User
Pass
2FA
 
 

Gem de gutui.

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message488
Blade22

[:::Zmp.freakz.ro:::']



Status: Offline
(since 30-03-2020 13:16)
Joined: 27 Jun 2014
Posts: 11135, Topics: 668
Location: Romania,Arad

Reputation: 54.2
Votes: 637

         
Post Posted: 10-01-2017, 22:26:00 | Translate post to: ... (Click for more languages)

INGREDIENTE:
2 kg gutui, 1 kg zahãr, 1 litru apã, 1/2 lãmâie, 1 canã de nuci taiate – opþional, 1 pliculeþ zahãr vanilat.

– Mod de preparare:
Gutuile se spalã foarte bine de puf, se curãțã de coajã și se taie în jumãtãþi, dupã care se îndepãrteazã cãsuțã cu sâmburi și partea lemnoasã, apoi se taie cubulețe mici. Într-o cratițã cu fundul gros se pune zahãrul și apa la fiert apoi se adaugã gutuile tãiate. Gutuile se vor oxida, dar nu va speriaþi, dupã ce le puneþi în siropul fierbinte ele îºi vor recãpãta culoarea. Compozitia se fierbe timp de 30-35 de minute, se adaugã sucul de la jumãtate de lãmâie și se mai lasã pe foc mic aproximativ 15 minute pânã se îngroașã siropul și dulceața este legatã. Când gutuile au un aspect lucios ºi plutesc în sirop, cratiþa se ia imediat de pe foc, deoarece gutuile se închid la culoare ºi dulceaþa va avea un gust de zahãr ars.
– ATENÞIE: Nu fierbeți mai mult decât este necesar! Astfel veți obține o dulceațã cu o culoare frumoasã. Se pun vanilia și nucile tãiate, se amestecã ușor apoi se toarnã dulceața în borcane spãlate și uscate bine. Se capseazã borcanele și se întorc cu gura în jos și se lasã la rãcit pânã a doua zi învelite în pãturi sau în cuptorul aragazului încãlzit la 100 de grade. Borcanele pline cu gem de gutui se depoziteazã în cãmarã la loc întunecos ºi rãcoros.



Casuta vocala @Blade
FREE
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 12-02-2025, 10:14:05
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x