User
Pass
2FA
 
 

30 de ani de la The Terminator

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Movies / TV series
Author Message488
lOl ^_*

[123]



Status: Offline
(since 06-12-2021 09:45)
Joined: 09 Mar 2011
Posts: 19872, Topics: 704
Location: Romania

Reputation: 224
Votes: 1772

   
Post Posted: 03-11-2014, 08:22:06 | Translate post to: ... (Click for more languages)

The Terminator a început cu un coºmar ºi a devenit o adevãratã catapultã pentru James Cameron. Lansat pe 26 octombrie 1984, The Terminator avea sã devinã primul mare succes de casã din cariera regiozorului, care a avut grijã sã se întreacã pe sine cu sequelul Terminator 2: Judgment Day. Iatã mai jos povestea acestui film clasic, care a început cu un coºmar al regizorului.

În decembrie 1981 complet necunoscutul Cameron se afla la Roma, unde participa la premiera lui Piranha II: The Spawning, filmul de la regia cãruia fusese concediat cu un an în urmã. Imobilizat la pat din cauza unei boli, regizorul are un coºmar în care un bust metalic se târãºte de la locul unei explozii. Într-o perioadã în care marile succese de casã erau obþinute de filme horror realizate cu buget minuscul (unul dintre idolii lui Cameron, conform declaraþiilor acestuia, era John Carpenter, care fãcuse Halloween cu 300.000 de dolari ºi încasase un total de 70 de milioane), coºmarul ar fi putut fi uºor de transformat de Cameron într-un horror, dar la întoarcerea în SUA regizorul decide sã meargã pe calea SF-ului.

Lupta pentru aducerea filmului pe marele ecran nu a fost uºoarã. Agentului lui Cameron nu i-a plãcut deloc ideea scenariului ºi i-a sugerat regizorului sã îºi încerce puterile cu altceva. A fost concediat. Cameron a început apoi ofensiva pentru gãsirea unui producãtor gata sã investeascã o sumã importantã într-un proiect mai mult decât riscant.

Interesant este faptul cã în prima versiune a scenariului doi terminatori erau trimiºi din viitor. Unul dintre ei era realizat dintr-un metal lichid ºi îºi putea schimba înfãþiºarea, ceea ce ne face sã credem cã iatã sunt deja trei decenii de când James Cameron aºteaptã ca tehnologia efectelor speciale sã se dezvolte suficient de mult pentru ca regizorul sã-ºi poatã aduce ideile pe ecran. Cum în 1984 era imposibil sã realizezi un astfel de cyborg, Cameron a amânat ideea pentru Terminator 2 ºi a mers pe formula unui antagonist robotic ºi a unui erou uman.

James Cameron a vândut drepturile de ecranizare pentru un singur dolar, punând condiþia ca el sã fie regizorul SF-ului. Încet-încet în jurul proiectului s-a format o echipã interesantã, dupã gãsirea unui distribuitor ºi a unui producãtor, Hemdale Pictures, care avea sã declare falimentul un deceniu mai târziu. The Terminator a avut un buget iniþial de patru milioane de dolari, acesta urmând sã fie majorat la 6,5 milioane, aºa cum s-a întâmplat practic la fiecare producþie din cariera regizorului.

Arnold Schwarzenegger a fost contactat pentru interpretarea eroului pozitiv, Kyle Reese, soldatul trimis din viitor pentru a o proteja pe Sarah Connor, mama viitorului lider al rezistenþei umane din 2029, când omenirea intrã într-un rãzboi pe viaþã ºi pe moarte cu Skynet, inteligenþa artificialã ce dominã toate maºinile de pe Terra. O întâlnire cu Schwarzenegger îi va dovedi regizorului cã actorul este perfect nu pentru rolul pozitiv, ci pentru cel titular, al Terminatorului trimis sã o ucidã pe Sarah Connor. Cu Michael Biehn ales pentru a-l interpreta pe Reese ºi Linda Hamilton distribuitã în rolul lui Sarah, Cameron era gata sã înceapã filmãrile, numai cã acestea au fost amânate de un val de încurcãturi legale ºi obligaþii ale mai multor oameni implicaþi în producþie, mai ales Schwarzenegger, blocat de filmãrile lui Conan the Destroyer.

Producþia filmului a început în martie 1984 în Los Angeles. A fost încetinitã de faptul cã marea majoritate a scenelor erau filmate noapte, dar ºi de o accidentare a Lindei Hamilton, care a trebuit sã îºi filmeze o parte din scenele de acþiune cu o gleznã luxatã.

Dupã o perioadã de post-producþie în care au fost realizate toate efectele speciale, The Terminator se lanseazã în 1000 de cinematografe pe 26 octombrie 1984. În primul weekend încaseazã patru milioane de dolari ºi urcã pe primul loc în topul încasãrilor. κi pãstreazã poziþia ºi în al doilea weekend. În ciuda reticenþei distribuitorului Orion Pictures, The Terminator devine un important succes de casã, cu încasãri de 80 de milioane de dolari. Este ºi un succes de criticã, mulþi cronicari lãudând intensitatea filmului ºi potenþialul pentru dezvoltarea unei francize. Arnold Schwarzenegger îºi vede poziþia la Hollywood consolidatã de succesul SF-ului ºi va fi extrem de deschis sã aparã în sequelul din 1991. La 31 de ani de la prima interpretare a rolului, actorul austriac îl va aborda din nou în Terminator: Genisys, producþie aºteptatã pe ecrane la anul, din 1 iulie.


sursa

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore




 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Movies / TV series  


The time now is 08-05-2024, 09:23:59
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x