Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
[Reteta]Placinta cu carne
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
123
Activ.
[MasterChef.]
Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249
,
Topics: 541
Location:
London
Reputation:
2603.4
Votes
: 1007
Posted: 09-01-2016, 12:42:22
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
Aluat pentru foi de placinta
450 gr faina alba (tip BL55)
300 ml apa
1 lingurita rasa sare
4 linguri untura topita (optional)
ulei
Umplutura
350 gr carne tocata (de vita/vitel sau mixta vita-porc)
1 ceapa mica
1 lingurita sare
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita piper negru
1/4 lingurita chimion macinat
2 prize scortisoara macinata
1 lingura pasta de ardei dulce
1 ou mic
2 linguri ulei
Mod de preparare
Umplutura: se caleste ceapa tocata marunt in uleiul incins pana se inmoaie. Se adauga carnea si se prajeste pana-si schimba culoarea. Se trage tigaia de pe foc si se adauga condimentele si pasta de ardei. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga oul batut.
* daca carnea este foarte grasa, puteti scurge grasimea din tigaie dupa o prajiti;
** daca nu aveti ou mic, bateti un ou si folositi doar jumatate din el
** puteti folosi si alte condimente la umplutura; daca doriti sa-i dati o tenta greceasca, puteti folosi condimentarea de la aceasta reteta (cu oregano, cimbru, ienibahar, scortisoara); daca doriti o condimentare simpla, va puteti limita doar la sare, piper si boia; important e ca amestecul sa fie bine condimentat
Aluatul: Se pune faina intr-un bol larg si se face o gaura in mijloc. Se presara sarea pe marginea fainii, iar in centru se toarna apa. Cu degetele, incepeti sa trageti faina in apa, amestecand, pana cand toata faina e absorbita. Se framanta apoi fie manual timp de 10 minute, pana aluatul e elastic si nelipicioas, fie cu masina de paine pe programul de framantat.
Se pune aluatul pe masa de lucru data cu putina faina. Se imparte in 4 bucati egale, la care se da forma de chifla. Se aplatizeaza bucatile de aluat in discuri de cca 10 cm diametru.
Intr-un vas mic se pune untura topita (daca folositi) si putin ulei. Se pun discurile de aluat in grasime (unul peste altul) si apoi se completeaza cu ulei, astfel incat sa fie acoperite.
Se lasa aluatul sa stea in grasime timp de 30 minute.
Incepem formarea placintei: se ia o bucata de aluat din grasime, se scurge usor si se aseaza pe masa curata. Cu mainile incepeti sa intindeti aluatul. Se va intinde foarte usor, ca si guma de mestecat. Cand este subtirel, incepeti sa trageti de margini de jur imprejur, pana obtineti o foaie transparenta, prin care se vede masa. Daca apar cateva gaurele, mai ales pe margine nu e nicio problema. Cu un cutit taiati marginile groase, de jur imprejurul aluatului.
* poze cu aluatul si intinderea lui puteti vedea aici.
Pe o latura lunga a aluatului puneti 1/4 din umplutura (formati un sir omogen). Rulati aluatul. Ruloul obtinut rulati-l sub forma de melc. Puneti melcul pe tava de copt unsa cu putin ulei.
Repetati intinderea si rularea cu restul bucatilor de aluat si a umpluturii. Fiecare rulou nou format il asezati in continuarea melcului initial. La final veti obtine un melc mare.
* daca va ia timp mai mult sa intindeti foile noi, tineti melcul acoperit cu folie de plastic, fiindca se usuca repede
Coaceti placinta cu carnea la 220C timp de 25 minute, pana e rumena.
Se scoate din cuptor si dupa ce se racoreste se poate taia bucati (folosind un cutit zimtat, ca cel de paine). Este buna calduta sau rece. Este buna la micul dejun, cu iaurt.
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 16-08-2025, 14:43:03
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details