User
Pass
2FA
 
 

Iohannis a respins cererile de graþiere ale Monicãi Iacob-Ridzi ºi Gheorghe Mencinico

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social
Author Message386
GabrielDrunk

[classy]



Status: Offline
(online 1 week ago)
Joined: 30 Apr 2015
Posts: 10694, Topics: 595
Location: France

Reputation: 1210.6
Votes: 296

     
Post Posted: 04-12-2015, 01:31:17 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Cererea de graþiere a Monicãi Iacob-Ridzi a fost depusã la finalul lunii mai, în timp ce Gheorghe Mencinicopschi a cerut graþierea la finalul lunii martie. Dupã analizarea acestora ºi avizele venite de la Ministerul Justiþiei, Klaus Iohannis a decis sã respingã ambele cereri de graþiere, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Tiberiu Ridzi despre decizia de respingere a cererii de graþiere a Monicãi Ridzi: Era ultima speranþã

Tiberiu Iacob Ridzi a declarat, joi, pentru MEDIAFAX cã este surprins de decizia preºedintelui Klaus Iohannis de respingere a cererii de graþiere.

"Nu ne aºteptam la aceastã decizie, am sperat pânã în ultima clipã cã preºedintele o va graþia pe soþia mea din motive umanitare, dacã nu din altele. Este o situaþie foarte grea pentru familia noastrã, mai ales pentru cei doi copii", a declarat acesta.


Edilul din Petroºani spune cã a vorbit cu soþia lui la telefon imediat ce a aflat vestea: "Nu ºtia despre decizie, eu i-am dat vestea la telefon, este foarte dezamãgitã de decizia preºedintelui, ºi-a pus toate speranþele". El a mai spus cã era ultima cale de luptã pe care o aveau la dispoziþie ºi cã îi pare foarte rãu cã orice demers de eliberare a Monicãi Iacob Ridzi se loveºte de un refuz.

”Era ultima cale, din punct de vedere al demersurilor nu mai existã o altã cale. Acest demers nu are pânã la urmã o legãtura directã cu ce s-a întâmplat în acest proces, soþia mea a ispãºit deja un an de pedeapsã, mã gândeam cã poate tocmai din acest motiv va fi graþiatã”, a adãugat Tiberiu Iacob Ridzi.

Doctorul Gheorghe Mencinicopschi, fost director al Institutului de Cercetãri Alimentare, executã din 8 august 2014 o pedeapsã de opt ani de închisoare în dosarul privatizãrii frauduloase a ICA. În acelaºi dosar, Dan Voiculescu a primit 10 ani de închisoare, iar fostul ministru Sorin Pantiº ºapte ani de închisoare.

În luna martie a acestui an, Gheorghe Mencinicopschi i-a trimis preºedintelui Klaus Iohannis o cerere le graþiere, în dosar fiind incluse documente medicale care ar arãta cã acesta suferã de mai multe afecþiuni grave. De altfel, în vara acestui an Gheorghe Mencinicopschi a fost internat la Institutul pentru Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" Fundeni, fiind adus de la Penitenciarul Rahova din cauza unor probleme cardiace.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnatã definitiv, în 16 februarie 2015, de cãtre instanþa supremã, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestãrile organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat atunci la Poliþia Judeþeanã Cluj, fiind încarceratã la secþia exterioarã din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, dar din cauza stãrii sale de sãnãtate a fost transferatã, în 2 martie, în baza unei solicitãri de internare, la Spitalul Penitenciar Jilava. Ulterior, ea a fost reîncarceratã la secþia exterioarã Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla.

În 26 martie, fostul ministru al Tineretului ºi Sportului a depus o cerere, care a fost înregistratã la Tribunalul Ilfov, pentru întreruperea executãrii pedepsei, motivând cã suferã de numeroase afecþiuni medicale, printre care trombofilie ºi leuconeutropenie. Imediat dupã ce a fost încarceratã, Ridzi a reclamat condiþiile în care stau deþinuþii, spunând cã sistemul medical din închisori nu este bine gândit ºi cã pentru un om bolnav ca ea condamnarea la închisoare este condamnare la moarte.

De asemenea, în 28 mai, soþul Monicãi Iacob Ridzi, primarul din Petroºani Tiberiu Iacob Ridzi, anunþa cã a depus o cerere de graþiere în numele soþiei sale, document în care au fost invocate atât starea de sãnãtate a acesteia, cât ºi situaþia celor doi copii ai cuplului. Monica Iacob Ridzi a invocat în cererea de a pãrãsi Spitalul Penitenciar Jilava faptul cã are doi copii, respectiv o fetiþã de un an ºi ºapte luni ºi un bãiat în vârstã de cinci ani. În susþinerea cererii de graþiere, fostul ministru a depus mai multe documente, între care ºi o dovadã cã suferã de o boalã hematologicã, iar din cauza imunitãþii scãzute, orice infecþie pe care ar putea sã o ia în penitenciar i-ar putea fi fatalã.

Administraþia Prezidenþialã arãta atunci cã urmeazã sã analizeze dosarul, care cuprinde cinci bibliorafturi, pentru a se stabili dacã acesta îndeplineºte condiþiile de înregistrarea ca ºi cerere de graþiere. Potrivit procedurilor, dupã înregistrarea la Administraþia Prezidenþialã, dosarul ajunge la Ministerul Justiþiei, care trebuie sã dea un aviz.

Între timp, Monica Iacob Ridzi ºi-a retras de la Tribunalul Ilfov cererea de întrerupere a executãrii pedepsei de cinci ani de închisoare, iar instanþa a luat act, în 16 septembrie.

În aceeaºi zi, Monica Iacob Ridzi scria pe blogul sãu cã a renunþat la cererea de întrerupere a executãrii pedepsei aflatã pe rolul Tribunalului Ilfov, dar cã va depune o cerere la Cluj, în speranþa cã acolo va întâlni ”medici corecþi”.

Ea a mai arãtat cã, deºi medicii care au consultat-o i-au prescris sã urmeze anumite proceduri ºi sã facã anumite investigaþii, pe care nu le putea face nici în penitenciar, nici în vreun spital, ”aceste recomandãri au fost «uitate» în concluziile expertizei”.

”Formulele neclare folosite în concluziile raportului reduc la ridicol caracterul de «certitudine ºtiinþificã» a conþinutului lor ºi sunt de naturã sã inducã în eroare instanþa cu privire la situaþia mea realã, motiv pentru care am decis sã renunþ la cererea de întrerupere a executãrii pedepsei”, susþinea Ridzi.

De asemenea, ea i-a solicitat preºedintelui Klaus Iohannis sã îi accepte cererea de graþiere.

Sursa: Mediafax

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
goguletz BIRGAOANU

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 04-01-2019 20:59)
Joined: 02 Feb 2014
Posts: 12169, Topics: 504
Location: Italia (Botosani)

Reputation: -70
Votes: 459

        Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 04-12-2015, 07:37:28 | Translate post to: ... (Click for more languages)

o veste buna pe ziua de azi... nu inteleg dc acei politicieni care au primit arest la domiciliu nu se intorc inapoi la mititica.

Goguletz spune ca nai curaj!!![/url]
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social  


The time now is 27-04-2024, 17:48:11
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x