User
Pass
2FA
 
 

Atac islamist, într-o școalã din Franța. Un profesor a fost rãnit

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social
Author Message285
GabrielDrunk

[classy]



Status: Offline
(online 1 week ago)
Joined: 30 Apr 2015
Posts: 10694, Topics: 595
Location: France

Reputation: 1210.6
Votes: 296

     
Post Posted: 17-12-2015, 18:21:53 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Un profesor a fost atacat, luni dimineațã, într-o salã de clasã dintr-o suburbie a Parisului. Dascãlul a fost rãnit cu un cutter și cu o foarfecã de cãtre un individ care a invocat gruparea Statului Islamic (SI) în timpul atacului, relateazã AFP, citatã de Agerpres.

Viața profesorului agresat nu este în pericol, iar atacatorul sãu este în prezent cãutat de cãtre poliție. Profesorul a fost înjunghiat în lateral și în zona gâtului, în jurul orei 06.10 GMT, în momentul în care pregãtea clasa pentru ore în școala Jean-Perrin din Aubervilliers, potrivit unei surse a poliției.

Agresorul, cu cagulã pe cap, cu mãnuși și cu încãlțãminte de tip militar, ar fi intrat neînarmat și ar fi zãrit cutterul în clasã, a explicat aceeași sursã.

Potrivit parchetului local, individul a țipat: 'Este Daesh, este un avertisment!' și a fugit apoi, se pare, pe jos. Un dispozitiv de cãutare a sa a fost desfãșurat de cãtre poliție.

Departamentul de combatere a terorismului din cadrul Parchetului din Paris și secțiunea antiteroristã a Brigãzii criminale au fost însãrcinate cu ancheta în acest caz, deschisã pentru tentativã de asasinat având legãturã cu terorismul.


]Atacul, într-un moment de alertã maximã antiteroristã

Acest atac survine la puțin dupã o lunã de la atentatele, revendicate de gruparea Statul Islamic, soldate cu 130 de morți și cel puțin 350 de rãniți la 13 noiembrie în capitala Franței, cele mai grave comise vreodatã în Franța.

Începând cu mijlocul lunii noiembrie, securitatea în școli a fost sporitã în Franța, unde a fost impusã o interdicție de a parca mașini în fața școlilor, în timp ce patrulele au fost suplimentate în perimetrul unitãților școlare.

În numãrul sãu de la sfârșitul lunii noiembrie, revista francofonã de propagandã a Statului Islamic, Dar-al-Islam, a atacat violent funcționari ai educației naționale, 'dușmani ai lui Allah', care 'predau laicitatea' și care sunt 'în rãzboi deschis împotriva familiei musulmane'.


Incidentul s-a intamplat pe 14 DECEMBRIE 2015.
Sursa

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social  


The time now is 28-04-2024, 09:54:41
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x