User
Pass
2FA
 
 

Boost your FPS
Go to page 1, 2  Next    
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message9887
Tzak

[N-ai cu cine aici..]



Status: Offline
(since 30-05-2016 16:37)
Joined: 03 Aug 2011
Posts: 149, Topics: 45
Location: Londra

Reputation: 113
Votes: 6

   
Post Posted: 09-12-2013, 11:24:33 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Am observat ca multi aveti probleme la raidurile de 25 in mod special cu fps. Sa stiti ca nu e neaparat vina pc-ului vostru, serverul pe care jucam are un rol destul de important. Ca o mica paranteza pe blizz ai un average de +10 fps fata de orice privat doar pentru ca e foarte bine optimizat.

NU SUNT RESPONSABIL PENTRU EVENTUALE DEFECTIUNI SAU PROBLEME CE VA POT APAREA PE PARCURSUL ACESTOR PASI. TOT CE ESTE SCRIS MAI JOS A FOST TESTAT SI CAT TIMP NU FACETI NIMIC ALTCEVA NU AVETI CUM SA GRESITI.

Windows Tweaks

1. Defragment & CHDSK Utility

NU DATI DEFRAGMENT DACA AVETI UN SSD II SCURTEAZA VIATA.





Check disk utility este un tool care verifica daca exista bad-uri sau alte neregularitati ale fisierelor si sectoarelor de pe hdd. Atunci cand veti da CHDSK pe partitia cu sistemul de operare instalat va va prompta cu un mesaj de genul : Schedule CHDSK at the next windows start ? Dati Yes este ceva normal, nu poate in acelasi timp rula si windows-ul si sa verifice hdd-ul de erori.

Code:

My Computer > Click dreapta pe C:\, D:\ etc. > Properties > Tools > Check Disk - Bifati ambele casute din CHSDK window (Automatically fix file system errors, Scan for and attempt recovery to fix bad sectors)


Defragment and optimize este un tool care ne aranjeaza cartile din bibleoteca sa zicem asa. Daca avem 2 pe raftul de sus 3 pe cel de jos si inca cateva pe alte rafturi acest tool va pune toate cartile noastre pe un raft intr-o ordine care sa faciliteze cat mai mult accesul nostru la ele. Practic ia toate fisierele din hdd si le pune la inceputul lui, nu random peste tot pentru a fi mai usor accesat tot.

Code:
My Computer > Click dreapta pe C:\, D:\, etc. > Properties > Tools > Defragment and optimize


Optiunile si felul in care va arata pot sa diferentieze in functie de windows-ul pe care il aveti dar in esenta tot acelasi lucru veti gasi.






2. Clean Boot (Oprirea proceselor din startup)

Startup - este un conglomerat de shortcut-uri asemenea celor de pe desktop diferenta principala fiind ca acesta este un fisier de sistem, practic ii aminteste windows-ului nostru drag ce programe ar trebui sa inceapa o data cu el.

Clean boot - pornirea windows-ului cu procesele microsoft only.(oprirea tuturor proceselor de genul Skype, Mess, Utorrent, etc. acestea vor putea fi repornite insa nu vor mai fi lansate o data cu deschiderea windows-ului)
Recomand Clean Boot persoanelor care au un windows instalat de o perioada deoarece se strang multe programe inutile de-a lungul timpului si consuma inutil resurse din pc.

Code:
 Apasati pe Start > Scrieti Run > Deschideti Run > Scrieti msconfig in dialog box > Enter


Urmatoarea fereastra o sa va apara in care va trebui sa faceti urmatoarele schimbari :

#1.Selectati din tabul primar "Selective Startup" + sub-optiunile "Load system services", "Load Startup Items"
#2.Din tabul Services BIFATI PRIMA OARA "Hide all Microsoft Services" dupa care dati disable all.
#3.Din tabul Startup sortati dupa Manufacter si debifati tot ce nu este de la Microsoft, nVidia, ATI. (Startup tab poate diferentia in functie de ce windows folosim. In W7 XP Vista e integrat in acel meniu, in W8 e ceva mai simplist poate fi direct editat din Task Manager.)





