peisajului a reprezentat muza suprema pentru generatii de artisti chinezi, care nu s-au mai saturat sa redea si sa surprinda salbaticia si candoarea acestui loc. Tot artistii chinezi au fost cei care au stabilit “Cele patru frumuseti supreme ale muntelui”: rocile si culmile muntoase, pinii care impodobesc muntii, unii avand peste 1000 de ani vechime, izvoarele fierbinti cu temperaturi constante de 42 de grade C tot timpul anului, si in final, marea de nori care formeaza cununa muntilor in care isi ascund varfurile. Muntele Galben este deschis celor care doresc sa-i simta frumusetea si maretia. Potecile marcate conduc calatorii catre temple, castele, lacuri, stanci bizare, insa unele trasee sunt recomandate numai profesionistilor. In China, se spune ca fiecare chinez trebuie sa urce macar o data pe Muntele Galben, care nu face parte insa din Cei Cinci Munti Sacri. Cu toate acestea, un calator din perioda medievala, Xu Xiake, a reusit sa descrie admirabil in cuvinte situatia: “Intorcandu-te de la Cei Cinci Munti Sacri, nu-ti mai doresti sa vezi munti obisnuiti; intorcandu-te de la Muntele Galben, nu-ti mai doresti sa vezi Cei Cinci Munti Sacri”.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4

41. Lacul Mono: SUA
“Un tinut al contrastelor minunate, al deserturilor fierbinti marginite de munti inzapeziti”, in acest mod descria naturalistul american John Muir, lacul Mono si imprejurimile sale. Denumirea lacului a fost data de indienii bastinasi si a fost inspirata de musculita de saraturi, o insecta care se regaseste intr-un numar impresionant in aceasta zona. Desi unii ar putea crede ca au de-a face cu o zona mai degraba arida, frumusetea lacului Mono, cu o apa de o consistenta cremoasa si cu turnulete de tuf calcaros care strapung suprafata numai pentru a se oglindi tacut in ea, este mai degraba o frumusete stranie. O frumusete care-ti provoaca fiori pe sira spinarii si te indeamna la meditatie si liniste. Lucrurile nu par sa fi suferit transformari majore in ultimii 700 000 de ani, cand bazinul lacului s-a format in urma miscarilor geologice care aveau sa dea nastere muntilor Sierra Nevada. Cu o suprafata de 155 de kilometri patrati, lacul adaposteste chiar in inima sa insula Paoha ce a luat nastere in urma cu 200 de ani ca urmare a activitatii vulcanice. Chiar daca lacul este alimentat de izvoarele cu apa dulce din zona si de gheturile topite, apa este suficient de sarata pentru a tine un om la suprafata, ca urmare a acumularii mineralelor si sarurilor. In ultimele decenii, apa a devenit si mai sarata, ca urmare a scaderii debitului de alimentare cu apa dulce. Inca din 1941, patru din cele sapte raulete care alimenteaza lacul au fost redirectionate pentru a servi la alimentarea cu apa potabila a orasului Los Angeles. Ca urmare, adancimea lacului a scazut cu 12 metri, facand ca apa sa fie extrem de sarata. Acest fapt a atras atentia naturalistilor, care se tem ca sarurile in exces vor afecta ireversibil nu numai viata din jurul lacului, ci si cea a pasarilor migratoare. Intr-un ecosistem inchis o schimbare negativa are un efect de domino: daca apa va deveni prea sarata, ea va deveni nociva pentru musculitele de saraturi si crevetele de apa. Disparitia acestor populatii va duce la decimarea a 80 de specii de pasari migratoare a caror sursa de hrana o constituie speciile din jurul lacului.
Pic1 | Pic2

