User
Pass
2FA
 
 

Home » Alte Sporturi » Tenis Scandalul pariurilor în tenis, dus în derizoriu?

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Sports
Author Message391
Urazion

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 31-12-2020 17:59)
Joined: 26 May 2008
Posts: 14055, Topics: 657
Location: Romania

Reputation: 177.7
Votes: 300

 
Post Posted: 22-01-2016, 22:02:27 | Translate post to: ... (Click for more languages)

15 nume puse pe lista suspectã au fost aflate la capãtul unei reconstituiri. Reacþia campionului de Mare ªlem: "Stiu cã numele meu este târât în acest scandal"

Sportul alb trece printr-o perioadã tulbure. Într-o sãptãmânã în care evoluþiile din teren, din primul turneu de Mare ªlem al anului, ar trebui sã þinã prim-plan-ul, vestea cã jucãtori prezenþi pe tabloul principal de la Australian Open ar putea fi implicaþi în mafia pariurilor, a oferit un subiect ºi mai fierbinte de discuþii. Pânã ºi calmul Federer, dupã ce a cerut ca numele sã fie fãcute publice înainte de a deschide dezbaterea publicã într-o notã mult pra ipoteticã ºi teoreticã, a refuzat dupã al doilea meci sã revinã asupra subiectului, invitând jurnaliºtii curioºi sã verifice transcrierea interviurilor din urmã cu douã zile.

Scânteia s-a aprins dupã ce duminicã, în ziua premergãtoare startului Openului Vesel, BuzzFeed (prin Heidi Blake ºi John Templon) a publicat o investigaþie comunã cu BBC. Analiza unor documente ar fi scos la ivealã 16 nume de jucãtori care ar fi intrat pe radar pentru posibile meciuri aranjate. Aceste nume nu au fost publicate, ci doar informaþia cã printre ei, s-ar afla ºi un campion de Mare ªlem. Templon a folosit analiza statisticã în cãutatarea unor tipare în modificarea cotelor de pariuri în meciurile celor implicaþi.

Un programator olandez angajat 15 ani de Infostrada Data, una dintre cele mai importante surse de analizã statisticã a întrecerilor sportive, Chris Bol, alãturi de fratele sãu, Adriaan, a analizat la mâna a doua datele raportului fãcut public de BuzzFeed ºi susþine cã ar fi identificat 15 dintre jucãtorii care ar putea fi implicaþi, potrivit sports.vice.com. Potrivit informaþiilor furnizate, alte douã demersuri de a analiza datele disponibile au oferit în final o aceeaºi listã de 15 nume.



Pas în spate fãcut chiar de "sursa primarã"

John Templon, reprezentant al BuzzFeed a declarat pentru sports.vice: "Aºa cum am precizat de prima datã, analiza noastrã nu demonstreazã trucarea de meciuri. De aceea, noi nici nu am publicat lista de nume. Investigaþia noastrã a folosit un algoritm matematic, scurgeri de informaþii ºi documente, interviuri realizate pe trei continente ºi multe altele". Analiza fraþilor Bol ar fi exclus din lista de meciuri suspectate iniþial anumite partide, inconsistente cu tiparul unui "meci trucat". Analiºtii admit cã informaþiile au fost incomplete, cã baza de date analizabilã a fost ºi ea incompletã, iar motive pentru modificãri la nivelul cotelor existã, pe o piaþã extrem de volatilã - de la temeri legate de accidentãri, la incertitudini legate de faptul cã un jucãtor revine dupã o accidentare, pânã la stabilirea unor cote iniþiale în mod eronat chiar de cãtre bookmakeri - dupã cum explicã sportdw. Acest site publicã lista cu 15 nume, dar analizeazã în detaliu ºi contextul meciurilor, relevând natura contradictorie a anumitor meciuri suspecte: pe de o parte, diferenþa între cotele oferite de casele de pariuri justificã un steag roºu, de partea cealaltã, contextul oferã explicaþii logice pentru modificãri. Site-ul îl exonereazã la capãtul acestui demers pe Hewitt, suspectat pentru meciuri din perioada 2011 - 2015, printre altele pentru douã partide pierdute în faþa elveþianului Stan Wawrinka.

Replicã promptã a lui Hewitt

Lleyton Hewitt, numele cel mai proeminent aflat pe lista de 15, a reacþionat ºi a fost extrem de tranºant: "ªtiu cã numele meu este târât în acest scandal. Nu cred cã cineva de aici ar putea crede cã am fost implicat în acte de corupþie sau meciuri aranjate. Este pur ºi simplu absurd! Cred cã toþi cei care îmi aruncã numele în acest caz transformã întreaga chestiune într-o mare farsã. Pentru cine vrea sã-mi punã în cârcã asta - succes! Sã îi vãd! Da, bineînþeles cã este o dezamãgire", a comentat cu un amestec de furie ºi ironie Hewitt, care tocmai a pus punct unei cariere de 20 de ani în tenis, în care a revoluþionat sportul alb, aducând în prim-plan un nou mod de a juca.

sursa : prosport

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Sports  


The time now is 02-10-2024, 15:59:10
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x