3. Windows appearance vs performance

Un trick simplu de folosit care va poate salva cateva secunde cand dati alt+tab si va creste performanta din wow in caz de jucati windowed mode ar fi appearance settings. Cu timpul windows-ul a devenit din ce in ce mai frumos lucru care automat a dus la un consum mai mare de resurse odata cu tema Aero. Stiu ca o sa ziceti ca se vede nasol si ca nu va place insa e un tweak care va ajuta mai mult decat credeti mai ales daca aveti un pc care nu are mult ram sau o placa video mai slabuta.

Code:
My Computer > Properties > Advanced System Settings > Tabul Advanced > Performance > Adjust for best performance > Apply > OK







4. UP-TO-DATE Drivers

Multi o sa spuneti ca nu are mare importanta daca driverele sunt la zi insa tin sa va contrazic. Drivere la zi inseamna :
-mai multe bug-uri fixate
-compatibilitate marita pe o arie mai larga de jocuri
-stabilitate mai mare
-optimizare pentru anumite jocuri

Cu alte cuvinte numai plusuri. In functie de ce producator aveti intrati pe site-ul lui si asigurati-va ca aveti ultimele drivere instalate in PC.





5. Game booster

Dupa foarte, foarte, foarte .... foarte multe teste cu game booster si fara el parerea mea finala este urmatoare: un program useless daca crezi ca o sa-ti mareasca fps-urile. Am incercat in toate modurile posibile insa nici macar +1 fps nu am reusit sa scot cu game booster (fie el de la Razer fie de la ioBIT). Totusi e o parte buna la acest program si aceea e urmatoarea: inchide procese useless din background astfel avand la disponibilitate mai mult ram si CPU WoW-ul incepe sa se miste mai bine. In concluzie e un program bun daca nu aveti mult ram si un cpu mai slabut, face exact ce am facut noi la pasul 2 numai ca o face in timp real.




6. nVidia Settings for nVidia GPU users only.

nVidia Settings are un rol desarvarsit in performanta jocului. Cu setarile optime pentru performance putem avea un gain de 5-10 fps in functie de setarile existente deja.

#1. Intrati in Control Panel si acolo ar trebui sa aveti si nVidia control panel pe care il deschidem.
#2. Prima optiune ar trebui sa fie "Adjust image settings with preview" unde vom regasi si o ancora jos de care putem trage intr-o parte pentru setarea de Performance si in cealalta pentru cea de Quality, noi bineinteles ca vom da pe Performance !



#3. Urmatoarele optiuni pe care le avem de setat sunt cele de la "Manage 3D settings"




Despre optiunile Vertical Sync si Tripple Buffering.
Aceste optiuni va pot avantaja dar si dezavantaja.
Vertical sync iti sincronizeaza refresh rate-ul de la monitor cu cel din joc. (Daca joci pe un TV exista o posibilitate foarte mare sa fie compatibility issues)
Tripple Buffering este o optiune care functioneaza numai in tandem cu Vertical Sync. Am intalnit persoane care sa aiba mai putine fps-uri dupa ce activau aceste optiuni asta datorita la refresh rate de la monitor (Hz) sau conectorul folosit etc. In orice caz aceste optiuni sunt menite sa sporeasca performanta jocului.






7. Multi-core users CPU stability improve

Acest tweak se adreseaza celor care au Windows 7/8 si au un procesor dual core sau mai mare.(quad, six, octa)
Daca mai stati cu nasul in task manager si detineti un CPU multi-core sigur ati observat spike-uri pe anumite nuclee ale procesorului in timp ce alt nucleu nu era stingherit mai mult de 20-30 % load. So basically daca editam o linie in Regedit vom avea un management mai bun al resurselor care va duce automat la o perfomanta mai buna in jocuri si nu numai, va avea un impact direct asupra intregului sistem. Pot spune ca acest tweak mi-a scazut boot time-ul si de la windows cu aproximativ 3 secunde.


Code:
Start Menu > Run > Regedit > Edit (sus) > Find... > Cautati exact dupa acest strig "0cc5b647-c1df-4637-891a-dec35c318583"

Deschideti ValueMax si scrieti 0 in el. Salvati dupa care shutdown + cold boot (opresti pc. numeri pana la 10 si il deschizi iar)








Tweak-urile de mai sus sunt menite sa va aduca un boost de pana la ~10%. Cu ceea ce o sa continui acum vom mai putea scoate ~15-20% insa ne expunem la riscuri mai mari la care nu recomand sa va inscrieti daca nu aveti cunostinte deloc in materie de OC si daca va hazardati. Acest proces poate duce la proasta functionare ale componentelor din PC, eu nu sunt responsabil pentru actiunile voastre.