42. Padurea Impietrita Shilin: China
Poate o sa vi se pare straniu sa aflati ca o padure nu este faimoasa pentru copacii sau intinderea sa, ci pentru marea de pilastrii de calcar, supusi de-a lungul timpului capriciilor ciudate ale naturii. Aflata la o distanta de 120 de kilometri de orasul Kunming, China, Padurea Impietrita de la Lunan isi revendica o suprafata de cinci kilometri patrati pe care isi expune inaltimile de piatra care ajung pana la 30 de metri. Chinezii s-au lasat fermecati de formele bizare si variate ale stancilor pentru a le da nume inspirate: “Phoenixul curatandu-si penele”, “Cascada stratificata” sau “Varful lotusului in floare”. Chiar daca materia din care au luat nastere stancile mute pare arida si lipsita de viata, padurea adaposteste lacuri si grote acoperite de o vegetatie bogata. Omul nu s-a lasat insa impresionat de maretia si alura amenintatoare a formatiunilor si si-a construit punti de trecere care creeaza legaturi intortocheate, ce amintesc de un labirint. Cu mult timp in urma, strania padure nu era decat o masa compacta de calcar, insa miscarile scoartei terestre in colaborare cu fortele naturii au “sculptat” neobosit timp de milioane de ani. Eroziunea calcarului, un material foarte slab de altfel, a facut ca in inima Padurii Impietrite, stratul initial de calcar sa fie dizolvat aproape in totalitate. Insa, ca intotdeauna, legendele populare locale au o alta explicatie asupra genezei padurii. Se spune ca un intelept chinez, Zhang Guolao, a trecut prin zona si a vazut cupluri de indragostiti in cautarea unui loc mai intim. Faptul ca se aflau intr-o campie nu parea sa ii ajute deloc. Prin urmare, Zhang Guolao a hotarat ca perechile merita un pic de intimitate, de aceea a facut ca din munti sa cada mai multe bucati de piatra care s-au asezat in acesta forma pentru a crea “separeuri”.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
^AvioanE^

[INACTIVE]



Status: Offline
(since 26-11-2020 18:23)
Joined: 20 Jun 2010
Posts: 23517, Topics: 763
Location: Romania

Reputation: 7902.9
Votes: 719

Post Posted: 14-04-2013, 13:20:36 | Translate post to: ... (Click for more languages)

43. Lacul Titicaca: Peru
Lacul Titicaca (Lacul Frumos) se afla in Peru - America de Sud - la o altitudine de 3821 m. Este cel mai mare lac din America de Sud, suprafata lui fiind de 9710 km². In Titicaca se varsa mai mult de 25 de rauri si este inconjurat de Anzii Cordilieri . Lacul are 41 de sate plutitoare cu colibe realizate din trestii si radacini de tortora. Ele adapostesc cateva sute de persoane ale populatiei Uro. Localnicii supravietuiesc trecerii timpului bazandu-se pe pescuit, vanatoarea pasarilor si schimburile comerciale cu populatia Aymara.
Pic1 | Pic2 | Pic3

44. Muntii Padurea Neagra: Germania
Padurea Neagra este o zona de munte impadurita in Baden-Württemberg, Germania. Aceasta acopera districtele germane Enz, Rastatt, Calw, Freudenstadt, Ortenaukreis, Rottweil, Emmendingen, Schwarzwald-Baar, Breisgau-Hochschwarzwald, Lörrach si Waldshut. Aceasta regiune muntoasa de 193 de km lungime si 60 de km latime acopera aproximativ 12000 de km patrati ai tarii. Zona este pastrata de catre voluntarii Schwarzwaldverein (Societatea Padurea Neagra), cel mai vechi club german de alpinism existent. Acest lant muntos este alcatuit din gnais (roca meramorfica) si acoperit cu un strat de piatra de nisip. Unii dintre cei mai inalti munti din aceasta regiune sunt Feldberg, Herzogenhorn, Belchen, Spieshorn, Schauinsland si Kandel. In timpurile medievale, muntii Padurea Neagra au fost o regiune miniera importanta a continentului european. Fluvii cum ar fi Dunarea, Neckar, Wiese si Murg traverseaza acesti munti, oferind regiunii alimentare cu apa pentru pastrarea ecologiei. Lacurile de munte prezente in acest teritoriu sunt o dovada a faptului ca Padurea Neagra a fost acoperita de ghetari in timpul ultimei ere glaciare, glaciatiunea Wurm. Aceasta regiune impadurita din Germania este alcatuita in special din pini si brazi. Desi exploatarea forestiera excesiva a dus la epuizarea lemnului in aceasta regiune, se depun mari eforturi pentru refacere. Muntii Padurea Neagra adapostesc o fauna rara, cum ar fi cai cunoscuti sub numele de "Vulpile din Padurea Neagra" si vaci Hinterwalderberg. Rama giganta (Lumbricus badensis) se gaseste doar in aceasta zona a lumii.
Pic1 | Pic2 | Pic3

