User
Pass
2FA
 
 

LPF acuzã comisiile federale de derapaje inadmisibile

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Sports
Author Message475
Radical

[Madness forever]



Status: Offline
(since 13-04-2023 12:11)
Joined: 08 Sep 2011
Posts: 7438, Topics: 366
Location: Neverland

Reputation: 3074.2
Votes: 461

    Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 18-11-2014, 19:40:38 | Translate post to: ... (Click for more languages)

LPF acuzã comisiile federale de derapaje inadmisibile



Liga Profesionistã de Fotbal acuzã, prin intermediul unui comunicat de presã, ultimia decizie a Comisiei de Recurs în cazul fotbalistului Gabriel Mureºan, absolvit de pedeapsa cu suspendare dupã accidentarea lui Raul Rusescu, catalogând hotãrârea drept un derapaj inadmisibil.

"Liga Profesionistã de Fotbal îºi exprimã totala surprindere faþã de ultimele decizii luate de membri Comisiilor Federale în cazurile apãrute ca urmare a violenþelor de pe terenul de fotbal. Rãmânând consecvenþi cu ideea de a lupta împotriva violenþei în sport, LPF considerã cã orice îngãduinþã cu astfel de acte trebuie amendatã. Când fotbalul nu se înþelege ca o manifestare sportivã, se ajunge în situaþia de a sancþiona pentru un gest de extremã violenþã un jucãtor cu 16 etape de suspendare, aºa cum a decis Comisia de Disciplinã, pentru ca în final alþi trei judecãtori dintr-o altã comisie, cea de recurs, sã ºteargã cu totul sancþiunea iniþialã. Fotbalul trebuie înþeles în toate datele lui, iar LPF se declarã împotriva unor decizii care, dincolo de adevãrul din teren, încep sã bulverseze ierarhii ºi percepþia publicului larg cu privire la dreapta lor judecare. Nu se poate ca o datã sã fii grav vinovat, iar pentru aceeasi faptã, altã datã sa fii complet absolvit de vreo vinã. Un astfel de derapaj este inadmisibil. ªi pentru cã avem cunoºtinþã despre astfel de practici, am renunþat la aceste comisii. Pentru cã nu am crezut cã vom reuºi sã gãsim 15 oameni bine pregãtiþi si, mai ales, integri în judecarea unor astfel de cazuri", se aratã în comunicatul postat pe site-ul oficial al LPF.

Oficialii LPF considerã cã prin deciziile luate în cadrul comisiilor aflate sub jurisdicþia Federaþiei Române de Fotbal, judecãtorii îºi bat joc de munca depusã la ligã: "Liga Profesionistã de Fotbal nu se pronunþã pe tema profesionalismului sau integritãþii celor care judecã, nu avem dovezi prin care sã acuzãm, dar rãmânem cu mari semne de întrebare asupra deciziilor celor douã comisii. Nici mãcar nu ne propunem sã intrãm în detaliile avocãþeºti, nu suntem interesaþi de chichiþe de acest gen, nici de motivãri ºi nici nu ne permitem sã le accesãm, dar credem într-o justiþie disciplinarã bazatã pe logicã ºi simplitate: dacã eºti vinovat, trebuie sã plãteºti. Este ºi cazul deciziilor apãrute dupã accidentarea gravã a stelistului Raul Rusescu de cãtre fotbalistul Gabi Mureºan de la ASA Tîrgu Mureº. Din pãcate, se pare cã în fotbalul românesc sunt judecãtori gata sã te absolve de orice vinã, chiar ºi în cazul vinovãþiei. Nu cunoaºtem motivele unui astfel de comportament, ºi nu dorim sã ne transformãm în procurori de caz. Atragem atenþia, însã, asupra faptului cã aceºti oameni distrug prin astfel de decizii o imagine pe care noi ne luptãm în fiecare zi sã o facem altfel. Refuzãm sã mai acceptãm bãtaia de joc la adresa muncii noastre, la adresa muncii celor din administraþia FRF ºi la adresa iubitorilor fotbalului".

