User
Pass
2FA
 
 

ECLER CU CREMÃ DE COCOS

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message270
Grand Canyon
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 13-10-2016 11:28)
Joined: 02 Oct 2016
Posts: 390, Topics: 32
Location: Romania

Reputation: 11.2
Votes: 3

Post Posted: 11-10-2016, 20:57:38 | Translate post to: ... (Click for more languages)

NGREDIENTE

Pentru aluat

150 g fãinã
125 ml apã
125 ml lapte rece
125 g unt
5 ouã
1 praf de sare
Pentru cremã

cremã de cocos pentru deserturi
PREPARARE

Am mâncat în altã țarã și m-am îndrãgostit iremediabil de gustul lor. Cum nu au vrut sã îmi dea rețeta cei de la cofetãria în cauzã, am încercat sã o reproduc eu acasã. A fost incredibil de ușor și mi-au ieșit mult mai bune ca ale lor.

Pune la fiert apa, laptele, untul și sarea. Când fierbe, pune toatã faina dintr-o datã și amestecã energic pânã la omogenizare. Adaugã ouãle, unul câte unul, amestecând energic pentru a le încorpora pe fiecare – numai dupa ce un ou a fost încorporat se adaugã urmãtorul. Știi cã aluatul e gata când se desprinde de pereþii vasului.

Pune aluatul într-un poș (sau într-o pungã tãiatã la un colþ) și toarnã-l într-o tavã tapetatã cu hârtie de copt, sub formã de bucãþi lungi de circa 8 cm – pune-le la distanțã pentru a avea loc sa creascã.

Dã la copt în cuptorul preîncãlzit pentru 10 minute cu ușa închisã și încã 25 de minute cu ea întredeschisã Lasã sã se rãceascã.

Între timp, pregãtește crema conform instrucțiunilor de aici. Pune crema într-un poș (sau seringã de patiserie, dacã ai) și se umplu “cojile” de ecler.

Poți decora deasupra tot cu crema de cocos, dacã ți-a mai rãmas. Dacã nu, cu ciocolatã topitã sau rasã, sau chiar cu glazurã de ciocolatã


Castua vocala Grand_Canyon
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 04-05-2024, 18:44:41
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x