Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Tort trufã de ciocolatã
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
106
scipioaa
[Wicked Sick]
Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134
,
Topics: 1804
Location:
Romania
Reputation:
1658.2
Votes
: 601
Posted: 13-01-2016, 14:33:47
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar (pudra)
3 linguri ulei
6 linguri faina
2 linguri cacao
esenta de rom
1/2 lingurita praf de copt
Pentru crema de ciocolata:
250 g ciocolata amaruie
200 ml lapte condensat (neindulcit)
500 g mascarpone
2 galbenusuri
esenta de vanilie dupa gust
Pentru insiropat:
1 cana lapte rece
3 linguri cacao Nesquik
Pentru ornat:
100 g ciocolata amaruie
100 ml lapte condensat (neindulcit)
250 g mascarpone
1 lingura lichior de ciocolata
Pentru decoratiunile de ciocolata:
~100 g ciocolata amaruie
50 g ciocolata alba
Mod de preparare Tort Trufa de ciocolata:
Blat de tort cu cacao:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.
Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.
Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.
Compozitia o turnam intr-o tava (23 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.
Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit, dupa care se taie in 3 felii.
Crema de ciocolata:
Se toarna laptele condensat peste ciocolata rupta bucatele si se pun pe baie de abur pana se topeste ciocolata si compozitia se omogenizeaza. Se adauga cele 2 galbenusuri si se amesteca bine cu mixerul. Mixand continuu se adauga mascarpone, iar la sfarsit vanilie dupa gust. Se pune la rece pana incepe sa se ingroase.
Crema trufe de ciocolata
Crema de ciocolata pentru ornat se prepara exact la fel, doar ca omitem galbenusurile.
Asamblam tortul pe un platou.
Repartizam crema intre blaturile insiropate, pastrand cateva linguri din crema pentru finizat marginea tortului. Dam la rece pana pregatim crema pentru ornat si decoratiunile de ciocolata.
Pentru ornat topim ciocolata pe baie de abur. Punem apoi intr-o punga mai groasa si taiem foarte putin unul dintre colturi. „Desenam” diverse forme pe o bucata de hartie de copt. Punem hartie pe o tava si punem la congelator cateva minute, pana se intareste ciocolata. Ciocolata ramasa se intinde pe o alta bucata de hartie de copt si se intinde in strat uniform. Dam la rece pana se intareste, apoi cu lama incalzita a unui cutit bine ascutit taiem triunghiuri mici ce le vom pune pe marginea tortului.
Ornati dupa preferinta cu crema de ciocolata si decoratiunile de ciocolata.
Pofta buna!
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 18-08-2025, 12:10:54
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details