1. nVidia System Tools

nVidia System Tools este OC tool-ul pus la dispozitie chiar de nVidia pe care eu il recomand cu cea mai mare caldura. Se integreaza automat dupa instalare in nVidia Control Panel si multitudinea de optiuni si profile il fac foarte folositor si versatil in acelasi timp. V-as pune un link de download dar difera in functie de ce placa video are fiecare asa ca va voi ruga sa cautati voi nVidia System Tools (ESA) si sa il luati de pe site-ul lor oficial.

Dupa instalarea programului in nVidia control panel o sa avem doua noi categorii si anume : Performance si System update
Pentru OC ne vom duce in Performance > Device Settings unde vom avea un meniu foarte frumos cu multe optiuni de unde vom selecta GPU.

SUB NICI O FORMA NU TRAGETI DE SLIDERE LA MAXIM !

Sub factory shipped frequencies este un buton Custom settings pe care vom apasa si vom avea acces la slidere. Va sfatuiesc sa incepeti sa le modificati cu +20-30 mhz sa va jucati cca. o ora si sa vedeti cum se comporta, daca e stabila. Daca apar artefacte pe ecran (triunghiuri, texturi random etc.) inseamna ca e deja prea mult si trebuie sa scadeti frecventa de OC altfel placa video poate suferi permanent damage.

Cam orice placa video merge overclockata minim 50 mhz, de la 110+ de obicei incep si o iau razna dar acum depinde si de model. Placa mea video merge 110, mai mult si incep sa imi sara texturi ca artificile pe ecran.
Mai jos am adaugat niste poze cu fps in WoW intr-o casa inainte de OC si dupa OC cu setarile toate in Ultra, testat in acelasi unghi.
Se poate observa un boost de 30 fps fata de stock.

Fara OC


Cu OC



2. Launching options WoW

Deschideti Notepad.exe si trece urmatoarele linii in el. Salvati sub numele de wow.bat

Pentru Windows XP :
Code:

@echo off
cd /d "C:\Program Files\World of Warcraft"
start /realtime WoW.exe


Pentru Windows Vista/7
Code:
@echo off
cd /d "C:\Users\Public\Games\World of Warcraft"
start /realtime WoW.exe


In loc de C:\Program Files.... puneti locatia unde aveti voi instalat WoW-ul.

3. World of Warcraft settings

# Setarile din joc sunt cele mai importante asa ca trebuie sa avem grija cum le reglam pentru a obtine un rezultat cat mai bun care sa ne ajute in raids.
Odata cu Cataclysm, Blizzard a adaugat optiunea de a ne alege singuri graphics API un lucru foarte bun deoarece DX9 este invechit.
Astfel accesand Game Menu > Options > Advanced > Graphics API avem doua optiuni : Directx 9 si Directx 11 (asta daca placa video si sistemul de operare pe care le detineti suporta DX11). Selectati DirectX 11 si salvati, este un engine mai bun, mai bine optimizat care o sa ne ofere o experienta mai buna atat estetic cat si ca performanta.

# Daca o sa folostiti DX9 in continuare va recomand sa urmati urmatorul pas :

Code:
Navigati catre WoW Directory > WTF > Config.wtf (deschideti cu un notepad) si adaugati urmatoarea linie SET gxTextureCacheSize "xxx"


Intre " " puneti o valoare corespunzatoare memoriei RAM a placii video pe care o aveti.

128 MB: 96
256 MB: 192
384 MB: 288
512 MB: 384
768 MB: 576
896 MB: 672
1 GB: 768
1.125 GB: 864
1.25 GB: 960
1.5 GB: 1152
2 GB: 1536

In acelasi tab mai avem optiunea Tripple Buffering pe care o vom activa deasemenea. Aceasta optiune iti creste performanta atat timp cat si Vertical Sync este pornit.
Mai jos v-am pus 2 SS-uri cu setarile cele mai bune pentru un fps cat mai mare.