45. Statuile Moai din Insula Pastelui: Oceanul Pacific
Numeroase civilizatii din istorie au disparut in circumstante misterioase, pe care oamenii de stiinta nu le-au putut descifra nici pana astazi. Astfel, dintre societatile pierdute in negura vremii enumeram: civilizatiile Maya, a Vaii Indusului sau cea din Insula Pastelui.
Exista dovezi istorice din urma cu sute de ani ale exploratorilor, care au descoperit temple uriase in jungle sau locuri pline de comori, unde altadata se inaltau mari palate. Maya este probabil exemplul clasic al unei civilizatii care a fost pierduta complet, iar monumentele, orasele si drumurile sale au fost inghitite de jungla din America Centrala. Locuitorii sai s-au imprastiat in sate de mici dimensiuni.
Desi limba si traditiile culturii Maya au supravietuit in continuare pana in ziua de astazi, apogeul civilizatiei s-a petrecut in timpul primului mileniu d.Hr., atunci cand marile realizari arhitecturale si proiectele din domeniul agricol au acoperit o regiune vasta din peninsula Yucatan - o zona ce se intinde din Mexic pana in Guatemala si Belize.
Una dintre cele mai mari civilizatii mesoamericane, Maya, a folosit scrierea, matematica si un calendar minutios. Proiecte sofisticate au dus la construirea piramidelor si a fermelor terasate. Oamenii din Insula Pastelui reprezinta o alta civilizatie clasica "pierduta", care a ramas faimoasa datorita enormelor si enigmaticelor statui, denumite Moai, aliniate de-a lungul coastei.
Cum a disparut aceasta civilizatie infloritoare polineziana dupa secole in care au construit monumente imense si au navigat sute kilometri pe apele oceanului, de pe o insula pe alta?
Multi oamenii de stiinta cred ca locuitorii au fost extrem de ingeniosi, dar metodele lor nu erau durabile. De-a lungul timpului, ei s-au stabilit in Insula Pastelui intre 700 si 1200 d.Hr. si au folosit toti copacii de pe insula si resursele agricole, iar apoi au fost nevoiti sa se mute in alta parte.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4





Last edited by ^AvioanE^ on 14-04-2013, 13:23:13; edited 1 time in total
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
fail. ;[
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 14-04-2013 19:10)
Joined: 12 Apr 2013
Posts: 292, Topics: 33
Location: Undeva în România.

Reputation: -24.2
Votes: 4

Post Posted: 14-04-2013, 13:22:03 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Foarte frumos. Felicitãri pt. topic ! -



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
^AvioanE^

[INACTIVE]



Status: Offline
(since 26-11-2020 18:23)
Joined: 20 Jun 2010
Posts: 23517, Topics: 763
Location: Romania

Reputation: 7902.9
Votes: 719

Post Posted: 15-04-2013, 11:53:12 | Translate post to: ... (Click for more languages)

