User
Pass
2FA
 
 

9 trucuri de sanatate care ti-ar putea schimba viata

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone
Author Message546
Freakz*DuLceTeL

[S3X*p3rMaN3nTy; x ]



Status: Offline
(since 09-04-2022 10:29)
Joined: 27 Jun 2015
Posts: 15862, Topics: 2099
Location: TG-Mures

Reputation: 964.9
Votes: 668

     
Post Posted: 21-07-2016, 21:23:04 | Translate post to: ... (Click for more languages)

1. Corpul tau are mai multa nevoie de somn decat de mancare

Organismul tau poate functiona chiar si o saptamana fara mancare. Insa, dupa doar cateva zile de nesomn te poti prabusi. Ai vazut vreodata oameni care adorm in timpul sedintelor sau, mai grav, la volan? Poti ajunge si tu in aceeasi situatie. Somnul este o prioritate, odihna insuficienta iti scade in primul rand imunitatea iar tu vei deveni vulnerabila in fata bolilor de tot felul.

2. Natural nu inseamna neaparat sanatos

tratamentele homeopate sau terapiile florale sunt in mare voga, gandeste-te insa ca ceva care are suficienta putere sa vindece o afectiune poate avea si capacitatea de a face rau organismului. Asa ca, data viitoare cand vrei sa apelezi la astfel de medicamente, viziteaza mai intai un doctor si cere-i parerea.

3. Ia-ti pulsul in mod regulat

Indiferent ca o faci in timp ce iti micul dejun, in trafic, la birou sau dupa ce iesi de la sala, fa-ti neaparat timp sa iti iei pulsul, si asta in fiecare zi. Daca observi ceva anormal, cum ar fi o iregularitate, fa de urgenta o vizita la doctor. Pulsul poate deveni inconstant dupa un atac de cord spre exemplu, asa ca daca observi orice schimbare ar fi bine sa faci un control de rutina.

4. Nu folosi mobilul in baie

Este incredibil cat de multe persoane isi folosesc telefonul in timp ce stau in baie, fie ca vorbesc la telefon, stau pe facebook, trimit mesaje sau navigheaza pe internet. Din pacate nu este deloc o idee buna, baia fiind de obicei populata de tot felul de microbi care vor ajunge pe tastatura telefonului tau si de acolo pe maini, pe fata sau pe mancarea pe care o consumi.

5. Stai aproape de prieteni

Un studiu recent a aratat ca cei care locuiesc aproape de prieteni sunt cu 25% mai fericiti decat cei care comunica cu acestia pe internet sau prin telefon. Sunt multe argumente pentru care ar trebui sa fii inconjurata de prieteni, nu trebuie sa iti mai spunem asta. Daca prietenii tai sunt prea departe ca sa va vedeti des, atunci poate ar trebui sa iti faci noi amici pe care sa ii incluzi in anturajul tau.

6. Fa-ti timp pentru tine

Fa-ti mai mult timp pentru tine. Invata sa te asculti, sa vezi de ce anume ai nevoie, cum te simti, ce gandesti. In ritmul trepidant in care traim cu totii este foarte usor sa uiti de tine, sa pierzi conexiunea cu propriul suflet. Invata sa te asculti si te vei simti mult mai bine, fizic si mental.

7. Pastreaza-ti calmul

u este un secret ca stresul iti face foarte mult rau in atat de multe feluri. Nu stii cum iti poti pastra calmul? Retrage-te cateva minute intr-un loc linistit si gandeste-te la ceva care stii ca te relaxeaza, poate o plaja pustie, un rasarit de soare, nori pufosi… incearca sa iti imaginezi ca esti acolo si lasa-te cuprinsa de liniste. Gata! Acum ar trebui sa te simti mult mai calma. Nu uita sa iti verifici si pulsul din cand in cand.

8. Detoxifierea este importanta

Detox-ul este la moda. Exista o groaza de produse care pretind ca detoxifica organismul si mult mai multe retete ciudate de detoxifiere pe internet. Dar tot ce trebuie sa faci este sa consumi cat mai multe fibre. Fibrele asigura buna functionare a aparatului digestiv si previn aparitia cancerului.

9. Pretuieste-ti memoria

Asocierea inaintarii in varsta cu pierderea treptata a memoriei este des intalnita. De fapt, propriile tale asteptari ca memoria sa iti scada cauzeaza deteriorarea acesteia. Asa ca in loc sa dai vin ape varsta, mai bine te gandesti cum iti poti exersa memoria. Memoria este un instrument extrem de util insa nu trebuie sa il lasi sa „rugineasca”. Exerseaza-ti memoria in mod regula



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone  


The time now is 28-03-2024, 14:33:36
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x