User
Pass
2FA
 
 

Basic Things You Should Know About Cataclysm
Go to page 1, 2  Next    
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> WOW -> Cataclysm
Author Message27580
sundaysfantasy

[The Human Equation]



Status: Offline
(since 16-10-2018 18:20)
Joined: 16 Apr 2010
Posts: 6776, Topics: 210
Location: Romania

Reputation: 645.8
Votes: 55

 
Post Posted: 13-08-2011, 13:39:25 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Probabil cu trecerea la noul expansion, multi isi fac probleme ca nu or sa se descurce la inceput, zone noi, sisteme noi, etc. Am facut topicul asta ca sa explic niste chestii de baza pe care ar trebui sa le stiti cand jucati cataclysm, si sa raspund la eventualele intrebari sau nelamuriri.

Chapter 1: Leveling

Cataclysm aduce cu el 5 zone noi de leveling pentru 80-85: Vahj'ir (Map), Hyjal (Map), Deepholm (Map), Uldum (Map), Twilight Highlands. (Map)

Probabil o sa va faceti probleme ca nu stiti sa ajungeti acolo, sau ca nu stiti de unde sa luati questuri. Nici o problema, in fiecare capitala exista Hero's Call Board de unde puteti lua questuri de genul Hero's Call: Mount Hyjal! care va va ghida pe tot parcursul chainului de questuri pentru a ajunge in a descoperi zona respectiva.

Mount Hyjal

Odata ce ai level 80 ai 2 optiuni, Vahj'ir si Mount Hyjal. Cum Vahj'ir momentan e indisponibil, singurul lucru pe care il poti face e sa te duci in Hyjal. Cum ziceam mai sus, iei questul de la Hero's Board si urmaresti firul de evenimente. Hyjal, e o zona de level 80-82, in care povestea se leaga de atacul lui Ragnaros care incearca sa distruga World Tree sau Nordrassil, o sa vedeti multe zone distruse, arse etc. O sa ii intalniti chiar si pe Cenarius si Malfurion Stormrage, o sa va bateti cu Ragnaros, cool stuff.


Deepholm
In functie de ce rate la xp or sa fie, dupa ce terminati cu hyjal, probabil nici nu o sa mai fie nevoie sa va duceti in Deepolm, dar eu o sa urmez firul logic al evenimentelor. Te duci frumos si iei de la Hero's Board questul cu Deepholm si faci ce zice acolo, vorbesti cu nenea de la portale, ala o sa te trimita in The Maelstrom unde te intalnesti cu Thrall care incearca sa mentina stabilitatea lumii or something, iar de acolo o sa fii trimis la Temple of Earth, principalul loc de unde vei lua questuri. Dupa lore, Deepholm e locul unde Deathwing si-a recapatat puterile, iar cand a plecat de acolo sa ajunga la suprafata a cauzat un dezechilibru masiv, pe care cei de la The Earthen Ring incearca sa-l controleze. Zona e stancoasa, plina de roci negre-cenusii, plina de pesteri, neregularitati, etc. Aici o sa ii gasiti pe Therazane, corespondentii Sons of Hodir de pe wotlk, dar mai mult despre asta in sectiunea de reputatii.


Uldum
Uldum e penultima zona, daca ne luam dupa level requirements, fiind pentru 83-84. A fost oarecum inghesuita in sudul Kalimdorului, intre Tanaris si Silithus, Un'goro crater fiind mutat un pic mai sus. Same thing, luati questul de la hero's board, sau daca ati dat prin Deepholm, o sa aveti si acolo un quest care va incepe chainul. Zona e predominant desertica, cu oaze si nebunii, un fel de Egiptul Antic daca e sa ne luam dupa cladiri, zone, creaturi. Aici se pare ca este (sau era) un loc in care titanii isi desfasurau activitatea, ascunsa de restul lumii pana cand a iesit Deathwing din pamant. O sa observati daca o sa faceti questuri cu Harrison Jones (aluzie la Indiana Jones jucat de Harrison Ford) ca o sa va duca prin diverse morminte antice si o sa va arate diverse mecanisme ale titanilor.