46. Piramidele precolumbiene Teotihuacan: Mexic
A trebuit ca lumea moderna sa astepte cam doua milenii pentru a putea afla unul dintre cele mai mari secrete ale Americii antice. Arheologii au descoperit lumea de sub pamant a orasului Teotihuacan din Mexic, datorita unui radar.
In 2003, era descoperita intamplator, datorita ploilor, o gaura in pamant, pe care arheologii au inceput s-o exploreze abia sase ani mai tarziu. Dupa sapaturi, acestia au constatat ca este un tunel secret, vechi de 1.800 de ani.
Cercetatorii nu au reusit sa inainteze decat 7 metri de-a lungul tunelului, insa tehnologia radarului a reusit sa "vada" ca lungimea tunelului respectiv era, de fapt, de 120 de metri, toata constructia fiind acoperita cu simboluri. S-a crezut ca acest pasaj duce catre trei camere, care vor ajuta la explicarea multor secrete ale acestei civilizatii. Orasul Teotihuacan, care contine niste piramide uriase ale soarelui si lunii, este alcatuit din labirinte ale palatelor, temple, case, ateliere de lucru, piete si strazi.
Pic1 | Pic1

47. Arhipelagul Galapagos: Ecuador
La aproape 1000 km departare de tarmul ecudorian, in Oceanul Pacific, se afla un palc de insule stancoase, parand abia nascute din lava intarita urcata la suprafata din adancul marii. Tinut ale carui forme de viata, ciudate si necunoscute pana in urma cu doua veacuri, au inspirat nasterea uneia dintre cele mai indraznete si insemnate idei ale Omului, un salt colosal al cunoasterii - teoria evolutiei speciilor -, Galapagos este el insusi un loc al Nasterii, caci el insusi se naste inca: sub apasarea presiunii colosale din adancuri, lava topita iese mereu prin crapaturile scoartei terestre, iar batalia dintre apa si foc continua.
Pic1 | Pic2

48. Varfurile de la Guilin, pe malul raului Li: China
Orasul Yangshuo (nu Guilin City, cum ar fi de aºteptat) este punctul de jumping-off pentru mai multe croaziere Li River. In plus fatã de rafting, excursii Guilin pot fi aranjate la unele dintre pesteri de calcar impresionant ascuns in munti, cu formatiuni uimitoare stalactite si stalagmite, precum si izvoare termale si cu namol-bai disponibile pentru a explora.
Pic1 | Pic2 | Pic3



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
^AvioanE^

[INACTIVE]



Status: Offline
(since 26-11-2020 18:23)
Joined: 20 Jun 2010
Posts: 23517, Topics: 763
Location: Romania

Reputation: 7902.9
Votes: 719

Post Posted: 16-04-2013, 20:53:01 | Translate post to: ... (Click for more languages)

49. Pestera de Cristal: Islanda
Exista cateva locuri pe Pamant pe care, daca le-ai vedea in imagini, fara vreun comentariu, fara sa stii de unde provin, ai spune ca sunt plasmuriri ale creierului sau peisaje extraterestre. Pestera de Cristal reprezinta o adevarata minune, accesibila vizitatorilor mai ales in lunile de iarna. Formata din calote de gheata, pestera nu este foarte sigura atunci cand temperaturile sunt mai ridicate. In interior, se aud constant diverse zgomote, semn ca pestera se deplaseaza odata cu ghetarul Svinafellsjokull.
Pic1 | Pic2

50. Festivalul lampioanelor: Tailanda
In fiecare an in noiembrie, in Thailanda are loc un festival al lampioanelor, cunoscut sub numele de Yi Peng. De ani de zile, fotograful amator Justin Ng se chinuia sa inteleaga ce-ar trebui sa faca astfel incat sa ii reuseasca pozele facute cu ocazia evenimentului – in cele din urma, in noiembrie 2011, locuitorul din Singapore a obtinut ceea ce si-a propus. A facut o excursie pana la Chiang Mai pe 24 noiembrie. A profitat de cele cateva secunde pe care le avea la dispozitie, cat timp lampioanele se ridicau spre cer si s-a bucurat ca a putut face pozele la lumina intensa a unei luni frumoase. Mai mult, a reusit sa-i surprinda in imagini si pe calugarii budisti, cei care se ocupa de organizarea festivalului.
Pic1 | Pic2

