User
Pass
2FA
 
 

NASA anunþã descoperirea deceniului: s-au gãsit 7 planete de mãrimea Pãmântului !

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message924
QuYzZ

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 13-10-2019 20:38)
Joined: 26 Jan 2017
Posts: 208, Topics: 62
Location: Craiova

Reputation: 68.1
Votes: 1

   
Post Posted: 30-03-2017, 22:48:35 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Cu ajutorul telescopului Spitzer Space a fost descoperit primul sistem alcãtuit din ºapte planete de mãrimea Pãmântului care orbiteazã aceeaºi stea, a anunþat NASA, miercuri, într-o conferinþã de presã. Trei dintre ele se aflã într-o zonã cu un mediu propice pentru a fi locuibil.

În cadrul sistemului TRAPPIST-1 au fost descoperite 7 planete asemãnãtoare Terrei care orbiteazã aceeaºi stea aflatã la 40 de ani luminã depãrtare de Pãmânt, a anunþat cercetãtorul Thomas Zurbuchen, asociat al Science Mission Directorate din Washingron. Trei dintre cele ºapte planete au fost descoperite în mai 2016.

Aceastã descoperire din afara sistemului nostru solar este rarã, deoarece planetele ar putea fi similare ca mãrime cu Pãmântul, ceea ce înseamnã cã ar putea avea apã pe suprafeþele lor ºi eventual ar putea suporta forme de viaþã.

Planetele se aflã în constelaþia Vãrsãtorului. Aflându-se în afara sistemului nostru solar, aceste planete sunt cunoscute ca exoplanete. Sistemul de exoplanete este denumit TRAPPIST-1.

Descoperirea reprezintã un nou record pentru cel mai mare numãr de planete aflate într-o zonã cu un mediu locuibil. Toate planetele ar putea deþine apã vitalã pentru susþinerea vieþii. ,,Descoperirea reprezintã o piesã semnificativã de puzzle atunci când vorbim de medii care ar putea susþine viaþa,'' spune Thomas Zurbuchen.

,,TRAPPIST-1 ne oferã o ºansã unicã de a studia în anii urmãtori atmosfera planetelor de mãrimea Terrei,'' a spus Nikole Lewis, astronom din cadrul
Space Telescope Science din Baltimore, Statele Unite ale Americii. Sistemul are o vechime de cel puþin un miliard de ani. ''Planetele b, c, ºi d se aflã în apropiere de stea, zona cu un mediu propice pentru a fi locuibil,'' a adãugat el, precizând cã, cu ajutorul telescopului Hubble, ,,vom reuºi sã aflãm cu exactitate detalii despre atmosfera planetelor pânã în 2020.''

La rândul sãu, Sean Carey, manager în cadrul Spitzer Center al NASA din California, a afirmat: ,,Este cea mai importantã descoperire la care am asistat în ultimii 14 de ani, în care am operat telescopul Spitzer.''

Având în vedere densitãþile planetelor acestea par a fi stâncoase. În cadrul cercetãrilor viitoare, experþii vor determina dacã planetele sunt bogate în apã ºi dacã aceasta se aflã ºi în stare lichidã la suprafaþã. Masa exoplanetei h, cea mai îndepãrtatã de stea, nu a fost estimatã încã, cercetãtorii speculând cã ar putea fi ,,o lume îngheþatã,'' dar sunt necesare cercetãri viitoare.

,,Cele ºapte minuni din TRAPPIST-1 sunt primele planete de mãrimea Pãmântului care au fost descoperite orbitând o astfel de stea,'' spune Michael Gillon, principalul cercetãtor al studiului, din cadrul Universitãþii Liege din Belgia.

Spre deosebire de Soarele nostru, steaua din TRAPPIST-1 este consideratã extrem de rece, astfel fiind posibilã existenþa apei lichide pe planetele din apropierea sa. Toate planetele din TRAPPIST-1 sunt mult mai apropiate de stea în raport cu distanþa dintre Mercur ºi Soare.


Cu RESPECT "QuYzZ"un simplu player pe Mc.Freakz.ro !!
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  


The time now is 27-04-2024, 16:31:28
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x