Twilight Highlands
TH e ultima zona de level, cu level requirement 84-85. A fost atasata cumva in estul continentului Eastern Kingdoms, preluand putin din Wetlands. Daca aveti chef sa va duceti acum prin wetlands, o luati prin est pe o carare, intrati prin niste porti daramate si o sa ajungeti la intrarea in Grim Batol, un nou dungeon pe Cataclysm, ei bine toata zona aia a fost incorporata in Twilight Highlands. So, luati questul de la board, urmati chainul, o sa va aduca pe un tarm la marginea continentului, diferit pentru fiecare factiune. O sa gasiti pe acolo mare parte Twilight Hammer stuff, fiind principala lor baza de operatiuni, si cum diversi indivizi gen Master Matias Shaw incearca sa le strice planurile. Tot aici se gaseste un super epic event, care din pacate nu cred ca o sa fie disponibil aici prea curand, cum Alextrasza se bate cu Deathwing, iar tu esti prins la mijloc, o sa o salvezi pe Alextrasza la un moment dat, foarte cool lore stuff. Tot aici o sa gasiti corespondenta pentru Cataclysm a arenelor din Nagrand si Zul'Drak, avandu-i protagonisti tot pe aia 2, trollu' si goblinu' si avand acelasi chain of events.


Stuff to know: nu va faceti griji daca nu o sa stiti toate quest hubs din zonele prezentate mai sus, toate questurile pe care le faceti duc la alte questuri and so on, si daca le faceti pe toate o sa va trimita dintr-o zona in alta pana cand terminati questurile.



Chapter 2: Reputation

Asa cum probabil v-ati obisnuit, new end-game zones = new reputation factions, care dau iteme, enchanturi, retete de level 85. Fiecare factiune are un chain de questuri, are dailyuri si are tabard care se obtine la friendly si care da rep daca il purtati in dungeonuri de level 85.

1. Guardians of Hyjal - dupa cum le spune numele, se gasesc in Hyjal, baza lor de operatiuni fiin chiar locul de unde incepi levelingul in aceasta zona. Sunt o factiune neutra, pentru ambele factiuni, majoritatea fiind druizi (kind of like cenarion circle). De la ei se ia enchantul de casteri cu intelect si crit, si au de asemenea si cateva iteme mov de level 359 foarte dragute si albastre de 346. Ca sa faci reputatie cu ei n-ai decat sa faci questuri prin Hyjal, sunt multe quest-hubs care dau reputatie.

2. The Earthen Ring - au baza de operatiuni un Temple of Earth, Deepholm, fiind o organizatie de shamani care au sarcina de a mentine armonia intre realmurile planetei. Ei se mai gasesc si prin Vahj'ir, si intr-o mica portiune din Twilight Highlads. La ei se gaseste echantul de tank cu stamina si dodge precum si iteme best in slot pana la raid stuff. Sunt destule questuri in Deepholm ca sa iti creasca reputatia destul de mult.

3. Ramkahen - se gasesc doar in Uldum, fiind responsabili cu pacea pe acolo. Sunt un fel de centauri cu cap de jaguar, corp human 2 maini si 4 picioare. Eniuei, quest hubs sunt o gramada, mare parte din questurile din uldum sunt pentru ramkahen si poti sa faci revered chiar pe 1x rate. La ei se gaseste enchantul cu agility si haste pentru shamani enha, druizi, hunteri si rogues, precum si 2 camile ca mount super funny, dar pe care eu nu le suport.

4. Dragonmaw Clan(H)/Wildhammer Clan(A) - ambele factiuni au baza de operatiuni in Twilight Highlands, hordacii fiind orci si aliatii, dwarfi. Lore despre ei exista dinainte de Cataclysm, iar acum se pare ca s-au stabilit si in zona asta, sa se bata intre ei, asta fiind principala poveste pentru noul battleground Twin Peaks. La ei se gaseste enchantul pt plateri cu strenght si mastery (arcanum of the dragonmaw pt horde), si de asemenea cateva iteme mov de level 359 si albastre de 346.

5. Therazane - cum spuneam si mai sus, astia-s la fel ca Sons of Hodir, in sensul ca la ei se gasesc enchanturile de shoulderi epice. De asemenea ei mai au si niste inele albastre de 346, pentru fiecare clasa in parte. Se gasesc in Deepholm, un quest chain te duce la ei, iar altul iti deschide dailyurile. Sunt foarte multe daily quests la ei, o sursa buna de gold la level 85.