51. Culturile de orez din Banaue: Filipine
Terasele de orez din Banaue au o vechime de peste 2.000 de ani si au fost sapate in muntii Ifugao din Philippine de catre stramosii popoarelor indigene. Aceste terase ocupa o suprafata de peste 10 mii de kilometri patrati.
Culturile de orez sunt alimentate cu apa cu ajutorul unui sistem vechi de irigatie. Legenda spune ca treptele acestor terase, puse cap la cap, ar putea sa inconjoare jumatate din globul pamantesc.
Pic1 | Pic2 | Pic3



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
^AvioanE^

[INACTIVE]



Status: Offline
(since 26-11-2020 18:23)
Joined: 20 Jun 2010
Posts: 23517, Topics: 763
Location: Romania

Reputation: 7902.9
Votes: 719

Post Posted: 17-04-2013, 21:19:22 | Translate post to: ... (Click for more languages)

52. Rezervatia naturala „Hamilton Pool”: Texas
Neobisnuitul lac semisubteran Hamilton Pool este situat in rezervatia naturala omonima din statul american Texas. Tabloul pitoresc este intregit de o cascada de 14 metri, care se revarsa dintr-o grota de piatra, acoperind o parte din lac. Acest lac s-a format ca urmare a prabusirii cupolei de calcar a unui rau subteran. Spre regret, dupa ce teritoriile adiacente au primit statut de zona protejata, vizitarea lacului a fost restrictionata.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4

53. Muntele Kilimanjaro
Formidabilul munte Kilimanjaro este un vulcan stins din podisul est-african, care imparte de la nord la sud granita Tanzaniei si a Kenyei. Varfurile sale acoperite de zapada sunt vizibile de la distante de sute de kilometri.
Varful principal Uhuru (Kibo) masoara 5.985 m iar varful Mawenzi masoara 5.150 m.
Multe triburi atribuie muntelui Kilimanjaro o semnificatie divina; pentru Maasai de exemplu, aceasta este „Muntele Luminii”. Masivul a devenit celebru datorita nuvelei lui Ernest Hemingway, „Zapezile de pe Kilimanjaro”.
Exista mai multe ipoteze care explica de unde se trage denumirea de Kilimanjaro. Una dintre acestea sustine ca triburile care s-au stabilit primele pe aceste locuri nu ar fi avut un singur cuvant prin care sa desemneze intregul complex vulcanic, ci doua, care denumeau doar varfurile principale: Kipoo si Kimawenzi. La poalele masivului se cultiva banane, cafea si bumbac.
Clima este ecuatoriala montana. Sezonul secetos tine din ianuarie pana in martie si din iulie pana in septembrie. In restul anului, conditiile de clima sunt similare iernilor europene.
De cateva decenii, turistii din Europa de Vest isi petrec cu placere vacantele in Kenya. Cu aceasta ocazie, viziteaza Parcul National Serengeti si Kilimanjaro, care se gasesc pe teritoriul Tanzaniei. Pana in 1977 era suficient sa te urci in jeep si sa traversezi granita verde ca sa poti admira minunile naturii din tara vecina, ceea ce nu aducea niciun profit Tanzaniei. Astfel, in 1977 Tanzania a inchis granitele si a depus eforturi pentru dezvoltarea propriului sector turistic. Dar castigurile au fost mai mici decat cele prognozate si granitele au fost redeschise.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4

54. Insula Bora Bora
Celor care cred, insa, in realizarea visurilor, le spunem ca desi o vacanta aici pare imposibila la prima vedere, paradisul este pentru toata lumea. O excursie in Bora Bora va fi cu siguranta mai scumpa decat varianta autohtona a litoralului romanesc, insa nu este prohibita bugetelor mai modeste. Formata in urma unor eruptii vulcanice, insula a atins candva inaltimi de 1200 metri deasupra nivelului apei. Dupa incetarea activitatii vulcanice, aceasta a ramas in seama fortelor de eroziune, care au creat forma pe care insula o are astazi. Cele doua varfuri, Otemanu si Pahia, a caror inaltime nu depaseste 655 metri sunt doar ramasite ale craterului vulcanului.
Primii locuitori, de origine polineziana, au ajuns aici in jurul secolului IV. Mult mai tarziu au debarcat europenii, primul fiind Jakob Roggeveen in 1722, urmat de James Cook, care a acostat in 1777. Urmatorul pas a fost sosirea unei organizatii misionare din Londra, care a ajuns aici in 1820 si a infiintat prima biserica protestanta in 1822. Dupa 20 de ani, Bora Bora intra sub protectoratul Frantei, ca parte a Polineziei Franceze, de care apartine si astazi din punct de vedere administrativ.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4 | Pic5 | Pic6 | Pic7 | Pic8



