User
Pass
2FA
 
 

Guvernul ar putea sesiza Curtea Constituþionalã în cazul pensiilor speciale pentru aleºii

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social
Author Message345
GabrielDrunk

[classy]



Status: Offline
(online 1 week ago)
Joined: 30 Apr 2015
Posts: 10694, Topics: 595
Location: France

Reputation: 1210.6
Votes: 296

     
Post Posted: 26-12-2015, 14:30:19 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Guvernul ar putea sesiza Curtea Constituþionalã în cazul pensiilor speciale pentru aleºii locali


"Guvernul analizeazã foarte serios posibilitatea de a solicita Curþii Constituþionale aviz de constituþionalitate pe legea pensiilor speciale pentru aleºii locali", au spus sâmbãtã, pentru agenþia MEDIAFAX, surse oficiale.

Potrivit legii privind Statutul aleºilor locali, adoptate de Senat, ca for decizional, în ultima ºedinþã de plen a sesiunii parlamentare, primarii, viceprimarii, preºedinþii de Consilii judeþe ºi vicepreºedinþii acestora care îndeplinesc condiþiile vârstei de pensionare vor putea primi, la încetarea mandatului, o "indemnizaþie pentru limitã de vârstã" (pensie specialã), în acelaºi regim cu senatorii ºi deputaþii.

Condiþiile de acordare sunt ca aleºii locali sã nu fie realeºi pentru un nou mandat ºi ca aceºtia sã nu fi fost condamnaþi definitiv pentru fapte de corupþie precum luarea sau darea de mitã ºi traficul de influenþã. De subliniat cã aceste dispoziþii se aplicã doar în cazul în care condamnarea survine ca urmare a sãvârºirii infracþiunii în calitatea oficialã de ales local. Mai mult, nu sunt incluse infracþiunile de serviciu, precum delapidarea, abuzul în serviciu sau deturnarea de fonduri.

Pentru ca un ales local sã beneficieze de aceastã pensie specialã, este nevoie sã aibã cel puþin un mandat complet. Pensia se calculeazã în funcþie de un indice de 0,55% din indemnizaþia brutã aflatã în platã în momentul solicitãrii acestui drept, înmulþit cu numãrul de luni de mandat, însã în limita a trei mandate. Aceastã pensie poate fi cumulatã cu orice tip de pensie din sistemul public, venind astfel în completarea altor venituri, însã nu poate fi cumulatã cu o altã pensie specialã, cum ar fi cea de parlamentar. Dacã se aflã într-o astfel de situaþie, aleºii locali vor trebui sã opteze pentru ce pensie specialã doresc sã aibã în platã.

Primarii, viceprimarii, preºedinþii ºi vicepreºedinþii de CJ ar putea primi, potrivit calculelor MEDIAFAX, pensii speciale de la 1.500 la 6.500 de lei, printre beneficiari figurând Liviu Dragnea sau foºtii edili Sorin Oprescu, Marian Vanghelie ºi Andrei Chiliman, dacã nu sunt condamnaþi definitiv.


Sursa

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social  


The time now is 28-04-2024, 16:06:44
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x