User
Pass
2FA

Cum sa folosim placa video dedicata nvidia pentru hl.exe ?

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> CS 2006-2019 (Archived) -> Fixed issues
Author Message1463
SamDude

[★★★]

Status: Offline
(since 09-07-2020 08:13)

Votes: 122

Post Posted: 07-02-2015, 15:55:12 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Salut.

Mai devreme am intampinat o problema iar prin acest topic va pun la dispozitie cateva informatii prin care va puteti mari fps garantat. Sa incepem cu inceputul. Acum cateva luni am cautat cum sa-mi maresc fps-ul, am gasit cateva informatii utile dar nu in totalitate. Mai tarziu, am aflat ca pot modifica ce placa video sa foloseasca un program ( integrata sau dedicata ). De exemplu, placa mea video integrata este INTEL HD GRAPHICS iar cea dedicata este NVIDIA GEFORCE. In mod normal, nvidia nu permite modificarea setarilor in program settings pentru a folosi placa video dedicata pentru programul hl.exe ( counter-strike 1.6 ).

Acest topic este mai mult pentru persoanele care au 2 placi video, integrata respectiv dedicata. Este special pentru NVIDIA, pentru ATI nu cred ca exista probleme sau daca sunt, o sa caut si voi posta.

Sa incepem.

Mai intai, trebuie sa faceti cateva setari de inceput. Daca folositi CS STEAM, deschideti jocul, va duceti in Options -> Video iar aici dezactivati Wait for vertical sync .

Pe urma, intram in nVidia Control Panel ( click dreapta pe desktop, apoi selectam nVidia Control Panel ), ne ducem pe Manage 3D Settings -> Global Settings iar aici vom da scroll in jos si vom dezactiva Vertical Sync. Pentru a o dezactiva dati click pe Use the 3D application settings si selectati Off sau Force Off depinde cum aveti dvs.

In tab-ul Program Settings va puteti modifica aplicatiile, ce video vreti sa foloseasca, numai ca pentru half-life-ul nostru nu merge schimbat, el este "blocat" pe Integrated Graphics in cazul meu. Pentru a debloca aceasta optiune si pentru a folosi nVidia pentru performante mult mai bune, urmati pasii de mai jos:

Pasul 1: Intrati si descarcati acest program NVIDIA Inspector

Pasul 2: Il dezarhivati pe desktop si intrati in folder si deschideti aplicatia nvidiainspector.exe

Pasul 3: Aici veti vedea detaliile despre placa video nvidia. Va duceti la Driver Version iar in dreapta lui veti avea un buton numit Profile Settings pe care veti da click. De asemenea, va trebui sa inchideti nVidia Control Panel ( click dreapta pe iconita lui din taskbar si dati close ).

Pasul 4: In stanga sus veti avea mai multe jocuri si de asemenea programe, cautati Half-Life.

Pasul 5: In acea lista va trebui sa cautati Enable application for Optimus. Eu am gasit-o in categoria Other.

Pasul 6: Modificati ce este la Enable application for Optimus in SHIM_RENDERING_MODE_ENABLE si pe urma dati in dreapta sus Apply changes

Pasul 7: Deschideti din nou nVidia Control Panel, va duceti pe Manage 3D Settings -> Program Settings si cautati Half-Life sau hl.exe. In caz ca nu-l aveti, dati add si il adaugati dvs. Pe urma puteti modifica ce placa video va folosi si setati High-Performance NVIDIA Geforce.

Pe urma, puteti intra in CS, scrieti in consola net_graph 3 si va puteti "monitoriza" fps-ul. Pot spune ca acest tutorial l-am gasit pe forumul de steam dupa foarte multe cautari. Am tot cautat si am gasit chiar pe forumul lor foarte multa lume care spune ca nu poti modifica la hl.exe sa foloseasca altceva decat placa video integrata.

Cu aceste setari si cu acel program mi se misca excelent, nimic de reprosat.

Daca intampinati probleme puteti posta aici iar eu o sa va ajut.

0 0

Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> CS 2006-2019 (Archived) -> Fixed issues  

The time now is 19-08-2025, 17:39:54
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password