User
Pass
2FA
 
 

Atractii turistice, locuri care trebuie vizitatate

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message425
DuMa.

[Freakz * DuMa.]



Status: Offline
(since 28-07-2017 12:14)
Joined: 11 Aug 2014
Posts: 4913, Topics: 273
Location: Constanta

Reputation: 649.3
Votes: 247

   
Post Posted: 07-06-2015, 00:10:26 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Aici se v-a discuta despre toate atractile turistice din Constanta. Fara off topic.

Atractile turstice din Constanta:

Cazinoul

Cazinoul este una dintre primele cladiri ridicate la Constanta, aproape imediat dupa ce acest oras a fost preluat de catre administratia romaneasca si nu s-a mai numit Kustenge. Istoria Cazinoului incepe odata cu anul 1880. La acea vreme se numea Cazin sau Kursaal si nu era decat o constructie de paianta, captusita cu scandura la exterior si ridicata langa farul genovez, la capatul bulevardului Elisabeta, singurul bulevard al orasului.

Arhitectul angajat sa proiecteze noua cladire construita intre anii 1907-1910 a fost Daniel Renard, un arhitect roman de origine franceza, care avea sa conceapa noul Cazino constantean in stil Art Nouveau, devenind astfel promotorul acestui curent in Romania.

La inceputul secolului al XX-lea, Cazinoul era un loc cu totul aparte, unde aveau acces numai cei bogati si aventurieri, unde tinuta de seara era obligatorie, iar luxul o atitudine fireasca. In timpul Primului Razboi Mondial el a fost transformat in spital, iar in perioada interbelica Cazinoul a revenit la destinatia sa, reluand sirul povestilor pasionante derulate intr-un spatiu de lux, in jurul meselor de joc.

Astazi, Cazinoul continua sa existe fastuos la malul marii, in asteptarea stralucirii de alta data.


Muzeul Marinei Constanta


Muzeul Marinei Române a fost înființat prin Hotãrârea Consiliului de Miniștri nr. 1127 din 29 mai 1969, publicatã în Buletinul Oficial al R.S.R., Anul V, nr. 63, p. I, din 2 iunie 1969 și autentificat ca instituție de interes republican, muzeu de categoria I, unic în țarã. A fost deschis oficial la 3 august 1969 la Constanța, amplasat în sediul fostei Școli Navale și prezintã istoria marinei române.

Muzeul Marinei este organizat pe criteriu tematico-cronologic și are mai multe secții prezentate în 30 de sãli cu o suprafațã de 10 775 m2. Muzeul are un numãr total de 37 800 piese, 33 de colecții din care 22 colecții muzeu, 8 fond documentar și 3 diverse.

Prin Legea nr. 311/2003 a Muzeelor și colectiilor publice, Muzeul Marinei Române a fost reconfirmat ca muzeu de importanțã naționalã, al doilea din cadrul Ministerului Apãrãrii Naționale și singurul din Dobrogea.

Muzeul Marinei Române este adãpostit în prezent de cãtre fosta Școalã Navalã Superioarã din Constanța (1908), clãdire monument istoric

Muzeul de istorie si arheologie constanta

MUZEUL DE ISTORIE NATIONALA SI ARHEOLOGIE din Constanta este unul dintre cele mai bogate muzee din Romania si a doua institutie de profil, ca marime, dupa Muzeul National de Istorie al Romaniei din Bucuresti.

Piatra de temelie a muzeului a fost pusa in anul 1879 de catre Remus Opreanu, primul prefect al administratiei romanesti din Dobrogea, in incercarea de a contracara contrabanda cu piese antice descoperite in santierele arheologice ale Constantei. Timp de aproape un secol, Muzeul de Istorie din Constanta a cunoscut perioade de declin si inflorire, fiind dezorganizat, reorganizat si mutat in diferite locatii din oras. In anul 1977 exponatele muzeului sunt mutate definitiv in sediul actual din Piata Ovidiu. Impunatoarea cladire a muzeului a fost construita in stil arhitectural romanesc la inceputul secolului al XX-lea si a servit ca sediu al Primariei pana in anul 1921.

Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie se mandreste cu un patrimoniu impresionat, format din peste 430.000 de obiecte care dateaza din paleolitic pana in epoca moderna. Muzeul se diferentiaza de institutiilor similare din alte judete prin faptul ca, desi pune accent pe istoria Dobrogei, are o arie tematica nationala.




0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  


The time now is 09-05-2024, 00:04:25
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x