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
^AvioanE^

[INACTIVE]



Status: Offline
(since 26-11-2020 18:23)
Joined: 20 Jun 2010
Posts: 23517, Topics: 763
Location: Romania

Reputation: 7902.9
Votes: 719

Post Posted: 21-04-2013, 00:41:44 | Translate post to: ... (Click for more languages)

55. Insula Komodo: Indonezia
Insula Komodo este o insula ce apartine de Indonezia, ea ocupa o suprafata de 390 km² si are peste 2000 de locuitori. Locuitorii insulei sunt urmasii detinutilor care au fost deportati aici, insula fiind in trecut un loc de detentie. Populatia este in majoritatea de religie musulmana cu un numar mai mic de crestini sau de religie hinduista. Insula apartine de Insulele Sunda Mica. Pe insula se afla Parcul National Komodo. Insula Komodo face parte din grupul de peste 17000 de insulite din Indonezia, celebra pentru relieful deosebit, pentru peisajele paradisiace si pentru fauna sa, indeosebi pentru dragonul de Komodo sau varanul, cea mai mare soparla de pe planeta. Insula a fost inclusa in 2011 printre cele 7 minuni ale naturii alaturi de padurea amazoniana, de Cascada Iguazu si de Insula Jeju din Coreea de Sud.
Denumirea insulei este strans legata de varanul care traieste acolo. Denumit si dragonul de Komodo din cauza dimensiunilor impresionante, varanul a dat nastere multor povesti si legende cu cateva secole in urma. Marinarii care tranzitau apele din jur vorbeau de o creatura misterioasa care populeaza insula si toti care auzeau povestea erau fascinati de ea, insa nimeni nu a vizitat insula pana in anul 1910, cand un chipaj de marinari olandezi a pornit catre Komodo cu scopul de a gasi acest animal si de a omori un exemplar.
Varanul omorat a fost luat ca trofeu si, dupa masuratorile facute la acea vreme, animalul avea putin peste 2 metri lungime si semana foarte bine cu o soparla. Directorul Gradinii Botanice din Bogor, Java, a studiat intens animalul, pe care l-a denumit Varanus komodoensis si despre care a afirmat ca face parte dintr-o specie pe cale de disparitie.
Pic1 | Pic2