6. Hellscream's Reach(H)/Baradin's Wardens(A) - astia se gasesc intr-o noua zona, compusa din 2 insule legate printr-un pod: Tol Barad si Tol Barad Peninsula. Tol Barad este un battleground nou, cam ca wintergrasp, odata la un anumit interval de timp, iar cand nu e battle playerii pot face questuri acolo daca factiunea lor controleaza zona in urma bataliei (momentan nu e cazul aici). In ambele zone o sa gasiti doar questuri daily, cam ca pe vremea TBC cu Shattered Sun, o importanta sursa de gold la level 85. Questurile dau reward reputatie cu factiunea respectiva si cate un Tol Barad Commendation, cu care se cumpara rewarduri super smechere gen trinkete epice, enchanturi de pvp, iteme albastre si mounturi epice gen Reins of the Drake of the West Wind sau Reins of the Spectral Steed.


Chapter 3: Currency


Dupa cum probabil stiti, tot ce reprezinta embleme, honor, arena points, toate se vor schimba intr-un alt tip de currency, 2 tipuri de points pt pve si 2 pt pvp.
Justice Points - pica cate 70 din orice bos de heroica, si mai primiti 70 la finalul unui dungeon heroic cu dungeon finder. Cu ele va puteti cumpara gear albastru de level 346. Puteti avea maxim 4000
Valor Points - pica cate 140/boss in raiduri de 25 si 70/boss in raiduri de 10, si de asemenea luati cate 70 la primul dungeon cu dungeon finder terminat. Cu ele va puteti cumpara iteme high tier pve de level 359. Same thing, maxim 4000
Honor Points - main currency pt pvp. Acelasi lucru ca si pe wotlk, se iau la kills si la finalul unui random battleground. Cu ele puteti cumpara gear pvp low tier, de level 352. Maxim 4000
Conquest Points - din arene, rated bgs si first random bg dintr-o zi. Cu ele se cumpara gear pvp high - tier. Numarul maxim de conquest points variaza in functie de ratingul la arene sau rated bgs


Chapter 4: Arena System

Sistemul de arene s-a schimbat putin, in sensul ca nu mai e pe baza de flush. In schimb acum, iei conquest points pentru fiecare arena castigata. Maximul de conquest points pe care poti sa il castigi saptamanal depinde de rating, si incepe de la 1343 puncte pe saptamana, iar odata ce ajungi la 1500 rating incepe sa creasca si numarul de puncte pe care le poti avea.


Chapter 5: Guild System

Tabul de guilda a fost modificat substantial si au fost adaugate diverse jucarioare interesante:
-guild experience: acum, guilda avanseaza in level, pe baza xp-ului pana la un maxim de level 25. Experienta se castiga din completarea de guild achievments , boss kills cu party/raid 75% format din guild members, rated bgs si arene, same thing 75% guild. De asemenea, xpul pe care jucatorii il castiga in questuri se pune si la guild xp. Maximul de xp pe care poate sa il castige o guilda este 6,246k/zi.
-guild perks: se deschid pe masura ce guilda avanseaza in level, link
-guild reputation: este reputatia pe care un player o are cu guilda sa. Reputatie cu guilda se castiga din completarea de questuri, guild boss kills, guild achievments. Pe masura ce iti creste reputatia de la neutral la exalted, primesti si titlul de forma Recruit > Guardian > Veteran > Champion of "Guild Name". De asemenea, reputatia iti permite sa cumperi diverse rewarduri de la guild vendor.
-guild status: pe langa guild status si player obisnuit cum era in wotlk, acum se poate selecta sa se vada achievment points pt fiecare player, cata experienta a adus la guilda pe saptamana sau in total si o lista de profesii, care arata pentru fiecare dintre ele ce jucatori au acea profesie, ce level are profesia si ca retete are fiecare (asta cred ca va fi mai greu de implementat).
-guild news: un tab care prezinta ultimele achievuri pe care le-au facut guild members, si de asemenea ce iteme mov au luat.


