User
Pass
2FA
 
 

Care este leguma pe care NASA vrea sã o cultive pe Marte

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message578
Ganja*

[Shameless]



Status: Offline
(online 13 hours ago)
Joined: 10 Apr 2010
Posts: 13651, Topics: 135
Location: Bucuresti

Reputation: 812
Votes: 155

Post Posted: 23-12-2015, 23:44:51 | Translate post to: ... (Click for more languages)

În filmul "Marțianul/ The Martian", regizat de Ridley Scott, personajul principal, interpretat de actorul Matt Damon, este un botanist care inventeazã o metodã ce îi permite sã cultive cartofi pe planeta roșie. Dupã acest film, inginerii americani au început sã lucreze intens, pentru a transforma acel scenariu într-un fapt real.

NASA și International Potato Centre (CIP) coordoneazã un experiment ce are potențialul de a-i aduce pe inginerii americani cu un pas mai aproape de visul lor de a obține culturi viabile pe Marte. Cercetãtorii vor începe în curând sã cultive aceste plante pe Terra, în condiții similare celor de pe Marte, în speranța cã specialiștii viitorului vor construi în viitor un dom - cu temperaturã și climã controlatã -, capabil sã întreținã viitoarele culturi marțiene.

Experimentul vizeazã imitarea în laborator a condițiilor atmosferice de pe Marte și utilizarea unui sol adus din deșertul peruan Pampas de La Joya, a cãrui compoziție este consideratã de specialiști aproape identicã cu aceea a particulelor din scoarța marțianã.

"Concentrațiile mari de dioxid de carbon vor fi benefice culturii respective, a cãrei productivitate va fi de 2-4 ori mai mare decât aceea a unei culturi obișnuite, în condițiile de pe Terra. Atmosfera lui Marte este compusã într-un procent de aproape 95% din dioxid de carbon", a explicat CIP într-un comunicat de presã.


Sursa : link.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  


The time now is 20-04-2024, 08:20:43
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x