User
Pass
2FA
 
 

ªase rãniþi în incendiul din Colectiv vor face recuperare la Spitalul Militar din Cap

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social
Author Message515
GabrielDrunk

[classy]



Status: Offline
(online 1 week ago)
Joined: 30 Apr 2015
Posts: 10694, Topics: 595
Location: France

Reputation: 1210.6
Votes: 296

     
Post Posted: 14-01-2016, 18:27:26 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Spitalul Militar Central asigurã recuperarea medicalã pentru ºase pacienþi rãniþi în incendiul din clubul Colectiv, cinci în ambulatoriu ºi unul în internare continuã, aceºtia urmând programe de kinetoterapie, asistenþã nutriþionalã ºi consiliere psihologicã, a anunþat, joi, unitatea sanitarã.[b]

Dintre pacienþii care fac recuperare medicalã în regim ambulatoriu, patru au fost trataþi în Spitalul Universitar de Urgenþã Militar Central "Carol Davila" dupã incendiul din Colectiv ºi au fost externaþi la sfârºitul lunii decembrie 2015, iar al cincilea a fost spitalizat într-o clinicã din Israel ºi, dupã repatriere, a solicitat continuarea tratamentului în unitatea sanitarã din Capitalã.

Cealaltã persoanã care face recuperare este o femeie internatã, aceasta fiind transferatã, în 7 noiembrie 2015, din Spitalul Militar Central la Spitalul AKH din Viena ºi repatriatã în 11 ianuarie 2016, pentru continuarea tratamentului.

"Acest caz necesitã o atenþie sporitã din partea comisiei medicale multidisciplinare, datã fiind starea medicalã fragilã, sens în care beneficiazã de evaluare zilnicã a medicilor specialiºti în nutriþie, chirurgie plasticã, ATI, boli infecþioase, pneumologie, kinetoterapie ºi psihologie", se aratã într-un comunicat de presã al Spitalului Militar din Capitalã.

Planul de recuperare pentru toþi cei ºase pacienþi presupune evaluarea zilnicã a stãrii de sãnãtate, schimbarea pansamentelor pentru grefele de piele, kinetoterapie, asistenþã nutriþionalã ºi consiliere psihologicã.

Elaborarea ºi coordonarea planului de recuperare individualizat se realizeazã de cãtre colonel doctor Bogdan Marinescu, de la Secþia de Chirurgie plasticã ºi microchirurgie reconstructivã, ºi colonel doctor Gigi Teodoru, de la Secþia de recuperare medicalã neuromotorie, reumatologicã ºi post-traumaticã, cu sprijinul psihologilor ºi psihiatrilor din Spitalul Militar Central.

Specialiºtii care se ocupã de cei ºase pacienþi introduc treptat anumite miºcãri care sã recupereze, din punct de vedere funcþional, musculatura ºi nervii afectaþi atât ca urmare a traumatismelor din tratamentul chirurgical al plãgilor de arsurã, cât ºi a deficienþelor funcþionale determinate de repausul prelungit la pat.

De asemenea, la Spitalul Militar Central au fost începute, în premierã, procedurile de recuperare medicalã prin utilizarea "camerei hiperbare", instalaþie specialã care asigurã îmbunãtãþirea oxigenãrii la nivel celular a extremitãþilor periferice, asigurând accelerarea procesului de vindecare.

Potrivit conducerii unitãþii medicale, nu se poate face o prognozã asupra perioadei de recuperare medicalã neuromotorie ºi post-traumaticã, dat fiind faptul cã aceasta depinde foarte mult de parametrii fiziologici ai fiecãrui pacient ºi de "rezerva organismului (stare de nutriþie, grad de motivaþie ºi de depãºire a ºocului post-traumatic) angrenatã în procesul de vindecare".

În urma incendiului din 30 octombrie 2015 ºi-au pierdut viaþa 63 de persoane, dintre care 27 au murit în incendiu, 24 în spitalele din þarã ºi 12 dintre rãniþii transferaþi în strãinãtate. Dupã incendiu au fost internaþi în spitale din Capitalã 147 de rãniþi.


Sursa

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social  


The time now is 27-04-2024, 21:33:38
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x