În finalul comunicatului, oficialii ligii se întreabã retoric ce anume ar trebui sã se întâmple pentru ca membrii comisiei sã poatã aplica o sancþiune. "Un fotbalist de echipã naþionalã a fost grav mutilat, iar trei judecãtori din 10 (totalul membrilor Comisiilor de Disciplinã ºi de Recurs) au decis cã nu s-a întâmplat, practic, nimic. Alþi ºapte au aplicat cea mai durã sancþiune din jurisprudenþa comisiilor cu atribuþii jurisdicþionale pentru Liga I. ªtim, poate cã adevãrul absolut e undeva la mijloc, dar dincolo de toate, ne întrebãm: ce trebuie sã se întâmple, oare, pentru ca trei membri dintr-o comisie sã poatã aplica o sancþiune?", se mai aratã în documentul citat.

Comisia de Recurs a FRF a anulat, luni, sancþiunea de 16 jocuri dictatã de Comisia de Disciplinã jucãtorului formaþiei ASA Târgu Mureº, Gabriel Mureºan, dupã meciul cu Steaua. "Cu opinie majoritarã: Admite recursul. Desfiinþeazã Hotãrârea CD. Nr. 174/05.11.2014. Respinge plângerea formulatã de FC Steaua Bucureºti SA ca inadmisibilã. Înlãturã sancþiunile aplicate jucãtorului Mureºan Gabriel", se aratã pe site-ul LPF.

În schimb, Comsia de Recurs a pãstrat cele ºase etape de suspendare dictate în cazul mijlocaºului Ousmane N'Doye (ASA Târgu Mureº), sancþionat tot dupã meciul cu Steaua. "Cu opinie majoritarã: Respinge recursul ca nefondat", a adãugat sursa citatã.

La 5 noiembrie, Comisia de Disciplinã a FRF l-a suspendat 16 partide pe mijlocaºul echipei ASA Târgu Mureº, Gabriel Mureºan, ºi ºase meciuri pe colegul sãu Ousmane N'Doye, dupã ce aceºtia i-au accidentat pe Raul Rusescu, respectiv Claudiu Keºeru, la meciul cu Steaua, din etapa a XII-a a Ligii I.

De asemenea, Gabriel Mureºan a primit o penalitate sportivã de 25.000 de lei, în timp ce N'Doye a fost sancþionat cu 5.000 de lei.

Deciziile au fost luate dupã ce Comisia de Discplinã a FRF a analizat aceste cazuri în urma unui memoriu depus de Steaua.

Claudiu Keºeru a fost lovit la cap cu piciorul de Ousmane N'Doye, în urma unui duel la minge la mijlocul terenului, atacantul fiind schimbat în minutul 22 cu Raul Rusescu. N'Doye nu a fost sancþionat în timpul jocului de arbitrul Istvan Kovacs.

La rândul sãu, Raul Rusescu, care l-a înlocuit pe Keºeru, a fost lovit cu cotul în figurã de Gabriel Mureºan în minutul 29 al partidei, arbitrul Istvan Kovacs dictând fault ºi sancþionându-l pe jucãtorul gazdelor doar cu un cartonaº galben.

La 5 noiembrie, dupã decizia Comisiei de Disciplinã, directorul general al clubului ASA Târgu Mureº, Daniel Stanciu, a declarat cã Gabriel Mureºan nu trebuia suspendat pentru cã arbitrul a vãzut faza repectivã ºi l-a sancþionat pe jucãtor cu cartonaºul galben.

"Comisia de Disciplinã trebuia sã judece în urma unui cartonaº roºu, nu în urma unuia galben. Proba video este valabilã la o fazã nesancþionatã de arbitru. Dar arbitrul a vãzut faza, a dat fault ºi a sancþionat cu cartonaº galben", a explicat atunci Stanciu, care a precizat cã gruparea din Târgu Mureº va face recurs.

Rusescu va fi indisponibil timp de mai multe sãptãmâni, dupã ce a fost nevoit sã suporte o intervenþie chirurgicalã la ochiul drept.

Sursa : http://www.mediafax.ro

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

Locked by sorinsorin57, 22 January 2015 21:47



 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Sports  


The time now is 02-07-2024, 19:36:24
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x