Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Miopie - Afla mai multe despre ochii tai!
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Health zone
Author
Message
799
Khajiit
[Away]
Status: Offline
(since 01-04-2019 20:33)
Joined: 19 Jun 2013
Posts: 3428
,
Topics: 110
Location:
Away for a long time.
Reputation:
48.4
Votes
: 145
Posted: 01-09-2015, 21:34:46
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Miopia este un viciu de refractie. Manifestarea principala este vederea neclara la distanta, vederea la aproape fiind buna.
Ce sunt viciile de refractie?
Razele de lumina sufera un proces de refractie la trecerea prin mediile transparente ale ochiului, reprezentate de cornee, umoare apoasa, cristalin si corp vitros. Aceste raze de lumina isi modifica directia, astfel incat proiectarea imaginilor obiectelor pe care le privim sa se faca pe retina (receptorul vizual). Aceasta este situatia normala, a unui ochi emetrop (fara dioptrii), care vede clar la toate distantele.
Atunci cand proiectarea imaginilor nu se face corect pe suprafata retinei, vederea este neclara.
Vederea neclara poate fi cauzata de miopie (razele de lumina focalizeaza in fata retinei), de hipermetropie (focalizarea luminii este in spatele retinei) sau de astigmatism (imaginea se formeaza in mai multe locuri). Toate aceste situatii reprezinta vicii de refractie, insotite de tulburari de vedere.
Ce este si cum apare miopia?
Miopia face parte din grupul anomaliilor oculare descrise ca vicii de refractie. Se manifesta prin vederea neclara la distanta, vederea la aproape fiind buna.Miopia se manifesta prin vederea neclara la distanta, vederea la aproape fiind buna. Poate fi prezenta de la nastere, poate aparea pe masura ce copilul creste, de multe ori apare in perioada pubertatii sau mai tarziu. Miopia creste odata cu varsta si in general evolueaza pana in jurul varstei de 25 de ani.
Cum se manifesta?
In incercarea de a vedea mai bine, efortul de acomodare al ochiului este permanent. De aceea, pot aparea dureri oculare, cefalee si senzatia de oboseala vizuala. Dificultatile de vedere ale miopului sunt la distanta, el are o vedere buna la aproape.
Pot sa apara complicatii din cauza miopiei?
Este bine ca miopii sa evite eforturile fizice mari si loviturile in jurul capului datorita riscului dezlipirii de retina. Cu cat dioptriile sunt mai mari cu atat creste riscul. In cazuri rare aceasta afectiune poate aparea si spontan.
Cum se trateaza miopia?
Miopia creste odata cu varsta. Purtarea ochelarilor nu opreste cresterea dioptriilor, ci ofera o vedere buna.Dupa o anumita varsta, cand medicul si parintii considera oportun, se pot purta lentile de contact.Trebuie inteles ca ochelarii sau lentilele de contact nu trateaza miopia!
Care sunt metodele de corectie ale miopiei?
Tehnica Lasek/PRKPRK / Lasek
sunt doua metode asemanatoare de corectare a dioptriilor cu ajutorul laserului cu excimeri. Tehnica se bazeaza pe proprietatea epiteliului cornean (primul strat al corneei) de a se regenera in mod natural si consta in indepartarea partiala a acestui strat. Ulterior, corneea se remodeleaza cu ajutorul laserului, astfel obtinandu-se corectarea dioptriilor. Diferenta dintre cele doua tehnici este ca la LASEK, epiteliul indepartat se repozitioneaza dupa tratamentul laser, fiind inlocuit treptat de epiteliul nou.
Tehnica FemtoLasikFemtoLASIK
este o metoda moderna de corectie a dioptriilor ce necesita utilizarea a doua tipuri de laser: Femto si Excimer. Operatiile de reducere a dioptriilor sunt realizate printr-un tratament rapid, personalizat, fara sunet, fara miros, independent de mediul inconjurator, cu o precizie de sub un micron, respectand curbura corneana.
Tehnica ReLEx SMILEO
este o procedura refractiva noua, minim invaziva, care reprezinta a treia generatie a chirurgiei refractive cu laser. Marea inovatie este ca procedura se efectueaza fara flap (ca in toate tehnicile LASIK) si fara indepartarea epiteliului cornean (ca in PRK si LASEK). Intr-un singur pas, laserul cu femtosecunde creeaza atat o lenticula refractiva, cat si tunelul prin care aceasta lentila este extrasa, fara ablatie si fara flap.
Implant in scop refractiv
este o tehnica operatorie similara cu operatia de cataracta, in cadrul careia lentila din interiorul ochiului, ce poarta numele de cristalin, este inlocuita cu un cristalin artificial multifocal cu o dioptrie adaptata nevoilor ochiului respectiv. Astfel, dupa operatie, pacientul nu mai are nevoie de ochelari. Dupa implantare, cristalinul artificial ramane functional tot restul vietii.
Sursã:
Miopie
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Health zone
The time now is 29-04-2025, 10:01:53
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details
You don't have any alerts