User
Pass
2FA

Ghid Jewelcrafting 1 - 525

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message2975
laur7895

[Mentally Stable]

Status: Offline
(since 26-04-2015 18:01)

Votes: 2

Post Posted: 12-07-2013, 22:56:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Salutare. Am observat ca nu exista niciun ghid de Jewelcrafting pe forum, in afara de unul copiat, care nu a fost nici macar adaptat la rata serverului. De vreme ce ma apuc acum de Jewelcrafting pe un caracter nou, voi actualiza ghidul pe masura ce imi cresc profesia in joc. Momentan va fi o lista, dar, odata ce termin ghidul si stiu care sunt cele mai bune iteme pentru a face profesia cel mai rapid si eficient, il voi perfectiona si voi adauga link-uri, sfaturi, etc.
Asa ca, sper sa va ajute, si daca aveti feedback, fie el pozitiv sau negativ, va rog nu ezitati sa raspundeti la acest post. -

De ce Jewelcrafting?

Probabil va intrebati de ce ati alege Jewelcrafting fata de alte profesii. Dupa parerea mea, este una din cele mai bune profesii si o recomand cu mare caldura, deoarece este util pentru orice clasa. Ca toate profesiile, Jewelcrafting-ul iti ofera anumite bonusuri daca il alegi ca profesie, mai exact abilitatea de a folosi pana la 3 gemuri facute din Chimera's Eye. Acestea sunt mai bune decat gemurile rare obisnuite, prin faptul ca iti dau cu 27 mai multe stats sau cu 41 mai multa stamina decat acestea. De exemplu, Solid Chimera's Eye este mai bun decat Solid Ocean Sapphire. Tineti cont de faptul ca puteti avea doar 3 gemuri din Chimera's Eye pe caracter la un moment dat, ceea ce ofera un bonus de maxim 81 stats sau 123 stamina, presupunand ca toate cele 3 vor fi la fel.
De asemenea, nu uitati ca veti putea sa faceti oricate gemuri aveti nevoie, pentru oricare din caracterele voastre, si pentru cele ale prietenilor. Este o idee chiar foarte buna sa va apucati de wow intr-un grup de vreo 5 persoane si sa faceti profesii diferite, pentru ca veti putea sa ajungeti impreuna la un nivel mediu din punct de vedere al gear-ului intr-un timp destul de scurt, si veti fi gata sa participati la raiduri, sau chiar sa va faceti o guilda si sa cautati alti oameni sa vina in raid cu voi.
Nu in ultimul rand, Jewelcrafting-ul va permite sa creati niste trinkete, precum Figurine - Earthen Guardian, care sunt destul de bune ca trinkete pre-raid, mai ales deoarece trinketele nu prea se gasesc la Auction House, iar sursa principala este din questuri. Probabil la 85, caracterul va avea doua trinkete de ilvl 150-250, in niciun caz ceva prea bun. Pe langa trinkete, veti putea face inele si amulete rare de PvP de 377 ilvl.
Daca v-am convins sa va apucati de Jewelcrafting, cititi in continuare. Daca nu, pierderea voastra! -

