User
Pass
2FA
 
 

Cornuri pufoase cu rahat.

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message385
D3menT
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 26-04-2017 15:02)
Joined: 04 Dec 2016
Posts: 2421, Topics: 116
Location: ~"La Tigara"~

Reputation: 255.2
Votes: 84

 
Post Posted: 18-03-2017, 09:16:47 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente :


500 de grame de fãinã de bunã calitate, cu minimum 10% conținut de proteine (procentul de proteine e specificat pe ambalajul fãinurilor, în funcție de calitatea fãinii folosite dar și de mãrimea ouãlor, ar putea fi nevoie de 1-2 linguri – maximum 50 de grame – de fãinã în plus)
200 ml. lapte
20 de grame de drojdie proaspãtã sau 7 grame de drojdie uscatã
3 gãlbenușuri
1 ou întreg
100 de grame de zahãr
80 de grame de unt
25 ml. ulei + 2 lingurițe de ulei pentru uns planul de lucru și castronul
coaja rasã (doar partea galbenã) de la 1 lãmâie
1 lingurã de extract de vanilie
1 praf de sare
200 de grame de rahat colorat
în plus, 1 gãlbenuș bãtut cu puțin lapte sau 1 ou bãtut sau lapte pur și simplu, pentru uns cornurile deja modelate



Mod de preparare :

1. Dacã folosiți drojdie proaspãtã, aceasta se freacã într-un castronel cu 1 lingurã de zahãr (din cantitatea totalã de zahãr) pânã când se lichefiazã, apoi se dilueazã cu laptele cãlduț, dar nu fierbinte. În cazul în care folosiți drojdie uscatã, aceasta se dizolvã în laptele cãlduț, deodatã cu zahãrul.

2. Cele trei gãlbenușuri și oul întreg se bat cu furculița pânã când se lichefiazã, împreunã cu sarea, apoi se adaugã peste laptele cu drojdie și se omogenizeazã. Se adaugã restul de zahãr și se amestecã scurt, nu e nevoie sã se dizolve complet zahãrul.

3. Se topește untul și se adaugã peste restul ingredientelor lichide (atenție, în niciun caz nu trebuie ca untul sã fie fierbinte). Se adaugã cei 25 ml. de ulei și se omogenizeazã. Se adaugã coaja rasã de lãmâie și extractul de vanilie și se amestecã bine.

4. Fãina se cerne într-un castron încãpãtor. Se face o adânciturã în mijlocul fãinii, se toarnã treptat ingredientele lichide, în timp ce se amestecã cu o lingurã. Dupã ce lingura nu mai ne este de ajutor în încercarea de a omogeniza cât mai bine fãina cu lichidele, începem sã frãmântãm energic. Chiar dacã aluatul este lipicios și pare prea umed, nu începem sã adãugãm fãinã pentru a rezolva asta, putem suplimenta cantitatea de fãinã cu maximum 50 de grame, pentru cã, dacã facem un aluat vârtos, acesta nu va mai fi pufos. În aproximativ 15-20 minute de frãmântare energicã, rețeaua de gluten din fãinã se va dezvolta și vom obține un aluat neted și nelipicios, ca o minge. în cazul în care se frãmântã la robot, se pune mai întâi fãina, apoi lichidele și se frãmântã aproximativ 10 minute, la mașina de pâine vom pune mai întâi lichidele, abia apoi fãina și putem porni programul de frãmântare.

5. Aluatul bine frãmântat se modeleazã în formã de bilã și seașeazã într-un castron curat, uns cu o peliculã finã de ulei. Se acoperã castronul cu un șervet de bucãtãrie curat, umed, împãturit în 2 straturi, și se așeazã într-un loc cãlduț, ferit de curent, sã creascã pânã când își dubleazã volumul.

6. Dupã ce a crescut, aluatul se rãstoarnã pe planul de lucru uns cu ulei și se modeleazã (cu palmele sau cu sucitorul) într-o foaie rotundã, groasã de aproximativ 12 cm. Se împarte aluatul, cu un cuțit sau o rolã de patiserie, în 12 arcuri de cerc de dimensiune aproximativ egalã. Se împarte rahatul în partea mai latã a fiecãrei bucãți și se ruleazã cãtre vârf, cu umplutra în mijloc, formând cornurile.

7. Cornurile se așeazã într-o tavã pentru cuptor, acoperitã cu hârtie de copt, cu distanțã între ele. Se ung cornurile pe suprafațã cu ou bãtut (sau cu gãlbenuș sau doar cu lapte) și se lasã sã mai creascã în tavã timp de 25-30 de minute. În acest rãstimp, vom încinge cuptorul la 180 de grade Celsius.

8. Se coc cornurile în cuptorul preîncins la 180 de grade Celsius, la o înãlțime medie, timp de 25 de minute. Dacã au tendința de a se rumeni prea repede, se acoperã lejer cornurile cu o coalã de hârtie de copt umezitã sau cu folie de aluminiu și se continuã coacerea pânã la scurgerea timpului indicat.

9. Se lasã sã se rãceascã (sunt bune și cãlduțe, dar atenție cu rahatul de interior, acesta poate fi foarte fierbinte) și, opțional, se pot finisa cu zahãr pudrã vanilat. Poftã mare!



[]Ignoranța ta este puterea lor[]

[]A N O N Y M O U S[]

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 06-05-2024, 14:44:12
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x