User
Pass
2FA
 
 

Iohannis, în vizitã oficialã în Italia pe 27 aprilie

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social
Author Message382
Liltwixx

[Mr. The Best In All]



Status: Offline
(since 27-12-2018 07:33)
Joined: 26 Jan 2014
Posts: 4228, Topics: 276
Location: Cluj

Reputation: 3125.5
Votes: 182

         
Post Posted: 18-04-2015, 11:38:43 | Translate post to: ... (Click for more languages)

  • Preºedintele Klaus Iohannis va merge, în 27 aprilie, într-o vizitã oficialã în Italia, unde existã cea mai mare comunitate de români din afara graniþelor României, pe agendã aflându-se convorbiri cu omologul sãu italian ºi cu premierul, dar ºi o întâlnire cu români stabiliþi acolo.



  • Surse politice au declarat, sâmbãtã, pentru MEDIAFAX cã preºedintele Klaus Iohannis se va afla, în 27 aprilie, la Roma, la invitaþia preºedintelui Italiei, Sergio Mattarella.

  • Pe lângã intâlnirile cu oficialii italieni, ºeful statului se va întâlni cu reprezentanþii comunitãþii românilor din diaspora.

  • Vizita preºedintelui Klaus Iohannis la Roma este cu atât mai importantã cu cât, la scrutinul din noiembrie 2014, cei mai mulþi români din diaspora care s-au prezentat la vot au fost în Italia.

  • Astfel, la cel de-al doilea tur de scrutin ale prezidenþialelor, în Italia s-au prezentat la urne 96.600 de români. Dintre aceºtia, 85.579 (88,59%) au votat cu Klaus Iohannis.

  • În plus, în importante oraºe italiene, Torino, Roma, Milano, au fost cozi uriaºe la secþiile de votare, la ambele tururi de scrutin, existând ºi incidente din cauza imposibilitãþii românilor de a-ºi exercita dreptul de vot.

  • Klaus Iohannis a obþinut 89,73% din voturi în strãinãtate, unde la al doilea tur al alegerilor prezidenþiale au votat 377.651 de români din afara graniþelor þãrii, el câºtigând alegerile în toate secþiile de votare din diaspora, cu excepþia celei din Palestina.

  • Datele ultimului recensãmânt aratã cã în Italia trãiesc peste 341.200 de români.

  • De la preluarea mandatului, în luna decembrie, ºeful statului a mai avut vizite oficiale în Franþa, Germania, Polonia, Republica Moldova ºi Ucraina.

  • O urmãtoare vizitã externã a preºedintelui României va fi, cel mai probabil în luna mai, în Spania, o altã þarã cu o comunitate importantã de români.


Sursa - mediafax.ro




Check my WoW Shop.
_____________________________________

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social  


The time now is 05-05-2024, 23:07:29
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x