# Dezactivarea combat log-ului ajuta la performanta jocului, aceasta se face cu urmatoare comanda intr-un macro:
Code:
/run COMBATLOG:UnregisterEvent("COMBAT_LOG_EVENT")


# Lower than low macros:
Aceste macros se dau in ordinea in care sunt aici listate.

1.
Code:

/console ffx 0
/console hwPCF 1
/console shadowlod 0
/console timingmethod 1
/console showshadow 0
/console showfootprints 0
/console showfootprintparticles 0


2.
Code:

/console overridefarclip 0
/console farclip 177
/console horizonfarclip 1305
/console detailDoodadAlpha 0
/console groundeffectdensity 16


3.
Code:

/console groundeffectdist 1
/console smallcull 1
/console skycloudlod 1
/console characterAmbient 1
/console extshadowquality 0
/console environmentDetail 0.5


Daca aveti procesor dual core adaugati urmatoarea linie in primul macro:
Code:
/console m2Faster 1


Tri-core
Code:
/console m2Faster 2


Quad-core
Code:
/console m2Faster 3



Voi adauga si ATI specific settings cand voi avea o placa video de la ATI.





Last edited by Tzak on 09-12-2013, 20:54:45; edited 1 time in total
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Wipe
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 08-06-2022 20:34)
Joined: 05 Jul 2012
Posts: 12606, Topics: 645
Location: Cluj-Napoca

Reputation: 21726.8
Votes: 431

      Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 09-12-2013, 12:35:31 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Nice.


Don't touch this

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Tzak

[N-ai cu cine aici..]



Status: Offline
(since 30-05-2016 16:37)
Joined: 03 Aug 2011
Posts: 149, Topics: 45
Location: Londra

Reputation: 113
Votes: 6

   
Post Posted: 09-12-2013, 16:46:32 | Translate post to: ... (Click for more languages)

tompiing wrote:
Nice.


Ty -



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Swaggy
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 12-08-2014 13:25)
Joined: 01 Dec 2013
Posts: 399, Topics: 16
Location: Romania

Reputation: 8.9
Votes: 17

         
Post Posted: 09-12-2013, 17:23:24 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Voi incerca - poate mai scot 1-2 fps -




0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Shpace

[742617000027]



Status: Offline
(since 22-02-2024 11:19)
Joined: 18 Mar 2011
Posts: 6938, Topics: 284
Location: Bacau

Reputation: 502.4
Votes: 417

      Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 09-12-2013, 18:32:25 | Translate post to: ... (Click for more languages)

O intrebare , acele macrouri trebuie sa le dau la fiecare login?
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Swaggy
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 12-08-2014 13:25)
Joined: 01 Dec 2013
Posts: 399, Topics: 16
Location: Romania

Reputation: 8.9
Votes: 17

         
Post Posted: 09-12-2013, 19:38:12 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Vezi ca macro 2 si 3 sunt la fel ... Pune-l pe cel corect la 3



Shpace wrote:
O intrebare , acele macrouri trebuie sa le dau la fiecare login?

Nu trebuie sa le dai dupa fiecare login doar odata si iti raman setarile de fiecare cand intri in wow. Daca nu stergi / schimbi wtf folderu.

Posturi unite automat, 09-12-2013, 19:38:12
Inainte chiar daca aveam 30 fps , se misca parca as fi avut 2-3. acum merge super bine . Multumesc <3

Deci am facut asa
Inainte

Dupa ( am sters wow , l-am dezarhivat iar , am facut toate setarile inafara de
7. Multi-core users CPU stability improve
2. Launching options WoW
6. nVidia Settings for nVidia GPU users only. si mi-a iesit (tot Nvidia am si eu ,dar nu am bagat eu driverele sau luat automat ca am win 7)

Si setarile pe care le folosesc :

. O sa incerc sa joc fara addons ca am impresia ca scade fpsu recountu si celelalte, dar recountu in special si dupa un timp provoaca si spike-uri ...





0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Tzak

[N-ai cu cine aici..]