56. Muzeul Luvru: Franta
Muzeul Luvru este cel mai vizitat muzeu de arta din lume, un monument plin de incarcatura istorica si un muzeu national al Frantei. Este un obiectiv turistic central din Paris fiind situat in arondismentul 1 al orasului. In cadrul muzeului Luvru sunt expuse in jur de 35000 de obiecte de arta din mileniul 6 I.Ch. si pana in secolul al XIX-lea D.Ch. Muzeul este gazduit de palatul Louvre care initial a fost conceput ca o fortareata in secolul al XII-lea sub domnia lui Filip al II-lea. Ruinele acestei fortarete inca mai pot fi vazute si in zilele noastre. Cladirea a continuat sa fie extinsa de multe ori de-a lungul secolelor pana a ajuns la forma actuala a Palatului Louvre. In anul 1674 resedinta regilor Frantei a fost mutata la Palatul Versailles si astfel Palatul Louvre a ramas principalul loc in care colectiile regale de arta au fost expuse. In timpul Revolutiei Franceze s-a decis ca Louvre-ul sa devina muzeu si sa gazduiasca cele mai pretioase capodopere ale poporului francez. Cand s-a deschis, in data de 10 August 1793, muzeul a prezentat o colectie de 537 de picturi, marea majoritate fiind opere confiscate de la biserica si de la monarhia franceza. In timpul lui Napoleon, muzeul si-a marit foarte mult colectia si si-a schimbat si numele in Muzeul Napoleon. Dupa infrangerea lui Napoleon multe dintre operele confiscate de acesta au fost returnate proprietarilor lor de drept. Colectia muzeului a continuat insa sa se mareasca; in timpul celui de-al doilea Imperiu a castigat peste 20000 de piese. Numarul operelor de arta detinute de Muzeul Louvre a continuat sa creasca constant din daruri si donatii cu exceptia celor doua razboaie mondiale.
Din anul 2008 colectia Muzeului Louvre este impartita in opt categorii distincte: Egiptul Antic; Antichitati din Orientul Apropiat; Grecia, Etruscii si Imperiul Roman; Arta Islamica; Sculptura; Arta decorativa; Pictura; Printuri si Desene.
In prezent muzeul gazduieste peste 380.000 obiecte si 35000 de opere de arta. Peste 60000 de metri patrati sunt dedicati exponatelor permanente. Dintre cei 15000 de vizitatori zilnici peste 65% sunt straini.
Colectia de tablouri numara peste 6000 de piese datand din secolul al XIII-lea si pana in 1848. La Louvre poate fi gasita si capodopera lui Leonardo da Vinci, Mona Lisa printre multe alte opere de arta de o valoare inestimabila.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4

57. Burj al-Arab: Dubai
Considerat neoficial primul hotel de 7 stele din lume, Bur al-Arab este cea mai inalta definitie a luxului. Hotelul are forma unei ambarcatiuni cu vela si 8.000 metri patrati acoperiti cu foite de aur de 22 de carate. Arhitectura exterioara futurista este completata in interior de o imbinare fericita de stiluri occidentale si orientale.
Pic1 | Pic2 |Pic3 | Pic4



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Fowb

[Assasin]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:37)
Joined: 25 Sep 2011
Posts: 3718, Topics: 86
Location: Romania

Reputation: 76.3
Votes: 33

 
Post Posted: 21-04-2013, 09:02:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)

felicitari pt articol, foarte interesant -
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
^AvioanE^

[INACTIVE]



Status: Offline
(since 26-11-2020 18:23)
Joined: 20 Jun 2010
Posts: 23517, Topics: 763
Location: Romania

Reputation: 7902.9
Votes: 719

Post Posted: 21-04-2013, 19:24:39 | Translate post to: ... (Click for more languages)

58. Ghetarul Perito Moreno: Argentina
Cel mai faimos ghetar din America de Sud, Perito Moreno, situat la granita dintre Argentina si Chile, este una dintre atractiile turistice din Patagonia.
Ghetarul Perito Moreno este situat la 78 de kilometri de orasul El Calafate, in partea de sud-vest a provinciei Santa Cruz.
Numele ghetarului vine de la exploratorul Francisco Moreno, care a studiat acest ghetar la mijlocul sec. al XIX-lea.
Ghetarul Perito Moreno are o suprafata de 250 de kilometri patrati si o inaltime medie a ghetii de 74 de metri deasupra suprafetei lacului Argentino.
Ghetarul continua sa se extinda si sa se ridice, iar expanisunea sa, inca neexplicata de oamenii de stiinta, produce rupturi ale calotei de gheata.
Ultimele falii de genul acesta s-au format in iulie 2008, iar cercetatorii sustin ca fenomenul se produce o data la 4-5 ani.
Ghetarul Perito Moreno este a treia rezerva de apa dulce din lume, iar de aceea zona in care se afla este disputata si acum de Argentina si Chile.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4

59. Cascada Bigar: Romania
Dupa circa 200m, apa izvorului (bogata in calcar) se varsa in raul Minis de pe un prag stancos, formand o cascada de tuf calcaros, ce poata numele de Cascada Bigar.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4

