Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
AMD eficientizeaza
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
IT
Author
x6IT32
[Mentally Stable]
Status: Offline
(since 20-03-2019 21:27)
,
Topics: 33
Votes
: 10
Posted: 10-11-2009, 15:13:58
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ca pret si performanta procesorul de TOP Phenom II X4 965 este acceptabil, insa are o slabiciune destul de mare: TDP 140W, consum destul de mare, care nu permite instalarea pe majoritatea placilor de baza AM2/AM2+/AM3, puterea fiind limitata la 90W sau 125W. In luna aceasta insa AMD a iesit cu un procesor inlocuitor care trece prin acest impediment, avand stepping C3 eficientizat, care reduce apetitul procesorului la doar 125W fara sa afecteze performanta. Asadar noul procesor Phenom II X4 965 BE e compatibil cu majoritatea placilor de baza AM2/AM2+/AM3, reprezentand o posibilitate de upgrade foarte ieftina, fiind compatibil si cu memoriile mai ieftine DDR2. Desi Intel Core i5-750 – cam la acelasi pret si performanta - consuma mai putin (doar 95W) este o solutie mult mai scumpa, fiindca necesita investitie intr-o placa de baza cu socket nou (~470RON) si memorie DDR3 (~300RON/2GB).
Din pacate AMD nu ne pregateste alte surprize semnificative inainte de lansarea procesoareleor Thuban cu 6 nuclee, care va fi candva in jumatatea a doua 2010.
Sursa
:
Tom's Hardware
0
0
Back to top
Topic locked
Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->