Status: Offline
(since 30-05-2016 16:37)
Joined: 03 Aug 2011
Posts: 149, Topics: 45
Location: Londra

Reputation: 113
Votes: 6

   
Post Posted: 09-12-2013, 20:56:59 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ma bucur ca te-a ajutat. Astept alte persoane sa vina cu acelasi feedback pozitiv -


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Swaggy
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 12-08-2014 13:25)
Joined: 01 Dec 2013
Posts: 399, Topics: 16
Location: Romania

Reputation: 8.9
Votes: 17

         
Post Posted: 09-12-2013, 21:08:44 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Tzak wrote:
Ma bucur ca te-a ajutat. Astept alte persoane sa vina cu acelasi feedback pozitiv -

Poti schimba al 3lea macro si sa pui asa
/console groundeffectdist 1
/console smallcull 1
/console skycloudlod 1
/console characterAmbient 1
/console extshadowquality 0
/console environmentDetail 0





0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
bulibasa2013

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 12-05-2014 17:16)
Joined: 10 Dec 2013
Posts: 9, Topics: 4
Location: Romania

Reputation: 47.3
Votes: 1

Post Posted: 10-12-2013, 21:52:15 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Windows mode sau Full screen pentru mai mult FPS ?
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Tzak

[N-ai cu cine aici..]



Status: Offline
(since 30-05-2016 16:37)
Joined: 03 Aug 2011
Posts: 149, Topics: 45
Location: Londra

Reputation: 113
Votes: 6

   
Post Posted: 10-12-2013, 21:54:57 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Fullscreen


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
bulibasa2013

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 12-05-2014 17:16)
Joined: 10 Dec 2013
Posts: 9, Topics: 4
Location: Romania

Reputation: 47.3
Votes: 1

Post Posted: 13-12-2013, 15:51:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ai un calculator foarte bun . Ai putea spune toate piesele pc-ului tau si cat te-a ajuns ?
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Tzak

[N-ai cu cine aici..]



Status: Offline
(since 30-05-2016 16:37)
Joined: 03 Aug 2011
Posts: 149, Topics: 45
Location: Londra

Reputation: 113
Votes: 6

   
Post Posted: 14-12-2013, 15:40:39 | Translate post to: ... (Click for more languages)

CPU - http://www.pcgarage.ro/procesoare/amd/fx-8350-40ghz-box/
Mobo - http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/asrock/970-pro3-r20/
SSD - http://www.pcgarage.ro/ssd/kingston/60gb-sata-iii-25-inch-v300-ssdnow/
GPU -(trebuie schimbata recomand r9 270x) http://www.pcgarage.ro/placi-video/gigabyte/geforce-gt430-oc-1gb-ddr3-128-bit/
Ram - Kingston hyperx blue @ 1866 kit triple channel 6gb si o placuta la fel de 4 gb.
Cooler cpu - http://www.pcgarage.ro/coolere/thermalright/hr-02-macho/
Sursa Intertech 750W modulara - http://www.emag.ro/sursa-inter-tech-energon-750w-eps-750cm/pd/EVT0DBBBM/
Tot rig-ul te duce undeva la 23 fara o placa video si un hdd.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
ciont

[Basketball Nabzor]



Status: Offline
(since 09-11-2022 08:43)
Joined: 04 Nov 2010
Posts: 2650, Topics: 50
Location: Arad

Reputation: 391.4
Votes: 30

  Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 12-01-2014, 12:25:48 | Translate post to: ... (Click for more languages)

mie asta mi-a iesit -
si inr aid de 25 am 15-20 fps -

/console m2Faster 1


acest macro ^^ trebe pus la inceput sau sfarsit ?>



R . I . P LEGEND! -

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Tzak

[N-ai cu cine aici..]



Status: Offline
(since 30-05-2016 16:37)
Joined: 03 Aug 2011
Posts: 149, Topics: 45
Location: Londra

Reputation: 113
Votes: 6

   
Post Posted: 26-01-2014, 20:29:43 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Trebuie sa fie adauga in primul macro, nu conteaza daca este la sfarsit sau la inceput -


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Altayrz

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 25-10-2019 15:42)
Joined: 31 May 2012
Posts: 61, Topics: 23
Location: Braila

Reputation: 256.9
Votes: 10

 
Post Posted: 14-02-2014, 11:29:02 | Translate post to: ... (Click for more languages)

La un AMD Sempron 1,8 3200+ ,o placa video destul de buna un GT 640x parca de 2gb pe 128 de biti si 1,5gb de ram se merita sa fac setarile astea.Aveam in DS 25hc la Yor'saj 1 fpm (frame pe minut -) ) ni se misca ca dracu.....asa normal in stormwind aveam undeva pe la 30 de fps,era problema mai grava in raiduri.


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore




 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  
Go to page 1, 2  Next    


The time now is 28-03-2024, 11:40:09
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x