User
Pass
2FA
 
 

Chifteluțe nemțești în sos de muștar și smântânã

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message451
D3menT
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 26-04-2017 15:02)
Joined: 04 Dec 2016
Posts: 2421, Topics: 116
Location: ~"La Tigara"~

Reputation: 255.2
Votes: 84

 
Post Posted: 19-03-2017, 18:53:22 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Mod de preparare chiftelute :


500 de grame de carne de vitã sau în amestec
80 de grame de pâine înmuiatã în apã și bine stoarsã
1 ou întreg
50 de grame de ceapã șalotã tocatã mãrunt (sau ceapã roșie)
1 cãțel mic de usturoi, zdrobit fin
1 lingurițã de mãghiran uscat
1 legãturã de pãtrunjel verde tocat
1 lingurițã de paprika dulce de bunã calitate
opțional, 1 strop de nucșoarã rãzuitã fin
sare și piper dupã gust
1 lingurã de fãinã albã
ulei vegetal pentru prãjit


Mod preparare sos de mustar si smantana :[size]


1 lingurițã cu vârf de muștar de dijon (sau muștarul pe care îl preferați)
30 de grame de ceapã șalotã (sau ceapã roșie) fin tocatã
1 lingurițã de ulei
20 de grame de unt
250 ml. de supã de pui concentratã
150 de grame de smântânã grasã, cu minimum 30 % grãsime
sare și piper
opțional, 1 lingurițã de miere de albine
verdeațã tocatã pentru presãrat în final (pãtrunjel sau chives)


[size=16]Preparare Chifteluțe nemțești în sos de muștar și smântânã


1. Treaba merge foarte repede: pur și simplu, puneți într-un castron încãpãtor toate ingredientele din lista pentru chiftele, în afarã de uleiul pentru prãjit și fãinã. Nucșoarã adãugați doar dacã vreți voi. Pâinea, dacã vreți, o puteți curãța de coajã, eu mãrturisesc cã pe mine nu mã deranjeazã deloc coaja și o folosesc. Amestecați totul bine, asezonați cu sare și piper proaspãt mãcinat dupã gust, frãmântați puțin, pentru cã astfel carnea se leagã mai bine.

2. Cu mâinile umezite, rupeți grãmãjoare egale din ”aluatul” de carne pregãtit și modelați-le între palme, dându-le formã de bilã. Le puteți face mai mici sau mai mari, eu le fac de obicei cam cât o minge de ping-pong. Dupã ce sunt gata modelate, chiteluțele se presarã cu fãina.

3. Odatã ce ați modelat toate chifteluțele, încingeți pe foc mediu o tigaie încãpãtoare și turnați ulei cam de 2 degete. Puteți proba uleiul cu o lingurã de lemn: bãgați coada lingurii în ulei și, dacã în jurul acesteia se formeazã aproape instantaneu un inel de bãșicuțe de aer, înseamnã cã uleiul e suficient de încins și se pot adãuga chiftelele la prãjit.

4. Chifteluțele se vor prãji la foc mediu pânã se rumenesc pe ambele pãrți. Nu înghesuiți prea multe deodatã în tigaie, nici nu lãsați tigaia goalã, în primul caz scãzând prea mult temperatura uleiului, în al doilea încingându-se prea tare și arzându-se. Pe mãsurã ce sunt gata, se scot chiftelele pe un platou așternut cu hârtie absorbantã de bucãtãrie, ca sã se dreneze de uleiul în exces.

5. Am ajuns la pregãtirea sosului de muștar și smântânã: într-o tigaie curatã, se adaugã uleiul, apoi untul. Dupã ce untul s-a topit, se adaugã șalota tocatã, se presarã cu un praf de sare și se cãlește la foc moderat pânã se înmoaie, apoi se adaugã muștarul și se amestecã bine.

6. Se adaugã imediat supa de pui fierbinte, apoi smântâna și se omogenizeazã cu telul în formã de parã. Se amestecã continuu timp de 2-3 minute, timp în care sosul trebuie sã fiarbã cu clocote mici. Se potrivește gustul cu sare și piper dupã gust și, dacã vã place mâncarea cu o tentã mai dulceagã, adãugați și puținã miere de albine (eu o adaug întotdeauna).

7. Se adaugã în sos chifteluțele și se clocotesc la foc moderat timp de 4-5 minute, întorcându-le în sos pe toate pãrțile. Chifteluțele vor absorbi mult sos și dacã sosul pare sã scadã prea tare, se poate completa cu puținã apã fierbinte, adãugatã în tranșe mici (2-3 linguri) pânã la atingerea consistenței dorite.

8. În final, se presarã mâncarea cu verdeațã tocatã (eu am folosit chives, merge perfect și pãtrunjelul verde tocat) și se degustã alãturi de cei dragi și de o garniturã cum ar fi un piure de cartofi, orez sau chiar paste fierte. Poftã mare!



[]Ignoranța ta este puterea lor[]

[]A N O N Y M O U S[]

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 06-05-2024, 22:08:58
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x