Chapter 6: Random Stuff

-key-ul pt guild e acum J, O fiind doar pentru social stuff si raid.
-la level 60, pentru 250 de gold puteti sa va cumparati "permis" ca sa zburati prin azeroth (va trebuie totusi ridingul de fly 150% care tot 25 gold costa). De asemenea la level 70 si 80 sunt 2 skilluri de fast riding, 5000 gold de fiecare, unul pt 280% mounts si altul pt 310% mounts.
-reforging (nu stiu cand va fi disponibil aici) va permite sa schimbati stats la iteme, de ex daca aveti prea mult crit si nu va trebuie, puteti sa convertiti o parte din crit rating dat de un item in mastery rating de exemplu
-spellurile nu mai au rankuri. Inveti odata spellul de la trainer, iar el creste pe masura ce tu cresti in level
-talentele au fost schimbate, numarul lor a fost micsorat, sistemul nou nu mai permite specuri hibride. Odata ce iti alegi un talent tree iti deschide o serie de spelluri speciale pentru acel spec.
-sistemul de glyphuri a fost schimbat. In primul rand a fost adaugat un al 3-lea tier de glyphuri, Prime Glyphs. De asemenea s-a schimbat felul cum sunt vazute glyphurile, fiecare clasa are in tabul respectiv lista cu toate glyphurile pentru clasa sa, acesta poate invata fiecare glyph in parte, fiind nevoie doar de unul singur pentru fiecare, iar din lista aia isi poate adauga oricate vrea. Ca sa schimbi un glyph iti trebuie dust of disappearance, facut tot de inscriptioneri.
-user interface s-a schimbat aproape complet, la character tab ai o intreaga slide-bar cu diverse stats pentru caracterul tau. Arena tab a fost modificat. Si a fost implementat un sistem gen power-auras care se activeaza pentru procurile importante ale spellurilor.
-1-60 leveling e acum modificat aproape complet. Aproape fiecare zona a suferit modificari, au fost adaugate questuri noi, modificate cele vechi. Nu va faceti probleme daca nu stiti zonele, hero's board de care ziceam la inceputul postului e valabila pentru toate zonele din azeroth, iar fiindca au fost adaugate foarte foarte multe fly pathuri noi, de obicei unde e fly path acolo sunt si questuri.




DISPOZITII GENERALE:Daca am gresit ceva, va rog sa imi atrageti atentia sa modific, 4.0.6 nu mai e de mult timp pe oficial, si nu mai tin bine minte unele lucruri. De asemenea daca mai e ceva de adaugat, sau aveti intrebari in legatura cu diverse chestii despre cataclysm sau despre ce am vorbit in topic, shoot away.



Last edited by sundaysfantasy on 25-08-2011, 15:03:58; edited 10 times in total
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Setemotion

[Been Cursed]



Status: Offline
(since 06-08-2016 04:40)
Joined: 14 Dec 2010
Posts: 6852, Topics: 370
Location: Germany

Reputation: -239.6
Votes: 246

   
Post Posted: 13-08-2011, 13:44:29 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Gratz pentru guide papusa -.

Setemotion - Goin Hard***
Setemotion's box of EDM goodies
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
MorphinG

[Maniac]



Status: Offline
(since 21-05-2022 22:47)
Joined: 24 Dec 2009
Posts: 1120, Topics: 123
Location: Romania

Reputation: 335.1
Votes: 92

 
Post Posted: 13-08-2011, 14:28:55 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Foarte bun pt cei care nu stiu ce inseamna cata.

Gujaab.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
cherosh

[Warrior Junkie]



Status: Offline
(since 09-09-2019 08:00)
Joined: 21 Dec 2010
Posts: 458, Topics: 15
Location: Bucuresti

Reputation: 179.9
Votes: 14

   
Post Posted: 13-08-2011, 16:15:12 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Am eu ceva de adaugat, ca tot ai zis ca nu mai stii sigur,: la arena system, sub 1500 rating, limita de Conquest Points este 1343. Si BTW, puteai sa postezi aia cu zonele dupa ce se faceau realm firsts 85 la toate rasele/clasele.
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
sundaysfantasy

[The Human Equation]



Status: Offline
(since 16-10-2018 18:20)
Joined: 16 Apr 2010
Posts: 6776, Topics: 210
Location: Romania

Reputation: 645.8
Votes: 55

 
Post Posted: 13-08-2011, 16:35:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)

nu mai exista realm firsts. si o sa modific la arena.
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
cherosh

[Warrior Junkie]



Status: Offline
(since 09-09-2019 08:00)
Joined: 21 Dec 2010
Posts: 458, Topics: 15
Location: Bucuresti

Reputation: 179.9
Votes: 14

   
Post Posted: 13-08-2011, 16:53:24 | Translate post to: ... (Click for more languages)

sundaysfantasy wrote:
nu mai exista realm firsts. si o sa modific la arena.

No more realm firsts Surprise ?

