User
Pass
2FA

Temperatura GPU

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Hardware
Author Message3127
SkyKnight

[IT-ist]

Status: Offline
(since 07-02-2016 21:36)

Votes: 5

Post Posted: 01-04-2011, 19:32:50 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Hello,

Recent am instalat niste programele care imi arata temperatura cu ajutorul senzorilor. La placa video observ o temperatura care variaza intre 50-59 °C.
Unul din programele avertizeaza ca aceasta temperatura ar fi prea mare.

Precizez ca este vorba de o Leadtek WinFast PX9600 GT Extreme (S-Fanpipe) PCIE, GPU 720Mhz, 512 MB 256bit GDDR3. Placa are racire activa din fabrica.

Ar trebui sa-mi fac griji din cauza temperaturii?

Multumesc anticipat.

Prezent.
0 0

Back to top
View user's profile Send private message
Tyger

[Born Wild]

(since 17-05-2014 22:04)

Votes: 10

Post Posted: 01-04-2011, 21:34:57 | Translate post to: ... (Click for more languages)

din ce an o ai?....

Edited: Fara reclama in semnatura
0 0

Back to top
In2ition

[Globul de cristal]

(since 30-04-2018 18:33)

Votes: 199

Post Posted: 01-04-2011, 22:12:13 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Placile video sunt facute sa ruleze in parametri normali pana la temperaturi de 100* C. O temperatura ok pentru placa in full load ar fi 55-75 de grade, daca depaseste ar trebui curatata de praf ( + schimbare pasta ) si aerisirea carcasei.
Incearca sa vezi temperatura cu Everest si cu GPU-Z/MSI Afterburner.
Temperatura de 50-59 grade este in idle sau load?

We stop looking for monsters under the bed when we realize they're inside of us.

nr913 wrote:
no really, dacã nu era așa țãrancã, și dacã era în bucurești, o luam de nevastã

0 0

Back to top
SkyKnight

[IT-ist]

Post Posted: 01-04-2011, 23:41:11 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Everest si GPU-Z imi zice 58 °C in idle.

Placa ruleaza de vreo 3 ani si nu mi-a facut niciodata probleme. Sunt chiar foarte multumit de ea, de aceea n-as vrea sa "raman fara ea".

O chestie ce imi sare in ochi la everest e ca imi zice la "Cooling fans" GPU - 35% si la GPU-Z - 65%

Prezent.
0 0

Back to top
WEREZ

[Mentally Stable]

(since 25-03-2016 22:42)

Votes: 8

Post Posted: 01-04-2011, 23:58:03 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Toate programele alea fac acelasi lucru . Citesc valoarea temperaturii unei diode aflate undeva in nucleul chipului ( insa nu este reala , ai +-10C acuratete . )Temperatura reala care te intereseaza este temperatura jonctiunii ( nu stau sa explic ) insa nu ai sa o aflii pentru ca nu poti sa o masori . Atata timp cat nu ia foc , freeze , restarturi etc etc. esti bine .
Cooling fans" GPU - 35% - aia e viteza cu care se invarte tie cooleru` in cazul in care este prezent si functioneaza . Nu stau sa fac research insa cred ca pe placa aia este controlata automat , ceea ce inseamna ca in momentul in care temperatura depaseste o limita prestabilita modifica profilu` coolerului , practic creste RPM`urile ... si acelasi lucru in cazul in care din load mergi in idle2d , scade RPM`urile . Profilurile sunt setate astfel :
In BIOS ( da , au si placile video BIOS ) spre exemplu la 50C viteza e de 30% si creste progresiv ... 55C 40% , 60 55% 65 60% iar daca limita maxima prestabilita este de 70-75C , atunci fanul ruleaza la viteza maxima .
In orice caz , tin doar sa subliniez cateva lucruri .
Absolut orice program indica eronat temperatura ( si chiar nu vreau sa ma contraziceti aici ) .
Motive de ingrijorare ai numai in momentul in care ai probleme reale cu placa video . Orice problema se cunoaste , daca nu pe loc , in timp ...

Iar daca tot am intrat in detalii tehnice , in cazul tau temperatura maxima la care GPU`ul mai poate functiona ( atentie asta nu inseamna ca o va face si in conditii normale ) este de 105C . Toate placile video ( CELE REFERENCE DESIGN ) au un threshold programat in bios undeva la 10-15C sub maxim . Practic intrerupe alimentarea daca dioda aia termica detecteaza o temperatura de 90C . De ce 10-15C ? pentru ca nu are acuratete suficienta incat sa indice temperatura reala . IAr asta este una din protectiile oricarei placi video , simpla si eficienta . Sper ca te`am ajutat intr`un fel sau altul , insa sfatul meu este sa lasi programele , stiu e fun sa te joci cu ele , insa inutil fara o problema reala .

Daca tot ti se pare suspect de mare temperatura chipului video , atunci cauta un soft cu care sa modifici profilu` ventilatorului si dal la maxim iar daca nici lucrul asta nu te multumeste cumpara si monteaza un cooler aftermarket . Si aia e ...
Sau baga`i un peltier -

0 0

Back to top
SkyKnight

[IT-ist]

Post Posted: 02-04-2011, 00:14:20 | Translate post to: ... (Click for more languages)

WEREZ multumesc mult. M-ai linistit, pentru ca pana acum nu am vazut semne rele, gen restarturi sau shut down.

Te cred cand zici ca temperatura afisata de aceste programele este relativa.

In2ition multumesc la fel, si din postul tau rezulta ca temperatura este una in limitele normale (asta daca am lua temperatura afisata ca fiind cea reala).

Se poate inchide topicul -

Prezent.
0 0

Back to top

Topic locked

Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Hardware  

The time now is 16-08-2025, 01:10:21
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password