Sfaturi utile

NOTA: Lista de sfaturi va fi, de asemenea, completata pe masura ce scriu ghidul.[/b]
● Este o idee buna sa va apucati si de Mining odata cu Jewelcrafting, intrucat materialele pentru Jewelcrafting sunt aproape in totalitate bare de metal si gemuri.
● Puteti alege sa va apucati, ca a doua profesie, de Blacksmithing/Leatherworking/Tailoring, in functie de clasa. Daca faceti asta, veti putea sa creati full gear rar (albastru) de PvP de ilvl 377, imediat ce ati facut level 85, fara sa trebuiasca sa cheltuiti mii de gold la Auction House pe el. De asemenea, este un gear bun pentru trash-uri, ca sa puteti face un gear decent de pre-raid.
● Cel mai bun mod de a obtine gemuri este sa folositi Prospecting. Acest skill poate fi invatat la 20 Jewelcrafting si level 5 (dar imi imaginez ca sunteti deja level 85 cand cititi acest ghid) si poate fi invatat de la trainer. Este un skill extraordinar de util, pentru ca va permite sa transformati 5 minereuri din anumite metale in gemuri de un nivel similar. Click aici pentru un link catre toate minereurile prospectable. Voi adauga ulterior o lista cu ce gemuri pica la ce minereu.
● Pentru a incepe Jewelcrafting, visitati un trainer de unde sa invatati profesia. Trainerul meu preferat este Lugrah din Orgrimmar, deoarece tot acolo sunt daily quest-urile de Cataclysm si vendorul de recipe-uri pentru gemurile de level mare.
● Pentru a avea acces la gemurile de level mare, precum Solid Chimera's Eye sau Solid Ocean Sapphire va trebui sa faceti daily quest-uri (sunt 5 in fiecare zi) care va vor rasplati cu 1 Illustrious Jewelcrafter's Token fiecare. Aceste Token-uri pot fi folosite pentru a cupara recipe-uri de Cataclysm. Acestea costa intre 2 si 5 Token-uri. De asemenea, Chimera's Eye poate fi cumparat pentru un Token.
● Este cel mai bine sa faceti urmatorul training cand devine valabil, mai exact cu 25 de puncte inainte sa ajungeti la level cap, adica la 50, 125, 200, 275, 350 si 425, ca sa evitati pierderea de puncte si risipa de materiale din neatentie. Pe baza acestui sfat voi alcatui ghidul.
● Daca planuiti sa faceti enchanting pe un caracter sau vreun prieten vrea sa faca enchanting pe un caracter, itemele obtinute din Jewelcrafting pot fi utile pentru disenchant, ca sa se obtina esente.
● Daca va raman materiale in plus, puteti sa le vindeti la Auction House, sau, in cazul in care sunt minereuri sau bare le puteti refolosi la Smelting/Blacksmithing.
● Ghidul nu este batut in cuie. Puteti schimba itemele recomandate de mine daca va este mai usor sa faceti rost de anumite materiale, sunt mai ieftine, nu vreti sa cumparati recipe pentru ele etc. Pana la urma, ce fac eu aici este doar sa arat modul in care am facut eu Jewelcrafting 1-525, cu ajutorul Wowhead, planuind dinainte cum sa folosesc materialele cat mai eficient. Ar trebui notat faptul ca incerc sa recomand itemele cu cele mai accesibile materiale si in general portocalii, ca sa nu pierdeti timp si materiale incercand sa faceti itemele galbene/verzi.

Jewelcrafting 1-51

1-21 Delicate Copper Wire x10
21-31 Rough Stone Statue x5
31-51 Tigerseye Band/Malachite Pendant x10

+TRAIN!

Jewelcrafting 51-125

51-91 Bronze Setting x20-40 (la 71 devine galben si la 81 verde, deci va fi nevoie de mai mult de 20; eu personal am facut 29 pentru a atinge 91, dar mai bine strangeti 80 de bronze bars ca sa fiti siguri)
91-111 Ring of Silver Might x10
111-121 Heavy Stone Statue x5
121-125 Ring of Twilight Shadows x2

+TRAIN!

Jewelcrafting 125-201

125-131 Ring of Twilight Shadows x3
131-141 Amulet of the Moon x5 (recipe-ul se cumpara de la Daniel Barltlett din Undercity sau Arred din Exodar)
141-151 Pendant of the Agate Shield x5
151-191 Mithril Filigree x20-40 (aceeasi poveste, eu am facut 28, dar cel mai bine strangeti 80 de mithril bars, ca sa economisiti timp)
191-201 Engraved Truesilver Ring x5

+TRAIN!

Jewelcrafting 201-275

201-211 Citrine Ring of Rapid Healing x5
211-225 Aquamarine Signet x7
225-255 Thorium Setting x20-40 (y'know...)
255-261 Ruby Pendant of Fire x3
261-275 Simple Opal Ring x7

+TRAIN!

