User
Pass
2FA
 
 

Nou proiect de OUG pentru modificarea legii pensiilor speciale

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social
Author Message645
Bobi!

[Ag. de poliție]



Status: Offline
(since 28-12-2023 22:52)
Joined: 07 Sep 2016
Posts: 4763, Topics: 1195
Location: Vrancea

Reputation: 1040
Votes: 304

 
Post Posted: 03-08-2017, 15:11:31 | Translate post to: ... (Click for more languages)

  • Guvernul a elaborat un nou proiect de ordonanþã de urgenþã pentru modificarea legii pensiilor speciale, document ce prevede ca pensiile sã nu fie mai mari decât salariul avut în activitate iar actualizarea sã facã în funcþie de rata de inflaþie. Sindicaliºtii, chemaþi la discuþii la Ministerul Muncii.

  • La ora transmiterii ºtirii, sindicaliºtii au discuþii cu reprezentanþii ai Guvernului, la Ministerul Muncii, despre noul proiect de OUG pentru modificarea legii pensiilor speciale. Noul draft al proiectului nu mai schimbã modul de calcul, însã prevede ca pensia sã nu fie mai mare decât salariul iar actualizarea este legatã de rata medie anualã a inflaþiei.

  • "Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizeazã, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anualã a inflaþiei, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecãrui an în care se face actualizarea ºi comunicat de Institutul Naþional de Statisticã. Dacã în urma actualizãrii rezultã un cuantum al pensiei mai mic, se pãstreazã cuantumul pensiei aflat în platã", este una dintre prevederile noului proiect de OUG prezentat de Federaþia Sindicatelor din ANP.

  • ªi în cazul magistraþilor, "pensia de serviciu se actualizeazã, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anualã a inflaþiei, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecãrui an în care se face actualizarea, ºi comunicat de Institutul Naþional de Statisticã. Dacã în urma actualizãrii rezultã o pensie mai micã, se pãstreazã pensia aflatã în platã."

  • Cererile de pensionare înregistrate ºi nesoluþionate pânã la data de 15 septembrie 2017 se soluþioneazã conform normelor legale existente la data deschiderii drepturilor de pensii ºi asigurãri sociale, se mai aratã în act, urmând ca OUG sã intre în vigoare la 15 seprembrie.


Sursa


Pariuri Sportive | Tournaments | Music Contests

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social  


The time now is 29-03-2024, 10:58:38
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x