User
Pass
2FA
 
 

Câmpul magnetic al Pãmântului: Când va avea loc urmãtoarea inversare a polilor .

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message314
Urazion

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 31-12-2020 17:59)
Joined: 26 May 2008
Posts: 14055, Topics: 657
Location: Romania

Reputation: 177.7
Votes: 300

 
Post Posted: 27-11-2015, 21:15:26 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Cercetãtorii din cadrul Academiei Naþionale de ªtiinte din Statele Unite ale Americii susþin cã schimbarea câmpului magnetic al Pãmântului este doar un proces de recuperare în urma unei anomalii.

Potrivit acestora, polii magnetici ai Terrei nu se vor inversa complet în urmãtorii 100 de ani.

Inversarea bruscã ar fi putut provoca reale ravagii ale grilei electrice a Pãmântului, generatoarele de curent electric ar fi putut sã devinã nefuncþionale dacã acest proces s-ar fi produs.

Cu toate acestea, noul studiu aratã cã intensitatea cu care polii urmau sã se inverseze a înregistrat o încetinire în ultimele sute de ani. Potrivit cercetãtorilor, acesta este de fapt un proces de recuperare a Pãmântului care a înregistrat de-a lungul timpului diverse schimbãri, relateazã în pagina electronicã Daily Mail.

Academia Naþionalã de ªtiinþe a folosit o nouã tehnicã pentru a mãsura schimbãrile din câmpul magnetic din trecut ºi a constatat cã intensitatea sa pe termen lung-mediu în ultimii cinci milioane de ani a fost mult mai slabã - aproximativ 60 la sutã din forþa de astãzi a câmpului.

"Câmpul poate fi în scãdere rapidã, dar nu am ajuns încã sã mãsurãm ce se va întâmpla pe termen lung", a declarat Dennis Kent de la Universitatea Columbia.



Sursa : descopera

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  


The time now is 13-05-2024, 06:40:45
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x