User
Pass
2FA
 
 

BURRITO MEXICAN – REȚETA AUTENTICÃ

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message307
Grand Canyon
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 13-10-2016 11:28)
Joined: 02 Oct 2016
Posts: 390, Topics: 32
Location: Romania

Reputation: 11.2
Votes: 3

Post Posted: 11-10-2016, 20:57:04 | Translate post to: ... (Click for more languages)

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 10 min
Gata in: 20 min
INGREDIENTE

smântânã și sos salsa iute
450 g carne de vitã friptã
1 ardei mare
1 ceapã medie
1 salatã verde
1 conservã de fasole
250 g brânzã/cașcaval ras
6 lipii de tortilla
PREPARARE

Burrito-ul este ruda îndepãrtatã din Mexic a mult mai cunoscutei pe la noi shaorma. Diferența constã în faptul cã legumele din shaorma sunt majoritar crude, pe când cele din burrito sunt semi-preparate înainte.

Numele produsului este, de fapt, porecla creatorului sãu – un bucãtar talentat dar cam greu de cap, motiv pentru care i s-a spus Burrito-mãgãruș.

Ca și shaorma, burrito-ul a cunoscut diverse variații, odatã cu trecerea timpului. Noi vã dãm, în continuare, varianta originalã a rețetei, dupã cum o pregãteau nativii mexicani.



În primul rând, tãiați în fâșii carnea de vitã și o puneți într-o tigaie, cu condimente dupã alegere, la fript, la foc mediu, pentru aproximativ 5 minute. Cât timp carnea e pe foc, tãiați julien ceapa, salata și ardeiul. Adãugați ceapa și ardeiul peste carne, în tigaie, amestecați și lãsați la cãlit cam 8 minute.

Încãlziți lipia de tortilla într-o altã tigaie. Ungeți-o cu salsa, adãugați fasole, amestecul de carne din tigaie, presãrați brânzã/cașcaval/parmezan la alegere deasupra, turnați smântânã și presãrați salata. Împãturiți astel: o datã pe latura din dreapta, apoi pe cea dinspre dvs. (astfel încât sã îi faceți un fund ca un portofel, sã nu vã curgã umplutura) și apoi încã o datã pe cealaltã laturã. Întoarceți cu gura în jos și lãsați burrito-ul așa aproximativ 20 de secunde.

Puneți pe farfurie și serviți, dacã mai doriți, cu extra salsa și smântânã.


Castua vocala Grand_Canyon
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 04-05-2024, 17:28:40
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x