60. Tunnel of Love: Ucraina
Acest tunel natural se afla in Kleven, Ucraina, iar localnicii l-au denumit Tunelul Dragostei. Se spune ca este unul dintre cele mai romantice locuri din lume. In timpul lunilor calduroase copacii formeaza un tunel feeric, de aproape 1 km, care adaposteste sina de cale ferata. Tunelul este foarte popular mai ales in randul indragostitilor, care vin aici si isi pun dorinte. Se spune ca daca dragostea lor este sincera, dorinta va deveni realitate.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4





Last edited by ^AvioanE^ on 13-12-2013, 21:29:34; edited 2 times in total
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
CSDM

[Nebun dezlegat !]



Status: Offline
(since 02-04-2019 07:40)
Joined: 13 Mar 2013
Posts: 534, Topics: 66
Location: Romania

Reputation: 129.3
Votes: 10

Post Posted: 22-04-2013, 19:50:26 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Super , astept si volumul 2 , bravo ! Chiar ma fascineaza.
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
D a n g e R

[AimeR]



Status: Offline
(since 21-01-2024 10:36)
Joined: 28 Nov 2012
Posts: 5292, Topics: 577
Location: Maramures

Reputation: 787.6
Votes: 607

   
Post Posted: 23-04-2013, 16:38:08 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Foarte frumoase pozele !!!


Casuta vocala: DangeR
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Razzvix

[Creep]



Status: Offline
(since 07-10-2013 14:01)
Joined: 28 Mar 2013
Posts: 922, Topics: 22
Location: Bucuresti

Reputation: 51.2
Votes: 8

 
Post Posted: 24-04-2013, 15:47:16 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Foarte frumoase locuri in aceasta lume , desi romania nu prea stie sa fie lafel cum sunt si alte tari.-




0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
punkcast

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 21-02-2019 09:35)
Joined: 15 Feb 2013
Posts: 21, Topics: 2
Location: Romania

Reputation: 60.8
Votes: 5

 
Post Posted: 25-04-2013, 22:52:25 | Translate post to: ... (Click for more languages)

super,felicitari pentru post !
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
^AvioanE^

[INACTIVE]



Status: Offline
(since 26-11-2020 18:23)
Joined: 20 Jun 2010
Posts: 23517, Topics: 763
Location: Romania

Reputation: 7902.9
Votes: 719

Post Posted: 26-04-2013, 19:39:34 | Translate post to: ... (Click for more languages)

61. Blue Holes (Gaurile albastre) de pe insula Espiritu Santo, Vanuatu.
Aici exista cea mai limpede apa albastra pe care veti putea vreodata sa o vedeti cu ochii vostri. Inconjurate de paduri tropicale, aceste „gauri albastre” sunt perfecte pentru inot ori snorkeling . Insula Espritu Santo este cunoscuta ca fiind insula comorilor ascunse si datorita plajelor cu nisip alb fin, a pesterilor si a minunatelor „Blue Holes” este o destinatie pentru vacanta perfecta.
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4

62. Lavender Fields - Provence: Franta
Pe langa faptul ca privelistea este una senzationala, inchipuiti-va cum miroase un camp plin de lavanda! Daca vizitati Provence de la finele lunii iunie si pana in august, aveti posibilitatea de a transforma un vis in realitate!
Pic1 | Pic2 | Pic3 | Pic4

63. Hitachi Seaside Park: Japonia
Pentru cei ce iubesc florile, o destinatie perfecta de calatorie este Hitachi Seaside Park din Japonia. Dealurile sunt acoperite de milioane de flori ce infloresc pe tot parcursul anului. Primavara, puteti admira o mare de flori albastre cu petale trasparente, lalele ori trandafiri.
Toamna insa, parcul se coloraza in rosu aprins datorita arbustilor numiti kochi.
Pic1 | Pic2 | Pic3



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Next    


The time now is 28-04-2024, 22:32:25
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x