Jewelcrafting 275-351

275-281 Simple Opal Ring x3
281-291 Glowing Thorium Band x5
291-301 Emerald Lion Ring x5
301-305 Jagged Deep Peridot/Sparkling Azure Moonstone x2
305-321 Fel Iron Blood Ring/Golden Draenite Ring x8
321-325 Azure Moonstone Ring x2
325-335 Mercurial Adamantite x10 (va vor trebui vreo 10 mai incolo)
335-351 Heavy Adamantite Ring x8

+TRAIN!

Jewelcrafting 351-425

351-391 Gemuri facute din Bloodstone, Dark Jade, Shadow Crystal, Huge Citrine, Chalcedony si Sun Crystal x20-40 (daca preferati, puteti face aceste gemuri pana la 401, pentru a nu mai trebui sa strangeti eternal earth/shadow)
391-401 Shadowmight Ring/Stoneguard Band x5
401-425 Trinkete rare de level 75, adica primele cinci de pe aceasta pagina x12

+TRAIN!

Jewelcrafting 425-525

Haideti ca mai avem putin! -
425-465 Gemuri facute din Jasper, Hessonite, Nighstone, Carnelian, Alicite si Zephyrite x20-35 (incercati sa pastrati Jasper, Zephyrite si Nightstone, pentru ca va vor trebui cate 3 din aceste gemuri in fiecare zi pentru daily quests, pe care va trebui sa le faceti zilnic pentru mai mult timp ca sa cumparati toate recipe-urile)
465-511 Gemuri facute din Demonseye, Amberjewel, Ocean Sapphire, Dream Emerald, Inferno Ruby si Ember Topaz x20-40 (aceste gemuri sunt deja bune pentru a fi puse in socket-uri si pentru a fi vandute la Auction House, deci incercati sa faceti din cele care va trebuiesc mai mult sau care se vand pentru mai multi bani; de asemenea, tineti cont de faptul ca toate aceste gemuri se fac din recipe-uri cumparate cu Illustrious Jewelcrafter's Token)
511-521 Inele rare de PvP x5-8 (Vicious Amberjewel Band, Vicious Ruby Signet, Vicious Sapphire Ring)
521-525 Necklace-uri rare de Pvp x2 (Vicious Amberjewel Pendant, Vicious Ruby Choker, Vicious Sapphire Necklace)

Felicitari! Acum aveti level 525 la Jewelcrafting!!

Daily Quests

Exista, precum am precizat anterior, 5 misiuni zilnice care ofera cate un Token:
Nibbler! no!
A present for Lila
Ogrezonians in the mood
Aceste trei questuri va cer sa creati 3 gemuri si apoi sa le dati NPC-ului. Atentie! Gemurile trebuie facute dupa ce misiunea a fost luata, altfel nu se va pune. Cu alte cuvinte, nu ajunge sa aduceti gemuri gata facute, cum era in 4.0.6, ci trebuie sa le faceti pe bune!
Elemental Goo
Aceasta misiune se poate face foarte usor impreuna cu alte 3 misiuni zilnice din Deepholm, care va vor da veo 300-500 de gold, mai exact:
Lost in the Deeps, in care trebuie sa vorbiti cu Pebble
Motes
Fear of Boring
In care trebuie sa omorati 10 Gyreworms, care vor dropa si Painite Mote ptr daily-ul din Deepholm, si Elemental Goo ptr daily-ul de jewelcrafting
Ultimul daily de jewelcrafting este The latest fashion, in care trebuie sa folositi un item primit pe orice NPC/player de 10 ori

Nu uitati sa le faceti in fiecare zi!

0 0

Back to top
View user's profile Send private message
tactuhunter

[Mentally Stable]

(since 22-01-2015 14:23)

Votes: 2

Post Posted: 01-11-2013, 19:53:26 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Mersi boss
0 0

Back to top
Brokenshards

[Mentally Stable]

(since 28-11-2013 20:36)

Votes: 1

Post Posted: 27-11-2013, 13:16:23 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Multumesc pentru ghid! Ai putea sa adaugi lista cu mats necesare?
0 0

Back to top

Topic locked

Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

Locked by Burebysta, 13 January 2016 10:31

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  

The time now is 09-11-2024, 19:28:32
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password

This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x