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
sundaysfantasy

[The Human Equation]



Status: Offline
(since 16-10-2018 18:20)
Joined: 16 Apr 2010
Posts: 6776, Topics: 210
Location: Romania

Reputation: 645.8
Votes: 55

 
Post Posted: 23-08-2011, 23:20:03 | Translate post to: ... (Click for more languages)

sunt achievuri, ce vroiam sa zic ca nu mai sunt titluri.
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
doru15

[Screwed Freak]



Status: Offline
(since 01-02-2022 14:29)
Joined: 16 Jun 2010
Posts: 3251, Topics: 303
Location: Romania

Reputation: 1145.3
Votes: 97

     
Post Posted: 24-08-2011, 01:08:53 | Translate post to: ... (Click for more languages)

sundaysfantasy wrote:
au sarcina de a mentine armonia intre realmurile planetei

Aha deci intreaga lume este un server de WoW cu multiple realmuri, interesant - . Ar suna mai bine zone, continente, regiuni ce vrei tu.
sundaysfantasy wrote:
De asemenea ei mai ai si niste inele

Ei mai au? Nu stiu exact zic si eu. Cam atat am gasit asa la un frunzarit ca n-am rabdare sa il citesct pe tot. Oricum bravo pentru chestia asta (tutorial) ne-ai umplut hijalu si deepholmu de playeri - .
+Rep



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
sundaysfantasy

[The Human Equation]



Status: Offline
(since 16-10-2018 18:20)
Joined: 16 Apr 2010
Posts: 6776, Topics: 210
Location: Romania

Reputation: 645.8
Votes: 55

 
Post Posted: 24-08-2011, 10:48:54 | Translate post to: ... (Click for more languages)

inainte sa fie folosit in servere de wow, realm inseamna in primul rand tãrâm.


Last edited by sundaysfantasy on 25-08-2011, 15:04:40; edited 1 time in total
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Jokerica

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 30-04-2012 08:02)
Joined: 19 Sep 2010
Posts: 78, Topics: 9
Location: Romania

Reputation: 92.3
Votes: 5

 
Post Posted: 25-08-2011, 14:40:23 | Translate post to: ... (Click for more languages)

La arena system ai scris ca se iau Valor points pe arena castigata , de fapt se iau Conquest points :d
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
sundaysfantasy

[The Human Equation]



Status: Offline
(since 16-10-2018 18:20)
Joined: 16 Apr 2010
Posts: 6776, Topics: 210
Location: Romania

Reputation: 645.8
Votes: 55

 
Post Posted: 25-08-2011, 15:04:16 | Translate post to: ... (Click for more languages)

am editat, mersi -
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Epic

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 18-02-2014 18:09)
Joined: 09 Jul 2011
Posts: 11, Topics: 7
Location: Pe Pãmânt

Reputation: 74.7
Votes: 2

   
Post Posted: 25-08-2011, 16:51:20 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Foarte util. Asa cei care il citesc se vor descurca mai usor in cata


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Kinook

[Pastor Penticostal]



Status: Offline
(since 12-03-2021 12:11)
Joined: 28 Jan 2011
Posts: 3333, Topics: 175
Location: Los Vitangeles

Reputation: 168.6
Votes: 66

   
Post Posted: 26-08-2011, 12:56:33 | Translate post to: ... (Click for more languages)

bun ghidul...folositor ms mult

୧༼ಠ益ಠ༽୨ WE ARE CYCLONE ୧༼ಠ益ಠ༽୨
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
hbrake

[Whisky Fan]



Status: Offline
(since 12-06-2022 13:34)
Joined: 01 Feb 2010
Posts: 2239, Topics: 98
Location: Bucharest

Reputation: 303.4
Votes: 28

 
Post Posted: 28-08-2011, 01:57:13 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ai specificat undeva in tutorial de Alextrasza. Am cautat pe Wowhead si nu am gasit nimic. Some info please ? Si mici greseli de ortografie neimportante. Gen "uldum' , "baza lor de operatiuni fiin chiar locul " etc.

Nice work btw. -



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
sundaysfantasy

[The Human Equation]



Status: Offline
(since 16-10-2018 18:20)
Joined: 16 Apr 2010
Posts: 6776, Topics: 210
Location: Romania

Reputation: 645.8
Votes: 55

 
Post Posted: 28-08-2011, 02:19:49 | Translate post to: ... (Click for more languages)

ia d-aici, unul dintre cele mai epice quest chainuri:

https://youtube.com/watch?v=Sc9SEuqneeo:


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore




 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> WOW -> Cataclysm  
Go to page 1, 2  Next    


The time now is 18-04-2024, 19:45:34
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x