User
Pass
2FA
 
 

Incearca Windows 95 in browser cu ajutorul C++ si Javascript

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> IT
Author Message597
Raj

[#rehabisforquitters]



Status: Offline
(since 17-08-2018 16:54)
Joined: 02 Dec 2014
Posts: 3864, Topics: 118
Location: Bucuresti

Reputation: 788.5
Votes: 60

 
Post Posted: 04-02-2016, 13:14:20 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Daca pentru generatia actuala sunetul de start up de la Windows XP este extrem de familiar, generatia anilor 80 – 90, isi aduce aminte cu nostalgie de Windows 95. Acel sunet de pornire din Windows 95 intotdeauna imi da nostalgie, dar ce-ar fi sa ne bucuram de el fara sa trebuiasca sa setam nimic?

Andrea Faulds, un dezvoltator de 19 ani din Scotia, a reusit sa faca sa ruleze Windows 95 in browser complet functional fara nici un plugin.

E o imagine cu adevarat incredibila de privit: sa vedem acest sistem de operare vechi de 20 de ani functionand in cod JavaScript pur este uimitor – poti juca Freecell, pierde timpul in DOS sau pur si simplu sa te bucuri de nostalgie.
Proiectul foloseste emscripten, un emulator ce compileaza cod C++ in Javascript la rulare, astfel incat te poti bucura de intreaga experienta retro fara a avea nevoie sa instalezi vreun plugin sau sa instalezi Windows 95 de la zero.

Doar gandul a cate nivele de complexitate sunt implicate aici e ametitor: un procesor este emulat pentru a rula o instanta compilata in emscripten de DOSBox, care apoi incarca un sistem de operare, controlat prin Javascript, trimis pe internet si interpretat cu succes de un browser. Emulatorul nu este perfect (Internet Explorer crasheaza in emulator, ceea ce este de asteptat) dar este o demonstratie impresionanta a cat de departe am ajuns si o excurise faina de-a lungul amintirilor.




Uita ceea ce ai invatat pentru a-ti aminti ceea ce stii!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> IT  


The time now is 24-04-2024, 01:24:11
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x