User
Pass
2FA
 
 

Ce BOLI poate ascunde scrisul de mânã

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message308
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1608.2
Votes: 600

Post Posted: 14-01-2016, 16:59:57 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Existã o ºtiinþã care studiazã descifrarea sensurilor ascunse din spatele scrierii de mânã a unei persoane ºi este cunoscutã sub denumirea de grafologie. În timpurile moderne, grafologia este folositã în elucidarea anchetelor penale dar ºi pentru a rãspunde numeroaselor întrebãri legate de sãnãtatea unei persoane. A devenit, de asemenea, ºi o practicã destul de comunã în analiza potenþialilor angajaþi pentru diverse firme.

Evoluþia din domeniul grafologiei a ajuns la nivelul în care poate detecta dacã o persoanã prezintã semne clinice îngrijorãtoare care sã preconizeze boli precum schizofrenia, autismul sau dislexia, informeazã Healty Panda.

Mai jos vã prezentãm o listã de boli, precum ºi procese fiziologice care pot fi depistate în funcþie de scrisul fiecãruia:


1. Hipertensiune arterialã

Cu ajutorul grafologiei este posibil sã se determine dacã o persoanã are hipertensiune arterialã. Caracteristicile scrisului unei persoane care suferã de hipertensiune arterialã variazã dramatic, comparativ cu cele în care persoana are un sistem cardiovascular ce funcþioneazã normal.




2. Schizofrenie

O cercetare medicalã sugereazã cã aproape 60% dintre pacienþii cu schizofrenie care sunt trataþi cu medicamente antipsihotice se confruntã cu efecte extrapiramidale. Acestea includ alte boli, cum ar fi dischinezie tardivã ºi Parkinsonism. Toate acestea ºi, de asemenea, dizabilitatea generalã motorie a pacientului pentru a-ºi menþine mâinile în control total duc la schimbãri profunde în calitatea generalã a scrierii de mânã a pacientului.



3. Sarcina



Cercetãtorii au descoperit faptul cã este posibil sã detecteze o sarcinã în doar 72 de ore dupã concepþie, iar asta doar analizând scrisul femeii.

Diferenþele se întâlnesc în zona de mijloc a scrierii de mânã a gravidei, în special la nivelul literelor "a" ºi "o". De asemenea, prin analiza literelor "p", "f", "g" ºi "y", sexul fãtului poate fi determinat în mod clar la sfârºitul lunii a ºasea. În cazul unui copil de sex feminin, literele anterior menþionate vor apãrea înclinate spre stânga.




4. Dislexie




Persoanele care sunt diagnosticate cu dislexie dau o formã ciudatã literelor "d" ºi "q", ºi confundã litera "b" cu litera "d" în interiorul cuvintelor.




5. Autism




Scrisul de mânã lizibil este esenþial pentru dezvoltarea academicã. Este vital nu numai în scopuri de comunicare ºi socializare dar ºi pentru stima de sine a unui individ. Persoanele cu autism au un scris de mânã caracterizat prin ezitare ºi pauze semnificative între cuvinte.

La fel este ºi în rândul celor care suferã de sindromul Asperger. Boala afecteazã sistemul motor al individului atât de mult încât o coordonare între creier ºi membrele superioare este compromisã.




6. Parkinson




Este cunoscut faptul cã bolnavilor de Parkinson le tremurã membrele superioare. Din aceastã cauzã scrisul de mânã al unei persoane care suferã de aceastã boalã este unul tremurat ºi cu întreruperi uºor vizibile.
Sursa.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  


The time now is 10-05-2024, 17:09:08
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x