User
Pass
2FA
 
 

NASA se declarã neputincioasã: Nu putem face nimic în faþa unui ASTEROID. Pãmântul a fost

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message470
Summer :)
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 31-12-2016 13:36)
Joined: 13 Dec 2016
Posts: 1136, Topics: 123
Location: Romania

Reputation: -351
Votes: 38

 
Post Posted: 18-12-2016, 16:32:39 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Experþii NASA susþin cã, în prezent, nu se poate face nimic pentru a evita un impact cu un obiect cosmic

Dr. Joseph Nuth, un cercetãtor NASA, susþine cã în eventualitatea unui impact cu o cometã sau asteroid, nu se poate face nimic. Acesta susþine cã în prezent este nevoie de aproximativ 5 ani de pregãtire pentru o navã spaþialã de a fi lansatã în spaþiu. Un scenariu ca în filmul Armageddon în care echipe de experþi sã aterizeze pe asteroid este, deocamdatã, improbabil. Traiectoriile cometelor ºi asteroizilor sunt imprevizibile pe o duratã mare de timp.

Nuth precizeazã cã Pãmântul a fost aproape de impact în douã ocazii recente, în 1996, când o cometã a lovit planeta Jupiter, ºi altã datã în 2014, când altã cometã a trecut la o distanþã foarte micã de Marte. Experþii au descoperit cometa în cazul din urmã cu doar 22 de luni înainte, timp foarte mic pentru a iniþia un proiect de mare avengurgã ºi de asemenea, nemaiîntâlnit.

Totuºi, aceste evenimente sunt extrem de rare în istoria Terrei, dar ultima ciocnire majorã a dus la dispariþia dinozaurilor. S-a observat de asemenea cã ocurenþa acestor impacturi majore au loc o datã la 60 de milioane de ani, chiar timpul care a trecut de la extincþia dinozaurilor.

NASA a elaborat un proiect care presupune apãrarea planetei în caz de un asemenea eveniment, dar este în faza incipientã. Nuth a recomandat construirea unei rachete de intercepþie care sã fie þinutã în depozit ºi care sã fie testatã periodic. Scopul este ca aceastã rachetã sã fie gata de lansare într-un an de zile, pentru a fi utilã ºi în situaþia în care obiectul cosmic vine din zone greu observabile, precum Soarele. Aceasta este o simplã idee, iar un astfel de proiect trebuie sã aibã acordul Congresului pentru a fi iniþiat.

Aºa cum am spus anterior, ocurenþa unor astfel de evenimente este rarã, dar existã în spaþiu suficiente corpuri care ar putea afecta serios viaþa pe Terra - NASA a descoperit cã mai mult de 90% dintre obiectele apropiate de Pãmânt au diametrul mai mare de 1 km. De asemenea, existã 874 de asteroizi cu diametrul de 1 km printre cei 1748 „asteroizi cu potenþial de hazard”. Asteroizii sunt mai stâncoºi ºi mai închiºi la culoare decât cometele, ºi mulþi se gãsesc pe centura dintre Marte ºi Jupiter.

Dr. Cathy Plesko, un savant de la Los Alamos National Laboratory, susþine cã existã douã moduri prin care oamenii se pot apãra de un asteroid: un focos nuclear sau un tun gigant.

Acesta susþine cã forþa de propulsie a proiectilului unui astfel de tun este o soluþie mai bunã ca focoasele nucleare, întrucât nu existã riscul ca rãmãºiþele asteroidului sã loveascã planeta. Totuºi, calculele pentru tun trebuie sã fie mult mai fine, durând astfel mai mult.

O altã problemã cu care se confruntã oamenii de ºtiinþã este lipsa informaþiilor despre obiectul care ameninþã planeta, ºi, bineînþeles, nici nu existã timp pentru acest lucru. Este greu de aproximat densitatea ºi greutatea unui astfel de obiect, lucruri esenþiale în devierea acestuia.

Ne putem face o imagine despre pericolul unui astfel de eveniment când le analizãm pe cele la scarã mult mai micã, precum cel din Rusia din 2013, unde un meteorit de aproximativ 18 metri lungime a zburat deasupra oraºului Chelyabinsk, rãnind peste 1000 de oameni. În 1908, un corp uriaº care a avut diametrul de 50-100 de metri a pârjolit sute de kilometri pãtraþi de pãdure în Siberia, aflatã lângã râul Podkamennaya Tunguska. Se estimeazã cã explozia a fost de 185 de ori mai puternicã decât bomba atomicã de la Hiroshima.


@Summer

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  


The time now is 27-04-2024, 19:17:38
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x